לרוקד עם שבלולים

לרוקד עם שבלולים

אני חדש לגמרי באנגלית.
אני מעתיק מאמרים מדעיים/מחקרים/סיפורים באנגלית מהאינטרנט לוורד, וכל קטע אני מעתיק פעם נוספת. כלומר כל קטע כתוב בוורד פעמיים, אחד אחרי השני, מהסיבה דלהלן.
בהעתק הראשון של הקטע, כל מילה שאינני מבין אני צובע, מתרגם בגוגל/בבילון, ומעתיק את התרגום - מיד אחרי המילה החדש והצבועה אני מכניס את התרגום. ובהעתק השני של הקטע אני משאיר את המקור בלבד בלא התרגום. ואני משתדל לחזור ע"י קריאת ההעתק השני הלא מתורגם, וההעתק הראשון הוא למקרה ששכחתי את התרגום.
צביעת המילים מסייעת לחזור מהר על המילים הללו בלבד כשאין זמן לקרוא את כל הטקסט.
אני מעדיף להעתיק מאינטרנט למחשב על פני מחברת וספרים, שזה כמובן קל יותר מניירת, התרגום מהיר יותר, וקל לשמור ולמצוא את כל החומר. גם ברגע שאני כבר יודע טוב חלק מהמילים, אך לא את כולם, אז במחברת תהיה לי בעיה, שאצטרך להחזיק את כולה ולחפש בכולה את המילים שעדיין אינני מכיר. ובמחשב אני מוציא את המילים שאני צריך עדיין לשנן לקובץ חדש.
לכן אינני מבין למה אתה מעדיף קריאת ספר על קריאה במחשב.
אודה על הסבר.

נשמע שאתה עובד בצורה שיעילה ומתאימה לך

שיהיה לך בהצלחה.
&nbsp
אין לי רציונאל דידאקטי מבוסס-מחקרית על יתרונה של השיטה שהצעתי על פני כל שיטה פוטנציאלית אחרת. סיפרתי על שיטה מסויימת שעבדה לי (ולאחרים). אשמח מאד אם במרוצת הזמן תעדכן איך הולך לך עם הלימוד שלך - נוכל להוסיף את השיטה למאמרי הפורום כדי שגם אחרים יוכלו להתרשם ולהשתמש בה.

התייחסתי להמלצתך להשתמש במילון מודפס

כתבת בהמלצותיך לקחת ספר מענין ועפרון ומחברת ומילון מודפס - בקיצור הכל בכלים הישנים של טרום עידן המחשב. למה כל זה? אתה כותב שאמנם אין לך רציונאל דידאקטי לשיטה זו, אלא שבזה הצלחת. אבל הרי צריך בכל זאת איזשהו היגיון כדי להעדיף כלים ישנים בשיטה שהצליחה, כשיש באותה שיטת לימוד (שהרי זה ממש אותה שיטה אלא הכל במחשב) כלים חדשים נוחים בהרבה (וממילא גם מוסיפים לסיכוי שנחזיק מעמד בלימוד).
רק לחפש תרגום מילה במילון זה כבד כשלא תמיד יודעים איפה בדיוק לחפש.

Grosseto

New member
עצם הכתיבה של המילה על דף מאנדקסת את המילה בראש

אולי גם המאמץ שכרוך בחיפוש המילה במילון רגיל

זה הגיוני. השאלה כמה בני דורינו מסוגלים נפשית לזה?

אחרי שהתרגלנו למחשב. זה דומה למה שכתבת על הכתיבה "לגבי כתיבה: דרך מדהימה להשתפר, בתנאי שיש לנו את התנאים הללו: משמעת עצמית חזקה מאד".

אולי אני אנסה, לא מאמין שיש לי אומץ..
עכ"פ תודה מאוד על כל העזרה.

ספציפית לגבי המילון, יש לזה עוד סיבה.

היתרון הגדול של כלים דיגיטליים הוא שבשימוש נכון, הם נותנים לך בדיוק מה שאתה מבקש.
זה גם החיסרון הגדול שלהם.
לדוגמא: GPS הוא כלי נייוט נהדר, שיכול להוביל אותך בנתיב הכי טוב מנקודה לנקודה. הבעיה היא שה-GPS לא טורח להראות לך מה יש מסביב לנתיב שלך. ולכן כשאני נוסע לאיזור לא מוכר, אני לעתים קרובות דווקא מעדיף להשתמש בספר המפות שלי, כי אז אני יכול לראות לא רק מה הנתיב האופטימלי, אלא אם יש דברים מעניינים בסביבה שלא חשבתי עליהם ושלא הייתי יכול לנחש.
&nbsp
בדיוק אותו הדבר קורה גם בחנות ספרים או ספריה, למשל. אם תחפש בחנות ספרים אינטרנטית ספר שאתה מעוניין בו, תמצא בקלות את הספר ואולי תקבל גם הצעות לכמה ספרים דומים. אבל אם תיכנס לחנות ספרים פיזית, העין שלך תיתקל בהרבה ספרים שלא היית חושב עליהם בכלל ולא היית נחשף אליהם מיוזמתך, וכך אתה אולי פחות יעיל ולוקח לך טיפה יותר זמן להגיע למטרה, אבל אתה מרחיב את עולמך.
&nbsp
ובדיוק אותו הדבר קורה גם במילון. אם חיפשת מילה מסויימת, המילון הדיגיטלי ייתן לך את פירושה. במילון הפיזי, לעומת זאת, תמצא את הפירוש, אבל מסביב למילה אתה תראה, אפילו אם לא התכוונת, את המילים שלפניה ואחריה, ואם תקדיש עוד כמה שניות לעניין תגלה לעתים קרובות שעכשיו אתה מבין הרבה יותר מאיפה המילה שחיפשת מגיעה, ואילו הקשרים אחרים יש לה, ובכלל באיזו "סביבה" לשונית היא חיה. מנסיוני, זו דרך אולי פחות יעילה למצוא מילה ספציפית, אבל זו דרך יעילה הרבה יותר ללמוד שפה.

israelmiv

New member
הרבה מילונים אלקטרונים

נותנים לך את זה לא פחות ואולי יותר.
במילון טוב לצד הפירוש של המילה יש רשימת מילים נרדפות, קראת הרווחת. אם אתה קורא את דוגמאות השימוש שליד הפירוש אתה לומד כיצד להשתמש במילה, תחביר תקין של אנגלית ועוד מילים חדשות על הדרך. להרבה מאוד מילים יש יותר מפרוש אחד.
&nbsp
לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי פותח את תכנת המילון שלי בשביל ללמוד על שימוש מסוים במילה, ומצאתי את עצמי נשאב לקריאה על עוד ששלושה הפירושי אחרים ועוד שתים שלוש מילים נרדפות.

israelmiv

New member
אני לגמרי איתך

עם היותי חסיד נלהב וותיק של שיטת השבלול, אף פעם לא דבקתי בענין של מילון לא אלקטרוני דף ועפרון וכו' רשימות המילים שלי משתרעות על פני אתר אינטרנט , תוכנות מחשב פנקסים ומחברות. המילונים שמהם למדתי גם היו על גבי המחשב. לא מילונים עבריים-אנגליים, שהם חרא מוחלט, אלא מילוני אנגלית אנגלית טובים ואיכותיים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

למעלה