לקראת פשרה ברפורמה המשפטית?

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

deltaZer0

Well-known member
השאלה היא לאן כל זה הולך. האם המלחמה אכן נגמרה, כפי שהצהיר טראמפ? סביר להניח שכן. אבל יכול להיות שלא. הוויכוח המטופש בשאלה עד כמה ישראל הייתה מעורבת בתוכנית 20 הנקודות של הנשיא, נטול ערך אמיתי. ברור שלרון דרמר היה חלק בניסוח הנקודות הללו. האם הוא לוקח קרדיט גם על הסעיף הדן ב"נתיב אמין להקמת מדינה פלסטינית"? האם הוא אחראי גם על כל החורים המובנים בתוכנית? האם הוא נתן יד להכנסת האחים המוסלמים (טורקיה וקטאר) לניהול הרצועה ולחזרתה של הרשות הפלסטינית?

דבר אחד בטוח. ברגע האמת, נתניהו כפה את התוכנית על נתניהו. אסור לשכוח שנתניהו כבר אישר תוכנית אחת, בימי הנשיא ביידן, ומיהר להימלט ממנה. ביידן הוציא אותו מהארון ופרסם את עיקריה, מה שלא שינה דבר: נתניהו נבהל מסמוטריץ' ובן גביר והתכחש לתוכניתו. כמו נתניהו.

טראמפ הוא אקזמפלאר של פעם במאה שנה. אין אצלו כללים, אין איזונים, אין בלמים, אין חוקים, ואין קווים אדומים. אין כלום. יש רק אותו, וזה מספיק. הוא מתייחס לכל דבר כאל עסקת נדל"ן מניב פוטנציאלית. כשחמאס ענה לאולטימטום שלו ב"לא" ולשכת ראש הממשלה מיהרה להפיץ שמדובר בסירוב ואין על מה לדבר, טראמפ הודיע שזה "כן" וגרר את כולם לשארם, לחתום על משהו שלא הוסכם מעולם. השטן שנמצא בפרטים הקטנים יצטרך לחכות, ולא בטוח שהוא ישמח לפגוש את טראמפ.

אבל בסוף, יש גם מציאות. טראמפ מחמיא לכל מי שנקרה על דרכו, מהאיראנים במהלך המו"מ ("הם חכמים") דרך חמאס ("הם קשוחים" וחכמים) וכמובן שאר הכוכבים, מנתניהו, שזוכה לחלק הארי של השבחים דרך הנשיא ארדואן וא־סיסי ואמיר אוחנה (אם כי טראמפ התלונן על אורך נאומו) ויאיר לפיד, שזכה ללא מעט מילים חמות, והקטארים, שתמיד נמצאים בראש הרשימה, ועוד היד נטויה. מחמאות, מי כמו טראמפ יודע, זה בחינם. לאסונו, הוא שכח להחמיא לזו שחייבים להחמיא לה. נראה אם ישרוד את האירוע. נאחל בהצלחה לכולם.

אלא שאחרי המחמאות של טראמפ, מגיע זמן התשלום. הקטארים והטורקים הביאו את חמאס לעסקה. יש גם תמורה: הקטארים יקבלו הסכם הגנה, הטורקים יקבלו מפציצי אף־35, המצרים יקבלו סיוע ואולי את תעלת סואץ בחזרה, טראמפ יקבל בשנה הבאה פרס נובל, וביבי, ביבי ייאלץ להסתפק בחנינה. השאלה היא אם זה יספק אותו. לו נועץ טראמפ במרים אדלסון, שלה החמיא ארוכות במהלך נאומו בכנסת, היא הייתה אומרת לו מה שאמרה בתמלילי החקירה בתיקי נתניהו: "את הזוג הזה, שום דבר לא יכול לרצות".

deltaZer0

Well-known member
סוד הקסם הטראמפי הוא שלשיטתו, כולם מנצחים. ביבי? זה המנהיג המושלם בעת מלחמה, הוא ניצח את הניצחון המוחלט. חמאס? הם קשוחים והם חכמים, והם נשארו בחיים. כך גם כל האחרים. ויש לו עוד יתרון: אף אחד לא רוצה להיות זה שישבור לו את המילה, או יאכזב אותו, או יתעסק איתו. למה? לא ברור למה. אולי כי הוא לא צפוי, לא פועל בתוך מסגרת כללים כלשהי. לפעמים הוא סתם נוטש את האירוע מחוסר עניין (כמו בנושא קוריאה הצפונית), לפעמים מסתער עליו עם נבוט (כמו במקרה שלנו). עדיף להיות בצד שלו. כרגע, כולם בצד שלו.

