לשאת בתדר האהבה

neophile

New member
לשאת בתדר האהבה

אתם יודעים כולנו בני אדם אגואיסטים עם השטיקים שלנו אבל יוצא לי להבחין שכאשר אני משנה את מצב תודעתי בחיי היום יום לתדר גבוה יותר (שאפשר להסביר אותו כהרגשת אהבה ללא תנאי) יש לזה השפעה מאוד חזקה על אנשים מסביבי בין אם הם מכרים או זרים, אם כי אני מוכרח לציין שלא תמיד קל להתמסר לזה בסביבת אנשים שלרוב מעלה בי את האגואיזם שלי אבל אם בכל זאת אני עושה את הוויתור על האגואיזם ונכנס לתדר הזה .. זה משדר משהו חזק שנראה שיש להרבה אנשים צורך בו .

אני לא יכול לומר שהרעיון הזה של לשאת בתדר האהבה הוא חדש לי אבל כשנחשפתי לו לראשונה למרות שהוא מצא חן בעיני לא הצלחתי ליישם אותו בפועל אלה רק בדמיון ... וחלק מאוד גדול מהמסע הרוחני שלי היה כיצד ללמוד להיות בתדר הזה שבשפת השיטה אותה אני מתרגל נקרא - הזכרות עצמית .

מה הקשר בין זיכרון לאהבה ?
ובכן ... אפשר אולי לתת אנלוגיה שזיכרונות של רגשות חזקים יכולים להשפיע על מצבים שונים בחיים שאנחנו נמצאים בהם .
כמעט לכל אדם יש זכרונות כאלה שהם לרוב חזקים מאוד כשהם טריים ויכולים להיות אפילו טרנספורמטיבים אבל נחלשים ככל שהזמן עובר והשכחה גוברת וכאשר אנחנו נזכרים ברגשות האלה וחווים אותן שנית זה יכול לשנות לגמרי את התגובות הרגילות שלנו לסיטואציות מסויימות , למשל סיטואציה שהיתה גורמת לי להרגיש עויינות או קנאה וכו' פתאום כשיש לי את הזיכרון החזק הזה - אז זה מה שאני מרגיש גם ביחס לסיטואציה שאני נמצא בה באותו רגע ... אהבה במקום אותן תגובות רגילות.

באור הזה ניתן להבין למה המנעות מביטוי של רגשות שליליים היא נחוצה, כשהאנרגיה הריגשית מבוזבזת היא לא עוברת את התהליך שמייצב אותה ב"רשת של אור" מה שהופך אותה לבלתי נשכחת...
לבטא את הרגשות השליליים זה בעצם להסיר אחריות מחלק חשוב בנו , להתייחס אליו כמו איזה זר לא רצוי שרק מחכים שהוא כבר ילך מפה ..

התחושה הזאת של זרות כלפי הרגשות השליליים היא מה שמונעת את הטרנספורמציה האפשרית בכל רגע ורגע לתדר האהבה .

אז אולי תנסו אתם לשנות את היחס המנטאלי-חשיבתי שלכם כלפי ביטוי של רגשות שליליים - מזרים ואוייבים - לחברים מוכרים שיש לנו סבלנות אליהם .

ינוקא1

New member
אינני רואה זאת כאהבה

מבחינה מסוימת , גם אהבה היא סוג של אגואיסטיות.

גם אהבה היא סוג של היצמדות לדבר.

ואני חושב שהמוארות האמיתית לא נמצאת ב"אהבה" אלא נמצאת דווקא ב"חוסר האגואיסטיות".

לדעתי אחרי שהאגואיסטיות נעלמת , אין יותר "אהבה" או "שנאה" כפי שאנו מכירים אותם.

יש אומנם "תחושת אחדות" עם הכל , אך אינני רואה זאת כאהבה.

אהבה היא

שיא האגואיזם.

אתה יכול "לאהוב" אותה/ו/ם/ן, כל עוד זה מתאים לך (או לאנוכיות שלך).
אתה רוצה לישון, לראות את בית"ר ירושלים, לאכול סטייק, באותו זמן אין אהבה.
יש שינה.
יש ביתר.
יש סטייק.

