לשחק חצי אורק ברברי

lordsath

New member
לשחק חצי אורק ברברי

שלום לכולם. אני משחק כבר מעל לשנה חצי אורק ברברי, היו לי דילמות קשות לגבי המשחק שלו (מחד הדמות ומאידך אני השחקן), להמשיך איתו. אני רוצה לשתף אותכם במחשבותיי ולקבל ממכם תגובות (כל מי ששותף לבעייתי) חצי אורקים הם טיפשים, זאת סטיגמה אכזרית אבל נכונה- צריך לשחק אותם לא מבריקים אבל לא ננסי מחילות. ברברים הם אכזריים וכוחניים, תאבי כוח ושררה. ההתחלה שלי איתו לא הייתה פשוטה- פעם ראשונה שאני שיחקתי עם אנשים מקצועיים שמבינים עניין ושה"מ תותחי ותובעני, קשה היה לי להתנתק מעצמי ולשחק אותו, הרגשתי שאני עושה השלכות של עצמי עליו ומשחק אותו יחסית כמוני (הוא לא פחות פסיכי ממני זה בטוח). על הקטע של "הטיפשות" הצלחתי להתגבר בדרך הקומית-משהו, דהיינו כל פעם שדיברו איתי או אמרו לידי מילים גבוהות אני שאלתי "מה?" "למה התכוונת?" "מה זה...?". פעם אחת עיניתי דב"ש כדי שיסביר לי מה הפירוש של "תיאולוגיה" בחיי זה היה הרסני. הקטע הברברי היה קצת יותר בעייתי- מחד "הסדר" היחידי של הברברים זה הכוח- החזק שורד והחלש נעלם. יש לו בעיות להשאר המון זמן במקום עירוני, הוא משתעמם נורא בקלות מדיבורים (יותר אקטיביסט), בהתחלה הוא היה חמום מוח אחר כך נרגע (את האמת הפעם היחידה שהוא נרגע זה אחרי שהוא כמעט הרג ד"ש אחר- סיפור ארוך, סליחה אל כסיף). עד כאן הכל סביר. הבעייה שלי הייתה שאני לא שיחקתי אותו כמו שצריך- היה אירוע כל כך בזיוני שאני חשבתי שאני באמת לא ראוי לשחק אותו- התגנבתי למקדש של אל נחש, סאוטרה, גנבתי להם איזה תליון מכושף ואז הבעיות התחילו- הורעלתי (באותו זמן חשבתי שקוללתי) והתחלתי לאבד את הבריאות במהירות (נקודות תכונה כושר), חשבתי שרובצל עלי קללה וחיפשתי את הכוהן הראשי (שידעתי שנמצא באיזור). מצאתי את המנוול ועשיתי את הטעות הכי מבישה של שחקן שמשחק חצי אורק ברברי- התחננתי על חיי בהתרפסות מולחטת- זחלתי כמו נחש, השפלתי את עצמי. לפרוטוקול אני רוצה להגיד שבאמת גססתי- נשארה לי נקודת כושר אחרונה (השה"מ ממש אנס אותי עם ניקוז התכונות) אבל בסופו של דבר כשיצאתי מזה- באמצעות תרגיל מביש אבל מציאותי והכרחי (ברחתי מזוג שומרים שליוו אותי ביער כדי שאני אסגיר את מי ששלח אותי) השה"מ שלי אמר לי את האמת המרה- "פשוט חיפשת מישהו להיכנע לו". אני מסכים איתו, זה היה קשה להמשיך לשחק ככה אבל בחיי שאני אוהב את הדמות שלי, יש ביננו סמביוזה נהדרת ואני לא נוטש דמות (אלא אם כן היא נהרגת לי). לשחק חצי אורק ברברי בתוך חבורה של יפי נפש (הכוהנים), נזיר שמקפיד על כבוד מחוץ לקרב ואוסר עלי לענות אוייבים, זה פשוט קשה כי אני צריך גם להשתנות בשביל האחרים- דבר אחד לפי דעתי הם עדיין תומכים בו- אכזריות בלתי מתפשרת בשדה הקרב מול האוייבים. אם עוד שחקנים שיודעים את מצבי העגום ומרגישים צורך לשתף אותי בעצות מועילות- תירו חופשי חברים. "מי יתן ורוחו של המצביא תהא איתכם בקרב". "תגיד להם שמתנו כמו גיבורים".

