לרכוב חמוש....

edok23

New member
לרכוב חמוש....

שלום לכולם.
בלי להיכנס לויכוח אידיאולוגי בדבר הצורך לרכוב חמוש, האם ישנן המלצות מה הדרך הטובה ביותר לרכוב חמוש?
הכוונה היא לאופן נשיאת האקדח (בתיק. פאוץ. נרתיק וכו)
תודה לעונים

prigal

New member
אצלנו כשהיינו עם אקדח...

הוא היה בתיק, בעיקר כי הוא היה רק גיבוי ורק לפעם אחת...

אחרי אותו טיול החלטנו שאם צריך לקחת אקדח לטיול אז המסלול לא מספיק טוב :)

דני

EDUOXMAN

New member
זה מה שנקרא מנהל פורום (לשעבר) בפעולה...

ולגבי התשובה של דני, אני דווקא חולק עלייך.
אני חושב שמסלולים במדבר יהודה כמו קרן אל חג'אר, ואדי קלט, דרך הסוכר, מרסבה, אורקניה ואם נצפין טיפה לסרטבה, כולם מסלולים
מצויינים מבחינת יופים, אבל יחד עם זה "רצוי" לא חובה, לקחת נשק.
את הנשק נשאנו בתוך תרמיל הגב (תהנוג מפוקפק לסוחב), ניסיון לתלות אותו בהתקן מיוחד על השילדה (יש לנו משוגע כזה) לא עלה יפה.

prigal

New member
דווקא במסלולים האלו הרגשתי מעולה ללא נשק

באזור הר עמשא ומזרחה היה קצת מרתיע.
זאת ועוד, במסלול מהרודיון למצוקי דרגות שעשינו בחורף האחרון והתחיל בלב בשכונות של מזרח בית לחם היה שקט מאוד ואפילו שכינו לקפה של רועה מקומי :)

לא שאני חושב שהכל בטוח (בטח אישור נחל פרת) אבל כבר נוכחתי לדעת שבדרך כלל האוכלוסיה המקומית רק רוצה שקט (הילדים ישמחו לאוכל אבל זה כבר באמת סיפור אחר).

לפחות לגבי נשיאת האקדח המפוקפקת אני מסכים איתך!

דני

ungy

New member
רק בשטחים מסוכן?

דוקא היתה לי לא מזמן מיני התקלות לא נעימהעם כמה בני דודים שטילו רגלית בשדה וניסו להיטפל אלי.
ואז התחלתי לחשוב על לקחת איתי את גוש הברזל
ולא, לא בשטחים אלא באיזור טמרה.

prigal

New member
טמרה??? ואללה???

ולחשוב שאני מסתובב שם 3 פעמים בשבוע :)

דני

ungy

New member
וואללה

מצוק1

New member
לפי דעתי הכי טוב.

לרכב עם נרתיק חיצוני מפלסטיק ככה אני רוכב כבר 12 שנה .כל היום הנשק עלי. על האופניים לא מומלץ. זה מסוכן גם לפעמים עוזבים את האופניים לדקה והנשק נשאר עליהם לא רעיון טוב.. בתיק זה לא עוזר עד שתגיע לתיק ותכניס יד . כבר עדיף שישאר בבית.

לא מומלץ .

מוסיף משקל מיותר על הגוף ,לא משנה איפה תמקם אותו,

לא מוסיף מאומה להעאלת הנאת הרכיבה ,ההיפך .

מגביר במעט מאד את תחושת הבטחון העצמי , אבל במידה וירית כדור אחד ללא הצדקה , (סכנת חיים מיידית , כאשר זהו האמצעי היחיד שהיה בידך לנטרל את הסכנה ), תצטרך לעמוד ד בפני חקירות רבות במשטרה ,והאקדח והרישיון יוחרמו לך זמנית עד גמר הטיפול המשפטי ,שעלול להמשך חודשים רבים .
וגם ,אם סיבת הירי היית מוצקדת, תצטרך להוכיח , ושוב סירבול , חקירות , עורכי דין , הוצאות ובלגן ארוך .
כך שהשיקול האמיתי , בסוף , צריך להיות שלך בלבד , ולא המלצות של אחרים . זה עיניין פנימי ואישי של כל אחד לפי תחושותיו . ובכלל , עדיף לרכוב במקומות פחות בעייתיים ,ולא להמצא בטווח האדום שמביא למחשבות על נשיאת נשק ברכיבות אופניים .
ואם כבר בנשק עסקינן ,הנשק הכי קטן ,הכי פחות בולט , הכי מוסווה ,שמכיל לא יותר מ5 כדורים , יכול להיות הנשק המתאים ביותר לטיולים מסוג זה ,וברגע האמת לעשות את העבודה טוב בהרבה יותר ,מכל גוש ברזל של 1200 גרם , עם 18000 כדורים ,וקנה של תותח של סטיל . נקודה למחשבה .

B U G Y

New member
נקודה למחשבה ...

מחבל יורה מ100 מטר עם קלאצ', מה יעזור לך האקדח?
זה לצערי התסריט הרגיל לפיגועים בשטח.
התסריט השני הוא חטיפה, על יד קבוצה של שלוש פעילים, שוב, האקדח לא יעזור. אפשר לקחת גז פלפל, גם חוקי תמיד (חוץ מנגד מזקנים, ילדים ונשים בהריון), גם קטן וקל גם זמין וגם טוב נגד כלבים או נסיון גניבת אופניים.

edok23

New member
תיארתי לעצמי

שעיקר התגובות יעסקו בויכוח אודות האם לרכב חמוש או לא ושאר הנסיבות סביב עניין זה.
שאלתי התרכזה בפן הפיזי שבנשיאת האקדח ולכן אודה לעונים לעניין....
בכל מקרה לאור הפתיחות בפורום אני מזמין את כולם לשתף את דעתם בנושא גם ברמה העקרונית.
שבוע טוב ושקט לכולם

prigal

New member
תשמע, פעם שעברה זה נגמר לא טוב....

