לשיפוטכם... מי ויתר? מי הסתער?

שרונהה

New member
לשיפוטכם... מי ויתר? מי הסתער?../images/Emo43.gif

בשירשור זה מרוכזים כל הסיפורים שנשלחו לתחרות בנושא "להרים ידיים או לקפוץ למים" כאן תוכלו לקרוא בנוחות, מי ויתר, מי הסתער ולהחליט מי כבש אתכם. אתם מתבקשים לבחור את שני הסיפורים שכבשו אתכם ולשלוח אלי במסר את שם הסיפור ואת הניק שכתב אותו. ההצבעה, מרגע זה ועד מוצ"ש 15/12 בחצות. דיווח על התוצאות ביום ראשון - 16/12 שני הסיפורים הזוכים יזכו את כותביהם בספר "לוותר או להסתער", ספר חדש בהוצאת "מטר" להלן הסיפורים...

שרונהה

New member
"ויתרתי" מאת סבאאורי

היה זה בבוקר קייצי נעים. מתאים לטיול באיזור מגורי. יצאנו בתי ואנוכי לרכב על סוסים בחווה סמוכה, לשאוף אויר צלול כיין עד לארוחת הצהרים. נרשמנו ושילמנו לרכיבה של שעה שלמה. קיבלנו שני סוסים מוכנים למסע. בתי עלתה על סוס אחד והחלה במסע כשאני מסמן לה להמשיך ושמייד אשיג אותה. עליתי על הסוס השני , הצלפתי בו והוא לא זז. צעקתי לו - דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו... דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו... דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו...דיו... דיו...דיו... שעה שלמה והסוס לא רצה לזוז. ויתרתי

שרונהה

New member
"ניצחנו את העיוורון" מאת שקדוד

ס. היתה תלמידה שלי. נערה נעימה, אינטליגנטית. שהתעוורה בגיל חודשיים בגלל גידול סרטני בעיניה. היא גיבורת הסיפור שלי ולא אני. ס. לא הסכימה לוותר למגבלה שלה, ואני נעניתי לה ולאתגר. במסגרת הכיתה התקשתה לעקוב, בגלל מגבלת העיוורון, ולכן ביקשו ממני לעבוד איתה מחוץ למסגרת הכיתתית. בלשון קיים מבחן בגרות מותאם לתלמידים עם קשיי למידה. לס., תלמידתי, המליצו להיבחן במסגרת זו. היא סרבה. כשנפגשתי איתה בפעם הראשונה,(בסביבות חודש ינואר) ביקשה ממני להיבחן במתכונת הרגילה, ואני ניסיתי לשכנע אותה שלא. היא כה התאכזבה ממני ואמרה: "גם את לא נותנת בי אמון?" כיוון שלימדתי אותה שנה קודם לכן. הכרתי אותה ואת עקשנותה וכוח לחימתה. ובכל זאת ניסיתי להסביר לה שבשל מגבלת הראייה, היא תגיע להשג גבוה יותר במבחן המותאם, וכדאי לה. ס. סרבה להקשיב , וביקשה ממני לשכנע את כולם שהיא תוכל להיבחן כרגיל. נאלצתי לוותר. הצלחתי לשכנע את הגורמים האחראיים שאכין אותה כראוי למבחן הרגיל. היה זה הימור, כי לא ידעתי אם ס. תוכל לעבור את המבחן (שיוקרא לה במלואו). התחלנו להיפגש. בנוסף ללמידה בצוותא הייתה לי חוויה נפלאה לשוחח עם נערה בת 15 שהייתה בוגרת ומעניינת. הכנתי לה תרגילים רבים, שאביה תרגם לתוכנת שֵמַע, וכשנפגשנו הייתי קוראת לה את התרגילים והיא הייתה משיבה בעל-פה. ראוי לציין שהדבר כמעט בלתי אפשרי כשמדובר בסימני ניקוד. תארו לכם עיוור שצריך לנקד טקסט. את בחינת הבגרות עברה ס. בציון 87 . הופתעתי לקבל מכתב בזו הלשון: (אני מביאה רק חלק ממנו) "התחלנו להיפגש מאוחר יחסית במהלך השנה, אך כמו שנאמר: "עדיף מאוחר מאשר לעולם לא" בהתחלה,... ניסית לשכנע אותי לעשות מבחן מותאם. אל תדאגי. אני כבר לא כועסת עליך ומבינה שזה היה אך ורק לטובתי. אולם מהר מאוד הבנת שאני רוצה לעשות מבחן רגיל והובלת אותי בדרך הנכונה להצלחה! אין לי מושג איך אני אוכל להודות לך על כך שנתת בי אמון ושהסכמת לי לעשות את המבחן הרגיל, אך אחרי שתקראי את המכתב הזה, תביני שאני מעריכה אותך מאוד." ס. הסתערה, אני ויתרתי ובכוחות משותפים ניצחנו במשימה שלנו למרות המגבלות.

