לקרן וגרפיין.

לקרן וגרפיין.

בעמוד קודם פפריקה מבקשת שתרחיבו בנושא תיאורית הצרכים של מסלאו, אז פתחתי שרשור חדש ומי שמכיר ויודע ורוצה לתרום בנושא - מוזמן.

graphein

New member
פפריקה יקרה, להלן תקציר....

של תאורית הצרכים של מאסלו = היררכית צרכים בה מאסלו מדגיש את כוחותיו של האדם ואת יכולותיו. לעומת קודמיו שראו את האדם כיחיד שעושה מאמצים למנוע כאב וסבל, מאסלו ראה את האדם כיחיד שנוקט באמצעים להשגת אושר והנאה. הוא דיבר על שמחה, אהבה, הרגשה טובה, על החצי הבהיר והטוב שבאדם, בזמן שקודמיו הדגישו את הקונפלקט, הבושה, האיבה וכו' (החצי האפל). מאסלו דיבר על האדם הבריא מבחינה פסיכיאטרית: "לאדם טבע משלו, שלד נפשי אותו ניתן להקביל למבנה הפיזי. יש לו צרכים, יכולות ונטיות שהם כלליים. כמה מהם אופיינים למין האנושי, מעבר לתרבויות וכמה מהם ספציפיים לאיש עצמו" הוא הציג היררכיה בעלת 5 שלבים (מהנמוך לגבוה): צרכים פיזיולוגיים/בסיסיים, צרכי בטחון, צורך בשייכות ואהבה, צורך בהערכה וצורך בהגשמה עצמית. הפוטנציאל לכל הצרכים קיים מרגע הלידה (מוטבעים בנו גנטית) אך הם יופיעו ויתפסו את "אורות הבמה" לפי הסדר, מהנמוך לגבוה. ברגע שצורך אחד, נמוך יותר בהיררכיה זו מסופק די צרכו(את זה מאסלו לא הגדיר) הוא יפסיק להיות מרכזי והצורך הבא יופיע ויתפוס פיקוד. מאותו הרגע הצורך הקודם מוצלל. כך למעשה מתאפשרת תנועה לשני הכוונים (במעלה במורד הסולם). כלומר, במקרה של תנאי חיים מגבילים, של לחץ ואיום, תיתכן הופעה חוזרת של צורך שבעבר סופק ונעלם מ"אורות הבמה". ובכן, צרכים פיזיולוגיים, בסיסיים - צורך באויר, מים, אוכל, שמירה על טמפ' הגוף, רבייה. צורך בבטחון - להרגין מוגן, יציבות (רגשית ופיזית), צורך בסדר, במבנה, בגבולות. הצורך בתחושה שניתן לסמוך. זהו צורך שכבר מתחיל להגדיר את יחסי האדם עם העולם וזה יכול להופיע רק מרגע שהוא ידע "לחקור" אותו. יש כאן התחלה של זיהוי וניהול יחסים. צורך בשייכות ואהבה - צורך בחברים, כלומר נולד הצורך לחלוק, לתקשר ולתכנן דברים יחד. זהו צורך ביחס חם, אוהד, בחיבה ושיתוף. צורך להיות מקובל, צורך ביחסי קרבה ותמיכה. צורך בהערכה - צורך להתבדל ולהחליט בעצמך. מאסלו הבחין כאן בשני תת- שלבים כאשר הנמוך יותר הוא צורך בהערכה מאחרים. זהו צורך בכבוד מאחרים, צורך בסטאטוס, פרסום, הכרה, מוניטין, כבוד,חשיבות, יוקרה ומעמד. זה דורש יצירה ועשיית דברים בצורה מקצועית ומיומנת. התת שלב הבא, הגבוה יותר בעיני מאסלו הוא הצורך בכבוד עצמי. זהו צורך באמון, סמכות, השגיות, מיומנות, עצמאות וחופש. (השלב גבוה יותר כיוון שמרגע שלאדם יש כבוד עצמי - דבר קשה להשגה - קשה יותר לאבד אותו). ארבעת השלבים שמיניתי עד כה כונו בפי מאסלו צרכים של חוסר = אם אין מספיק ממנו האדם במצוקה. אם יש לו כל מה שצריך הוא לא ירגיש כלום. פשוט צורך זה כבר לא יהווה גורם מוטיבציוני. הצורך האחרון, הצורך בהגשמה עצמית שונה מהצרכים האחרים בכך שאותו לא נפסיק להרגיש. זהו צורך תמידי בהגשמת הפוטנציאל, ב'להיות כל מה שאתה יכול להיות'. להיות שלם, להיות "אתה". צורך במיצוי המשאבים, בייחודיות. מידת ההגשמה העצמית תלויה במידת הצלחת הפרט להעריך את התנסויותיו. כמובן זה על קצה המזלג וגם כך יצא ארוך מכפי שחשבתי. יש הרבה מה לומר לגבי מה יוגדר כהגשמה עצמית ואיך בדיוק מגדירים אותה. לפי מאסלו רק כ-2%מהאנשים מגיעים לכך כי כמובן כדי להגיע לזה צריך לספק על בסיס קבוע ורציף את כל שאר הצרכים הנמוכים יותר ובעולם כמו שלנו זה לא דבר של מה בכך. כמובן ניתן גם להרחיב על הביקורת המופנית כלפי התיאוריה אבל בשביל זה כדאי לקרוא ספר תאוריות אישיות. בהצלחה!

kraveh

New member
ואיך אפשר למצוא את זה בכתב..

