לקרוא ולא להאמין

שמלת תחרה1

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
צפה בקובץ המצורף 40156
הכותרת קצת מטעה. מדובר בתקלה שבגינה פורסמו נתונים שגויים בנדבך נתונים אחד. התקלה תתוקן.

שמלת תחרה1

Well-known member
הכותרת קצת מטעה. מדובר בתקלה שבגינה פורסמו נתונים שגויים בנדבך נתונים אחד. התקלה תתוקן.
אם הכותרת מטעה מגיע לו התנצלות.
ואם יש אמת בדבר

צריך להעמיד אותו לדין על הונאת הציבור.
על שימוש לרעה בכוח המשרה
על פגיעה בחופש הפרט
על יצירת מצג שווא
על הפרת אמונים
אני יכול למצוא עוד סעיפים.
אין ספק שהוא בין המובילים להגיע להאג בנירנברג 2.

ואם יש אמת בדבר

על שימוש לרעה בכוח המשרה
על פגיעה בחופש הפרט
על יצירת מצג שווא
על הפרת אמונים
אח"כ מתפלאים שלא מאמינים למשרד הבריאות ולממשלה.
ברור לכל מי שעינו בראשו, שהשקר היה למטרת פוליטיקה בכדי לא לסגור את השמיים ולעזאזל בריאות האזרחים.

מלאכת מחשבת1

Well-known member
ואם יש אמת בדבר

על שימוש לרעה בכוח המשרה
על פגיעה בחופש הפרט
על יצירת מצג שווא
על הפרת אמונים
למה לא להוציאו להורג בכיכר העיר ? [ למי שלא מבין - זה נאמר "בהכי ציני" שאפשר. ]
שמלתל'ה, שוב טעית בכדור שלקחת.

קר לי בך

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 40156

לא להאמין למה?
שבמשרד הבריאות לפעמים עושים טעויות? שהם בני אדם ולא מלאכים?
שבמידה ומתגלה טעות משרד הבריאות מפרסם את הגילוי ומתקן אותה?
שמדובר בטעות שאין לה שום משמעות אופרטיבית אבל מתנגדי החיסונים יעוטו עליה כמוצאי שלל רב בלי להתיחס לכמה בכלל משמעותית הטעות הזו?
אני דווקא מאמין

לא להאמין למה?
שבמשרד הבריאות לפעמים עושים טעויות? שהם בני אדם ולא מלאכים?
שבמידה ומתגלה טעות משרד הבריאות מפרסם את הגילוי ומתקן אותה?
שמדובר בטעות שאין לה שום משמעות אופרטיבית אבל מתנגדי החיסונים יעוטו עליה כמוצאי שלל רב בלי להתיחס לכמה בכלל משמעותית הטעות הזו?
אני דווקא מאמין
עם ה"טעות" הזאת, היה רבע מאומתים מבין החוזרים לארץ ועכשיו שיתקנו אותה, כמה לדעתך יהיו?
האם זאת לא סיבה מספקת עבורך לסגור את השמיים?

קר לי בך

Well-known member
עם ה"טעות" הזאת, היה רבע מאומתים מבין החוזרים לארץ ועכשיו שיתקנו אותה, כמה לדעתך יהיו?
תקרא מה כתוב:
"מנכ"ל משרד הבריאות אמר כי בדיקות שליליות מנתב"ג נספרו פעמיים"
שליליות, משמע לא מאומתים
האם זאת לא סיבה מספקת עבורך לסגור את השמיים?
לאור העובדה שמדובר בשליליות ולא חיוביות, מה דעתך?

nothing but the truth

Well-known member
תקרא מה כתוב:
"מנכ"ל משרד הבריאות אמר כי בדיקות שליליות מנתב"ג נספרו פעמיים"
שליליות, משמע לא מאומתים

לאור העובדה שמדובר בשליליות ולא חיוביות, מה דעתך?
היא התכוונה שאם אתה סופר בדיקה שלילית פעמיים יוצא שאחוז המאומתים נמוך יותר מהאמיתי.

