לקראת שנה א...

azuril

New member
לקראת שנה א...

שלום לכולם..אני מתחילה ללמוד בעברית השנה ויש לי כמה שאלות.: אני צריכה לבחור משפט משווה, יש לי חמש אפשרויות :אמריקאי, גרמני אזרחי, דרום אפריקה, מזרח תיכון ומשפט רומי. אני נוטה לעבר האמריקאי, גרמני או רומי. מה את ממליצים? מה יותר מעניין? עמוס, פחות עמוס? האם אחד מהם משתלם יותר לעתיד ? שלחו לי את המערכת שעות שלי. השנה הזאת אני לומדת רק משפטים ומצרפת חוג נוסף בשנה ב'. שמתי לב שהמערכת שבנו לי מאווררת למדי (עד יום רביעי בבוקר) וחשבתי לקחת עוד איזה קורס מחוג אחר ..נגיד בפסיכולוגיה או איזה קורסי שפה, כתיבת תסריטים או משו כזה..אפשרי? איך עושים את זה ? ישנו תשלום נוסף? זה משפיע על הממוצע? נכלל בנקודות זכות של התואר? לאלו שלומדים בעברית..אפשר לעבוד בתחום הקמפוס? במסעדה, בקפיטריות, ספרייה? תודה :)

PIonit

New member
אז ככה

מלבד בחינת אופי הקורס המשפט המשווה עצמו- שימי לב גם לנתון נוסף- מתי מתקיימת הבחינה וכמה בחינות כרגע אמורות להיות לך בסוף כל סמסטר. אם למשל רוב הבחינות שלך הן בסמסטר ב- הייתי משתדלת לבחור קורס שמתנהל בסמסטר א ולהפך. בעקרון רומי נראה לי הכי כבד/משעמם/לא רלוונטי, גרמני הוא מעט מסובך לדעתי לקחת בשנה א' (קצת מבלבל עם חוזים) ואמריקאי נחשב הכי פשוט ממה שהבנתי מחברים שלקחו.. שימי לב שגם יש לך חובה לקחת בתואר קורסים של אבני פינה- אם בא לך וזה מסתדר תראי אם את יכולה לקחת קורס כבר בשנה א', שוב שימי לב אל מועדי המבחנים.. קורס שפה- אני לא יודעת אם יכירו בו או לא (כי כיום החובה לקורסים מחוץ לפקולטה היא של אבני פינה ולכן אישית, אני לא יודעת אם שפה נחשב, פעם זה היה אפשרי), בכל מקרה הקורסים הם בהיקף של 8 נ"ז ויכירו לך רק ב4 נ"ז (כלומר יהיו לך שעות במערכת ותשלמי פר 8 נ"ז, אבל מבחינת יתרת הנקודות שתצטרכי להשלים בתואר יחסירו לך רק 4. מקוה שיצא ברור.) לגבי עבודות- יש עבודות בספרייה, במזכירויות השונות, בחוות המחשבים, באקדמון או בקפיטריות.. יש באתר האונ' לוח שמפרסמים בו עבודות באונ'.. http://www.huji.ac.il/huji/info_work.htm פה זה הקישור הראשי של המודעות

MadEquation

New member
האוורור הוא מבורך לדעתי

עבדו עליו מאוד קשה השנה, ושינו את המערכת מאוד, כדי שגם המבחנים יהיו יותר מאוזנים בין הסמסטרים. לדעתי האוורור הוא גם פיקטיבי במידה, כי יש עבודות ויש קריאה ויש גם חיים אז זה פחות מאוורר ממה שנדמה. לגבי משפט משווה: דרום אפריקה - מועבר באנגלית - הרבה ילדים שחורים קטועי רגליים בקטעי וידאו - אין מבחן אלא מעין מבחן בית. מזרח תיכון - עדיף שלא, בלשון המעטה. מדובר בקורס הרבה יותר מדי עמוס בשביל המשקל שלו. הייתי בוחר במקומך אמריקאי, שמעתי שהוא קליל והוא גם בסמסטר א' שלרוב יש בו פחות בחינות. בהצלחה

Sister Grimm

New member
אני לקחתי דרא"פ

היתרונות הם שהקורס מעניין וקל, מסתיים בבחינת בית עם שאלות די צפויות, רואים סרטים בחלק מההרצאות והקורס ניתן באנגלית ונחשב לך למכסת 2 הנ"ז שאת צריכה לקחת (שימי לב - אמריקאי *לא* נחשב, למרות שהוא מועבר באנגלית, כי המבחן לא באנגלית). גם המרצה מאד נחמדה וסבבה. החסרונות הם שהקורס קל בין השאר כי הוא לא מעמיק במיוחד, קורס שטחי כזה וקצת חוזר על עצמו בשיעורים הראשונים.

Sister Grimm

New member
המזכירות שלחה עכשיו הודעה

שמעתה הבחינה בדרא"פ תהיה בעברית, כך שהקורס כבר לא נחשב כקורס באנגלית. הו וול.

Anabol

New member
ממליץ על דרא"פ

זה הקורס שסגר לי את התואר (חוץ מסמינר), אז עשיתי כבר כמה קורסים ואני אומר לך שזה הקורס הכי משתלם יחסית להשקעה. לא הגעתי לשיעורים ועשיתי ב3 שעות את הבחינת בית וקיבלתי ציון סביר לגמרי. אם ממש מתעקשים אפשר לעשות את העבודה בחמש שעות. אבל אין שום צורך מעבר.

למעלה