לרמי!

• פותח הנושא MOFO
  • פורסם בתאריך

אלי ו.

New member
איכות החלבון נמדדת לפי ערך הביולוגי

לא כל החלבונים זהים, אפילו לא כל החלבונים המושלמים זהים (חלבון מושלם = חלבון שיש בו את כל חומצות האמינו החיוניות אותם הגוף אינ יכול להרכיב לבד). ה BV נמדד עד כמה הרכב החלבון דומה להרכב החלבונים בגוף האדם, ועד וכמה ממנו יכול להפוך לחלבון רקמות בגוף. ערכים לדוגמא: ביצה 100 חלב 93 דג 76 בשר 74 סויה 73

דורון ק

New member
האמת-בהקשר של חדר כושר

זה עוד מלה יפה על מנת למכור תוספים-תגיד BV ועוד כמה מילים שכאלו ויהיו אנשים שיקשיבו.... בעקרון המיתוס אומר-"ככל שהערך הביולוגי יהיה יותר גבוה כך יותר חלבון יהפוך לשריר". העובדה היא-לאתלט או מתאמן שאוכל מספיק חלבון האיכות לא ממש רלוונטית,במילים אחרות-כמות מספיקה בהחלט יכולה לחפות על איכות נמוכה! אם כבר שאלת על שיטות לקביעת איכות חלבון אז הנה מהמיושנת למתקדמת-Chemical scoring ,Biological value (BV) Net protein utilization (NPU)Protein efficiency ratio (PER) Protein digestibility-corrected amino acid score (PDCAA)-הסטנדרט כיום הינו ה-PDCAA ובו חלבון הסויה קיבל את הציון המירבי-1 כמו חלבון הביצה שקיבל גם כן 1,בשר למשל-0.72 וחיטה-0.42 אך כפי שציינתי זה לא ממש רלוונטי למי שאוכל מספיק!

סקיטי

New member
חלבון הוא חלבון בכל צורה?

חלבון של ביצה ששותים ללא בישול/טיגון שווה לחלבון של ביצה לאחר טיגון או בישול?

MOFO

New member
לרמי!

אני מניח שאתה המבין הגדול פה אז אני שואל אותך ספציפית: מאיפה עדיף לקחת ת´חלבונים? ביצים או בשר וכו´... אמרו לי שביצים זה חרא כי יש בזה כולסטרול (אני אוכל רק את הלבן) מה כולסטרול עושה בכלל???

spoild

New member
תסביר לי למה אתה נדחף ?! היא שאלה

את רמי ספציפית!!!

חלבון

העדיפות הגבוהה ביותר היא לחלבון סויה ! ודרך אגב (למי שלא יודע) אלי הוא אחד מהמבינים הגדולים פה.

GHSI

New member
חלבון סויה?!

עדיף על חלבון מבשר וממוצרי חלב?

דורון ק

New member
מסכים עם רמי../images/Emo45.gif

חלבון הסויה הוא חלבון ברמה הגבוהה ביותר-ישנם מספר מוצרים טובים במספר טעמים וסגנונות שכוללים החלבון המצוין של הסויה כגון יוגורט סויה,חלב סויה,טופו ומוצרי סויה מותססים אחרים. כמו כן לסויה יש מספר גדול של יתרונות נוספים על פני מקורות חלבון אחרים.

Samsara

New member
לדורון - האם כל מוצרי הסויה

המעובדים - כל הטבעולים למיניהם (היום יש את מוצרי הטופו של זוגלובק) מומלצים/נחשבים כמזון חלבוני בריא? השאלה, אם אחרי כל העיבוד שהם עברו לא רב הנזק על התרומה שלהם.

כן,

אם כי, בהנחה שאת מסוגלת להתגבר על הטעם (אני לא!) רצוי לשלב יותר סויה כמשקה. מעבר לתרומת החלבון, בסויה כמות גדולה יותר של סידן ופיטואסטרוגנים שחיונים ביותר לנשים.

Samsara

New member
השאלה אם זה לא עוד ג´אנק-פוד

במסווה של מזון בריאות. אני לא אוכלת בשר ודוקא אוהבת את כל הפיתוחים האלה (אני מדברת על מוצרי הסויה המעובדים לקציצות/שניצלים וכו´). אבל לא פעם אני תוהה כמה תרומה תזונתית באמת יש למוצר כזה, בהתחשב בכל העיבוד והחומרים שהתווספו בדרך.

הסירי דאגה מליבך ../images/Emo13.gif

שניצל טבעול עדיף על מקדונלד
בכל מזון מעובד מוסיפים רכיבים נוספים (חומרי צבע, טעם ושימור) אבל המזונות האלה מספקים ביותר. אם הדברים האלה כל כך מפריעים לך, אין לך ברירה אלא לשקול להפוך לטבעונית.
בכל מקרה, קראי את תווית הערך התזונתי ואם יהיו לך שאלות עליה.. ננסה לעזור.

אלי ו.

New member
מקדונלד זה לא אוכל, כך שלא כדאי

לפנות לשם כנקודת יחוס. אני מסכים בקשר לתוית הערכים התזונתיים, לשקול כל דבר לגופו. דרך אגב מבחינת ה BV עד כמה שידוע לי סויה יחסית נמוך יותר ממקורות אחרים. כרגע מסתובבות דעות על בעיתיות של עודף סויה לגברים (בגלל הפיטו אסטרוגן) אבל לא קראתי מספיק בכדי לבסס דעה אינטיליגנטית בנושא.

דורון ק

New member
טבעול-ג´אנק או לא?

כל מוצרי ה"טבעולים" למיניהם עוברים עיבוד כימי גדול שספק אם משאיר משהו מחלק מהתרכובות המועילות כגון גני´סטין ואיזופלאבונים נוספים,לציטין,פיטוסטרולים וכו´,מה גם שיש בזה די הרבה שומן לא איכותי. בחלק מאבקות חלבון הסויה אין איזופלאבונים בכלל למרות שעל העטיפה רשום בפירוט על כל יתרונותיהם.... ובכל זאת במוצרים האלו יש חלבון וויטמינים חשובים שהוסיפו(במיוחד B12) ואם טעים לך אז בכלל טוב! עינת הזכירה כאן את האיזופלאבונים,ורק חשוב לציין שלאיזופלאבונים השפעה מיטיבה לא רק על נשים אלא גם על גברים!-שמעתי כבר כמה טענות מאוד מגוכחות בנוגע לחומרים האלו. אך חשוב לציין גם שסויה זה לא "מאכל על" כמו שחלק מהיצרנים מנסים לשווק וחלבון הסויה צריך להיות חלק מתזונה מגוונת-גם עודף יכול לגרום לתופעות שליליות! מצרף לינק למאמר מצוין שיכול לעניין אותך על יתרונות וחסרונות של תזונה צמחונית(וגם קצת על סויה) מגרסת האונליין של QJMED.

Samsara

New member
../images/Emo51.gif + ../images/Emo24.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

tommythecat

New member
לדורון - תודה רבה!

היי דורון, הקישור ששלחת מעניין אותי באופן מיוחד בגלל שאני צימחוני. עוד לא סיימתי לקרוא את המאמר בגלל אורכו, אבל יתרונות התזונה הצימחונית בהחלט נידונים בו בהרחבה. פן חיובי נוסף שיש לתזונה הצימחונית, הוא המוסר הגבוה שנשמר בגלל אי פגיעה בבעלי חיים. אבל, כאמור המאמר הוא על תזונה ולא על מוסר
יוסי

למעלה