לאן באמת ?
[כמי שרואה ותופשת את המציאות שלנו רק כנקודת השקפה ופרשנות ... ואת החומר כרמת צפיפות אנרגתית מסויימת...] אני שמח לבשר לך שאת לא לבד (לא שלרגע באמת חששת), גדולים וטובים הגיעו למסקנות דומות. אני חושב שגם האדון א. אינשטיין בכבודו ובעצמו היה שמח להסכים עם צמד ההצהרות הנ"ל אז ביננו, אין פה באמת חידוש מסעיר. רוב הנוכחים פה יאלצו להסכים שחומר (מטען מסה) ואנרגיה הם שני הצדדים של אותו המטבע (שלא לומר שני הצדדים של המשוואה) ותיאור המאורעות הפיזיקלי שלך (על הרציף) יכול להיות שונה לגמרי מזה שלי (על הרכבת) - ולמרבה המזל - אם נקפיד על תיאור מדויק - *שנינו* נהיה צודקים לחלוטין (-אני נשבעת לך, הכדור פגע ברצפה של הקרון בדיוק ב-12:00... -אין מצב, אני הייתי על הקרון מטר ממנו והוא פגע בינגו ב-12:05... -אני רצינית,12:00 בול ... -עזבי, את הוזה, אין מצב, זה היה ב-12:05). מה שלא ממש ברור לי, הוא טבעה של [ההשפעה ההדדית, שלא לומר החיבור הבלתי- אמצעי, עם ה "כוחות והחוקים האוניברסליים"]. בואי נגיד שעם החיבור הבלתי אמצעי קצת קשה להתווכח (בכל זאת זה יהיה די חצוף להודיע שאני בעצם חלק נפרד מכל שאר היקום והחוקים התקפים בו) אבל איזו השפעה *הדדית* בדיוק יכולה להיות פה ? אם את מדברת על משהו שהוא יותר עמוק מ- "היי, דחפתי את הכדור - והכדור זז ... איזה קטע, אני והיקום אחד הם" אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר. האם ישנה דרך שהמציאות של מישהו *אחר* תושפע מהשינוי בהשקפת המציאות *שלי* מבלי שהתרחשה ביננו אינטראקציה פיזית כלשהי ? אם כן זה די מלחיץ, כי אז המקרה הסימטרי אומר שהמציאות שלי יכולה להשתנות בגלל שמישהו אחר שינה את ההשקפה שלו בלי שהוא אפילו טרח לספר לי על זה...