לשואלים...

Roy1232

New member
במחשבה שנייה אני מצטער שהייתי קצת תוקפני...

אני פשוט רגיל לבולשיטרים שמדברים על אנרגיות ואנרגיות ואנרגיות כל הזמן בלי להבין על מה הם מדברים ולבלבל מושגים עד שהנשמה יוצאת
. אני באמת מתעניין בהשלכות שיש לחלומות הצלולים על שיפור החיים בכלל (אם ע"י התמודדות עם פחדים, פיתוח יצירתיות, תקשורת עם התת מודע בזמן החלום כדי לקדם הבנה שלנו את עצמנו), וכדי שתראי שאני לא אומר סתם תריצי חיפוש על הניק שלי בפורום או פשוט תסתכלי בהודעה שכתבתי לך בסוף השרשור בצהריים.

Roy1232

New member
אני מסכים לגבי העניין של חלום צלול הוא פתח

הוא פתח לשינוי, לבריאות נפשית, התמודדויות רגשיות. היצירתיות והדמיון שפועלים בחלומות הצלולים ישפיעו מאוד לטובה על החיים של החולם. עד כאן ההסכמה שלי איתך... ולגבי "החלום הוא "עוקף הגנות" וברגע שבו אין הגנה יש מצב של אפשרות ל-"פלישה" מ"בחוץ" או ל-"בחוץ", בהנחה בסיסית שאנחנו קודם כל "אנרגיה". אם תתעקשו אסביר בהמשך" מה? פלישה? אנחנו קודם כל אנרגיה? רצוי שתסבירי, למרות שנראה לי שאני מבין לאן את חותרת.

BraCat

New member
לאן באמת ?

[כמי שרואה ותופשת את המציאות שלנו רק כנקודת השקפה ופרשנות ... ואת החומר כרמת צפיפות אנרגתית מסויימת...] אני שמח לבשר לך שאת לא לבד (לא שלרגע באמת חששת), גדולים וטובים הגיעו למסקנות דומות. אני חושב שגם האדון א. אינשטיין בכבודו ובעצמו היה שמח להסכים עם צמד ההצהרות הנ"ל אז ביננו, אין פה באמת חידוש מסעיר. רוב הנוכחים פה יאלצו להסכים שחומר (מטען מסה) ואנרגיה הם שני הצדדים של אותו המטבע (שלא לומר שני הצדדים של המשוואה) ותיאור המאורעות הפיזיקלי שלך (על הרציף) יכול להיות שונה לגמרי מזה שלי (על הרכבת) - ולמרבה המזל - אם נקפיד על תיאור מדויק - *שנינו* נהיה צודקים לחלוטין (-אני נשבעת לך, הכדור פגע ברצפה של הקרון בדיוק ב-12:00... -אין מצב, אני הייתי על הקרון מטר ממנו והוא פגע בינגו ב-12:05... -אני רצינית,12:00 בול ... -עזבי, את הוזה, אין מצב, זה היה ב-12:05). מה שלא ממש ברור לי, הוא טבעה של [ההשפעה ההדדית, שלא לומר החיבור הבלתי- אמצעי, עם ה "כוחות והחוקים האוניברסליים"]. בואי נגיד שעם החיבור הבלתי אמצעי קצת קשה להתווכח (בכל זאת זה יהיה די חצוף להודיע שאני בעצם חלק נפרד מכל שאר היקום והחוקים התקפים בו) אבל איזו השפעה *הדדית* בדיוק יכולה להיות פה ? אם את מדברת על משהו שהוא יותר עמוק מ- "היי, דחפתי את הכדור - והכדור זז ... איזה קטע, אני והיקום אחד הם" אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר. האם ישנה דרך שהמציאות של מישהו *אחר* תושפע מהשינוי בהשקפת המציאות *שלי* מבלי שהתרחשה ביננו אינטראקציה פיזית כלשהי ? אם כן זה די מלחיץ, כי אז המקרה הסימטרי אומר שהמציאות שלי יכולה להשתנות בגלל שמישהו אחר שינה את ההשקפה שלו בלי שהוא אפילו טרח לספר לי על זה...

חוק צח

New member
אתה זוכר איך ומתי בכלל התחלת להשקיף?