מאחר ואנחנו עוסקים בטיולים, לדעתי, נשאיר זאת כך :)
המלצות לנשיאת נשק זה טוב ויפה אבל חבל להיגרר לפולטיקה (וזה מה שקורה בסוף...).

לדעתי, מה שיפה בפורום הזה, היא העובדה שהפולטיקה היחידה שאנחנו אוהבים היא האם כדאי והיכן כדאי לרכב.

כמובן שזכות כולם להגיב אחרת אז....

דני

amotzg

New member
הנה אחת תשובה טכנית או, השנקל שלי בעניין

תמצית/גילוי נאות:
אני תולה בצד התיק, לא באמת מצאתי פתרון טוב ובהמשך ההודעה הזו אני בעיקר חופר על ריק. אבל ניסיתי כמה פתרונות ואני חושב שיש לי ניסיון בזה.

הנחות המוצא שלי כשאני שוקל איך לסחוב האקדח:
- האקדח נועד להגנה עצמית במקרה לא קיימת אפשרות אחרת. אפשרויות אחרות כוללות גם בריחה, מחבוא, העזרות בגורמי ביטחון ופתרון קונפליקט ורבלי.
- יעילות האקדח עולה בעשרות מונים כאשר הוא מפתיע את התוקף.
- צפוי שהצורך באקדח יבוא גם לבעל האקדח בהפתעה.
- בד"כ הזריזות בשימוש באקדח היא מכרעת. ברוב המקרים בהם הזריזות היא לא גורם ישנה אפשרות פתרון ללא שימוש באקדח.
- כאשר מופתעים בזמן רכיבה צפוי ניתוק מהיר מהאופניים או רחמנא ליצלן נפילה (שלא לומר התרסקות).
- אם מיקום האקדח יגרום לתאונה או לפגיעה בעת תאונה ממילא לא יתאפשר שימוש והוא למעשה לא יעיל.
- במקרים בהם מדובר בשהיית הלילה או זמנים אחרים שהם לא בזמן רכיבה הדיון אחר ולא נראה רלוונטי לפה.

לכן:
- לגבי, כל פתרון שבו האקדח לא זמין באופן מיידי הוא לא טוב.
- יש יתרון למיקום מוצנע.
- חיבור האקדח לאופניים הוא לא רלוונטי כי לא יהיה זמין בניתוק.
- הצמדת האקדח לגוף בנקודה שצפויה לחטוף בהתרסקות כמו צד הירך היא לא רלוונטית.

מה ניסיתי:
פאוץ' כמו בטיולים רגליים - יושב מקדימה במקום שלא נוטה לחטוף ומוסיף ריפוד בפני עצמו (אם יש בו קשיחות המיועדת לאקדח). מוסתר. לא כל כך נוח לי בזמן רכיבה.
נרתיק חזה - פחות מוסתר אבל עדיין עם כל הציוד ותנוחת הרכיבה לא גלוי ביותר, קצת מסוכן לחזה. אם צופים פגיעות חזה ממילא כדי לרכב עם לוח חזה אז זה לא נורא. הזעת היתר שלי הזיקה לנשק וגם קשה למצוא נרתיק טוב ונוח מן המוכן (הלבישה שלו צריכה להיות נוחה ביחד עם תיק).
כרגע כשאני רוכב עם נשק אני תוחב אותו לרצועת הידוק בצד התיק שלי ביחד עם הנרתיק. הוא עדיין מאוד זמין, התיק מחובר אלי ונופל ביחד איתי. האקדח מאוד גלוי ולמרות שלא מסכן אותי הוא עלול לחטוף מכה רצינית. עם לנרתיק אין אבטחה אז חייבים לחבר את הנשק בכבל אבטחה כדי שלא יעוף בזמן רכיבה, כבל אבטחה מוסיף סרבול בחגירה כי אם לא מקפלים אותו טוב הוא יכול להיתפס בדרך וזה מאוד מסוכן.

אם מוצאים תיק שיש לו כיס מתאים בצד שקל לפתוח בזריזות (או תופרים כזה) זה, לדעתי, פתרון מעולה.

EDUOXMAN

New member
תשובה מקצועית של בעל ניסיון

נראה כי ניסית הכל ומכאן הניסיון.
תודה על ההשקעה.

creth11

New member
שקל שלי- על אופניים לא מצאתי צורך לאקדח

או שמראש אני לא באיזורים האלה, למרות שבד"כ אני רוחב בשטח לבד אני לא רואה יתרון לאקדח.
על אופנוע יש לי פאוץ מתאים לאקדח ומיסמכים החגור מלפנים על הבטן מתחת למיגון. גם מוגן מנפילות ואבק וגם זמין.
אני בדעה שהאקדח לא צריך להיות זמין ברכיבה, כי שימוש מהיר לא יידרש
או שניתן לנתק מגע אפילו זמני (הינתקות מהדו"ג ומחסה, או שכבר יהיה מאוחר לתגובה מהירה.
בתוך הקו הירוק לא נפגשתי עדיין בצורך באקדח גם ברכיבות יחיד על אופניים או אופנוע. מעבר לקו הירוק אני לא רוכב לבד, על אופניים פשוט בוחרים איזורים בילתי מיושבים,
לא רואה צורך באקדח זמין (כמו מחוץ לתיק) ברכיבה בכלל ועל אופניים בשטח לדעתי לא צריך אקדח כלל.
זה רק אני כמובן ולא ייעוץ לכלום.

למעלה