שרונהה

New member
"לא לוותר לעולם" מאת פורפורית

כשהייתי בת 15 ירדו הורי מהארץ.הגעתי למדינה שלא דיברתי מילה אחת משפתה,הופרדתי בכח מחברי וחברותיי,בעצם ,מכל מה שהיה מוכר ואהוב עלי..ללא הסבר ללא שנישאלתי מהו רצוני... ידעתי מהיום שהגעתי לשם ,שאחזור לארץ ויהי מה. .. חלפו 3 שנים ורציתי לחזור ולהתגייס לצבא,אבי חלה מאוד באותה תקופה וביקש ממני.. שאתחיל ללמוד סיעוד בבית ספר לאחיות מוסמכות ואם לא ימצא חן בעיניי ..אז.. אעזוב ואסע לאן שארצה. הלימודים היו קשים ובמקביל העבודה במחלקות השונות, למרות מיגבלות השפה סיימתי את לימודי בציון גבוה ושנה לאחר מכן חזרתי ארצה בסטטוס של קטין חוזר. לקח לי 7 שנים להגשים את רצוני..לא וויתרתי ולא איכזבתי את עצמי.. אני מאושרת שהיו לי הכוחות לבצע את המעבר החד, להתאקלם שוב בארצי האהובה עלי ולהקים כאן את ביתי ומשפחתי...

שרונהה

New member
"הסיפור שלי" מאת ליידי טי

דיונות של חול זהוב החמור שרכבתי עליו הוביל אותנו לאיטו בפסיעות אצלות כשהוא כרוח ברצועה שאבי החזיק בידו. לצידו אימי פוסעת כשאחי הקטן עטוף בשמיכה וחבוק בתוך זרועותיה..... הנה עוד כמה צעדים ומגיעים...אומר אבי ומצביע לעבר שער גדול ואטום לחלוטין ..הגענו. אבי דחף את השער חצר פנימית ובה כיור אבן גדול עם ברז מים ...דלת עץ כבדה הובילה לתוך הבית שהיה כולו חדר גדול אחד. מרצפות עם פרחים מעוצבים בירוק וצהוב..התקרה גבוהה ומקושתת... השאיר אבי את החמור הקטן קשור בחצר, והחילונו להתמקם בדירת החדר... ממקום כל שהוא הגיע מזרון ...אימי הניחה את אחי הפעוט על המזרון והחלה לפרוק את מעט המטען שהיה ארוז בתוך 2 סלים גדולים...כמה צלחות ומזלג אחד או שניים..מספר סכינים סיר לבישול מחבת גדולה מברזל ...אורז ושועית לבנה וגם מפה וכוסית כסף קטנה לקידוש שעשתה את כל הדרך הפתלתלה מפולניה לארץ הקודש! הארץ שכה איחלו לה...... עברו הימים החדר הפך לבית... שולחן וארבע כסאות ופינת מטבח עם פתיליה וארון למצרכים...ארון לבגדים ומקרר שאבי דאג תמיד להביא את הקרח בזמן.לפני שקודמו ימס...החיים חייכו והיו טובים ,יום בהיר אחד היגיע מכתב מודבק בבולים מארץ אחרת ומעורר תהיות ושאלות...מגיע אבי בערב הביתה וביד רועדת פותח את המעטפה העבה ובה מכתב מעורך דין אמריקאי שחיפש את אימי בין הניצולים ודרך הג'וינט הגיע לכתובת בה נמצאה..אימי קבלה ירושה ! דוד שנפטר באמריקה הוריש לאימי את כל הונו! אבי ואימי נשארו פעורי פה דוממים ונדהמים...ירושה...כסף מגיע.איזו הצלה להיטיב את התנאים ולהקל על החיים שמחה וששון בין כתלי החדר... עברו ימים הגיע הרגע לקבל את הממון הבילתי צפוי.נרגשים ומאושרים הגיעו אל הכתובת המתבקשת וקבלו את מה שהיגיע להם את הכסף!...ומה עושים בכסף שהתקבל ככה בהפתעה...לוחשת אימי על אוזנו של אבי לו היתה לי פרה וילדי הקטנים היו לוגמים כל בוקר כוס חלב..כמה בריאות ילדי היו סופגים .זה מה שאני רוצה פרה!הלך אבי ועשה את שאימי חפצה חיפש וחיפש ומצא פרה והביאה לחצר ביתנו..בוקר בוקר היתה אימי חולבת את הפרה ואנו הילדים לוגמים מהחלב החמים והטעים. אך פרה היא ולא יותר וצרכיה לצאת למרעה וכדומה לא התבצעו ..חלתה הפרה והיו חיבים להיפטר ממנה ..אין פרה וחצי הכסף איתה הלך..נותר עדיין ממון ומה עושים איתו..כלי נידות צריך סוס עם עגלה כדי להיות נידים...ובכן הלך אבי וקנה סוס ועגלה יפהפיה ואנו כולנו בתוך העגלה נוסעים ומבלים שבתות נפלאות של טיולים כשאימי יושבת ליד אבי ואני עם אחי מאחורה נהנים ומאושרים...אך קרה שהסוס יום בהיר אחד קיבל ג'ננה והחל להתפרע..הפך להיות מסוכן חיבים להיפטר מהסוס! עכשיו אין פרה , אין סוס, ואין.... כסף! זו היתה ההתחלה של משפחתי בארץ המיוחלת !לאחר תלאות של מלחמה ושואה לאחר טילטולים בדרכים עם תינוקת התמודדו ..המשיכו...ולא ויתרו!!! יכלו בקלות לעזוב להגר לארץ אחרת...אך העדיפו כאן עם הקושי מאשר בגולה בקלות יתר!!!

