לקראת הקורס (ארוך)

nubis

New member
לקראת הקורס (ארוך)

שלום לפני הקורס שיתחיל ביום ראשון כמה הסברי מבוא: מבנה הקורס יהיה חצי אינטראקטיבי כלומר. * שיעור אחד שיפורסם בפורום ביום שבת בצהרים עם זמן עד ראשון בצהרים לשאלות והבהרות (במהלך הקורס אני אענה רק למשתתפים). * מראשון עד חמישי (כולל),תרגול אישי של בערך 30 דקות (כל אחד והתרגול שלו) עם כתיבת יומן חוויות יומי. (בנוסף תרגולי בזק שיעשו באופן חופשי במהלך היום). * יום שישי עד הצהרים סיכום היומן והעלתו לשרשור מתאים בפורום (לא יותר מ 14 שורות לסיכום שבועי). * אני אקרא את היומן ואכתוב בפורום תגובות אישיות כפתיחה לשיעור הבא. (במידה ויהיה צורך אני זמין תמיד במסרים למקרים חשובים או אישיים במיוחד). הקורס יבנה להשגת המטרות הבאות: א - יצירת הפרדה בין מצב מודעות רגיל, למצב מודעות הדרוש לתע"ח והמיומנות לעבור ביניהם. ב - פיתוח קשב פנימי (כל אחד לפי החוש המוביל שלו). ג - פיתוח מיומנות ריכוז ומיקוד. ד - חיזוק הביטחון של המשתתפים ביכולתם. כמובן שמי שלא רוצה להשתתף באופן ישיר יוכל להרוויח מהטכניקות שיפורסמו בשיעורים, רק חשוב לדעת שככול שהקורס ימשיך הטכניקות יעשו יותר אישיות (תפורות לפי מידה). על למידה ישנם שני סוגי אשיות אשר יתרונם הבולט הוא בכשרונם ללמד: רובכם מכירים עבודה עם מורה שהיא עבודה קבוצתית עם טכניקות נוקשות (קבוצתיות),היתרונות בה היא האפשרות לעבוד עם כמות רבה של תלמידים בו זמנית. לשמחתי יצא לי ללמוד אצל מורים שנולדו מורים ואכן הם חוללו פלאים מתוך כוח אשיותם (יש אולי 2%-3% כאלו באכלוסיה) בקבוצות שלמות. דרך זו היא מטיבה פחות אישית (ולכן מתקדמים בקצב הקבוצה), אך דורשת פחות מהתלמיד משום שהוא הולך אחרי המורה. דוגמאות קלאסיות :הסרט - ללכת שווי אחריו, יאנוש קורצ'אק, פרופ דאמבלדור
הסוג השני הוא מנטור או מורה דרך אשר יתרונו הוא עבודה עם מספר מצומצם של תלמידים לאורך זמן באופן אישי לפי הפוטנציאל המיוחד שקיים באותו אדם . טכניקת העבודה היא אישית (מפה אינדיווידואלית ) , נוטה להעמיק מלמידה אצל מורה (קצב התקדמות אישי) ולכן דורשת משאבים רבים יותר (אתם הולכים אחרי עצמכם). רק לפני שנה פגשתי מנטור (פחות מ 2% מהאוכלוסייה) איתו אני מתייעץ לעיתים רחוקות אך מוערכות ביותר. דוגמאות בולטות: מהטמה גנדי,דון חואן, יודה J אני אשיות מהסוג השני, לכן חשוב לי לדעת לפחות את הפרטים הראשונים עליכם. ישנם כבר 7 משתתפים בקורס והקורס מוגבל ל 10 (כדאי לאפשר לי גישה אופטימלית) בברכה אלמוג בברכה אלמוג

nubis

New member
רשימת משתתפים מעודכנת

1- jbu 2 -LeeCooper69 3 -the king in yellow 4 - Little gothicChild 5 - חביב הקסם 6- Swicca 7 - undervision 8 - ? 9- ? 10- ? בברכה אלמוג

Swicca

New member
רשמת.....