ינוקא1

New member

neophile

New member
אהבה רגילה כן - אני התייחסתי לאהבה ללא תנאי

כלומר בחירה להיות במצב ריגשי מסויים מודע . בחירה שהיא לא תולדה של נסיבות חיצוניות אלה של רצון .
הרצון הזה במידה רבה גם כולל הקרבה של האגואיזם , הקרבה שיש בה סבל .. לא שאני איזה קדוש מעונה אבל אלו העובדות..
&nbsp
לגבי הזדהות - בכל מצב יש הזדהות אבל במקביל יכולים להתרחש תהליכים גבוהים יותר זה לא חייב לסתור - אם אתה מתבונן בהזדהויות שלך ( הן לא נעלמות אבל מתבוננים בהן)
&nbsp
גם האגואיסטיות לא נעלמת לגמרי אבל היא יכולה לעבור טרנספורמציה ולשרת את המצבים הגבוהים במקום את הנמוכים - אתה יכול להיות אגואיסטי בנוגע לרצון שלך להביע אהבה ללא תנאי , להיות חסר רחמים עם האגואיזם שלך ...
&nbsp
אגב כל הדברים הללו לא מתייחסים למוארות אולטימטיבית כלשהיא אלה למצב שכל אדם זכאי לו - זאת הנורמליות האמיתית - הרמה הזאת של אהבה ללא תנאי .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
זה הרבה מלל

אך אני לא מזהה בו איזשהו תוכן , אלא סיסמאות מהבית ספר.

בגדול (וכתבתי לך את זה כבר פעם) אין שום בעיה עם הזדהות , יש בעיה רק עם "היצמדות".

ומה שקוראים אנשים "אהבה" זו בעצם בעצם היצמדות - למשהו , מישהו , הרבה מישהוים ... .

כנ"ל אהבה ללא תנאי , היא אפילו הרבה יותר גרועה מסתם "אהבה" - "אהבה ללא תנאי" זו בעצם "היצמדות ללא תנאי" - ממש "קורבנות" במיטבה

מוארות נמצאת רק בחוסר היצמדות (וזה כולל גם חוסר היצמדות לעצמך , מבחינה מסוימת).

וזו לא נורמליות - לפחות לא עבור בני אדם.

neophile

New member
אני רואה איך אתה תופס את זה

אבל זה לגמרי לא הכיוון שאני מדבר עליו ואני לא מדבר מתוך תיאוריה בלבד אלה גם מתוך עשייה .
זה ממש אבל ממש לא קשור לקורבנות , זה קשור לבחירה להיות בתדר מסויים - תדר של אהבה .
&nbsp
לא מדבר איתך על אהבה רכושנית למרות שבהחלט אפשר להיות רכושני בנוגע לאהבה ללא תנאי וזה בהחלט מבורך כי זה אומר שאתה לוקח את זה באופן אישי וככה צריכים לקחת דברים בדרך הרוחנית - באופן אישי ולא באיזה אופן פילוסופי כללי כזה כמו שאתה מדבר על איזה נקודה לא ברורה בעתיד שיש הארה ואז האגואיזם נעלם ורק אז הכל אור ואהבה .. זה ההבדל בגישות שלנו ..
&nbsp
העתיד לא מעניין אותי אלה רק מה שקורה עכשיו - באיזה תדר אני נמצא עכשיו ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
התדר הזה יביא אוותך להיות ישו על הצלב

וגם במציאות חייך - זה יוביל אותך למצב שכל בחורה תצלוב אותך , ותהפוך אותך לפראייר המזדמן.
וכן במציאות חייך אתה תהיה הקורבן שנושא עליו את הצלב.
(וגם אני מדבר מנסיון
)

אם רצונך הוא בהארה , אני מציע לך לא לחפש "אהבה ללא תנאי" , אלא לחפש את ה"חופש".

החופש מהיצמדויות.
החופש לפעול לפי המקום העמוק ביותר שלך , מבלי להיות קשור לאף אחד.

neophile

New member
אני מבין למה אתה מתכוון

אבל בנשיאה של תדר האהבה אני לא מדבר על להכניס את עצמי לסיטואציות שאני אקבל סתירות ויגיש את הלחי השנייה למרות שאם שווה לי לעשות את זה - אני אעשה את זה .
&nbsp
הרבה פעמים זה רק נדמה לך שאתה נכנס לסיטואציה כזאת בזמן שבפועל לא תהיה שום סתירה אלה התדר הזה של האהבה יעבור לאדם האחר וכן לרוב זה דורש קורבן מסויים של האגו מצידנו , להמנע מתגובות מסויימות מתוך פגיעות והעלבות .
&nbsp
זה שאתה נמנע מתגובות שבאות מתוך פגיעות והעלבות לא אומר שאתה נמנע מהערכה עצמית - ההפך הוא הנכון ככל שאתה מסוגל לעשות את זה כך ההערכה העצמית שלך גוברת - וזאת הערכה עצמית שלא תלוייה באישור של אף אחד מלבד עצמך - כי זה תדר האהבה שלך שמתעצם ומביא לסיפוק עמוק - גם לאגו .
&nbsp
כבר אמרתי לך את זה בעבר ואני יאמר זאת שוב - אני לא מחפש הארה , אני לא מחפש איזה מצב רם ונישא אולטימטיבי ובלתי מושג שאני יוכל לזיין לגביו את השכל בלי הפסקה כי אני בחיים לא יגיע אליו - אני מחפש את השינוי במצב תודעתי בכאן ובעכשיו .
&nbsp
כל שיפור ממצב השינה הוא מבורך ולרוב עדיף לנסות להיות קצת למעלה יותר באופן יציב וממושך מאשר לנסות להגיע עוד ועוד למעלה ולדבר על מות האגו ועל הארה טוטאלית וכו' ...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
השינויים עליהם אני מדבר

הם בכאן ועכשיו.