שרונהה

New member
"היה היתה נערה קטנת קומה" מאת שילה

רזה,בעת עינים ירוקות גדולות,וצמה ענקית מגולגת על ראשה,כמנהג הימים ההם. הוריה כאילו חזו את הנולד,על כן שלחו אותה,הקטנה ב8 ילדיהם,לעבור "הכשרה" חקלאית בישוב מרחק.שם למדה את רזי החקלאות,מעט עברית,והתרגלה לחיות ב"קבוצה". וכך היגיע היום המיועד,וה"קבוצה" כוןלה עלתה לארץ.תחילה עבדו בבת שלמה,"אצל איכר אחד שהיה איש קשה",ומאוחר יותר עברו לפתח תקוה,מאחר ושם היו פרדסים רבים.והנערה הצנומה בלטה בחריצותה כ"עוטפת פרי הדר"זריזה ומיומנת. לא עברו ימים רבים,והכירה חלוץ גבוה ותמיר,בעל עיניים כחולות כים,והשניים התאהבו.וכמנהג הימים-מהרו להנשא.היא בשמלה לבנה רקמה,והוא בחולצה רוסית לבנה,רקומה אף היא. בשל מחסור בכסף,גרו בחדר קטן ששכרו,ובו שרותים משותפים לשכניהם ,ואכלו לחם וזיתים,ולעיתים רחוקות מעט גבינה.ואז התחילו להגיע הידיעות המרות.אחת אחת היגיעו..והכבידו מאוד על לבה של הנערה הצעירה.הוברר כי כל משפחתה הענפה,לבד מאחיה ומבת אחותה,נספתה בשואה. הנערה החליטה להעלות לארץ את בת אחותה.בדרך לא דרך יצרה קשר עם שליח ישראלי,וזה נישא לבת האחות באופן פיקיטבי,וכך הועלתה לארץ.אלא שבת אחותה יפה היתה,והשליח התכוון לממש את נישואיו. וכאן שוב-שלחה הנערה את בעלה ובני משפחתו לשוחח עם שליח,וזה עמד בסרובו. בצר לה,מסרה לאיש את כל חסכונותיה וחסכונות בעלה,והנישואים בוטלו.(אגב-מדובר באיש שהתפרסם לימים.ונפטר לא מזמן!) הנערה דאגה לבת אחותה הצעירה,ולימים נשאה גם היא. הנערה ובעלה עברו לחיפה,ושם גוייס הבעל לצבא הבריטי,עבד כנוטר(ביום,וכאיש הגנה רב מעללים-בלילות..)והיא-החלה לעבוד כמנקה בקופת החולים הסמוכה. לאט לא התקדמה בעבודתה,תוך שאינה פוסחת על קורס מקצועי זה או אחר. גם דירה קטנה ב"שיכון"הצליחו לקנות במאמץ רב,ותשלומים ל30 שנה. ובת נולדה להם,ואחריה עוד אחת.. והנערה שהפכה לאם טפלה בהן במסירות,והמשיכה להתקדם בעבודתה עד שהיגיעה לעמדה בכירה. לעולם לא בכתה על מר גורלה,לעולם לא בקרה איש,וסרבה לקבל את כספי ה"שילומים",בטענה כי "אלו לא יכסו על הדם ולא על הכאב". ביתה היה תמיד בית פתוח.אנשים אהבו את החמימות והעליזות ששרתה בו,והיא,שנותרה ללא משפחה-אהבה אותם! וכן רבותיי-אני אחת מהבנות שנולדו לאישה זו,שלדעתי-לעולם לא הרימה ידים,תמידמצאה את הפתרונות הראויים,ועל כך אני גאה בה. זכיתי להיות בת לאם מיוחדת במינה,ולסבתא מדהימה. לזכרה.