אני מנסה לדמיין ראש ממשלה אחר, שאינו נתניהו, מזמין לישיבת הקבינט שני נציגים אמריקאים, אחד מהם נטול תפקיד רשמי (קושנר), כדי לשכנע את השרים לתמוך בהסכם שיעביר את המפתחות של עזה לידי האחים המוסלמים. מה שהם היו עושים לו. אבל אצל נתניהו הכל עובר. כן, המזרח התיכון אכן משורטט בימים אלה מחדש. זו הגרסה הטראמפית להסכם סייקס־פיקו. אפשר לקרוא לה טראמפיקו. הבעיה היא שהשרטוט הזה יכול להוביל אותנו למקומות רעים.

טורקיה הופכת למעצמת־על, משתלטת על סוריה מצפון ועזה מדרום. קטאר, עם עתודות הכסף האינסופיות, מספקת את הגיבוי הכלכלי. בשארם א־שייח' מתכנסת ועידת ענק שאליה מגיעים כולם, חוץ מאיתנו. חותמים שם על הסכם לסוף המלחמה ומה שנקרא "שלום 2025". כמו חתונה, רק בלי הכלה. חתונה של חרדים, בשידוך כפוי. בסוף עוד נתגעגע לציר השיעי.

סוף לתעשיית החטיפות​

השבוע בכיתי כפי שלא בכיתי בחיי, לפחות מאז ברית המילה שלי (על פי עדויות). כל חטוף ששב, כל אם שזעקה "הם בבית", כל חיבוק, כל נפנוף לשלום, כל משפחה שחזרה מהמתים, הרעידה את הנשמה הקולקטיבית של כולנו. זה הזכיר לי את התוכנית "בייבי בום" שבה צפינו בזמנו ואיך לא חשוב מי האמא והאבא, לא חשוב מה הנסיבות של הלידה, לא חשוב איך זה קורה ואם זה תינוק או תינוקת, בלידה אנחנו בוכים.

השבוע נולדו כאן מחדש 20 ישראלים. ו־20 משפחות, שהפכו למשפחה של כולנו. תמכתי במאבק הזה בכל מאודי, כמעט מהרגע הראשון (לקח לי זמן בהתחלה, כמו לכולנו, אחרי ההלם של האסון והרצון לנקום בחמאס בריבית דריבית). כפי שקוראי הטור הזה יודעים, בזמנו התנגדתי לעסקת שליט. גם כאן, בכל כוחי. זה לא עזר לי. עוצמתה של החברה הישראלית הכריעה את המתנגדים. ראש הממשלה אולמרט הצליח לעמוד בפניה. נתניהו ניסה, אבל השתמש בעסקת שליט כדי להרגיע את מחאת קיץ 2011, וכל השאר היסטוריה.

deltaZer0

Well-known member
למה התנגדתי לעסקת שליט? כי גלעד שליט לא הופקר על ידי מדינת ישראל. הוא יצא לקרב, שממנו לא תמיד חוזרים. וכי חמאס הפך אז את החטיפות לתעשייה לאומית. היה צורך חיוני להפסיק את מחול החטיפות שהוציא את המדינה כולה מאיזון. הערכתי ששחרור 1,027 מחבלים, כולל רבי־מרצחים, כשחמאס בשלטון בעזה ובתהליך התעצמות, עלול להמיט עלינו אסון. זה התחבר להטפות הבלתי פוסקות שלי בטור הזה, מאז 2008 ועד 2023, על החובה והצורך לפרק את האיום של חמאס בעזה בכוח, בטרם יתפוצץ עלינו. התברר שצדקתי (לא להתלהב, בנושאים רבים אחרים טעיתי).

