לקראת מחקר.

ירא אדם

New member
למה לדבר כך?

סליחה, אבל מה שאני רואה הם שני אנשים מתדיינים ואז בא מישהו אחר ורומז לאחד מהם שהדברים שהוא אומר מביישים אותו, בלי להסביר למה. לא אהבתי.

נכון, את לא סתם מישהו אלא מנהלת הפורום שכולנו חבים לך המון, את אחראית לשמור על צביונו של הפורום ואני לא אתערב בתהליך קבלת ההחלטות שלך, אך למה לעקוץ.

אם זה משנה, בצד הענייני של הויכוח הזה אני לגמרי בצד של משה010.

מסכימה איתך

זה לא נעים, לא נעים לאנשים שמתנסחים אליהם כך, מקווה שלא רק אתה הבנת את זה.

אחת הבעיות

אחת הבעיות בחומר האינטרנטי, בעיקר היו-טיובי, הוא הוויכוח עם אנשים נחותים מהזן של אמנון יצחק, פנגר, וכד'.
הנחיתות אינה באנשים אישית, אלא בתכנים שלהם. הוויכוח הוא עם טענות עלובות.

זה יכול להיות טוב בתור יריית פתיחה, בתור ניקוי השולחן לפני שמתעסקים בדברים הרציניים. אבל וויכוח שממוקד כולו, או רובו, בטענות מהזן הנחות של אמנון יצחק ודומיו, הוא וויכוח שלא ממריא, ולא עוסק בשיטות אמוניות ראויות לשמן.

מה לגבי שיטות אמוניות של אנשים משכילים, כמו הרב קוק, הרב צבי טאו, הרב שג"ר, הרב סולובייצ'יק?
מה לגבי עיסוק רציני במורה נבוכים, בכוזרי?

אין לי כל בעייה עם מי שמסתפק בסרטים האלה. אני, על כל פנים, סבור שיש מקום נרחב בהרבה לדיון מעבר לתכנים האלה.

moshe010

New member
בעיני הסדרה הנ"ל מצוינת

אין כלל להשות אותו לאמנון יצחק ולפנגר שבכלל לא מתיימרים לדבר אל השכל

אולי לזמיר כהן , שמהצד שלו הוא מדבר שקרים וסילופים, אבל הוא מנסה ליצור רושם של משכיל

שיטות אמוניות של משכילים איני יודע מהם?
אני יודע על הכוזרי שיש לו פחות או יותר טיעון אחד עני ושדוף של " מסורת" ואולי גם טיעון מגומגם של "יחידיות" של דת היהודי על פני הנוצרי או האיסלמי.

המורה נבוכים כתוב בסתירות ובחידות, ובכל מקרה יש שם המון זבל אורגני של אריסטו, אין שם כמעט שום דבר ראוי לשמו, חוץ מהנחות מטופשות של אריסטו

הרב קוק , ראיתי על קצה המזלג בספר שתחת לינקך, ולדעתי זה בולשיט בריבוע, אם בחלק הראשון של הספר הכותב מדבר לענין ובגישה מענינת, בחלק השני הוא מנסה לבנות מהשברים בנין עוד יותר רעוע של ניו איג' ורגשנות סוביקטיבית זולה של "שלנו הכי גדול", ואכהמ"ל

שלושת האחרים, אני לא מכיר, אבל אני די מנחש שאין להם באמת משהו רציני להציע

סייפר 1

New member
אין כמו תנך עם "פרוש קורן"

תקרא קהלת בלי פרוש.
יחזקאל.

תתחיל מיהושע ועד דברי הימים תמצא בלי סוף פנינים.

תשתדל, גם כשאתה לא מבין לא לפתוח מפרשים.

מומילה

New member
אאמץ את המלצות רובכם

ואכן אפתח את מחקרי בלימוד תנ''ך 'משוחרר',אקווה שיהיה לתועלת
אז "ספר הספרים" או לא?

מ א ו ז ן

New member
ממליץ לך לפני קריאת התנך

לקרוא את הספר "כיצד לקרוא את התנך" של מארק צבי ברטלר (הוצאת ידיעות ספרים).

ביקורת על הספר, מעניינת כשלעצמה, יש כאן.

למעלה