שרונהה

New member
"אני באמת קפצתי למים" מאת מיסו

תמיד ידעתי שאני ספורטאית, כל השנים עסקתי המון בספורט, המחלה נאלצה לשנות לי את התדמית בעייני עצמי, וזה לא היה קל. כמו ששמן תמיד יראה בעייניו כשמן, גם שירזה... כך אני הרגשתי...אני "ספורטאית"...אבל מתעייפת כמו אחת בת 80...נו באמת למזלי התמחתי בעיקר בשחיה, וכשהרופאה בישרה לי שאובחנתי כחולה בטרשת נפוצה, הדבר הראשון שהטריד אותי...האם אוכל להמשיך לשחות- או איך שהתבטאתי מולה..."האם אוכל להמשיך 'להרוג" את עצמי בבריכה", רציתי שתבין שאני מתכוונת להוציא את המיץ במים (כמו שעשיתי עד האיבחון), לשמחתי היא אמרה לי שאני לא מוגבלת בשום דבר. כמו שאומרים...המשכתי בחיי...פגשתי לראשונה את מושג העייפות במלא הדרו ! מאחת שלא עושה חשבון איכן להחנות את האוטו כדי לא ללכת הרבה,התחלתי לעשות חשבון (וגם לפעמים לקבל כמה דוחות ) . לחשוש מכל יציאה...האם יהיה לי כוח??? ולא תמיד יש . נורא קשה להבין שאתה לא כמו כולם. הדבר היחיד שלא ויתרתי לעצמי , זו השחיה, להפך השקעתי יותר כוחות, לא ויתרתי, מתוך מחשבה...מי יודע עוד כמה זמן אוכל לשחות ככה. ובאמת במים אני מרגישה כמו כל האדם, וזה כיף! למזלי במים לא מרגישים את החום, כמו בריצה או בכל ספורט יבש אחר. ו(במחלה הזו, החום פוגע בהולכה של העצבים, ואז מרגישים חולשה עד סכנת התעלפות.) אז זהו..כל ההקדמה הייתה בכדי לספר, שלפני חודש הייתה לי תחרות באילת (החמה הזו...), אני מצרפת את הקישור לצפיה באחד המשחים ששחיתי שם, הגעתי ראשונה במשחה הזה, מתנצלת,אם לא הייתי חולה, לא הייתי משויצה כ"כ פרסמתי את הסיפור שלי בפורום טרשת נפוצה לפני כחודש. ובגלל "המבצע" והגיל הכמעט מתאים...החלטתי לפרסם גם פה.

