לרמי!

• פותח הנושא MOFO
  • פורסם בתאריך

דורון ק

New member
עוד בבקשה!

היי יוסי,
שמח שהמאמר עניין אותך! דרך אגב למי שתוהה מדוע השפעת התזונה הצמחונית על כליות,עצמות ועוד לא דוברה במאמר זה בגלל שהכותב סגסוטי התייחס לכך במאמר נפרד-Segasothy M, Bennett WM. Vegetarian diet: Relevance in renal disease. Review Article. Nephrology 1997; 3:397–405-למי שמעוניין לקרוא. ואני פחות או יותר מסכים עם מה שכתבת רק שבמשפט האחרון שכתבת צריך להוסיף אחרי ה"בגלל" את המילה הרגשת.

tommythecat

New member
הרגשה או פעולה?

היי דורון, מבלי להיכנס כאן לויכוח בנוגע לצימחונות מנקודת מבט מוסרית, לדעתי הימנעות מאכילת בשר היא יותר מרק הרגשה שאינך פוגע בבעל חיים. בהימנעות מאכילת בשר אתה שובר שרשרת ארוכה של סבל. לכן, בעיני, אי אכילת בשר היא צעד אקטיבי בניסיון למנוע סבל מיצורים חיים. יחד עם זאת, קטונתי מלומר לאחרים כיצד עליהם לנהוג או להטיף להם מוסר. יוסי

דורון ק

New member
יוסי,לא נראה לי שיש כל כך על

מה להיכנס לויכוח כי גם אני חושב שזכיות בעלי חיים,בני אדם ובכלל דברים עם זכויות
זה דבר חשוב! מה שרשמתי זה דווקא לחיוב. דרך אגב מצרף לינקים לעוד כמה אתרים בנושא שיכולים לעניין אותך.

tommythecat

New member
זכויות בעלי חיים

היי דורון, אני שמח שאנחנו רואים עין בעין בנושא זה. את אנונימוס אני מכיר זה זמן רב, ותומך בפעולות (הלא-אלימות) שלהם. לצערי לעיתים הם גולשים גם לדרכי פעולה שאינן ראויות. לטעמי המטרה לא מקדשת את האמצעים. תודה על הלינק השני ששלחת! יוסי

אנקדוטה.. ../images/Emo13.gif

לפני קצת יותר משלוש שנים, טיפלתי בהשקה של סדרת מוצרי סויה חדשה בארץ. כל פגישות העבודה כללו ליווי צמוד של אולגה רז (זו חוויה לעבוד לצידה אחרי שמקבלים ממנה כמה שנים קודם שעורי בית
) ומבחני טעימה בלתי פוסקים. בתוקף תפקידי כאשת יחסי הציבור שטיפלה במוצרים הייתי חייבת גם לנסות, מה שאומר שכל הבית שלי היה מפוצץ במוצרי סויה מכל הסוגים. חטיפים, פיצוחים, משקאות, מעדנים.. מה אי אגיד לכם.. מהר מאוד הבנתי שהקו האסטרטגי בו נתמקד לא יהיה הטעם המדהים של המוצרים. בעיניי זה מזכיר יותר דבק מגע.. ואכן, ההתמקדות נעשתה בכיוון המחקרים שמצאו כי בזכות הסויה מצטמצמות הסבירויות לסוגי סרטנים ובכלל.. כמות הסידן. במאמר מוסגר, כל הצוות שעבד על ההשקה, המקצועי (בריאותי) והאסטרטגי (שיווקי) הסכים שסויה זה נחמד וטוב, אפילו בריא (באמת!!!), אבל כל עוד שומרים על אורח חיים נורמלי, אוכלים מאוזן, טוב ומקפידים על חומרי גלם איכותיים.. אפשר לוותר. מה שכן, לטבעוניים וצמחוניים זה כבר סיפור אחר, בשבילם הסויה היא מקור תזונתי כמעט מושלם.

דורון ק

New member
נו,אז את יכולה לראות את הרב גוניות

של הסויה-גם מאכל מזין,גם דבק מגע באחד
. כמובן סויה זה לא מוצר "חיוני"(ניתן להגיד על כל מאכל)-מי שלא יאכל פשוט לא ירוויח את היתרונות של הסויה.

הדבר היחיד שאני מוכנה לקבל בדבק מגע

זה את הריח
אבל תשמע, מי שיקפיד על תזונה נכונה, כולל כל הויטמינים והמינרלים בקצובות המומלצות, יסתדר יופי גם בלי הסויה. אני חושבת שלסויה אימפקט אמיתי רק אצל מי שהתזונה שלהם לקויה גם ככה ואז אכן.. הם יכולים "להשתפר" בזכות הסויה. לעומתם, מי שאוכלים בשר, דגים, קיטניות.. הכל באיכות טובה, טרי, מלא לפי כל ההמלצות, הסויה לא תשנה אצלם כהוא זה. אם אני לא טועה, היה גם מחקר כזה בארה"ב לפני בערך 10 שנים, אבל שוב, לא זוכרת במדוייק על מה מדובר.

qweasd1

New member
ענין של הרגל.

אני משוכנע שאני ואחי אוהבים סויה כי כשהיינו קטנים, אימי היתה מבשלת לנו את זה (ואז לא היה שום טבעול.. רק פתיתי הסויה שקונים יבש). אותו דבר על דגים.. בשנות ה60 ו 70, קציצות דגים היו זולות יותר מבשר (אבל באמת מגעילות.. הייתי מצפה שאשנא דגים, אבל הנה.)

דורון ק

New member
ריח של דבק מגע!?

רק מלחשוב על זה צריך להריח איזה ספוג או משהו דומה
.

arman

New member
כלוסטרול

אם כבר שאלת אז.. כולסטרול משמש בגוף לשלושה תפקידים : 1) מלחי מרה (מיץ מרה מסייע לעיכול שומנים במע´ העיכול) 2) הורמונים (סטרואידים). 3) חלק אינטגרלי ממברנות התאים - מסייע לשמור על מבנה תקין בשינויי טמפ´. כאשר הכולסטרול בעודף - מצטבר על דפנות כלי הדם ופוגע בגמישות העורקים (בעיות לחץ דם) ומצר את קוטר כלי הדם (התקף לב, שבץ). בפעם הבאה אל תשאל סתם שאלות..(חלקנו לומדים על זה לבחינות בביוכימיה..)

דורון ק

New member
רק צריך לציין שאין צורך במקור

חיצוני לכולסטרול על מנת שיווצר כולסטרול בגוף-כולסטרול מהדיאטה יכול אף לגרום לירידה ביצור הפנימי של כולסטרול. בהצלחה בבחינה!

למעלה