.... שכל אחד יפתח לפי היכולות שלו ואיך בדיוק אפשר לברר מה היכולת השולטת שבך???(רק לידע כללי) שימי.

nubis

New member
עוצמה וידע

היכולת השולטות שלי הן עוצמה פנימית (אחרי 10 שנים של השקעה ותרגול המיומנות אני עדיין רק מגרד את קצה יכולות תיעול האנרגיה שלי). גישה למקורות ידע - תמיד היו לי אינטואציות חזקות ובשנה האחרונה אני מגלה בעצמי כשרון תקשור. במשך 6 שנים השתמשתי ופיתחתי את העין הפנימית עד שלפני 4 חודשים גיליתי שהצד החזק שלי הוא תחושות, מאז קצב ההתקדמות שלי הואץ לפחות פי 10. אני בן 25, הולך בדרכים תורת הנסתר ואומנויות לחימה כבר 13 שנה. חלק מיעוד שלי הוא לעזור לאנשים שרוצים לפתח את עצמם (למשל הקורס). בברכה אלמוג

nubis

New member
שכחתי ..תוספת

לקח לי בערך 12 שנים לקבל מושג על עצמי ומה היכולות שליואני עדין לומד. בכול מקרה הגוף יודע מה היכולות הטמונות בו וכל הענין הוא לעורר את הפוטנציאל הרדום, כלומר להתחיל ללכת ופשוט ללמוד תוך כדאי הליכה. (זאת אחת ממטרות הקורס). אגב לדעתי זה גם כיף, גם מעניין ובטח שמספק.

undervision

New member
תוכל לספר באיזה אומנות לחימה אתה

עוסק? היו כמה בדרך? ובכלל תוכל לספר על עצמך, שגם נדע מי המדריך שלנו. כאילו מה אתה עושה בחיים,תחביבים, וכו

nubis

New member
קצת עלי

העיסוק שלי באומנויות לחימה הוא קצת נפטל, הבסיס הוא 13 שנים של קרטה (שוטוקן), בתוכם גם שנתיים קרב מגע,חצי שנה הישרדות,קצת איקידו ו שנתיים של טאי-צי(אני עדיין מתאמן). בכול מקרה (אורן) המורה שלי פרש מזמן (לפני 7 שנים) משוטוקן להתפתח לכוונים אישיים (תוך כדאי התפתחות בקרטה הוא התאמן בבאי-קי-דו עד לשחורה) כתוצאה מכך אני ועוד תלמיד (ברק) פרשנו איתו והתפתחנו לכוונים שלנו (הוא התעסק הרבה שנים בקונג -פו, בו-דו והתאבקות). בחצי שנה האחרונה אני מתאמן שוב עם אורן וברק. אנחנו עובדים על בסיס טכני של קרטה לכיוון האומנויות הפנימיות (טאי -צי, אי קי דו, קונג -פו רך). [בעוד שוטוקן כאגודה עובדת לכוון האומנויות הקשות (גו-גו ריו, קיוקו שינקאי)]. מגיל 12 התחלתי להתענין בתורות הנסתר אך העיסוק המקצועי התחיל ליפני 6 שנים כשנרשמתי לבית ספר ( http://www.servantsofthelight.org/ ). לפני קצת פחות משנה "סימתי בגרות" והתחלתי את דרכי האישית. אני עובד ב הי-טק שומע מוזיקה אלקטרונית ואתנית. בברכה אלמוג

undervision

New member
לגבי אומניות לחימה...

כעקרון התאמנתי ג'ודו 6 שנים ותקופה מאוד קצרה באייקי-ג'יוג'יצ'ו בסגנון קזה אשירה ריו. האם לדעתך יש קשר מין מיסטיקה לאומניות לחימה? (לאור העובדה שעיסוק באומניות לחימה מאוד יכול לשנות את האופי)

Tatu4Taty

New member
רק להבנה

הקורס יפורסם בפורום? פגישות? איך? כי לפי מה שהבנתי זה יהיה אינטרקטיבי - זאת אומרת בפורום.... אז למה צריך רשימה של אנשים שישתתפו? ואני דווקא ארצה להשתתף אז אם רק תוכל להשלים לי פרטים חסרים...

nubis

New member
כי אני

מעדיף להשקיע ב 10 אנשים קבועים לאורך זמן מלהתפזר על פני הרבה אנשים, לכן אני אענה על שאלות רק ל אנשים ש"נרשמו". בברכה אלמוג