שרונהה

New member
"עץ השיקמה" מאת TJ

פעם, בימים אחרים רחוקים, הגנים היו מפלט לזוגות צעירים. נרקומנים והומלסים טרם שלטו בהם. עצי השקמים רחבי הצמרת שמנעו מקרני הלבנה לחדור ולהאיר את הספסלים למרגלותיהם, והריח המתקתק של פירות הג'ומסים משכו זוגות אוהבים. שם בקצה הגן על הספסל "שלנו", תחת השקמה "שלנו" לחשנו זה לזו אותם דברים שתלמידי תיכון נהגו ללחוש טרם למדו את השורות מהטלנובלות. שם גלשה לראשונה ידי המלטפת את שערה במורד גבה ועלתה מעלה תחת חולצתה הלבנה. מעלה עד שפגשה את חזיתה והחלה מגששת לפתוח את האבזמים או הקרסים שהיו אמורים להיות שם, כך שמעתי. לא אלו ולא אלו היו שם. רק רצועה חלקה שהקיפה את גבה מקצה לקצה. חסרת אונים נשארה ידי מלטפת את גבה ואני קצר נשימה לא יודע אנה אני בא. לאחר זמן שנראה לי כנצח, החלה ידי גולשת מטה, מובסת. אז אחזה היא בידה את ידי השניה ולחשה: "טפשון, כל כך מהר אתה מוותר? מדוע מאחור?" ובעדינות הובילה את ידי הפנויה אל עבר חזה. ביד רועדת קמעה פרפתי כפתור וגיליתי לראשונה את החזיה הנרכסת מלפנים. גיליתי, הסתערתי וזכיתי. רבים היו הוויתורים שעשיתי מאז, ולא מעט הסתערויות, אך לעולם לא אשכח מתק הנצחון ואת צמד זרי הדפנה בהם זכיתי בהסתערות זו.

שרונהה

New member
"לא הרמנו ידיים, הרמנו רגליים" מאת מיקאלה

הסיפור שלי מתרחש לפני 33 שנים, נישאנו לאחר הכרות לא ארוכה, אבל מתוך תשוקה ואהבה. לאחר כמה חודשים רצינו מאוד ילד קטן או ילדה קטנה, אהבתי לשמוע את השיר אורי אקרא לו אורי שלי, וכל פעם ששמעתי את השיר זלגו הדמעות מעיני. מתי יהיה לי אורי קטן..... לאחר 3 חודשים פרצה מלחמת יום כיפור, ובעלי נפצע, וקיבל הלם קרב שעבר עם הזמן. ניסינו להכנס להריון וכלום נאדה. עברו החודשים הכמיהה היתה גדולה. ראיתי נשים עם עגלות ותינוקות ושאלתי את עצמי מתי אני? מתי אני אלך עם עגלה ותינוקת חמודה בתוכה. הלכנו לרופא קופת חולים עברנו בדיקות והרופא קבע לכם לא יהיו ילדים. הבשורה היתה נוראית חשכו עינינו לא יהיו לנו ילדים? המחשבה הראשונה שעלתה במוחי היתה נאמץ ילד. בעלי קיבל את זה מאוד קשה, והלך לו יום אחד לחוף הים רצה להיות עם עצמו. ובמקרה או שלא במקרה פגש חבר שהיה איתו בצבא ולמד רפואה. אותו חבר הפנה אותו לרופא מומחה על הכרמל. הרופא שהציל אותנו מהגזירה המרה. עברנו בדיקות קיבלנו טיפולים, חיכינו חודש ועוד חודש כל פעם התאכזבנו מחדש. אבל לא איבדנו תקווה. לאחר מספר חודשים התאחר המחזור בדיקות השתן הראו שלילי, היינו בטוחים שאין הריון. ואז קרה הנס, עשיתי בדיקת דם, והתשובה היתה חיובית. אני בהריון, אני לא יכולה לשכוח את היום הזה. רקדנו והתחבקנו וקפצנו מרוב אושר. נסענו להורים לבשר להם את הבשורה הטובה. ובאמת אחרי שלוש שנות נישואין נולדה במזל טוב הבת הבכורה שלנו. בחדר ההתאוששות שיגעתי את היולדות, "אני אמא", אתן יודעות שאני אמא כאילו שהן לא ילדו. שנה אחר כך כבר התחלנו במלאכה של הבת השניה שנולדה כעבור שנתיים. והבן נולד בלי תכנון הוא המלאך שהגיע במפתיע והפתיע אותי שהוא בן, כי כשהמיילדת אמרה לי נולד לך בן אני התעקשתי שנולדה לי בת. ולכן עד היום הילדים אצלי במקום הראשון בסדר העדיפויות בחיים ואחריהם הנכדים שיהיו בריאים. הטיול הראשון שהלכתי עם העגלה האדומה ובה בתי שהיתה יפיפיה כמו בובה היה מרגש, הרגשתי כאילו אני האמא היחידה בעולם.

