לשבור את החזיר

לשבור את החזיר

שלום לכל חובבי הספרות, אני מעוניין ברשמיכם לגבי הסיפור "לשבור את החזיר" של אתגר קרת, מתוך געגועי לקיסינג'ר. מהו לדעתכם הרעיון המרכזי, על מה שווה להתעכב... תודה

Rivendell

New member
להתעכב?! זה סיפור של שני דפים

למה זה נשמע לי כמו דרך מתוחכמת לקבל תשובות לשיעורי בית? אני מתנצלת אם לא - אבל זה ממש נראה ככה (מה גם שאני יודעת שזה סיפור שמופיע בתוכנית הלימודים). זה בסדר - אבל אם זה המצב אז דווקא פורום "לימודים ועוד" מתמחים בזה. ואם אתגר קרת באמת מעניין אותך, אז יש למטה דיון עליו בהקשר של פרס ספיר שאתה מוזמן בהחלט לתרום לו

כמובן שזה לשעורי בית...

ואני חושבת שחבל אם לא תקרא- כי זה סיפור פשוט מהמם ושווה כל מילה. ובחביבותי אני אתן לך לפענח את המסר מאחוריו לבד, אחרי שתקרא את ארבעת הדפים האומללים שעליו מתפרס הסיפור הארוך-עד-מאוד הלה.

Crazy_Bitch

New member
אתגר קרת בתכנית הלימודים?

ממש בושה... מזל שאני עדיין לומדת את אנטיגונה (למרות שמהמורה שלי אני לא ממש לומדת), כי אם הייתי לומדת גם את "לשבור את החזיר" אחרי התפסן, הייתי רוצחת מישהו...

מה ?! התפסן הוא אחד מהספרים

האהובים עלי ביותר!!!...איך אפשר שלא לאהוב אותו?! ולשבור את החזיר? סיפור כ"כ מתוק..(למרות שאני לא אוהבת את כל כתבי אתגר קרת) וכן,,,קראתי גם את אנטיגונה (להנאתי...לא למדנו את זה לבגרות..) אבל לא לאהוב אל ההתפסן?!

Rivendell

New member
עובדה. גם אני לא יכולה לסבול את התפ

סן, וגם אם היו משלמים לי, לא הייתי משתכנעת בקלות לקרוא אותו שוב.

ל א

New member
ריוונדל, המוטיב הזה של

לשלם לך חוזר די הרבה לאחרונה. הכל בסדר?

Crazy_Bitch

New member
שנאתי אותו בפעם הראשונה,

ושנאתי אותו יותר כשקראתי אותו בשביל בית ספר. למה לא יכלתי ללמוד את בעל זבוב? בניגוד אליך, אם הסכום היה מספיק, אני לא חושבת שהייתי מסרבת לקרוא...

suki da yo

New member
זה מה זה פשוט

אלא אם את אחת מיחידי הסגולה שטענו שהמורה שלהם לספרות היתה טובה, 99% סיכוייך ליפול על מורה שתבחר ללמד דוקא את כל הסיפורים והשירים המגעילים ( או את אלא שאת באופן אישי שונאת). ככה אני נאלצתי ללמוד את בעל זבוב (ממש לא עונג גדול, אני מבטיחה לך) אבל את עמוס עוז או א.ב יהושוע.. לא זכיתי לשמוע את המורה שלי אילו מבטאת את שמם. לעומת זאת, גרעינים לבנים היה ספר "מומלץ ביותר, תלמידים" לפיה...

Rivendell

New member
המורה שלך באמת נשמעת אינטליגנטית

(לא אינטליגנטית, אינטליגנטית) גדולה, עם ההמלצה על ברנדס. אבל דווקא בנושא "בעל זבוב" - אני חושבת שאם תנסי לקרוא אותו בלי לחשוב על המרה שלך אולי תגלי דברים אחרים. בעיני זה ספר מצויין, חזק, וטורד מנוחה. ואת יהושע ועוז בהחלט שווה לקרוא גם בלי קשר לשיעור ספרות! ותוסיפי לך גם את קנז לרשימה.

suki da yo

New member
אממ

ספר חזק, בהחלט, ומטריד. אבל בכל זאת לא נהניתי ממנו. א.ב. יהושוע מחכה לי על המדף, לקצת זמן פנוי, אבל איכשהו אין לי כזה אף פעם... אה! מצאתי על אותו מדף שלא-נחקר את 100 שנים של בדידות:) אני מאושרת היום:)

suki da yo

New member
גם אהבה בימי כולרה

איבד קצת את הקצב לקראת הסוף, אבל היה ממש וב.. בין כה וכה, אני אנסה, ואחזור , אחרי המתכונת בספרות, להודיע איך היה

siv30

New member
איזה מהם ממתין לך? אני לדוגמא לא

מתה גם על א,ב,ג וכו'...והמאהב הוא כל כך מעגלי לטעמי וחסר פואנטה בצורה מרתיחה שיצא לי המיץ עד שסיימתי עם חסיה (אם אני לא טועה) וחבר מרעיה... ובבקשה לא לסקול אותי באבנים על הדברים הבאים שלי...אבל אף פעם לא הבחנתי בינו לבין עוז לבין גרוסמן בכתיבה שלהם...היחודיות לטעמי אין שום יחודיות בכתיבה שלהם...גם כגברים הם לא מרגשים אותי, לא מרתקים אותי, מרגיש לי כאילו אני ממשיכה לשחות בג'יפה הארצישראלית...כאילו אין להם מה לחדש לי...טוף זהו

יוסף ק

New member
סלינג'ר חנטריש ?

מה הקטע בתפסן ? לדעתי רוב מאומה על לא מהומה...

Rivendell

New member
סלינג'ר הקדים את זמנו

ועשה משהו שאחרים לא עשו לפניו. מבחינה זו אין ספק של"תפסן" יש ערך ספרותי. אבל זה עוד לא אומר שזה ספר טוב

יוסף ק

New member
סתם תפסן תחת.....

במה הוא בדיוק הקדים את זמנו ובעצם אולי תסבירי בבקשה מה לכל הרוחות הוא רוצה לומר ????

siv30

New member
אני תמיד נמנעת מדיונים על התפסן

אבל זה אולי הדיון הרביעי שהשם של הספר הזה עולה...ואני אישית לא הצלחתי להבין את ההתלהבות הגדולה מהספר, גם לא אחרי שקראתי כאן את כל מה שהיה לכל חברי הפורום להגיד בנושא..... טוף אולי לא נועדתי לקרוא את הספר הזה ולהתלהב ממנו...

יוסף ק

New member
מצטער אבל

קראתי הרבה ספרים טובים וגם כמה שממש קשים לקריאה אבל התפסן ממש סתמי לטעמי

למעלה