לראות ולא להאמין...

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
לראות ולא להאמין...

צפיתי אתמול בתוכנית "פוליטיקה" בערוץ 1, בחלק מהתוכנית דן מרגלית אירח אנשים כמו: אלברט אפללו, ד"ר שטייניץ, הבדיחה נחמה רונן, בני אלון, הנכד של זאב ז'בוטינסקי ועוד. לראות ולא להאמין, חברי הליכוד (אני לא מדבר על נחמה רונן כי היא טרמפיסטית ומחליפה מפלגות כמו גרביים) מדברים על וויתורים ונסיגות חד-צדדיות מרצועת עזה. האם בשביל זה שליש מהעם הצביע מחל? אם העם היה רוצה בריחה מיש"ע למה הוא לא הצביע למצנע? האם העם גילה פתאום תכונות יוניות במפלגת הליכוד? אני לא מבין את זה, אנשים שמתיימרים לייצג קבוצה נכבדה מהעם, מסתמכים על סקרים שקריים ומוכרים את הארץ שלנו תמורת נזיד עדשים. אני בטוח שאם זאב ז'בוטינסקי היה חי היום, הוא היה דורש שיסירו כל סממן שלו מהמפלגה הזו, אנשים אילו אינם מייצגים אותו כראוי ונראה שהציונות שלהם מתה כמו שמתה לשמאל ב-93. מה, פתאום התעוררה הבעייה הדמוגרפית?? הרי זה היה ידוע שנים שהם גודלים בקצב מפחיד, את מי אנשים כמו אלברט אפללו משקרים? זה נראה כאילו הם התעוררו משינה ארוכה ופתאום שמעו שערביי יש"ע הם שלוש מיליון. ראיתי איך בני אלון מסתכל עליהם בכאב, לשמוע דברים כאילו מאנשים האמורים להיות פרטנרים לדרך זה דבר קשה מאוד, וכששאל אותו דן מרגלית האם המפלגה שלו תשב בקואליציה אם הליכוד יפנה יישובים הוא ענה שאם הליכוד שינה את דרכיו זה לא אומר שכל הימין שינה את דרכיו. אני חושב שאם פני הליכוד ל"שלום" עם ערביי יש"ע- זאת תהיה תחילת הסוף למפלגה הזו, מעשה זה יגרום בבחירות הבאות למספר רב של בוחרים לפנות למפלגות כמו המפד"ל והאיחוד הלאומי, המפלגה תשאר בלי שום שמץ של אידיאולוגיה ומפלגה בלי אידיאולוגיה סופה להיכחד (ראו ערך מרצ, מישהו זוכר שהמפלגה הזאת הייתה השלישית בגודלה בעבר?) על חברי הסיעה להבין שאם היינו רוצים שלום היינו מצביעים למפלגת העבודה, לא סתם שליש מהעם הצביע מחל...

רונאל1

New member
העם רוצה לצאת מעזה

וזה חוזר שוב ושוב בכל סקר בכל סופשבוע גם בקרב תומכי ליכוד. גם שליש מהעם שהצביע מחל, רוצה שלום. סקרים אגב לא יכולים לשקר. בטח לא בפערים כאלה שמראים על תמיכה בפינוי עזה הרבה מעבר לטעות דגמיה סטטיסטית. אל תתיימר לדבר בשם מצביעי הליכוד, כי אתה בשוליים הקיצוניים של אותו שליש. נדמה לי שאפילו זו הייתה הסיסמא של שרון והליכוד (שלום ובטחון, עלק) ואם אני זוכר נכון, הוא אפילו דיבר על מדינה פלסטינית ופינוי התנחלויות כבר לפני הבחירות.

MS6

New member
אני מסכים איתך

לצערי הרב רצוני לשמור על א"י שלמה מגדירה אותי כקיצוני. והרי זה אבסורד, כל חטאי הוא נאמנותי למצע המפלגה!!!