Nihau

New member
משחק דמות יכול להיות עניין רציני

ולפעמים הדילמות שבו מניבות התלבטויות ארוכות וחשובות. מוכר לי היטב. יצא לי לא פעם ולא פעמיים לשבת אחרי פגישה בעייתית ולנסות לחשוב אם המשחק שלי היה מדוייק\נאמן לדמות, אם לא השלכתי בעיות שלי על הדמות או פעלתי בצורה זו או אחרת על פי ידע OOC שיש לי... ראה פתיל שפתחתי למטה בדיוק על מקרה כזה, קיצוני ומביך למדי אבל עדיין דומה במהותו לבעיה שאתה מתאר כאן. לשם השוואה קטנה של הזדהות- גם הדמות שלי בעקרון אמורה לענות אוייבים אבל בגלל חבריה לקבוצה היא לא עושה את זה וזה מציק לה לעיתים. היא כבר השלימה עם זה שגזעים אחרים פשוט לא מבינים דברים עליה בגלל הבדלי תרבות והחליטה שכל עוד היא מסתובבת בעיקר בשטח שלהם היא תצטרך לנהוג פחות או יותר לפי אמות המידה המוסריות שלהם, לפחות למראית עין. הדמות שלי השתנתה עם הזמן, לכיוון יותר "מתורבת", שוב לפחות למראית עין. וזה היה תהליך די איטי לשנות אותה בשביל האחרים ועם קצת מזל זה גם תהליך הפיך. לך יש בעיה גדולה יותר עם זה כי הדמות שלך מעצם טיבעה והצורה בה הגדרת אותה לא תוכל להחליט החלטה כל כך שקולה וברמה מסויימת אלטרואיסטית (כלומר מעצבנת אישית אבל נוחה לכלל). במקרה הספציפי שתיארת עם הרעל... מדבריך עולה השה"מ דחק אותך למצב קיצוני מאוד בלי הרבה אפשרויות. נכון שהיו אפשרויות אחרות ונכון שהתחננות היא לא סבירה לדמות אבל במצבים קיצוניים יש יותר גמישות למי שרוצה לשרוד. אם זו הייתה דמות שלי היא הייתה חוטפת התקף בושה וחרטה אישיים על המעשה לאחר שהייתה מתאוששת מהרעל ואז מתכננת (ומבצעת) רצח של כל העדים... אבל אני ידועה כצמאת דם בעלת רגישות לכבוד העצמי שלי ונכונות להרוג על עלבונות ברמה האישית |משיכת כתף מלווה בחיוך מלא שיניים חדות|. מצד שני אתה מכיר את הדמות שלך הרבה הרבה יותר טוב ממני ואולי זו בכלל לא הדרך לחשוב בה והיריה באפלה שלי החטיאה בק"מ. סה לה ווי מה שלא ברור לי: למה אתה מסכים עם השה"מ כשאמר "פשוט חיפשת מישהו להיכנע לו" למה בדיוק הוא התכוון?

DDN

New member
כל בני המחצית גנבים.

כל הגמדים שיכורים וכל האלפיות שרמוטות. למה אתה נכנע לסטיגמות? מה זה "צריך לשחק אותם" זה הכל תלוי בתכונות. יכול להיות לך חצי אורק ברברי עם תבונה וחוכמה ממוצעות והוא גם יהיה כזה. תזכור שחצי אורק הוא גם חצי בן אדם, ולפי ההגדרות והבנתי, הויקינגים היו מקוטלגים כברברים, ואי לכך תור, אל הרעם (הדמות מהאוונג'רס) יחשב כזה. הוא ממש לא היה טיפש. כל אחד יכול להיכנע ולהרפס, קוראים לזה לפעמים גם יצר הישרדות. בכל מקרה - ברוך הבא לפורום

snift

New member
דוגלאס אדמס דווקא מאוד אהב להציג

את "ת'ור" כאדיוט מושלם שכולם מסובבים אותו על האצבע הקטנה.

DDN

New member
אצל מארוול

הרקולס ממלא את התפקיד הזה. בגלל זה בשיר "HERO" מאוד שעשעה אותי השורה "WHERE'S THE STREETWISE HERCULES"

Ferenheit

New member
הגובלינים סקרנים

כשאתה רושם "צריך לשחק אותם לא מבריקים אבל לא ננסי מחילות." אתה מתכוון לגמדי מחילות (קרין\רומח הדרקון) או לננסי מחילות (הנמוכים והאמיצים)?

