לרגל ט"ו באב

לרגל ט"ו באב ../images/Emo23.gif

עד כמה לאהבה יש נוכחות ומקום בחייכן
האם החשיבות של האהבה ומיקומה משפיע על האישיות שלכן כנשים

גילור

New member
כן! כן! ושוב פעם כן! ללא אהבה אני

חצי בן אדם (במקרה הטוב). אני אוהבת לאהוב, אוהבת להיות נאהבת, לתת מעצמי ולקבל. מבחינתי זה עושה את כל ההבדל בחיים.

טו באב מעורר בי געגוע

געגוע לאהבה נקיה ותמימה של ימים עברו. היום הכל חדשני, מהיר, גדול ואולי לפעמים פחות מרגש אני מתגעגעת לימים שלא חוויתי - ימים בהם האהבה היתה כל כך פשוטה, תמימה ובעיקר מרגשת. אני אישה של אהבה צומחת וקמלה בגין האבה מאוד מאוד רגישה, לעתים יתר על המידה. אוהבת לאהוב אוהבת לקבל אהבה פשוט אוהבת... במילים, במגע, בעשיה.

המונשרי

New member
בנוגע לאהבה - הכי מזדהה עם מילות השיר הזה

אהבה בת 20 / ז'אק ברל מצרפתית: נעמי שמר. ידענו אש, ידענו רעם ואהבה בת עשרים ברחנו זה מזו לא פעם אבל היינו חוזרים וחדר זה עודו שומר זכרון ימים יפים יותר עקבות סופה אשר פרחה לה כאן שום דבר אינו דומה לאשר עבר לאשר חומק לאשר הולך איתנו הלאה יפה שלי את יחידה ומכושפה שלי מאור השחר עד לבוא לילי אוהב אותך, אוהב עדיין. אני מכיר את כישופייך את השקרים את הסודות. צריך תמיד לפקוח עין ולהישמר ממלכודות. ובלילות הכי קרים היו ודאי גם אחרים שאת גופך השביעו נחת. הן אחרי ככלות הכל היה לי כישרון גדול להזדקן איתך ביחד. יפה שלי... הזמן שיר אבל מנגן עוד והימים כואבים אך אין מלכודת מסוכנת כשלוותם של אוהבים. אם את רוצה עכשיו לבכות ליבי נקרע עכשיו פחות יש בזהירות עכשיו ללכת. זה קו הגבול מכאן עד כאן כי המשחק הוא מסוכן המלחמה ברוך נמשכת יפה שלי...

אויש הזכרת לי את יוסי בנאי שהיה שר

את השיר הזה.... ועונה - אהבה היא החלק בין הכי חשובים בחיים שלי אני אשה שכשאני אוהבת זה מאוד חזק ומאוד משמעותי וזקוקה לאהבה לא פחות לשמחתי האהבה שלנו ממשיכה כבר 13 שנה (יום שישי חוגגים 12 שנות נישואין) והולגת ומשתבחת עם השנים ומתפתחת מיום ליום
עם כל המשברים וההפתעות שהחיים מזמנים לנו .

המונשרי

New member
האמת

תמיד איכשהו השיר הזה עבר לי ליד האוזן ( מנגינה יפה מפעם... ללא התמקודי מיוחדת במילים). ואז הייתה איזו פרשיה שבה יאיר לפיד עזב את הבית באופן זמני ומאוחר יותר חזר ללהיא אשתו. באותו השבוע ,דווח באחד המוספים לשבת, ששניהם בילו ערב קודם לכן בקריוקי- והוא הקדיש לה את השיר הזה. - וכשקראתי את מיליותיו - הפעם בעיון - לפתע קיבל השיר הנ'ל רובד ומשמעות אחרים. *בתור מישהי שעומדת לחגוג באוקטובר הקרוב 20 שנות נישואין אני מתחברת לעליות ולמורדות שבחיי כל זוג וגם לרצון להזדקן ביחד, להמנע ממלכודת שלוות האוהבים וכן לזכרון הימים ההם הבראשיתיים המתוארים כה יפה בשיר כ"עקבות סופה אשר פרחה לה".

שירה1973

New member
זה אחד השירים המקסימים יותר

תמיד אהבתי אותו, ומאז מותו של יוסי בנאי בכל פעם כשמשמיעים את השיר ברדיו הוא גורם לי לדמוע. אהבה היא טעם החיים מבחינתי. החיים טעימים גם בלעדיה, אבל היא מוסיפה את התבלין הסופי, את הטאץ' הזה שבלעדיו הדברים מרגישים קצת תפלים.

השירים שאני הכי מזדהה איתם

"como la luna"/ שלמה ידוב ו"רומיאו"/צרויה להב. ל"אהבה" (בהקשר רומנטי) משמעות שונה עבור אנשים שונים במצבים שונים בחיים. אין מה להשוות בכלל. אם כבר הוזכרו שירים אז עכשיו הנגן שלי שם לי את "por verte otra vez" ששרה נטליה אוריירו שהזדהיתי איתו תקופה ארוכה, במידה מסויימת ובימים מסויימים גם עכשיו.

תאירU4

New member
אז למה רע לי היום?

