לקראת לימודים

ephratt10

New member
לקראת לימודים

שלום

אני אתחיל בשנה הקרובה בלימודי משפטים (דו חוגי עו"ס)
שתי שאלות-
א. האם יש איזושהי עמותה שאפשר לעבוד בה תמורת מלגת מחייה (לא הפחתה בשכר לימוד) משהו דומה לפר"ח- אבל שיכול לתרום גם להתנסות בתחום המשפטים?
ב. מה אפשר/מומלץ לקרוא/לעשות לקראת הלימודים כדי שהנחיתה תהיה רכה יותר?

תודה רבה!

Myrath

New member
לקרוא ללימודים

לדעתי זה חסר טעם ובטח שלא יעזור למבחנים. בד"כ המבחנים הם לא על פסקי הדין עצמם אלא על הנלמד בכיתה וקריאה של חומר מעכשיו נראית לא רק מלחיצה, אלא לא מועילה כלל.
אם בכל זאת את מתעניינת אז אפשר לפתוח מחברות לדוגמה של דיני חוזים, דיני עונשין וכיו"ב. אם זה לצרכים אקדמיים זה מיותר.

לגבי העמותה אי לי מושג.

B L I M P

New member
ההמלצה הגורפת בפורום

היתה (וכנראה תמיד תהיה) - לנוח כמה שיותר לפני תחילת התואר. אין שום דבר שאפשר לעשות שיקל את הנחיתה. מה שכן הייתי מציעה הוא קצת הכנה נפשית - אם התקבלת למוסד מוביל, כנראה שאת רגילה להיות הראשונה בכיתה ולהצטיין בקלות. קחי בחשבון שהתחרות נהיית יותר קשה בתואר - כל מי שלומד איתך היה תלמיד מצטיין בתיכון, ופתאום במקום לקבל מאיות בלי לעבוד קשה, יתכן מאוד שתתקשי להוציא אפילו ציונים ממוצעים לחלוטין. זה קורה לרבים וטובים, וזה בסדר גמור. תלמדי איך ללמוד, קחי הכל בפרופורציה ונסי להנות מהשנים הללו. זו העצה שלי

lol65

New member
לא ידוע לי

על מלגת מחיה שקשורה למשפטים. עם זאת, למשל בבר אילן, אם את מגישה בקשה למלגה ללימודים, אז ועדת המלגות מעבירה את הפרטים שלך על דעת עצמה לכל מיני קרנות שנראה להם שאת תתאימי אליהן. אחת הקרנות היא הקרן של האופוטרופוס הכללי. הם נותנים מלגה יפה של כמה אלפי שקלים, והם נותנים את זה כצ'ק, ולא כהפחתה משכר הלימוד.
כמובן שהצ'ק הוא חד פעמי, ולא חודשי, וזה תלוי בועדת המלגות אם תעביר את פרטייך או לא לפי ההתאמה שלך לקריטריונים של האופוטרופוס הכללי באותה שנה.
ייתכן שגם במוסדות לימוד אחרים זה עובד ככה, אז אני ממליצה לך לברר זאת מול ועדת המלגות במוסד שלך.

ephratt10

New member
תודה לכולכם..

בעניין הקריאה- זה לצרכי עניין זה לא שאני חושבת שהקריאה כרגע תקל עלי בהמשך, אלא שכרגע אני עוסקת בתחום שמאוד מאוד לא קשור וכבר לא רגילה לשבת ולקרוא הרבה, אז רציתי טיפונת להתרגל מחדש. אם יש רעיונות לאתרים וכו' אני אשמח.

לגבי המלגה- אני אלמד בירושלים, ואם מדובר על מלגות שהן תלויות מצב סוציו אקונומי אני לא אהיה זכאית להם (ההורים במצב טוב, אבל אני אדאג לעצמי). אז אם מישהו בכל זאת מכיר מלגה לא תלוית מצב כלכלי אני אשמח לשמוע, ואם היא יכולה להיות רלוונטית מבחינת ההתנדבות למשפטים- זה בכלל יהיה מעולה.

שוב תודה :)

למעלה