לקראת לימודים

לקראת לימודים

שלום, עזרתם לי כאן לא מזמן עם איזו שאלה שהטרידה את מנוחתי, אז חזרתי עם עוד שאלות. יש לי כמה שאלות-כאפה (שאלות שאם אשאל את בת דודתי שמסיימת השנה לימודי משפטים, אקבל כאפה) ואני מאד אודה לכם אם תוכלו לענות, לפחות על חלקן. מאז שאני זוכרת את עצמי אני רוצה להיות שופטת. הבעיה היא שאני מתקשה קצת בשלבי הביניים. אני לא יודעת לומר איפה אני רואה את עצמי בעוד עשר או עשרים שנים, אני רק יודעת שבעוד ארבעים שנים אני רואה את עצמי בבית המשפט העליון. ולכן אני זקוקה לקצת הכוונה. - האם יש הבדל בין האוניברסיטאות? אני מכירה שהעברית ואת"א הכי "נחשבות",האם זה אומר שאם אלמד באונ' חיפה לא אצליח למצוא התמחות? ומלבד היוקרה של המוסדות (שהיא בהחלט פקטור חשוב) האם יש הבדלים בתכנים, בעניין, באיכות המרצים, במאפייני הסטודנטים? משהו משמעותי? הסיבה שאני שוקלת בכלל ללמוד במקום שהוא לא העברית היא כלכלית- אני לא רוצה לעבוד בשנה א'.. - התמחות; אני יודעת, זה סופר-מוקדם, אך האמת שזה הדבר שהכי מלחיץ אותי בכל התואר. האם בד"כ בסיום ההתמחות נשארים לעבוד באותו המשרד? קשה להתקבל להתמחות בפרקליטות (הקושי הוא ביחס למשרדים פרטיים, הכוונה) ? חשבתי על התמחות בבית משפט אך נראה לי שאחריה יהיה קשה יותר למצוא עבודה כי בעצם לא יהיה לי שום נסיון כעו"ד אלא רק כמתמחה-של-שופט, לא? האם התמחות בבימ"ש נחשבת לדבר שלילי או חיובי מבחינת מעסיקים? בדגש על עבודה בפרקליטות. ושאלה דבילית אחרונה: האם יש מספיק מקומות התמחות לכל הסטודנטים, או שיכול לקרות שסטודנט ייאלץ להתמחות רק שנה או שנתיים לאחר סיום התואר? תודה רבה, כל טיפ נוסף יתקבל בברכה

למעלה