לראות ולא להאמין

מתלבט13

New member
לא מרגש אותי

טקס טקס גם ההתייחסות לטקס הגירושין היא מאד סוביקטיבית. יש כאלה שמג\רגישות בזה השפלה, ואחרות רואות בזה טקס טקסי חסר משמעות למעט שבסיומו נישואיהן יותרו. מה שמרגיז, זה חוסר הצדק שיש לעתים בבית הדין. האפלייה נגד יוצאים בשאלה. היכולת של צד אחד לעכב את נישואי זולתו לנצח. (גברים ונשים) וכן חוסר המקצועיות בדיונים

האישה האומללה הזו היא לא האישו

אני התרשמתי לפי לבושה וכיסוי הראש שלה שלא מדובר במישהי מאוד חרדית או שמשתייכת לאיזשהיא משפחת אצולה רבת יוחסין. לי זה נראה כמו טרמפ שהחראות עם הזקן הלבן והעברית הקולקלת תפסו כדי לזכות ולזכות ב"מצווה הנדירה" הזו. אם אינני טועה אין מקימים מצוות יבום בגלל איזשהיא גזרה (הלמדנים דכאן בטח יתנו מקורות או במקרה שאני טועה ישושו להעמידני על טעותי) אני בטוחה שלביתו של אחרון האנשים שצפו במחזה המביש הזה ונראו די משועשעים לא היו מעוללים את גועל הנפש המרוכז הזה. ואלו האחרונים, הצופים. עוררו בי קבס יותר מכל. מילא אם המכשפים השחורים היו עושים את הטקס בצניעות הראויה לדבר הזה ("אתה בטוח שאינך רוצה לבוא עלייה", בעע) אבל בשביל מה להפוך את הדבר הזה לתאטרון חי? אה בטח בשביל לזכות את כולם במצווה החשובה והנדירה הזו הזו. שרק לא תשכח לכוון גם עליהם ביריקה. אין בי ולו טיפה של כבוד לאנשים שמתפלמסים בתפתחי קודם את קשר העניבה. תירקי את כל הרוק שיש לך בפה. תגידי "יבמי לא ביימי" ופעם היה. היה המון. בברכת יבמבי במבי לכל.

מתלבט13

New member
מסכים בהחלט

אנושיות אומרת שאם יש תקנון, זה צריך להיעשות בצורה כי דיסקרטית ורגישה וכו'. אודה ולא אבוש שאני עצמי הייתי בבית הדין וראיתי קבוצה של אברכים, והתברר לי שהם באו כדי לראות חליצה שזה דבר נדיר. ואני הרגשתי שזה לא במקום, כי היה לי לא נעים עבור האשה. לפחות אתם שומעים סיפורי רגשות מוסריים שלי מלפני זמן מה. תעריכו!

לא מקיימים ייבום רק חליצה

השאלה שלי האם חבורת האידיוטים הללו יכולים להכריח גם אשה חילונית לעבור את הסקט הביזארי הזה שהרי היא אסורה להנשא מבחינתם עד שלא תעבור את הגועל הזה.

rigoletto111

New member
על פניו היא לא תוכל להנשא בחתונה דתית

אבל שום דבר לא ימנע ממנה להתחתן אזרחית כדת קפריסין וישראל, אם לא תרצה לעבור את תיאטרון ההשפלה הזה.

Le Fay

New member
להקיא.

הם לא יכולים לשחק בקקי של עצמם בלי לצרף קורבנות מבחוץ?

uri80

New member
מטופש כל כך. ולא על הטקס עצמו אני מדבר,

האנושות הצליחה במהלך קיומה לארגן אינספור טקסים - חלק מוזרים יותר, חלק מוזרים פחות. כשאני אומר מטופש אני מתכוון להתנהגות הרבנים שם - ההתעסקות המיותרת בכל הדבר. "תאספי הרבה רוק" הוא אומר לה, היא יורקת אבל זה לא מספיק להם והגברת הנבוכה צריכה לירוק עוד כמה פעמים עד שקהל המשועממים מרוצה. רבאק, למה להציק לאנשים לחינם? אז היא חייבת לירוק עבור הטקס? גם אם כן, למה לעשות מזה סיפור גדול כל כך? שיראו קצת טלוויזיה במקום, שימצאו להם חיים, משהו. אנשים מבוגרים. לראות את הקהל הרב הזה צופה בעניין כה רב באשה שיורקת איזו מוחטה עסיסית, ובכן, איך נאמר? זה לא מוסיף הרבה כבוד לנוכחים בחדר. די הזוי.

