לקראת יום הזיכרון

לקראת יום הזיכרון

יום הזיכרון הוא יום לא פשוט עבור פוסט טראומטיים רבים,
בעיקר אלה שסובלים מטראומה לאומית.
איך אתם מרגישים ביום הזיכרון?

כבר בלחץ ולא ישנה טוב

למרות שלא עברתי טראומה לאומית...
אבל בעצם כל היום זכרון הזה הוא לא לפוסט טראומטיים הלאומיים
אלא להרוגים, לאלו שמתו, ובני המשפחה עברו טראומה של איבוד אדם קרוב, והם בדרך כלל אזרחים...
לשמוע את כל הסיפורים על סבל זה מגיע אלי. לא פיתחתי שריון

זהו עברו ימי הזיכרון

ואפשר לשים בגד ים וללכת להשתזף (כמובן עם קרם הגנה)
אומרים שקרני השמש משפרים איזה ויטמין שנותן הרגשה יותר טובה.
יש גם קרם הגנה נפשי?

פנינה21

New member
הצפה

זה מתחילת השבוע ככה . כל השנה אני מנסה (לא תמיד זה מצליח) להצליח להתנהל כרגיל ובתאריכים הבעייתים וביום הזיכרון זה לא מצליח .
בגלל שאני מכירה את התגובה שלי אני יודעת לא לנסות , ומראש מפנה את הימים האלה לחלוטין מכל המטלות , כי זה לא יצליח.
יצאתי היום מוקדם מהעבודה ואני בחופש עד ראשון הדפתי בנימוס כל בקשה להגיע לעבודה בימים האלה.
במועד הבעייתי הקודם זה היה על סף טיפול רפואי - מישהו טען שזה אמור להשתפר עם הזמן אבל אני מרגישה את ההפך ..

פנינה21

New member
אני לא בטוחה מה עובר עלי הפעם

עד אתמול בערב הסתובבתי כועסת נורא כועסת אי אפשר היה לדבר איתי
ואז הצלחתי להתרכז קצת קראתי ספר איזה כמעט 3 שעות .ונרדמתי .... הלילה היה נורא מוזר: אני יודעת מאיזה אירוע בדיוק לקוח כל סיוט(זה האירוע ההוא צוק איתן והאירוע מ2008 שהוא מת ) ..התעוררתי עצובה נורא. אני חושבת שאחרי כל כך הרבה זמן אולי פעם ראשונה אני עוברת תהליך עם מה שקרה ... באיחור של 8 שנים כמעט אני יודעת...אולי זה כי היום יום שלי כבר לא עובר דרך כל כך הרבה אירועים כל יום ...

יש שיפור מסוים כי כלפי חוץ ביומיים האחרונים אני עושה את המינמום הכרחי לפחות .. אתמול גררתי את עצמי להחליף בגדים(כן משלישי אחר הצהורים לבשתי אותו דבר ) מצעים נקיים ואפילו תלתי כביסה . אתמול גם אכלתי כמות סבירה של אוכל . וישנתי יותר משעתיים רצוף ..
אבל עובר עלי משהו והלוואי שמישהו היה שם לב .

פנינה21

New member
רק ש..

אני לא רוצה עוד פתרונות שהם פתרונות טובים לכולם חוץ מאשר לי. אני לא רוצה לשכוח או להפסיק לחשוב על זה . זה לא באמת פתרון.. זה רק דוחה את התמודדות.
&nbsp
אני צריכה פתרון אמיתי לא חצי ולא פתרון שטוב לסביבה ולא טוב בשבילי...
&nbsp
זה שאני מצליחה לקרוא או ללמוד או ללכת לעבודה לא פתר לי את הבעיה ...

למעלה