רמץ

New member
אתה מחמיר עם עצמך

ברברי או לא ברברי, אם התחננות תציל את חייך הנמוגים בסבל, אימה וחולשה - אתה תתחנן. בני אדם עושים את זה, ואורקים על אחת כמה וכמה. מה היא בדיוק דרך הפעולה הנכונה יותר עבור דמות אחוזת כישוף שחשה את חייה עוזבים אותה - לא בקרב מפואר (הדרך הבטוחה לוואלהאלה) אלא בהתפגרות ממושכת שלקראת סופה היא בקושי עומדת על רגליה? זה ודאי היה אירוע לא נעים עבור הדמות - שעליה לנהוג באופן שכל כך סותר את אופייה כדי לשרוד, אבל לפעמים צריך לעשות דברים גם אם הם לא לרוחינו. הדמות שלך עשתה את הבחירה הנכונה וההוכחה לכך היא שהיא בחיים. היא גם ודאי למדה על עצמה הרבה. וחוץ מזה - אתה אף פעם לא יכול לשחק דמות מבלי להשליך עליה קצת מעצמך. מה לעשות - א-ת-ה משחק אותה. הקיצר, חזק ואמץ. קבל ח"ח על ההשקעה במשחק.

Illithid

New member
הצעות לשיפור.

יש נזיר וכוהן שלא מרשים לך לענות אויבים? אז מה? למה שיהיה לך אכפת מאיזה אדם קטן בשמלה ועוד אחד שחייב להתרפס לפני אלוהים שלא קיים (לפחות מבחינת האינטיליגנציה של הדמות שלך... הוא פשוט יושב ומדבר לאוויר ככל שזה נוגע אליך) בשביל להצליח בקרב? לך בא לאכול את הבפנוכו של הגובלין שבזה הרגע חיסלת! תעשה מה שבראש שלך. מה הם יעשו? אם הם יעזו לעצבן אותך תוריד להם תראש. הורגים אותך? יותר טוב למות בקרב מאשר לחיות עם מטפלת צמודה עד סוף ימיך. לך לפי הדרך של הברברי שלך. השה"ם והשחקנים ילמדו לכבד אותה אם תתן להם סיבות טובות.

רמץ

New member
ארר... אם זו הדרך של הברברי שלך...

לא כל ברברי חייב להיות גס, פראי ואכזר. וגם - אם חברתם של חבריך חשובה לך, אתה תלך קצת לקראתם. במיוחד שאי אפשר להכחיש שהאדם הקטן בכל זאת די יעל והאיש שמתרפס לפני האלוהים שלא קיים יכול להשמע מאוד ענייני ומשכנע, והניסים שלו גם... אתה קובע מה נכון או לא נכון לדמות שלך.

Illithid

New member
אז ככה:

הוא התלונן שהוא לא אהב את המצב ששה"ם שלו חושב שהוא מתרפס, ואת העובדה שהוא לא שיחק את הדמות שלו כמו שצריך. ברור שלא כל ברברי חייב להיות כמו שתיארתי, אבל זאת אפשרות (וחייבים להודות שכיף לשחק דמות כזאת) והיא די מתאימה לבעיה שהועלתה. אני לא קובע איך כל ברברי בעולם חייב להיות, אני מנסה לפתור לו את הבעיה. כמובן שהוא יראה שחברי הקבוצה שלו יעילים. אבל זה לא אומר שהוא יאהב את דרך הלחימה שלהם. כולם יודו שלקוסם רמה 20 יש כח לא קטן, אבל לא כולם אוהבים את הדרך שבה השיג את הכוח (ואת הקסמים עצמם). גם העובדה שהם יעילים לא אומרת שהוא צריך להישמע למה שהם אומרים. בקשר לחברתם של חברי הקבוצה, זה כבר שיקול שלו. זה רק תלוי אם הברברי שלו מעדיף כהן מרפא צמוד (מאוד עוזר...) או לאכול את הבפנוכו של הגובלין (די כיף... בשבילו). השיקול שלו. היה על זה דיון אם אני לא טועה (משהו על דמויות אנטי קבוצתיות וכו')