אז למה תמכתי בעסקה הנוכחית? כי האסון כבר קרה. אנחנו אחריו. בניגוד להפחדות, הסיכוי לעוד 7 באוקטובר בעשורים הקרובים אפסי. אין רמטכ"ל, אין צבא, אין מודיעין ואין ממשלה עתידית בישראל שיזלזלו באיום החמאסי כפי שזלזלנו בו עד 7 באוקטובר. ההגנה על העוטף תהיה משמעותית יותר. לא עוד "הדממות". וגם: חמאס לא בשלטון. מצבא טרור אימתני הוא הורד למעמד של תת־פלג סורר של ארגון טרור שהוכה מכה איומה. אסור לאפשר לו להתעצם, ואסור לאפשר לו לקבל כספים שיסייעו להתעצמותו. ואם זה יקרה בכל זאת, ישראל תפעל. בדיוק כפי שהבטחנו לפני העסקה ובדיוק כפי שנתניהו מבטיח עכשיו. במילים אחרות, הסכנה הוסרה.

זאת, ועוד: החטופים בעזה הופקרו על ידי המדינה. הפקרה פושעת. המדינה שהפקירה צריכה להיות זו שמשלמת את המחיר כדי להחזיר את מי ששרד. זה ככה פשוט. לא הניצולים אשמים, המפקירים והאחראים למחדל אשמים. אם הברירה הייתה בין קיומה של מדינת ישראל להחזרת החטופים, אז ברור שהיה צריך לבחור בקיום המדינה.

אם הדילמה הייתה בין השמדתו הסופית של חמאס להחזרת החטופים, הייתה דילמה. אבל זה לא מציאותי. כפי שהוכח, אין השמדה מוחלטת של חמאס. זה לא בספרים, וזה לא בקלפים, וזה לא בשום מקום. חמאס חי ובועט גם ביהודה ושומרון. בחמאס צריך להמשיך להילחם. ולכן, מאז הריגתו של סנוואר המלחמה הפכה למלחמת שולל פוליטית שנועדה להחיות את הקואליציה והייתה עלולה להמית את החטופים. אחרי 7 באוקטובר, חובתנו הייתה לכלות את זעמנו בעזה ולהראות לכל המזרח התיכון והעולם מה קורה למי שמעז לטבוח יהודים בסגנון נאצי. את זה עשינו מזמן. עכשיו צריך להמשיך הלאה."

deltaZer0

Well-known member

deltaZer0

Well-known member
1760819853391.png
"אתם רוצים חלב בזול???"

נובמבר 2022

ההמשך -- ידוע מראש...
:LOL::ROFLMAO::p:ROFLMAO::ROFLMAO:

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
1760828210854.png
1760828168772.png

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
1761093301203.png

deltaZer0

Well-known member

הקלטות חברי מועצת חכמי התורה של ש''ס במידה ותחזור לממשלה - הרב יצחק יוסף על נתניהו: הוא אתיאיסט ברמה. מרן לא אהב אותו, בכלל לא אהב אותו​

אלי הירשמן:
הקלטות משלוש דמויות הכי חשובות במועצת החכמים של ש"ס: הרב יצחק יוסף, הרב משה מאיה חבר המועצת הותיק והרב שמואל בצלאל שמונה מטעם המפלגה לטפל בענייני הגיוס. הקלטות הם מגורם שדיבר עם שלושת הרבנים בזמן האחרון אחרי שכבר שפורסמו העקרונות של ביסמוט לחוק הגיוס.

הרבנים מדברים מאוד מאוד בחריפות נגד חוק הגיוס המוצע, גם זה לא טוב להם, מה שמעמיד בסימן שאלה אם בכלל יוכלו לחזור וגם מתקפה גם על דרעי וגם על נתניהו.

תמלול הקלטות חברי מועצת החכמים של ש"ס:
הרב יצחק יוסף נגד אריה דרעי:
"אם אבא שלי היה חי, לא היה קורה כל זה. אם הוא היה חי היום, הרב, הוא היה דופק על השולחן ואומר לאריה דרעי: "בשום פנים ואופן, לא יהיה ממשלה בישראל. יהיה בחירות. אתם רוצים ממשלה חדשה? אין!"
אריה נתפס לו, זה הבעיה, אם אבא שלי היה חי, הוא היה צועק עליו.
משתתף אנונימי בשיחה עונה לרב יצחק יוסף:
הרב מאיה טוען שאם נכנסים חזרה לממשלה, הוא פורש מיד מהמועצת.
הרב יצחק יוסף מגיב:
הלוואי. גם אני איתו.