רונאל1

New member
מצעים זה כיתן

נראה לי קצת ילדותי מצד רבים כאן (דווקא לא אתה) שנדבקים למצע ומייחסים לו את כל מצביעי הליכוד כאילו שחצי אחוז מהם קרא את המצע בכלל. הרי שרון דיבר מפורשות בניגוד למצע הליכוד ובניגוד להחלטת המרכז השוללת מדינה פלסטינית. לכן אל לחברי המרכז המשוטטים בפורום הליכוד להלין על כך ולהתיימר לדבר בשם מצביעי הליכוד כאילו אלה נסמכו על המצע בהצבעתם.

מתי חזרנו לעזה?

הרי שמעון פרס נבחר לראשות הממשלה לכהונה חמישית בשנת 1996 והוציא אותנו משם (אני בפירוש זוכר את הסקרים ערב הבחירות)? באמת כל הכבוד לפרס, שאחרי שניצח בבחירות ב-1977, 1981, 1984, ו-1988, ניצח גם ב-1996 והפעם גם הוציא אותנו מעזה.

זהו שלא

אתה הסתמכת על סקרים, אני הזכרתי לך מי ראש הממשלה לפי הסקרים. זה הכול.

רונאל1

New member
לא צריך סקרים, אני מסתמך על שרון

אולמרט והליכוד בכלל. הם אומרים את זה בגלוי. זה יותר חזק מסקרים - הם בשלטון. תאמין לי שאני אחגוג ביום שיפנו את נצרים ולא בגלל שמפנים אנשים מביתם, אלא בשל המפנה הדרמטי שצעד כזה יהווה במדיניות הממשלה ובסיכוי להגיע לשלום.

זה בערך כמו שאני אחגוג

אחרי מגה-פיגוע, בגלל שהוא יהווה מפנה דרמאטי שיחייב את הממשלה לנקוט צעדים שאני מעוניין בהם כבר עתה. נראה לך שאנהג בצורה כזו? זה ההבדל בינינו לבינכם. כשיהודים נפגעים אני מצטער וכואב, גם אם זה מקדם את הגשמת הפיתרון הפוליטי שלי.

Roobie

New member
אתה משווה את

פינוי נצרים למגה פיגוע? כלומר שרון, כאשר יפנה את נצרים, יהיה שווה ערך למי שישלח (חס וחלילה) את מכונית התופת שתפוצץ לדוגמא את מגדלי עזריאלי?

ניסיון דמגוגי עקר

להסית את הויכוח מהעיקר. אני לא שמח לאיד כשיהודים נפגעים רק משום שזה מקדם את האידאולוגיה המדינית-פוליטית שלי.

Roobie

New member
צחוקים איתך

אני הסטתי את הויכוח מהעיקר? אני כתבתי שלשמוח על פירוק התנחלויות זה כמו לשמוח על מגה פיגוע?

ראליסט

New member
למרות שפרס לא נבחר...

ושים לב שזה הדבר שהכי מעסיק אותך-זה שפרס לא הצליח להבחר,אז למרות זאת,רוב העם מעונין שנצא לא רק מעזה אלא מרוב יו"ש! תסתכל בסקרים שבהם 51 אחוזים מתומכי הליכוד,מביעים תמיכה בעמדותיו של אולמרט-גם אם הן הצגה בלבד.

MoonShield

New member
להאמין...

זה חדש לך כל המצב הזה? אני מסכים איתך שהליכוד צריך לנהוג לפי המצע שלו, מתוך הגינות כלפי הבוחר. אבל זו לא הסיבה שבגללה אני עונה לך. מרצ מפלגה בלי אידאולוגיה??? איך הגעת לזה? לעומת זאת הליכוד - יש לו מצע כתוב אבל כל קשר בין מה שהוא עושה לבין מה שכתוב הוא מקרי בהחלט. שאלתי פה בפורום הזה מהם העקרונות של תוכנית שרון, שאלתי שאלות מפורטות ולא היה פה אפילו אחד שענה. האם חברי הליכוד עצמם לא יודעים מה התוכנית של המפלגה שלהם? כנראה שכן. האם המצב היה שונה לפני הבחירות? ממש לא. אז מה הביא לפופולריות של הליכוד? אולי דווקא חוסר האידאולוגיה הוא זה שגרם לאנשים להצביע... הגיוני שאנשים בלי אידאולוגיה (ורוב העם הוא כזה) יצביעו למפלגה בלי אידאולוגיה.