ממש אין לי מילה להוסיף על מה שגרפיין כתבה. אני רק אוסיף את הפן הגרפולוגי. במקביל לחמשת השלבים, אותן מדגים מאסלו בכעין פירמידה, ניתן לחלק את האזורים בכתב לחמישה חלקים מקבילים. גם כאן - מלמטה למעלה, בהקבלה. אזור מספר אחד, המקביל לצרכים הבסיסיים, מתבטא בכתב באזור תחתון מפותח. כאן ניתן לראות את הנ' הסופית, את הקו של הק' וכדומה - בולטים וארוכים בהרבה מהתקן הנלמד. גם נפיחויות יוצאות דופן מראות כאן על הצורך הזה באזור התחתון. האזור הבא, המקביל לצורך השני, בביטחון, בא לידי ביטוי בכתב בעיקר בכך שאותיות שאמורות לתפוס את האזור האמצעי, כגון פ, ב, ס וכדומה, יורדות לכיוון מטה מתחת לקו השורה. האזור השלישי, האמצעי, הצורך באהבה והשתייכות, מופיע באזור האמצעי כשהוא תפוח ונפוח במיוחד, כמובן מעבר לתקן. האזור הרביעי, המדבר על הצורך בהערכה, בא לידי ביטוי בכתב כאותיות מהאזור האמצעי כגון ו' ש, ה וכדומה עולות למעלה ובולטות מעבר לקו האזור האמצעי בהן הן אמורות להיות. האזור החמישי, של התפתחות אישית, למידה ואינטלקטואליזציה, מופיע בחלק העליון של האותיות - הארכה וניפוח של האותיות הסופיות כגון ף, ץ, ל, ט. זהו על קצת המזלג. כמובן שחשוב לתרגל. אפשר לנסות על כתבים שהועלו פה בזמן האחרון בהצלחה קרן רווה גרפולוגית מוסמכת

paprika10

New member
גרפיין וקרן אתן מקסימות !! ../images/Emo39.gif../images/Emo20.gif

תודה רבה על התשובות המפורטות
הדפסתי ואני הולכת לקרוא, אחזור מאוחר יותר אם יהיו לי שאלות.

paprika10

New member
אתה? מקסים, חתיך ושרמנטי ../images/Emo25.gif

בכוונה לא צרפתי אותך ל"תודה" של קרן וגרפיין, רציתי, כמובן, להודות לך באופן מיוחד ובתגובה נפרדת תודה אודי !!!

קרן, אז אם הבנתי נכון:

אדם שהאיזור התחתון שלו מודגש - מחובר במדה רבה לצרכיו, היה והוא יתחתן עם טפוס ג' שזקוקה לאהבה והשתייכות, אז הוא בכל הזדמנות יגיד לה "אולי ניכנס למיטה", והיא לעומת זאת תומר לו: "אני זקוקה ממך להרבה יותר אהבה ולהרגיש שאני חשובה לך-ולא רק כשאתה רוצה מין? לפי דעתי אנחנו יכולים לפתוח משרד שידוכים.

kraveh

New member
כן בערך..

אם אתה בשוונג - איך יהיה המפגש בין אשה עם צורך 5 מפותח וגבר עם צורך 2 מפותח? איך נקרא למשרד השידוכים?

היא, האשה תשקוד על פיתוח רוחניותה

תקרא ותכתוב ותיסתכל במיקרוסקופ על אותיות זעירות, והוא הנבך ידאג לבטחון ולשקט ויפטרל מסביב לבית. בסופי שבוע הם יפגשו לארוחה משפחתית. המשרד העתידי יקרא "לבלבים"

graphein

New member
יש לי שי קטן לכבוד ההשקה כדי שתוכלו

להבהיר מאיפה נובעים ההבדלים ...

מילה1

New member
לא יעלה על הדעת!

לפני כשעה חזרתי ממסע קניות. קניתי רק 4 זוגות נעליים וזוג מגפיים אחד וזאת מפאת קוצר זמן וגם מפני שעמדתי רבע שעה מזילה ריר מול חלון ראווה מלא תכשיטים מקסימים אך יקרים מדי לכיסי. מרוב תסכול, כשחניתי ברברס התנגשתי בעמוד חשמל שקפץ מאחורי פתאום בלי לאותת. כשהגעתי הביתה התחלתי לבכות כי פיספסתי פרק מספר 2335 בטלנובלה האהובה עלי. מיד צילצלתי לחברה כדי לשאול בפרק, אבל במקום זה היא התחילה לרכל איתי על כל השכנים שלה. ככה דיברנו שעה... עד שחטפתי כזה כאב ראש שבטח יימשך עד מחר! רק חסר לבעלי שיתקרב אלי הלילה! בקיצור - אחרי יום כל כך מתיש, זה מה שהיה חסר לי- לראות תאור כה שוביניסטי וכל כך מוטעה של מוח האשה... לגבי מוח הגבר לעומת זאת - הכל נכון!

paprika10

New member
מצטערת זה לא הולך כרגע

אולי יותר מאוחר כשיגיעו המומחים מבית הספר. יש לי דוגמא מעניינת לכתב עם נפיחות יוצאת דופן באזור תחתון.

האמת שעם גודל ונפח כזה אפשר בקלות

ללכת לאיבוד. לפי דעתי זה סימן של התנפחות בכלל ברגליים, איזה בעיה של וורידים והייתי ממליץ לך, שתמליצי לה, שתיצטרף למילה למסע קניות של נעליים מתאימות לבעיות של וורידים. אפשרות נוספת שזה בכלל בלון של דיאטה שהשתילו לה בבטן ובמשך הזמן הוא, הבלון, ירד נמוך יותר. הרושם הראשון שעלה לי של בולענות מפותחת ובלתי מסופקת, וכמה שלא באים בה זה לא מספיק.

paprika10

New member
נו, בחיאאת, תהיה פעם רציני

אני צריכה עוד לומר לה משהו על זה...

למעלה