האם אפשר להתקדם אחורה, כלומר היית מוכן ברצינות ועד הסוף להתנסות בהשקפה שונה משל כולם? בטח היית מפחד.............. וזה היה מאיים על הקיום שלך. אתה כאן לבד.. "כולנו" זה פיקציה. אם אתה לא סומך עליי סמוך על המוות הוא לא מאכזב הא

BraCat

New member
בעיית הצופה

מטעמים מובנים (לפחות לחלקנו), יש בעיה אמיתית "לדעת" דברים באופן מוחלט ובלתי תלוי. כרגע כנראה שנאלץ לסתפק ב-working hypothesis מוצלחת. זה לא חדש שהדבר היחידי שיש בעיה להטיל בו ספק הוא ה- *אני קיים* - למרבה הצער זה בטח לא מספיק כדי לאשר בוודאות גם את הקיום של כל השאר. למרות שזה מאוד נחמד וסקסי, להסתובב ולהמהם לעצמך ["כולנו" זה פיקציה] כל היום, אני לא מצליח לראות איך אפשר להתקדם עם זה הלאה. אחרי שאתה מחליט להטיל ספק בהכל, אתה מגלה שנשארת עם מעט מאוד . יכול באמת להיות שמה שאני תופס היום - עכשיו - כמציאות מוחלטת ובלתי מעורערת זה בסך הכל חלק מחלום באיזה שנ"צ שתפסתי אי שם ב-96', אבל אם אף אחד בחלום לא יודע איך להעיר אותי, אז מה זה כבר משנה ? למה להתאמץ להתעורר ? הרי גם שם ינסו לשכנע אותי ש-96' היא לא יותר מאיזה חלום הזוי שאני חולם באיזה לילה רגוע בשנת 82' ... קשה מאוד להתקדם ככה. ובקשר לחברך המורבידי, אני לא יכול להבין איך את יכולה לסמוך באופן עיוור על מישהו לפני שפגשת אותו באופן אישי, לחצת לו את היד והסתכלת לו בעיניים... לי זה קשה.

חוק צח

New member
חחחחחח זה באמת מאוד נחמד וסקסי

לא הבנתי את שנת הצהריים שלך.......... לאן מאוד קשה להתקדם? מי מנסה לשכנע אותך?

BraCat

New member
6X7

לתובנות הניתנות לניסוח בשפה אנושית ולהבנה בידי יותר מאדם אחד, אשר מאפשרות להתקרב אל השאלה שהתשובה עליה היא 42.

חוק צח

New member
אווווווו../images/Emo8.gif

האמת הזו היא אומנם אמת מתמטית שכל אחד מוכרח בעצם להבין באותה הצורה.......בלי תלות בזמן ומקום אבל כל זה עדיין לא הופך אותה להיות אובייקטיבית , מכיוון שהיא מותנית בקיום התודעה האנושית.

overnight

New member
צח

חדש ומעניין! נגעת בנקודה חשובה! (לרק לא בטוח שירדו לסוף דעתך.)

overnight

New member
התפרפרת פעם???

קשה לי שלא לחייך... את 'אפקט הפרפר' אתה מכיר? שמעת עליו?...

BraCat

New member
אני לא הטיפוס שמתפרפר

האמת שמערכות לא לינאריות הן לא בדיוק כוס התה שלי. ולעניינו, זה לא חכמה לדעת שמשק כנפיים של פרפר *יכול - אולי - מתישהו - איפשהו - בהסתברות שונה מאפס* לגרום לסופה. אבל תראי לי פרפר ש- *יודע - בוודאות* איך ליצור סופה במקום וזמן מדויקיים בעזרת לא יותר מאשר נפנוף כנפיים. (זו לא בעיה להוכיח שמערכות כאוטיות מתבדרת לברדק גדול עם כל סטייה קטנה בתנאי ההתחלה, אבל זה הרבה יותר מסובך להבין איזה שינוי קטן אתה צריך לעשות, אם אתה רוצה להגיע לתוצאה סופית מסוימת ...).

chocolatecake4

New member
תורת הקוונטים

אני רואה קשר בין חלומות צלולים ותורת הקוונטים והרבה ממה שכתוב בשירשור הזה מתקשר לעניין. האם מישהו מבין בנושא ויכול לחלוק..?

overnight

New member
סוף סוף...

גם אני אשמח...בכל מקרה, שמחה לדעת שיש כאן אנשים מעל גיל 25...

למעלה