ראליסט

New member
כן,רוב העם רוצה

לצאת מכל חבל עזה ומרוב יהודה ושומרון! מעבר לכך שהעניין מתגלה מחדש בכל סקר וסקר שנערך,בשאלה הספציפית הנוגעת לרצון העם בהקשר לעתיד יו"ש ועזה,אין זה סותר במאום את תוצאות הבחירות האחרונות! שרון הבטיח בפומבי לפני הבחירות האחרונות,שנעשה ויתורים כואבים,ושתוקם מדינה פלסטינית.על יסוד זה זכה בקולות מצביעי מרכז רבים,שעד עתה הצביעו בעיקר למפלגת העבודה. אם לא יבצע צעדים חד-צדדיים לניתוק ישראל משליטה חסרת תועלת בפלסטינים,ולפחות יסיג את צה"ל מחבל-עזה,שכולם יודעים שלעולם לא יהיה חלק ממדינת ישראל,וכן יוריד התנחלויות מיותרות בשטחי יו"ש,מעמדו רק ייחלש. זו לא חוכמה לנצח מפלגה כמו העבודה,במצבה הנוכחי ועם חוסר המנהיגות שלה.אבל למעשה גם מצב הליכוד מתדרדר עקב כשלונות ממשלתו ברוב התחומים,חוסר כל דרך מדינית ברורה,יצירת עוני ע"י כלכלה שחושבת רק על אילו שיש להם,ושחיתות בצמרת הליכוד ובקרב חכ"י הליכוד. 3 מהם נמצאים על הכוונת של בית המשפט,בשל עבירות חמורות של זיוף הצבעות,ושל שוחד בפרימריס.

עמרי ר

New member
מה שלא ממש מובן לי אצלך

זו העובדה שאתה מרבה לדבר על מה ש"רוב העם רוצה", כשבעצם אתה מציג את עמדותיך-שלך. עמדות אלה, להזכירך, זכו למכה ניצחת ביותר בבחירות שנערכו בינואר 2003 (זה לא מזמן, אתה יודע), כך שבסקר האמיתי, הקובע באמת, "רוב העם" אמר דברים שונים לחלוטין ממה שאתה ועוד שמאלנים מתיימרים לומר בשמו. רוב העם יתמוך, אני מאמין, בנסיגות מסויימות - אך ורק בתנאי שייפסק הטרור לחלוטין, יובטח ביטחונם המוחלט של אזרחי ישראל לדורות, ויישמרו אתרים המקודשים לעם היהודי (כולל ירושלים מאוחדת ושלמה). זה רחוק מאוד ממה שרוצים בשמאל, רחוק מאוד מהבנות ז'נבה, ורחוק מאוד ממה שאתה חושב שרוב העם רוצה.

MS6

New member
מה שאני לא מבין הוא

אם כוווולם רוצים פשרות... למה הם לא הצביעו עבודה?