uri80

New member
נכון. משום מה, היא נראתה לי מושפלת הרבה יותר

ממנו. הוא בסך הכל מאד פאסיבי שם. בסך הכל יורקים לרגליו או שהוא עומד בלי לעשות הרבה. היא מצד שני מוקפת בהמון רב של כל מיני ארחי פרחי מציצנים ומגחכים, לא רואים שם מישהי נוספת לצידה, וכל הזמן מקבלת הוראות מטופשות במיוחד. נראית סיטואציה מאד לא נוחה.

rigoletto111

New member
צחוק הגורל, שטקס שנועד

להשפלת הגבר הפך להיות להשפלת האישה.

מאוד מסקרן אותי לדעת

האם האשה (היבמה..) היתה מודעת ונתנה את הסכמתה מראש (מתוך רצון ובחירה) לפרהסיה שהדבר הזה קיבל. הטקסיות החגיגית הזורחת מפרצופי הצופים המאושרים - גועלית. רוצים לקיים הלכה? לפי אמונתכם היא תשאר אסורה ללא חליצה? אוקיי חוסר האונים והמבוכה של האשה נגרמו לה כתוצאה מהמתח בחלל שיצרו הצופים. ריגוש חרדי... הם מתחלקים ל - 3 אלו שמחפשים אקשן... אלו שבאו "ללמוד..." והגרועים הם אלו שתמיד מתגודדים סביב החולה המובל לאמבולנס על גבי אלונקה (ומחייכים במעין השלמה מטופשת..). בקיצור, איכס..

rigoletto111

New member
אני קראתי שהעדפה של חליצה על פני

ייבום היא מסורת שהתפתחה בקהילות אשכנז. מישהו יודע מהי הסיבה המוצהרת לכך? האם זה קשור למעבר למונוגמיה, בהשפעת הסביבה הנוצרית?

laife

New member
זה התחיל בתקופתו של רבינו גרשום

מהרגע שנאסר לקחת שתי נשים כך שאם האח/ים היה נשוי/אים לא היה אפשר לקיים את הייבום והיתה חובה לחלוץ והיות ובוטל הייבום לא רצו לחלק בין אחים נשואים לרווקים מטעמי צניעות כך הוסבר בשו"ע (סוטים, האח הרווק ישכב במיטה ויפנטז איך הוא יתחתן עם גיסתו במקרה שאחיו ימות בלי ילדים)

rigoletto111

New member
לא הבנתי את הקטע של הצניעות

אבל מסתבר שזה קשור להשפעת החברה הנוצרית בביטול הפוליגמיה. וקראתי בסיכומי הרצאות באינטרנט שזה קשור בכך שהיבמים היו סוחטים כספית את היבמות. עזבו אותכם מהווזווזים האלה, כל מה שיודעים למדו מהקתולים..

מזעזע

כאילו שהיא אשמה במשהו ועוד יותר כאילו שהיא אשמה שאין לה רוק. תתנו לה מים לשתות, המסכנה בטח מתה מהחום והסרחון. לא להאמין, שאנשים מאמינים לשטויות האלה.

אולי היא רצתה את זה?

הטקס הגעיל גם אותי, אבל ההצגה שלה כמסכנה ("אומללה", "כאילו שהיא אשמה במשהו"..) היא לאו דווקא נכונה. יכולה להיות, אך לא בהכרח. כלומר היחס של הרבנים משפיל, לדעתי, אבל אילו הייתי מחזיקה מהם כאנשים גדולים, ייתכן והייתי מרגישה אחרת. אני כמעט משוכנעת שאילו רצתה לקיים את הטקס ללא צופים, היו מאשרים את זה כך.

למעלה