הרב יצחק יוסף נגד רה"מ בנימין נתניהו:
בלאו הכי אני גם לא מאמין לביבי. ביבי לא יעביר את החוק, ממה שאני מבין. אחרי בחירות הוא יראה להם "אני לא נכנעתי לחרדים", הינה - חוק הגיוס לא עבר.
הוא מנסה לשכנע אנשים שאין הקדוש ברוך הוא בעולם, הוא אתיאיסט ברמה. לצערנו הרב, הוא פיקח, יש לו שכל, מה נעשה?
מרן לא אהב אותו, בכלל לא אהב אותו. אמר עליו שפעם שהוא עיזה עיוורת. אמרתי, מרן אמר "עיזה עיוורת"?
אני אומר "שועל עיוור".

הרב יצחק יוסף על הבחירות הקרובות:
לדעתי, לפרוש ולא לעשות שום פשרה.
שיהיו בחירות, ולא להיכנס לשום ממשלה.
יהיה אגודה, דגל ואנחנו, אנחנו כוח, 16-17 מנדטים.
שום ממשלה לא תוכל להקים בלי אנחנו, החרדים.
ואז אין דבר כזה שמבזים תלמידי חכמים ובני ישיבות, משפילים את הבני ישיבות, חוק שאנחנו רוצים לעשות.

הרב שמואל בצלאל נגד חוק הגיוס:
אני היום לא יכול לבוא ולהגיד "אל תעשו חוק", אבל למעשה אני מתפלל שלא יהיה החוק.
זה חוק לא טוב. חוק לא טוב, יכול להיות שהיו צריכים להכריח אותם: בן תורה בלי סנקציות ובלי מוגבלות.

הרב משה מאיה על הצעדים הבאים של ש"ס:
אם הם ייכנסו (לממשלה), אני ישר פורש מהמועצת. הם לא יעשו את זה. אחד הדברים, אמרו לי עכשיו, שיהיו בחירות, אמרתי להם שילכו לבחירות, קואליציה לא תהיה.

:LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:
זה כמו הוותיקן שבאיטליה, כת עצמאית -- מדינה בתוך מדינה...
אבל, לרשות הוותיקן עומד "הון עצמי" בסדר גודל כמו שתי איטליות...

ואלה -- רק חולבים, סוחטים את הציבור של משלמי המסים העיקריים של ישראל מהרגע של הופעתם...
ומפיצים בכול פינת מדינתכם דברי בלע נגד אשכנזים, נגד אותם משלמי המסים שמחזיקים את מדינתכם מעל המים...

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
AXIOS
ברק רביד : בכיר אמריקני: ״אם הוא (נתניהו) ידפוק את ההסכם, דונלד טראמפ ידפוק אותו״ ״נתניהו הולך על חבל דק מאוד עם הנשיא טראמפ...
בכיר אמריקני:
״אם הוא (נתניהו) ידפוק את ההסכם, דונלד טראמפ ידפוק אותו״
״נתניהו הולך על חבל דק מאוד עם הנשיא טראמפ. אם נתניהו ימשיך ככה, הוא בסוף ידפוק את ההסכם״...

deltaZer0

Well-known member
1761520107900.png
1761520315641.png
1761520129083.png

רגע-רגע, שמעתי על הקרע הבלתי-ניתן לחיבור וריפוי בין מזרחים ואשכנזים...

הנה, תראו, זה לנכון -- בסוף הם מתחברים יחד על-מנת להשתמט ביחד :p:D:LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

נערך לאחרונה ב:

deltaZer0

Well-known member
1761602194123.png

הנה, הגיעה העת להוריד את המסכות ותחפושות אצל כובשי השלטון של 2022 תחת דגלי הליכוד...

מי הבא בתור?

מי, בוארון?
מי זה???

למעלה