לשבור את החזיר

Rivendell

New member
הסתמיות שלו היא בדיוק מה שהקדים את

זמנו

Rivendell

New member
גם אני לא התלהבתי ממנו, כזכור

אבל יש דברים שצריך להכיר. סלינג'ר פתח צוהר בספרות לדברים שקודם לא היו מדברים עליהם בחברה האמריקאית. אתה יכול לא לאהוב את הכתיבה שלו, אבל אתה לא יכול לחלוק על ההשפעה שהיתה לו. אם תרצה, אני אשמח להרחיב על זה טיפה בהמשך, אני גם רוצה לעשות קצת בדיקת רקע בנושא לפני שאני מדברת באוויר, בסדר? קצת רקע ביוגרפי ותקופתי.

יוסף ק

New member
ובמילים פשוטות...

גם אם היה בו משהו זה לא שרד את מבחן הזמן, אולי סבא שלי (עליו השלום) היה מתרגש מהתפסן אבל עוד 100 שנה אף אחד לא יתרגש מעמוס עוז...

Rivendell

New member
אתה טוען שהוא יוצר קיקיוני? (נורא ר

ציתי תמיד להשתמש במילה הזאת
) ו... לא יודעת, כנראה שנגלה עוד מאה שנה. קשה מאוד לדעת מה שורד ומה לא, ולפעמים זה גם עניין של מבקר אחד פסיכי שמשגע מדינה שלמה עם משהו שהוא מצא בבוידעם.

יוסף ק

New member
בדיוק!!!

לא חסר שרלטנים בשוק, צריך להפסיק להקשיב למבקרים ופשוט לקרוא ולחוות דעה, מבקרי ספרות הרי בעצם הם סופרים כושלים או כאלה שאפילו לא מעיזים לכתוב באמת...

ל א

New member
נסחפת קצת

רצוי להקשיב למבקרים מבלי לבטל את דעתך לעומתם. אל תשכח שלכל אחד יש טעם קצת שונה. וחוץ מזה, יש חילוקי דעות גם בין המבקרים לפעמים.

יוסף ק

New member
למה?

מה עושה אותם מבינים יותר? אני קורא הרבה ספרות ודי מגוונת אז אני סומך על עצמי ועל חברים שגם קוראים הרבה אבל מבקרי ספרות... טוב כל אחד צריך להתפרנס.....

מבקרי ספרות הם לאו דווקא

סופרים כושלים. חלקם הגדול בכלל לא מתעניינים לכתוב ספרות בעצמם. אלה שני דברים שונים לגמרי. יש אנשים שיש להם כשרון לנתח ספרות בדיוק כמו שיש כאלה שיש להם כשרון לכתוב ספרות, ויש כאלה שיש להם גם וגם (כמה מהסופרים המפורסמים ביותר היו גם מבקרים). מה שקורה זה שרב ביקורות הספרות שאנחנו נתקלים בהם ביום יום הם בעיתונים, וזה בעייתי, כי שם יש לי הרגשה שמחפשים דם. כל אחד מנסה להיות כמה שיותר מתוחכם על חשבון אחרים. בג'ורנלים של ספרות זה כבר סיפור אחר.

Dodo28

New member
תלוי מי ותלוי מה אומרים

גם בתוך המבקרים בעיתונות יש הבדל רב. למשל יורם מלצר שנהג לבקר ספרים במוסף השבת של מעריב (בתקופה שקראתי טבלואידים) היה מעניין אם כי רוב הזמן דבר על ספרות שלא בהכרח קראתי, לעומת מנחם בן מהמקומון שעסק בעיקר בהאדרת עצמו וכמה הוא חכם ומבין בספרות וכולם אידיוטים על חשבון אינפורמציה. למוסף הספרים של הארץ יש באופן קבוע שבוע של גיליון מעניין עם ביקורות ענייניות עד מרתקות ושבוע שבקושי יש ביקורת וחצי לקרוא. בסה"כ מבקר הוא משהו עם דעה שיכול למלא אחת משלוש הפונקציות 1. לתת אינפורמציה על ספר 2. להציג את הספר והסופר בהקשרים רחבים יותר (הרשי לי להשתמש במילה תרבותיים...) 3. לתת ערך מוסף בביקורת ע"י חשיפת רבדים נוספים בספר. אני חושבת שקל מאד להבחין בין מבקר שמגייס את הספר לעמדותיו ללא קשר לתוכנו האמיתי (תום שגב וגדעון לוי עולים בראשי בהקשר הנ"ל) למבקר שנותן סקירה אמיתית מעניינת יותר או פחות על הספר.

shira245

New member
זה ספר שאו שלא מבינים על מה המהומה

או שנורא אוהבים ומזדהים איתו(כמוני למשל
) סה"כ הספר מדבר על כמה ימים בחיי מתבגר ממוצע בשנות ה30'. יש כאלה יגידו שהוא סתם סתמי ולא מעניין גם אם הוא הקדים את דורו, ויש כאלה שפוט יזדהו עם הגיבור גם 70 שנה אחרי,והספר ידבר אליו. וזה היופי שבספר.

PURPLE CHICKEN

New member
גם אני אוהבת את התפסן!../images/Emo99.gif

ד"א- חדשה אנוכי.
והאמת שגם אני למדתי שנה שעברה את לשבור את החזיר!
וכן, ממש אהבתי אותו. אמממ... מה רציתי? אה כן, אני לגמרי יכולה להבין את אלה שלא אהבו את התפסן כי... אני חושבת שזה או שאוהבים אותו, או שלא. אני לא חושבת שיש באמצע.
סה"כ, לא קורה בו הרבה, ואני יכולה להבין את האנשים שלא אוהבים את סגנון הכתיבה שלו.
אני לעומת זאת מאוד אוהבת אותו, והאמת שסיימתי לקרוא אותו לפני ימים אחדים בלבד. אני חושבת שהסיום שלו, המשפט האחרון אחרון, הוא אחד הסיומים הכי יפים שקראתי בספר אי פעם. הוא אפילו בחתימה שלי.

ברוכה הבאה!

האמת גם אני דיי חדשה (זו ההודעה ה3 שלי בפורום
) אבל אני קוראת קבועה...
בכל אופן , לגבי התפסן.. : אומרים שרוצחו של קנדי ורוצחו של ג'ון לנון הושפעו מהספר. תמיד תהיתי..למה?

יוזרניים יפה../images/Emo8.gif

ובקשר ל"לשבור את החזיר", אני דווקא זוכרת סיפור מסוים שקראתי במסגרת הלימודים עם שם דומה, נראה לי. על מה הסיפור? ולא, זה לא שיעורי בית.

Rivendell

New member
ברוכים הבאים לכל החדשים - ומה עם

טקסי החניכה שלכם? כל מה שאתם צריכים לעשות זה לכתוב בפירוט על כמה מהספרים שיותר אהבתם, ולמה. ברוכים הבאים

Rivendell

New member
ועכשיו קלטתי פתאום ששתיכן בנות

ולפיכך ברוכות ה*באות*, וטקסי החניכה *שלכן*. מצטערת
עוד קצת מוקדם לי בבוקר בשביל לחשוב.

תודה!

כן אני יודעת..אני צריכה להחליף את השם שלי..
לגבי טקס החניכה...יקח לי קצת זמן..
יום טוב!

PURPLE CHICKEN

New member
תודה...../images/Emo9.gif

בוקר זה תמיד ככה, זה בסדר.
כן, טקס החניכה שלי יכול בקרוב, אל דאגה... אני צריכה לחשוב הרבה בשבילו.

למעלה