רמץ

New member
כנראה פספסתי את הדיון הזה

אז הנה דעתי בנושא: חבורות צריכות להכיל דמויות שמסתדרות זו עם זו. אם הן לא מסתדרות זו עם זו, החבורות מתפרקות. אתה יכול לקבל את עיטור משחק התפקידים העמוק על משחק ברברי עקשן שלא נותן לאף אחד להגיד לו מה לעשות ואפילו יהרוג את החבורה שלו כדי לשמר את דרך חייו ובאמת כל הכבוד לך, אבל התוצאה היא שהחבורה שלך מתה, והמשחק יסתיים. אופי הדמות חייב להיות מוכתב קצת מאופי החבורה על מנת למנוע כאלה מצבים. לברברי פרוע, גס ועקשן אין מה לחפש בחבורה מתורבתת ומוסרית. ברברי פרוע, גס ופשרן, לעומת זאת, כן יכול, וכך גם ברברי עקשן, בוטה אבל מתורבת או כל צירוף תכונות אחר שיתאים לחבורה. זה פשוט שיקול שצריך לקחת בחשבון בעת יצירת החבורה כולה. אם המשחק צריך לכלול מספר שחקנים באותו הסיפור, אז לא כל אחד יכול לשחק מה שבא לו.

Illithid

New member
לפחות נשאר לי הפרס ../images/Emo8.gif.

הצעתי מאוד מושפעת מהחבורה עצמה. כמובן שיתעוררו בעיות אם כל בני החבורה עקשנים כמוהו... אבל זה רק יהפוך את המשחק למעניין יותר. לדעתי לא צריך לשנות אישיות של דמות בראש של "בני החבורה שלי לא יאהבו את זה, החבורה תתפרק, המשחק יגמר והחברים יהיו ברוגז" אלא יותר מראש של "למדתי להעריך את הנזיר החכם הזה, אולי כדאי שאנהג כמו שהוא חושב הפעם?" חוץ מזה, החבורה שלך תשתנה הרבה בשבילך אם תשאר עקשן, והשינויים שתיאלץ לעשות בעצמך יהיו מינימלים. עוד פעם, לא תמיד, זה תלוי בחבורה, אבל זה יקרה בהרבה מקרים. דבר אחרון. חבורת השחקנים לא מודבקת בדבק קסום. חבורות יכולות להתפרק וזה לא סוף העולם. זה כאב ראש גדול לשה"ם, ואולי גם לשחקנים, אבל פה באה הבחירה של ידידנו. האם אני מעדיף להשאר נאמן לדמות שלי על פני להשאר בחבורה? זה כבר לא נתון בשליטתי.

רמץ

New member
אוקי, הבנתי אותך.

כנראה שאני פשוט מעמיד את העלילה במקום גבוה יותר ממך ואת משחק התפקידים במקום נמוך יותר.

dragon zlotnik

New member
אורק כמו אורק

יעשה הכל כדי להציל את עורו, אין לו כבוד בעליל! וחוצמזה כל יצור יעשה הכל (כמעט) כדי להישאר בחיים אלא אם כן זה אלף מוסרי וצדיק שלעולם לא יעבור לצד האפל, בד"כ האנשים מהצד האפל יסכימו לעבור לצד הטוב אם מה שעומר על הכף זה חייהם. ובקשר לשאר חברי הקבוצ, לדעתי תעשה אתה מה שאתה רוצה לעשות ותגיד לכהן ולנזיר שהם יכולים להיכנס לאוהל או לכסות את העיינים, זה מה שבא לך לעשות עכשיו, אם הם אנשים כ"כ מוסריים תנסה לעשות את זה בלי שהם ידעו, זאת דעתי בעניין.

DDN

New member
כל כך מושפע מסטריאוטיפים.

זה הכל חינוך מהבית. רוב האלפיות שנתקלתי בהן היו שרמוטות ערמומיות ותחמניות, וכמה אורקים בהם נתקלתי היו אנשי כבוד שלא היו מביישים את הקלינגון הכי גאה.

dragon zlotnik

New member
התכוונתי

שאורק שיהיה מאוד נאמן לצבא אפל כלשהו, יש יותר סיכוי (אם הוא נאמן כמו שהאלף נאמן לצבא הטוב) שהאורק יבגוד כדי ךהיצל את חייו והאלף לא, ברור שזה לא שחור לבן!