שרונהה

New member
"הסתערתי ואחר כך ויתרתי" מאת ספטון1

ההסתערות - מתאים למזל אריה שאני כזאת.. הסיפור שייך לקורס מספרי סיפורים שבו למדתי. למעשה כמה שנים קודם לכן למדתי פרוזה ביחידה ללימודי חוך בתל-אביב והמליצו לי להמשיך ללמדו בתחום הכתיבה והסיפורים ובמיוחד ללכת לקורס מספרי סיפורים. במשך כמה שנים שמרתי המלצה זאת בליבי ולא הלכתי לקורס. עד שהיה לי חלום שבו ראיתי את האור בקצה המנהר. החלום היה על האמפיתיאטרון בקיסריה- חלמתי שאני יושבת בין קהל עצום וגדול ואי אפשר לראות מי נמצא במרכז הבמה אשר נמצאת למטה. אז שאלתי מי מופיע, ומישהו ענה לי "הרמטכ"ל.... שאלתי איזה רמטכ"ל עוד לא הספקתי לקבל תשובה והתעוררתי נפעמת מהחלום. כידוע החלום הוא ההפך מהמציאות ומעולם לא הייתי באמפיתיאטרון זה וראיתי אותו רק בטלוויזיה בהופעה של ריטה. ורק זמרים מפורסמי הולכים למקום כזה. אך איזה פסיכולוג אמר לי שאני הנואמת והתפלאתי כי בצבא היה לי תפקיד מזערי. הפסיכולו התכוון שאני צריכה למצוא דרך להגיע לקהל יעד. אז נזכרתי בקורס מספרי סיפורים. ובאותו הזמן של החלום ראו זה פלא, הקורס היה בחולון קרוב לבית שלי. ואמרתי ווהו זהו בדיוק קהל היעד שלי וכאן אכן אני הנואמת והסתערתי בשצף קצף ללימודים. הוויתור מאוד נהניתי מהקורב והכתיבה שפעה בשפע, הייתי צריכה ללמוד את הסיפורים שלי בע"פ ולהופיע לפני כל הכיתה. זה היה בשבילי חוויה יפה. קיבלנו המון כלים לכתיבה לדיבוק למשחק נגענו בתחומים שבכלל לא ידעתי שקשורים למספרת סיפורים, חשבתי שרק מספרים מהלב וזהו. הייתי חוזרת כל פעם מהשיעור במלוא המרץ ובהתרגשות שמצאתי מקום לספר את סיפורי. סיימתי את הקורס הראשון ואחר כך בא השני. הכל לכאורה התנהל למישרין. עד שבאו מורות שלא הכירו אותי. בשיעור אחד היינו אמורים לתאר חפץ והמורה ירדה עלי לפני כל הכיתה. בשיעור אחר הלכנו למורה אחרת שאמרה לי מחמאה יש לך את זה, את יודעת לספר, אבל יש לך בעיה ואת יודעת מה היא אמרתי לה למה את מתכוונות ולא רציתי להמשיך את הנושא אבל שאלתי בנימוס מהי ענתה יש לך בעיה בדיבור. אמרתי לה שזה לא נכון ומעולם לא היה. ואמרתי לה עד פה. וזאת מורה שהלכתי אליה באופן חד פעמי. אך גם המורה של הקורס חזרה על דבריה. המשכתי את הקורס עד סופו, כי הרי שילמתי על הקורס, ואני נלחמת על מה שיש לי הלכתי לרופא המשפחה והוא אמר לי הכל בסדר איתך ואין לך בעיה בדיבור. גם בדיקות הדם הוכיחו שאין לי בעיה במיתרי הקול. אך אני נכוויתי כי עשו זאת לעיני אנשים שבאו ללמוד כמוני לספר סיפורים וכולונו בגובה העיניים. כנראה שסתם ראיתי דברים בעלמא. והחלטתי לוותר ולא לספר סיפורים בפני קהל כי הם יכולים להגיב באותה צורה כנ". א\ הגעתי לאינטרנט והתחלתי לכתוב כאן. וכנראה זה יהיה היעד היחידי שלי. כי יש לי מחסום בפני קהל אמיתי. בכל אופן כאן מצאתי גם אפשרות לכתוב את סיפורי בבלוג שמשלי באותו כינוי כאן בתפוז. והחלטתי בנתיים לכתוב כאן עד שאתגבר על המחסום שנוצר בי. מה שמעניין הוא שכבר קראתי שירים מספר שלי שבוע הספר העברי בת"א וכן הייתי כמה פעמים במגע ישיר עם קהל בשבוע הספר העברי בחולון ולא אמרו לי דבר. אתם יכולים לקרוא חלק מהשירים שלי והסיפורים בבלוג