מוטב לך לשאוף לתדר של החופש , מאשר לתדר של "אהבה ללא תנאי" - אלא אם כן אתה בוחר בחיים של סבל.

זה נכון כי לעולם לא נגיע לחופש מוחלט כיצורים אנושיים , אך מה שחשוב זה לשאוף לשם.

בסופו של דבר , הבחירה נמצאת בידיך באיזה תדר לבחור , ואני מציע לך לבחור בתדר של שחרור וחופש במקום בתדר של היצמדות וקורבנות.

את שלי אמרתי , הכדור בידיך כעת.

neophile

New member
לא ברור לי מאיפה אתה מביא את ההצמדות והקורבנות

להקריב את הביטוי של הפגיעות וההעלבות של האגו זה קורבן מאוד קטן .
זה נראה כמו קורבן אדיר וענק שרק מעטים מסוגלים אליו אבל זה רק בגלל שככה למדנו מהתפיסות השגויות של החברה סביבנו .
&nbsp
האדם היום חי חיים מאוד שונים מאיך שהוא נועד לחיות .
אנחנו חיים בעולם שמלמד אותנו להעלב ולהפגע ולהיות קורבנות ...
&nbsp
&nbsp

neophile

New member
להגיד לך שאני לא מרגיש פראייר לפעמים ?

אני לא יכול להגיד לך ולפעמים אני מזדהה עם המחשבה הזאת לחלוטין - אלה החיים הרגילים .
אבל החיים הרגילים לא מספקים אותי .
&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
מאיפה אתה יודע מה זה "ישו על הצלב" ?

אתה בור מוחלט ומבלבל תמוח כמו בור שחושב שהוא מבין משהו

ינוקא1

New member
כתבתי לך כבר למעלה מאיפה :

אהבה למשהו \ מישהו היא היצמדות למישהו \ משהו , נכון ?

מה שאומר ש"אהבה ללא תנאי" היא בעצם "היצמדות ללא תנאי" , נכון ?

מה שיהפוך אותך לקורבן נצחי.

מ.ש.ל.

זה כל האידאל הנוצרי על רגל אחת , וגורדייף כנוצרי אדוק מלמד אותו.

אני מודה שגם אני האמנתי באידאל זה שנים רבות , כי הוא גם חדר ליהדות (או אולי התחיל ביהדות ועבר לנצרות).

אך לשמחתי זכיתי לזהות בזמן את ה"טפיל" הזה ולהשתחרר ממנו.

neophile

New member
אהבה ללא תנאי לא קשורה לנסיבות חיצוניות

רשמתי את זה... היא לא קשורה להצמדות (יכול להיות שאני לא מבין למה אתה מתכוון בהצמדות)
היא באה נטו מתוך בחירה עצמית להיות בתדר גבוה יותר וזה לא סותר שגם האגו שלך יבחר בכך .
&nbsp
כמו שהקוסמת כתבה - יש סבל אנושי
אנחנו יכולים לקבל אותו ואנחנו יכולים לפחד ממנו ולדחות אותו כדי לחיות בעולם אשלייתי שבו אין סבל ...עולם של בורות .
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אהבה למישהו זוהי היקשרות למישהו ?

והיקשרות זוהי היצמדות - כהגדרה.
ואם זה "בלי תנאים" , אז זה אומר "להיקשר ללא תנאים".

שהמשמעות היא אפילו לא לקבל כלום בתמורה להיקשרותך.
נטיה מזוכיסטית משהו , של קידוש הסבל ושל להיות קורבן.

אני לא יודע למה לדעתך זה "תדר גבוה יותר".
אני חושב שזה תדר די נמוך.

וזו האלטרנטיבה שלי :
אני עושה לא מעט דברים לטובת אנשים.
אך כל מה שאני עושה זה עם תנאי.
והתנאי הוא שאני מרגיש שזה נכון לעשות כך.
אינני קורבן או שפוט של אף אחד.
כשנכון לתת אני נותן , כשלא נכון אני לא נותן.
כשנכון להיות בקשר עם מישהו אני איתו בקשר.
כשלא נכון אני נפרד.

אני שומר היטב על האנרגיה שלי , ולא מבזבז אותה על מי שאיננו ראוי לה.
אני חושב שזה תדר גבוה יותר.
ובסופו של דבר , אני חופשי.

למעלה