PUMI for ever

New member
המממ

לא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה לשאול בהודעה הזאת. אין פה תשובה של "אתה צודק" או "אתה טועה", כי זה מאד תלוי בדמות שבנית. לדעתי ההתחננות הנ"ל היא לא מבישה כלל. אתן לך לדוגמא פושעים מנוולים, שלאחר פשעיהם לא מעניין אותם כלום, והם מנסים לשמור על פרצוף פוקר ומזלזלים על כל השאר. אך כאשר מתגלה להם שהם נידונים למוות, כל השכבה הזאת מתקלפת ונשאר אדם שרוצה לחיות. כך גם אני רואה את הברברי שלך - יכול להיות שהוא בעל כבוד וערך עצמי מאד גבוה, ובתור אחד כזה הוא רואה את עצמו כאחד "שלא חייב כלום לאף אחד". אבל כאשר הוא מגיע למצב שאין לו מוצא ממנו (כגון הגסיסה) נפלט החוצה הרצון הפרימיטיבי לחיים - לא משנה מה המחיר. אם הייתי אתה, הייתי פועל בראש הברברי - לאחר הבריחה, הייתי אוסף אספסוף והולך לנקום את ההשפלה שנגמרה לי! לסיום אני אוסיף - אין שום סיבה להפסיק לשחק את הדמות שלך בגלל לכאורה "טעות". לשחק את הדמות זה לא פריווילגייה שניתנת לך, אלא זכות. שה"מ "טוב" לא יקח משחקן דמות בגלל טעות שכזאת. נ.ב. לגבי הפסקה האחרונה שלך- אני חושב שזאת טעות מאד מרה להשתנות בשביל הדמויות האחרות. אם אומנת מגיל צעיר בלענות את האויב או שנצחון זה רק כשהראש של האויב מונח בכף ידך, קשה לי להאמין שנזיר שאתה מסתובב איתו יכול לשנות השקפת עולם שכזאת, במיוחד על דמות שגדלה במסגרת פרימיטיבית של שבט חצי-אורקי ברברי.

Shadowmage

New member
סטיגמות....

מאוד מטריד אותי שהרבה אנשים חשים מחויבות לשחק ברברי כפרא חסר נימוס שמענה ורוצח על ימין ועל שמאל. "לאסוף אספסוף ולנקום"? "תגיד לנזיר ולכהן שייכנסו לאוהל או לכסות את העניים"? זה לא חייב להיות ככה! העבודה שסוג הדמות מתואר כ"ברברי" לא הופכת אותו אוטומטי לפרא פיסכופת וסוציומט. הוא יכול באותה מידה להיות אדם רגוע ושקט....עם פיוז מאוד קצר כאשר פוגעים בו ובשלו. יכול להיות לו חוש כבוד מאוד מפותח, אבל בקרב הוא פרוע, משולח רסן ואכזרי - שם מתבטאת ה"ברבריות" שלו. בכלל "ברברי" לא אומר שהאדם לא יודע לעבוד כצוות או שלא אכפת לו ממה שחושבים עליו- אם זה היה ככה אז לא היה בסיס חברתי ממנו הוא יכול היה להגיע - לא היה "שבט ברברי במורדות ההרים" כי כל האנשים בשבט ממזמן הרגו אחד את השני.יש סיכוי סביר מאוד שכמו כל בן אדם (או אורק, גובלין, אלף וכל ייצור תבוני וחברתי) הדבר האחרון שהוא רוצה זה שייצחקו עליו או שיירתעו ממנו ולכן אין כמעט ספק שהוא יימתן את עצמו כאשר יגיע לחברה "מתורבתת" (ואני משתמש במונח זה כדי לתאר כל מי שלא שותף לאמונות הברברי) ובמיוחד עם חברה זו היא אנשים שהוא מעריך ושעזרו לו מספר פעמים. מי שלא מתנהג כך, אלא עושה בדיוק את ההפך ומתעלם לחלוטין מהסביבה שלו הוא לרוב בעל הפרעה חברתית כלשהי ולרוב הוא יהיה בודד מאוד מהר (אם לא בכלא או מת). אני לא אגיד לlordsath איך לשחק את הברברי שלו, בעיקר כי אני משחק את הנזיר באותה חבורה, אבל גם בגלל שלדעתי זה משהו שכל אחד צריך להחליט בעצמו. אך חסתי צורך להעיר את ההערות הללו בנוגע ל"ברברי".

Illithid

New member
אני חושש שיש מספר אי הבנות.

אף אחד לא ניסה להגדיר אישיות של ברברי ולומר שאי אפשר בשום פנים ואופן להתנהג אחרת. בסך הכל היה ניסיון לתת עצות למשחק הדמות של לורד סת' שבא אלינו בבקשה לעזרה.

למעלה