שרונהה

New member
"ויתור" מאת איזי הגדול מכולם

זה היה לפני בערך 2-3 שנים, הכרתי את דנה, הייתה מסיבת ל"ג בעומר וחברה של חבר שלי הביאה איתה עוד שתי חברות, דנה הייתה אחת מהן... היא קטנה ממני בשנתיים, היא הייתה מדהימה בכל המובנים של המילה, ממש שיא השלמות, היא הייתה בלונדינית כזאת עם הרבה הרבה צמות דקיקות, איך שראיתי אותה נשביתי בקסמייה... ידעתי שזה לא עוד סתם בחורה או עוד סתם מקרה... אנחנו למדנו אז בבתי ספר שונים ו... יש קטע כזה של חברים שלי וזה שהם חייבים להעביר ביקורת על כל בנאדם, ותמיד אם באה איזה בחורה אז אני צריך מעין "אישור" מהם... הם אמרו היא קטנה, היא מכוערת, היא ככה והיא ככה... היום אני רק מבין שאני הייתי אידיוט גמור, ממש היו לי את כל הכלים ללכת על זה ולהיות איתה, גם זה לא היה כזה קשה, היא גילתה הרבה מאוד סימני התעניינות גם בי... אבל לא אני די פחדתי לקבל ביקורת מהחברים ובכלל כל מיני הערות... הייתי ממש כבול כאילו באזיקים, כ"כ רציתי אותה, רק אלוהים יודע עד כמה... היום אני כבר שם פס על כל הסטיגמות והביקורות מהחברים וזה... כי בסופו של דבר מי בוחר את הבחורה? אני! לא הם...! אבל זה כבר מאוחר מידי... לא הצלחתי לטעום מטעמה של אהבה שהייתה יכולה להיות אדירה... ואז כשסוף סוף אמרתי "וואלה מה אכפת לי, אני אלך על זה וכולם יכולים לעוף מצידי" התקשרתי אלייה והיא הופתעה שאלתי אותה מה נשמע והכל ואם בא לה לעשות משהו היום, היא אמרה לי שאני יכול לבוא אלייה, אמרתי שבסדר מצידי, באתי אלייה הבייתה, ישבנו קצת וזה, דיברנו, היה ממש כיף, ופתאום היא כזה מתחילה לבכות טיפה בעיניים אני רואה כזה סימני בכי, ואני לא מבין מאיפה זה בא, אני שואל אותה מה קרה, היא אומרת לי שכלום, הסתכלתי לה בעיניים הירוקות שלה, איזה יפה היא כשהיא בוכה יואו, ואז חייכתי אלייה, באתי אלייה כזה בעדינות ונישקתי אותה וליטפתי אותה, אוישששש איזה ריח היה לה זה פשוט אי אפשר לתאר במילים, איזה עיניים היו לה, ירוקות כאלה בהירות... ואז כיבינו את האור... פתחנו את הטלויזיה אצלה וראינו סרט... שכבנו מחובקים כזה עם שמיכה.... ואז היא מתחילה לבכות ממש... אני שואל אותה "מאמי מה קרה נו מה את בוכה אני לא מבין כבר מאז שבאתי את לא במצב רוח" והיא כזה אומרת לי שעוד פחות משבוע היא עוברת לספרד... ובאותו רגע... ממש הייתי כאילו קפוא במקום, המשכתי להסתכל על הסרט למרות שלא באמת הייתי מרוכז בו, יש את הרגעים האלה בחיים שאתה תזכור לעד, זה היה רגע כזה בלי שום ספק... מאותו הרגע שנודע לי, אני ודנה בילינו את חמשת הימים הבאים ביחד... ואני אף פעם לא אשכח את השבוע הזה... אני עד היום תמיד שאני נזכר בדנה אני מרגיש אבן כבדה בלב... אני יודע שבסופו של דבר היא גם ככה הייתה נוסעת, אבל שנה וחצי שלמים אני פשוט באפס מעשה לא עשיתי כלום בקשר אלייה... אני יכול היום בוודאות להגיד שזה אחד הוויתורים הכי כבדים שעשיתי בחיי... ממש...

