לרקוד

לרקוד

מה בדיוק רוקד.. הגוף או הנשמה.. מה מניע את התנועה.. כאילו.. אם אותי היו לוקחים ומלמדים במשך חצי שנה..לרקוד.. היתי יכולה להוציא מעצמי..את הכל.. או שבעצם צריך כישרון לזה..מלכתחילה.. טוב..

שלי 9

New member
ממש לא צריך ללמוד..צריך רק

לרקוד.. ואיזו שאלה..כשהגוף רוקד הנשמה משתחררת..מזדככת..מתענגת..עירבול של גוף ונפש מן הטובים שיש .. אצלי זה אחת האהבות הגדולות ..המוסיקה והריקוד..
ואגב..מה שעושה הריקוד לנשמה עושה גם השירה..

יערית

New member
מממממ

מאז שהייתי קטנה ממש{וזה היה אתמול}הנשמה שבי תמיד רקדה לצלילי המוסיקה,בכדי לעזור לה לבטא את עצמה השתמשתי בגוף שחנן אותי אלוהים{ישתבח שמו}. אצלי זה תמיד הנשמה שרוקדת,היא בטראנס לפעמים, היא ארוטית {רוב הזמן},היא חושנית,היא קיצבית,היא ארץ ישראלית{מחול},היא אוהבת לטינוס וטנגו ומוסיקה שחורה, היא אוהבת להרים ידיים ולנענע אברים,היא רק רוח ...אבל היא ה-רוח שמחייה אותי בכל מצב. לרקוד זו שפה בשבילי=שפת הנפש:)

תלוי

לרקוד אינטואטיבית,זה נמצא אצל כל אחד מאיתנו. רק צריך לאהוב את זה ולהיסחף עם מה שמרגישים,עם הההנאה. אבל הריקודים המקצועיים האלה ,שמצליחים לרגש ולעצור לנו את הנשמה...זה בהחלט כישרון ולימודים אינסטנסיביים...המון המון תירגול והתמקדות במטרה,הרבה נשמה והרבה הרבה גוף מיומן ומאומן.

יערית

New member
ראיתי רבות בחיי

אנשים שיש להם נשמה גדולה,אבל הגוף הראה סירבול, חוסר קורדינציה וחוש קצב גרוע! בשביל לרקוד לכל מקצב שהוא,צריך רוח תואמת מוסיקה, חוש שמיעה טוב,קצב בריא ומחודד וכמובן קלילות. הרבה הולכים ללמוד לרקוד ומתייאשים או שרוקדים וזה נראה מצחיק,הרבה לא לומדים וזה בא להם בטיבעיות!

חוסר שחרור בהחלט מגיע מבפנים

על מנת לרכוש קורדינאציה וללמוד להקשיב לכל ביט רצוי פנאי ריגשי כך שגם אחד שאין לו היום את הדברים הנדרשים אם יטפל בנשמה הכל יגיע בסוף אולי זה לא יהיה לצרכי הופעות בטלויזיה אבל כל מה שייצא שם יהיה הדבר הכי יפה מבחינתו

לא יודעת איזה אייקון יתאים לכאן..

לרקוד...רק עם הגוף..בלי נשמה...אמממממממממ זה לא מצב של.... נו... כומו אלו שרוקדים באברבנל עם החליפה הלבנה? אבל להם יש כישרון מולד {סמאללה}... טראנס צמוד עם אלוהים :))

r o n i t 3 7

New member
כשאני רוקדת

הכל, הכל יוצא החוצה, הנשמה שלי רוקדת על הרחבה, אוהבת לרקוד, חיה את הריקוד, נושמת ריקוד... כשאני רוקדת בעצם אני נותנת לנשמה ביטוי דרך התנועות, כישרון.... לא יודעת אם יש... יש שיגידו כן, יש שיגידו לא... מה שבטוח הוא... להכיר אותי הכי טוב, אפשר ורצוי רק על רחבת הריקודים...

כאילו...

למה חצי שנה? שימי מוסיקה בפול ווליום..... שכחי שאת "מפריעה" לכל הבנין והסביבה.. ותתחילי לפזז לך.... תאמיני לי אחריי כמה דקות תרגישי כמה הנשמה מתחברת לגוף.... מפטיחה לך.. כמה ימים כאלה ואת בלרינה:))) מניסיון.... זה עובד טוב :)))

תלוי

בסגנון חופשי או איך שאנחנו מרגישים ל"התפתל" בהופעה מטורפת או במועדון לצלילי טראנס מעולה הנשמה רוקדת הגוף "מקיא" אותה החוצה (בליב מי
) מה שהם עושים?(בייחוד המקצוענים)זו עבודה קשה ביותר, על גבול הסזיפיות ולרב מילדות (ילדות בארצות עם משטר תרתי משמע..) ענקיים. ללמוד ?כל אחד יכול מי ירקוד יפה יותר מי פחות. איזה יופי....(גם)ריקודים סלוניים ....

ריקוד זה אמנות.

אמנות זה שילוב של השראה וטכניקה. ישנם רקדנים שיש להם טכניקה מעולה אבל אין להם נשמה ולכן הריקוד שלהם לא עוצר נשימה. ואני הולכת לכתוב כאן משפט שיעורר אולי ביקורת מצידכם ( לא אכפת לי) לרקדנים בתוכנית " רוקדים עם הכוכבים" אין את הנשמה וממילא הם לא עושים לי את ה-וואוו שאני מרגישה שאני הולכת להתעלף מרוב התרגשות. אוקי אין להם את זה ! כן יש להם טכניקה וזהו. ולכן רקדן אמיתי יש לו את הכישרון את עוצמה שבאישיות שלו שזה בא לידי ביטוי באיך הוא מתנועע והרבה הרבה תירגול. ואגב זה בא לידי ביטוי גם במוזיקה , יש מוזיקאים שהשירים שלהם גורמים לך להרגיש התרוממות הרוח וזה בלשון המעטה , ויש כאלה שזה סתם עוד שיר... אז לסיכום גם בשאר האומניות זה שילוב של שני הדברים.

מיתי

New member
אני רוקדת בחוג ג'אז

כשרון? לא יודעת. זה עוזר לי להשתחרר, לצאת עם סיפוק וחיוך וממלא לי מצברים. אמנם זה מחזיק מעמד עד שאני מגיעה הביתה ומתחילה לריב עם הבעל (בתהליך של גירושים) החוג מלא אנשים כאלה. אם תרצי פרטים, תשלחי לי מסר.

אא ניר

New member
אפשר שאלה ?

יופי, תודה.. מה הקשר בין חוגי הריקוד שנקראים ג'אז, לבין הז'אנר המוסקלי הנקרא ג'אז ? {זה מטריד אותי כבר מכיתה ד, אז כל הבנות בכיתה נרשמו לחוג חותלות, סליחה, חוג ג'אז.}

למעלה