אכן דרך ארוכה
ולכן, משום זאת אני מלקט כל פיסת מידע אפשרית שתוכל לסייע לי להגר בהצלחה לאחת מ-4 מדינות אפשריות (קנדה היא אחת מהן) ולבחון איזו אפשרות היא העדיפה ביותר עבורי, וזאת למרות שהמעבר צפוי להיות עוד 3 שנים בערך. איני יודע מה הן הנסיבות בהן אתם נמצאים אך מהרקע שכתבתם (אקדמאים בעלי מקצועות מבוקשים שנגמר להם הכסף ונאלצים לחזור ארצה) אני מסיק מספר תרחישים אפשריים שיכלו לגרום לכך ויתכן שהתרחיש האמיתי שונה מאילו שהעלתי על דעתי, בכל מקרה, משום שאתם אנשים משכילים בעלי ניסיון חיים לכאורה לא היתה שום סיבה שתגרום לכך שתיאלצו לחזור משום שנגמר הכסף, ודווקא מכך אני מגיע למסקנה שלא כדאי להסתמך רק על השכלה וכמות כסף שיכולה להספיק לחצי שנה (או אפילו שנה, לפי המלצות של גולשים אחרים בפורום) אלא לנקוט דווקא ב"שיטה הרוסית" (כלומר, לעבוד בכל עבודה למרות ההשכלה ולנסות להכיר את כל האנשים שיכולים לתת עצות מועילות ולסייע במציאת עבודה טובה יותר), גם בארץ עובדה היא שהאבטלה בקרב האוכלוסיה הרוסית נמוכה יותר מבקרב ילידי הארץ, וההפרש אף גבוה יותר כאשר בוחנים את האבטלה ארוכת הטווח, אך בכל זאת ההשוואה אינה מושלמת משום שהרוסים מקבלים סל קליטה ועוד הטבות ואילו ישראלים בקנדה לא מקבלים שום תמיכה מאף גורם, ולכן מאוד חשוב לבוא עם הרבה כסף לתקופה ארוכה, בניגוד לכך שלישראל אפשר להגיע חסרי כל ובכל זאת להסתדר (ועכשיו יתרעמו עלי כל מובטלי ישראל). אני מקווה שכאשר אגיע לשלב שבו אארוז את המזוודות כבר אדע בדיוק כל מה שיהיה עלי לעשות על מנת לשלול כל סיכוי שאאלץ לחזור ארצה משום שנגמר לי הכסף או מכל סיבה אחרת, אך גם אם זה חס וחלילה יקרה לי לא אקרא לכך חוסר מזל אלא אברר עם עצמי טוב מה גרם לכישלוני ולאחר זמן אנסה שוב.