למשל אם יש 100 אנשים מתוכם 1 חיובי , זה אמור להיות 1%, אך אם סופרים את ה 100 (99 ליתר דיוק ) כ 200, זה יראה כ 0.5% ואז כביכול המצב טוב יותר מהמצב האמיתי.

קר לי בך

Well-known member
היא התכוונה שאם אתה סופר בדיקה שלילית פעמיים יוצא שאחוז המאומתים נמוך יותר מהאמיתי.

למשל אם יש 100 אנשים מתוכם 1 חיובי , זה אמור להיות 1%, אך אם סופרים את ה 100 (99 ליתר דיוק ) כ 200, זה יראה כ 0.5% ואז כביכול המצב טוב יותר מהמצב האמיתי.
למה לדבר בדוגמאות תאורטיות?
יש את המספרים ממשרד הבריאות, כולל בכמה הם טעו,
אם היא חושבת שצריך לשנות החלטה שתסביר עם המספרים הנכונים, אולי נשתכנע
זאת תהיה משימה לא פשוטה כי משרד הבריאות ממליץ בעיקר לפי התחלואה בארץ, אבל ניתן צ'אנס, אולי המספרים שהיא תביא יסבירו.

ריקי זו אני

Well-known member

צפה בקובץ המצורף 40156 א

צפה בקובץ המצורף 40156
אפשר להאמין ואפשר שלא להאמין...
אפשר לקחת בחשבון שבני אדם טועים אבל כדאי להיות פחות תמים בכדי
לדעת שבני אדם גם מטעים ואני לא יודעת אם קיים מחקר לגבי הפערים
שבין השניים...

nothing but the truth

Well-known member
אפשר להאמין ואפשר שלא להאמין...
אפשר לקחת בחשבון שבני אדם טועים אבל כדאי להיות פחות תמים בכדי
לדעת שבני אדם גם מטעים ואני לא יודעת אם קיים מחקר לגבי הפערים
שבין השניים...
כאשר גוף רשמי מפרסם נתון שגוי, אז פר הגדרה ניתן לומר שהוא מטעה, אך עדיין זה לא אומר שמדובר בהטעייה מכוונת, או הטעיה שהיא חלק ממדיניות.

אין כאן קשר לתמימות. כחלק מהדש בורד של הקורונה משרד הבריאות מפרסם נתונים רבים שמספרם רק עולה עם הזמן. ככל שמפרסמים יותר כך עולה ההסתברות לטעות. במקרה הספציפי של בדיקות שליליות שנספרו באופן כפול לגבי חוזרים מחו"ל, קשה גם לראות מה משרד הבריאות מרוויח מכך.

כאשר גוף רשמי מפרסם נתון שגוי, אז פר הגדרה ניתן לומר שהוא מטעה, אך עדיין זה לא אומר שמדובר בהטעייה מכוונת, או הטעיה שהיא חלק ממדיניות.

אין כאן קשר לתמימות. כחלק מהדש בורד של הקורונה משרד הבריאות מפרסם נתונים רבים שמספרם רק עולה עם הזמן. ככל שמפרסמים יותר כך עולה ההסתברות לטעות. במקרה הספציפי של בדיקות שליליות שנספרו באופן כפול לגבי חוזרים מחו"ל, קשה גם לראות מה משרד הבריאות מרוויח מכך.
בעידן המחשבים לא מבינה איך יכול להיות טעות כזאת.
ברגע שנבדקת, נתונך מוזנים במחשב.

nothing but the truth

Well-known member
בעידן המחשבים לא מבינה איך יכול להיות טעות כזאת.
ברגע שנבדקת, נתונך מוזנים במחשב.
המאגר כולל את כל הנבדקים.
אנו לא יודעים מה העיבודים שנעשים על מנת להציג פילוחים כאלה ואחרים. ובהחלט ייתכן שכאשר רוצים להציג פילוחים ספציפיים , הביצוע הוא לא ממוכן בכל שלביו, אלא שמעורב אדם באחד השלבים. ושם יכולה להיות טעות. זו לא חייבת להיות טעות הקלדה כמובן, אלא טעות באיזו בשורה בקוד שהמתכנת כתב.
זה לא unheard off