nubis

New member
אומנות לחימה היא טכניקה מיסטית

אם תפשפש בהיסטוריה של אומנויות לחימה תגלה שהיא התפתחה כטכניקה של נזירים בודהיסטים (כנראה מקבוצת מנזרים בשם שאולין), היום הרבה מחפשים את האגו הכוחניות ולכן לא מגיעים למקום בו החוויה המיסטית לוקחת את מקום הטכניקה (כמו בכל דרך רוחנית). דרך זו היא דרך פיזית המסתמכת על העצמה הפנימית של האדם. מכיוון ששאיתי חוסר הבנה בתחום כמה מילים על מה זה מיסטיקה ומה היא מאגיה. מיסטיקה היא ההליכה הישרה אל המקור, כלומר חוויה בלתי אמצעית (ללא שימוש במראות), המדגישה שליטה עצמית ברמה הגבוה ביותר האפשרית. מאגיה - היא ההליכה העקיפה אל המקור, כלומר חוויה באמצעות סמלים (מראות) שמסננים ושוברים את האור לגוונים, דרך זו מדגישה את הידע על מהות היקום דרך הכרת צורותו השונות של אותו מקור (טעם וריח מרכיביו) ושילובם כמו קונדיטור קוסמי. משל: המון אנשים (האנושות) הולכת במסה אדירה אל עבר ארץ לא ידועה דרך שרשרת הרים המשתרעת עד האופק. ישנם כאלו שעוזבים והולכים בדרך הישרה ביותר ללא ליסטות לשניה מהנתיב, לבד אל עבר מקור אור רחוק (קלף ה"Hermit¨) ומעבר אליו, לבד במשך שנים הם עזבו את האנושות ולעולם לא יחזרו (מיסטיקנים). ישנם כאלו שהולכים קדימה וחוזרים עם ידע על מה מצפה בהמשך הדרך , הולכים יותר רחוק וחוזרים עם עוד ידע, מספרים לאחרים על מה נמצא מעבר לפינה ונמשכים בחזרה לדרך אך נשארים חלק מהאנושות (מאגים), עד לצבירת מספיק ידע. שאמניזים הוא לא מאגיה! *שאמנים אכן נעזרים בסמלים אך הם חווים אותם בדרך בלתי אמצעית , הם נשארים רק חצי אנושיים, חציים השני הופך להיות אחד עם הדרך (הם הופכים להיות כמו הכוחות איתם הם מתחברים). * דרך הלוחם אל האור היא דרך מיסטית * אומנות לחימה היא דרך מיסטית ובסוף הדרך כולם יפגשו. בברכה אלמוג בברכה אלמוג

Tatu4Taty

New member
אז אפשר להירשם?

כי ראיתי שכבר פתחת את הקורס ואני ממש רוצה :)

L e s t a t

New member
אה, כן.. מיתוס נפוץ

"אם תפשפש בהיסטוריה של אומנויות לחימה תגלה שהיא התפתחה כטכניקה של נזירים בודהיסטים (כנראה מקבוצת מנזרים בשם שאולין)" באומנות הלחימה שאני מתאמן אני לא חושב שאי פעם שמעו על דבר כזה "נזירים בודהיסטים". גם בפשפוש בהיסטוריה הכי רחוקה דומה שזו אומנות שהחלה דרך ריקודים שבטיים, הרבה הרבה זמן לפני שהבודהיזם התפתח.

nubis

New member
קפוארה היא לא אומנות לחימה

אין בה שום אלמנט של מיסטיקה היא טכניקת לחימה. בברכה אלמוג

Tatu4Taty

New member
אז ככה...

שם: עופר גיל: קרוב ל15.. לא לזלזל בבקשה ;) עוסק במאגיה כבר קרוב לשנה וקורא כמעט כל מה שאפשר למצוא.. מתעניין בעיקר בנייט מאג'יק (כישוף לילה, נשמע לי תרגום צולע), מדיטציות, תרגילי ריכוז והדמייה, התעסקתי גם קצת עם טוטמים וקורא הרבה על הדתות בכלליות ועל הפאגאניות בפרט. מספיק? או שצריך להוסיף?

BLaCk magiCat

New member
ok

גיל: 16 (גיל מנטלי: אין לו מספר, אך הוא יותר גבוה מ-16). תחביבים: לצייר, לפסל, לכתוב, לחלום, להיות עסוקה, ללמוד דברים חדשים, לפתח ולהמציא את עצמי כל יום מחדש,לפתח ולהמציא את העולם כל יום מחדש. חוויתי: ראייה אנרגטית ותחושת אנרגיה, ידע מוקדם של דברים. למה: כי יש לי רצון מתמיד לפתח את עצמי, כי אני אוהבת ללמוד, זוהי חלק מדרכי כדי למצוא את עצמי וגם כי אני רוצה להגיע למצב בו אני אוכל לעזור לאחרים בעזרת היכולות שלי.

gray peopel

New member
אממ.......

אני דיי בקטע של לעקוב אחרי הקורס..אבל אני לא ממש יכול עכשיו להתמיד... אז פתחתי תיקיה במחשב ואני אגיע לזה מתישהו בקרוב........ולא נעים לי לתפוס מקום של מישהו.. אז רק רציתי להודיע:)

למעלה