כל היום אני מסתובבת עם תחושות לא הכי בעולם. הלואי והיינו יכולים לחזור לפעם, כשהכל היה תמים, כשלא היו הלחצים היום יומיים האלה של עכשיו, של הילדים, כשהאהבה היתה טהורה. לא שאין לי זוגיות נהדר, יש לי בעל מקסים שאני אוהבת בקושי רואה אותו אבל ממש אוהבת אותו, הוא נתן לי ילדים מדהימים והמון ממה שאני היום והביטחון שיש לי זה בזכותו, בזכות התמיכה שלו בי והאמונה שלו בי. ועם זה... לפעמים... הגעגוע לפעם....

candy77091

New member
תגובתך עוררה בי שאלות..

א. את לא חושבת שאפשר לחזור ולאהוב באהבה טהורה כמו פעם? ב. אולי החוויה הזאת של עכשיו היא חויה מסוג אחר חויה שאת לא רגילה אליה אף היא בהחלט יכולה להיות לא פחות מעניינת מפעם?

אני חוששת שלא ולו בגלל שיש לנו

מוסכמות מסוימות על פיהן אנחנו חיים. רוב האנשים ייפעלו על פי המקובל, על פי מה שהסביבה מכתיבה. בכלל התחושה שלי היא שכמעט בכל דבר יש מימד של שיווק, ומכאן רווח, כסף.

candy77091

New member
לא הבנתי איך זה קשור למה שכתבתי?

על איזה שיווק את מדברת?דיברנו על גודיות,אהבה גם בזה יש מניעים?

אני אנסה להסביר

היום יש לתקשורת - עיתונים, פרסומות, תכניות טלוזייה ,סרטים וכיו"ב, משקל מאוד רב בחיי היומיום. יש כמעין חיקוי של מה שאנחנו רואים במדיה כזו או אחרת. והשורש של כל זה הוא בעצם כסף... למכור מוצר כזה או אחר. קחי למשל הצעות נישואין. הכי רומנטי שיש והפך להיות הפקת על. לי מתגעגע לפשטות. הצלחתי להסביר ?

יש אהבה ויש התאהבות.....

שמעתי פעם הרצאה יפה של הרב גפני. יש זמן התאהבות. זה עיוור. מטורף. כיף. במיוחד כי אתה אוהב את עצמך, אוהב שאוהבים אותך. זה קצר ונגמר. ואז יש אהבה. שבה מתפכחים ולומדים את החסרונות של השני. לומדים לתת ולקבל. לחיות יחד. להבין שאין מושלם..... ולשמוח בזה. גם אני מתגעגעת לאהבה ההיא..... אבל מי שכל הזמן מחפשת רק את זה מסכנה..... יש קבוצת תמיכה למכורים כאלה.

גילור

New member
כ"כ נכון וחכם החלק הראשון של דבריך.

אהבה טהורה כמו פעם היא בעצם ההתאהבות. כזו יכולה להיות רק כשהזוג הוא זוג טרי וחדש. זוג שאין לו כל מחוייבויות של ילדים, משכנתא. האהבה לאחר שנים היא אהבה אחרת. אהבה בשלה יותר. אחת כזו חזקה שיודעת להתמודד עם כל מכשול וכל התחייבות. זה סוג אהבה אחר. אני בהחלט יכולה להבין על מה תאיר מדברת כשהיא מתגעגעת להתאהבות הזו של ההתחלה. גם בי יש געגוע קטן לזה. לקח לי זמן אבל הפנמתי שבמקום ההתאהבות הזו עכשיו יש זוגיות אמיתית. אהבה. תמיכה. וערכן בהחלט לא יסולא בפז.

שירה1973

New member
בוודאי שיש הבדל בין התאהבות לאהבה

התאהבות היא קצרת מועד כי היא גוזלת המון אנרגיה מהגוף והנפש. ככל שהיא נפלאה ונהדרת ומרגשת, נסו לחשוב כמה זה היה מתיש לו היינו מרגישות כך חמש או עשר שנים... (שלא לדבר על כך שלא היינו מסוגלות לתפקד ולא היינו רוצות לעשות שום דבר אחר חוץ מאשר להישאר במיטה עם האהוב
) צופית יקרה, הדברים שכתבת הם נכונים ויפים אבל קצת אירוני, לפחות בעיניי, לצטט את דבריו של הרב גפני דווקא על אהבה.... האיש, כידוע, עזב את הארץ ובחר לנטוש את הקהילה בראש עמד, בגלל סיפורים חוזרים ונשנים של "התאהבויות" שלו בנשים כאלה ואחרות....עומדות נגדו תלונות על התנהגות לא נאותה בלשון המעטה, שלא לומר הטרדות מיניות. אם הזכרת אנשים שמכורים להתרגשות, לסכנה ולאדרנלין שבהתאהבות - כפי הנראה הוא יכול להעביר סדנא בנושא. מאחלת לכולנו יום של אהבה ושל טוב.

שירתי, התבונה שלך גורמת לי לחשיבה

מעל ומעבר. את כותבת "זה היה מתיש לו היינו מרגישות כך חמש או עשר שנים... " וזה גורם לי לחשוב - כמה נכון וחכם ! זוכרת את התקופה הראשונה של ההתאהבות... ואת פשוט צודקת. את לא יודעת כמה הבאת לי את המשפט הזה בזמן, פשוט לא מבינה .

שירה1973

New member
אני באמת לא יודעת יקירתי

אבל אני שמחה שהמשפט הזה הגיע אליך בזמן....
חיבוק ויום נעים עם חדשות טובות, אמן.

למעלה