המאגר כולל את כל הנבדקים.
אנו לא יודעים מה העיבודים שנעשים על מנת להציג פילוחים כאלה ואחרים. ובהחלט ייתכן שכאשר רוצים להציג פילוחים ספציפיים , הביצוע הוא לא ממוכן בכל שלביו, אלא שמעורב אדם באחד השלבים. ושם יכולה להיות טעות. זו לא חייבת להיות טעות הקלדה כמובן, אלא טעות באיזו בשורה בקוד שהמתכנת כתב.
זה לא unheard off
כל מי שחוזר לארץ עובר את הבדיקה באותו מקום בנתב"ג, לכן לא מבינה, איך אפשר לטעות?
נבדקת, נתונך הוקלדו במחשב ואפשר לראות כמה חיוביים יש מכל אלו שנבדקו באותו מקום.
אין צורך בשום יד מכוונת מלבד העברת כרטיס קופ"ח.

nothing but the truth

Well-known member
כל מי שחוזר לארץ עובר את הבדיקה באותו מקום בנתב"ג, לכן לא מבינה, איך אפשר לטעות?
נבדקת, נתונך הוקלדו במחשב ואפשר לראות כמה חיוביים יש מכל אלו שנבדקו באותו מקום.
אין צורך בשום יד מכוונת מלבד העברת כרטיס קופ"ח.
כל הבדיקות מגיעות ל data base אחד שעליו מושתת מערכת BI של משרד הבריאות. זה לא משנה היכן פיסית מתבצעת הבדיקה, היא מגיעה למעבדה ומשם שהתשובה עוברת לבסיס הנתונים.
כדי לשלוף נתונים משם (זה הרי לא הדבר היחיד שמפורסם) צריך לכתוב קוד שעושה את זה. כשכותבים קוד עלולות ליפול שגיאות. אם משרד הבריאות היה כל כך רוצה להסתיר נתונים , היה יותר קל אם כלל לא היה מפרסם אותם לעיני כול, אלא רק מראה לממשלה - ושהיא תחליט מה בא לה. זה הרבה יותר פשוט מאשר לזייף.

כל הבדיקות מגיעות ל data base אחד שעליו מושתת מערכת BI של משרד הבריאות. זה לא משנה היכן פיסית מתבצעת הבדיקה, היא מגיעה למעבדה ומשם שהתשובה עוברת לבסיס הנתונים.
כדי לשלוף נתונים משם (זה הרי לא הדבר היחיד שמפורסם) צריך לכתוב קוד שעושה את זה. כשכותבים קוד עלולות ליפול שגיאות. אם משרד הבריאות היה כל כך רוצה להסתיר נתונים , היה יותר קל אם כלל לא היה מפרסם אותם לעיני כול, אלא רק מראה לממשלה - ושהיא תחליט מה בא לה. זה הרבה יותר פשוט מאשר לזייף.
זה בהחלט משנה היכן פיזית זה מתרחש כי כשם שהנתונים נשלחו משם למשרד הבריאות כך הם ישלחו חזרה עם תוצאת 'T' או 'F'.
אין יותר פשוט מזה וכל מה שנשאר הוא שהמחשב יציג כמה חיוביים וכמה שליליים מתוך סך הנבדקים בנתב"ג.

nothing but the truth

Well-known member
זה בהחלט משנה היכן פיזית זה מתרחש כי כשם שהנתונים נשלחו משם למשרד הבריאות כך הם ישלחו חזרה עם תוצאת 'T' או 'F'.
אין יותר פשוט מזה וכל מה שנשאר הוא שהמחשב יציג כמה חיוביים וכמה שליליים מתוך סך הנבדקים בנתב"ג.

אם את עובדת באגף המחשוב של משרד הבריאות ויודעת בדיוק איך הכל שם עובד וכיצד מפיקים את הנתונים - סבבה.
אבל במידה ולא (בדומה לי) אז אין לך אפשרות לדעת כיצד זה עובד בדיוק, ואין שום ביסוס לטענה שלך שלא יכולה ליפול טעות כזאת ומדובר במדיניות מכוונת.

נערך לאחרונה ב:
למעלה