שרונהה

New member
"סיפור טרי מן התנור" מאת חונה לרגע

לפני כחודשיים קיבלתי מזכר כי עומד להיפתח קורס מנחות קבוצות של האוניברסיטה הםפתוחה בארגון בו אני מתנדבת, הקורס הוא בן שנתיים - קראתי את הסיליבוס - וממש התרשמתי, מלאתי את הטופס שהיה מצורף למזכר ואחרי כמה ימים קבלתי טלפון שהקורס מיועד למתנדבות מן השורה ולא לנושאות תפקידים (אני ס' יו"ר). ממש התרגזתי!!!! קבעתי פגישה עם המנכ"לחת וטענתי שלא יתכן שלמתנדבות חדשות מזה באו ינתן קורס נחשב שכזה ולי כמתנדבת ותיקה תחסם האפשרות - התשובה שלההיתה "לך כבר יש תפקיד מוגדר ומסלול התקדמות בארגון, אנחנו מעוניינים לפתוח אפשרויות לתפקידים גם לאחרות" התשובה שלה הביאה לי את הג'ננה!!! מה? היא תקבע או תקבע את הקריירה שלי בארגון? אמרתי שתשובתה לא מקובלת עלי, שאלתי "האם הקורס מלא" - ענתה: נרשמו ורואיינו 20 נשים - הקורס ימנה 26 תלמידות" אם כך אמרתי : "אני רוצה שתדאגי שיהיה לי מקום בקורס הזה!" סיכמנו שהיא תודיע לי..... חיכיתי חיכיתי ונאדה! בטח חשבו שארד מעהעניין - אבל הם לא ידעו עם מי יש להם עסק! התחלתי לנדנד בטלפונים אחת ליומיים וביום ראשון שלחתי מייל למנהלת אגף תרבות והזכרתי את הסיכום שלי עם המנכ"לית... אתמול השאירה לי המזכירה הודעה במשיבון צלצלי אלי דחוף! הבוקר הרמתי טלפון - והמזכירה אמרה שאני מוזמנת לראיון קבלה - והוסיפה: בינינו - את כבר בפנים זה סתם הליך פורמלי - את לא צריכה שום אישור מאף אחד"!!! מה זה שמחתי!!!! כמ שמחתי שלא ויתרתי!!!! לעומת זאת ביום ראשון היה כנס בנושא מתנדבים באונ' בר-אילן - דווקא עניין אותי הכנס- אבל אמרו לי שרק יו"ר מוזמנות- אז ויתרתי - כי לא טוב לעשות מלחמות והסתערויות על כל דבר ועניין - צריך לברור את ההסתערויות בשייכל ולהשאיר מקום לדברים החשובים באמת!!! בקיצור - היה לי יום שמיייח....אושר קטן בחג של אור!

שרונהה

New member
מצטערת שמקפיצה את השירשור... אבל...

יש לי שתי הודעות. האחת, הסיפור של פלג אינו לתחרות, היא כתבה זאת בפירוש ואני, בטעות הכנסתי אותו לרשימה. השניה, קדימה, נו, תבחרו בשניים מהם. תיבת המסרים שלי ריקה.... מחכה לבחירות שלכם
ערב טוב פורוםםםםםםםםםםם

אני מצטערת. תודה לך אבל רק עכשו ראיתי

ואני בפרוש כתבתי שהספור לא לתחרות. מקווה שלא תגרם לך טירחה גדולה להצביע מחדש

למעלה