ראליסט

New member
כי הליכוד

ברשות שרון ואולמרט הציע במשנתו החדשה פשרות כואבות.(זוכר את נאום הרצליה של לפני שנה? זוכר ששרון דיבר על שטחי יש"ע כשטחים כבושים?). כיום השותפים הבכירים של הליכוד בממשלה:אנשי שינוי,ובראשם טומי לפיד,רואים במתנחלים קבוצה קטנטונת של אנשים ששולטת בציבור וקובעת את סדר היום של המדינה באופן אנטי דמוקרטי וכוחני. תמיד מי שיישם באמת פשרות היה הליכוד. רק בגין ושרון הצליחו לפנות את כל סיני. רק שרון יצליח לפנות את המתנחלים,ולקבל הסכמה לאומית. כן! את השקפות השמאל יבצע באופן הטוב ביותר הימין. רק הימין יזרוק את המתנחלים מיש"ע כמו שזרק אותם מימית . לכן גם שמאלנים הצביעו לשרון ולא למצנע.מצנע לא היה יכול להביא להסכמה לאומית על ויתור על התנחלות אחת בעזה.שרון הביא כבר להסכמה לאומית,כי יש לפנות חד צדדית את כל ההתנחלויות מרצועת עזה! אם יישם או לא-יגידו החודשים הקרובים. אבל אם לא יישם-יצטרך לצרף לממשלתו את...החרדים,במקום שינוי,שלא תרצה לאכזב את בוחריה ש-75 אחוז מהם הם אנשי שמאל ומרכז.

ראליסט

New member
כנראה שלא קראת את מה שכתבתי:

הרי הליכוד שלך,התנגד עד ימי שרון לכל ויתור על שעל אדמה ביו"ש ועזה. רק מהרגע שהליכוד שינה את עמדותיו,וכבר מסכים עקרונית לפחות לויתור על הסרטן,שנקרא יו"ש ועזה,הוא הגיע להישג כזה בבחירות. ובקרוב,הליכוד יאמץ את השקפותיו של אולמרט-לא בגלל אולמרט,אלא כי הוא יבין מה שהשמאל הבין כבר לפני 36 שנה-הכיבוש הורס את מדינת ישראל,ומביא לאי קיומה כמדינה יהודית. כשהליכוד מאמץ לאט אבל בטוח את עמדות השמאל,מה זה משנה האם להצביע לשמאל של שריד או לשמאל של שרון? רק היום שווה להזכר בחצי חיוך ששניים אילו התכוונו להקים ביחד מפלגה בשנת 1977...

MS6

New member
אני מתקשה להאמין

לדעתי רעיון א"י השלמה לא הוזנח כליל בידי הליכוד, בלאו הכי נוכח לדעת זו בשנים הקרובות,אם תקום מדינה פלשתינית,ואחרי שעוד כמה אלפים של יהודים יהרגו בפעולות טרור פה, משום שטעות למי שחושב ששני מדינות לשני העמים בא"י המערבית היא סוף הסיכסוך. מקיסימום תהיה הודנא, כמו ההודנא הראשונה שמוחמד עשה עם שלושת השבטים היהודים שחיו בערב הסעודית לפני 1400 שנה וסופם יהיה כמו סופנו-השמדה. הרי הנסיגות הללו אינן אומרות שכל הימין טעה, הימין פשוט מבולבל. מצד אחד רואים אנחנו שהבעייה הדמוגרפית עצומה ומדינה על כל שטחי א"י תביא להפיכתנו מיעוט. מצד שני: זו מדינתנו, היא שייכת לנו, לכן אנשים כמו אהוד אולמרט מבולבלים ויוצאים בהכרזות מפחידות ופחדניות. הפתרון לפי דעתי, וזה הדבר היחידי שאני חולק עליו עם ראש בית"ר זאב ז'בוטינסקי, הוא הטרנספר. רק טרנספר יביא לנו, לעם היהודי ולמיעוטים ה"ידידותיים" (דרוזים,צ'רקסים, חלק מהבדואים) שיגשוג ושלווה, אנחנו יכולים להתבצר בגדרות ולתקוע את ערביי יש"ע בשטחים זעירים, אך דבר זה יהיה בעוכרינו משום שהם יתרבו ויתרבו ואנחנו נחלש ונחלש יוצא שה"שלום" יגן עלינו לדור אחד-שתיים.

למעלה