לקראת בוקר

שירקאן12

New member
לקראת בוקר

התעוררתי משום מה .
לא נוורא. משעמם חבל"ז. מסקרן אותי איך עשים לחם ביתי?

s h o o s h a

New member
לחם בית

בוקר טוב, מסקרן אותי למה בשעה 3:35 מסקרן אותך לדעת איך עושים לחם, אבל כבר אמרו חזלינו שנסתרות דרכי האל, מסתבר שגם דרכי בני האנוש בשעות בוקר מוקדמות שכאלו
בכל אופן, להלן מתכון שלי ללחם בית 1 ק"ג קמח שטיבל ללחם 1 קובית שמרים טריים או שקית שמרית 2 ביצים קצת פחות מ 1/2 כוס שמן מלח סוכר מים ללישה אופן ההכנה: להתפיח את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר. את שאר החומרים לערבב ולהוסיף את השמרים המותפחים וללוש עם מים פושרים עד ליצירת בצק רך ונעים [טיפונת דביק]. להתפיח עד שהבצק מכפיל את גודלו. ללוש היטב שוב לאחר התפחה ואז ליצור לחמים [אפשר שלושה כדורים או מוארכים או לחלק לכדורים קטנים וליצור לחמניות או... אפשר 'לשחק' עם הבצק וליצור לחם כיד הדימיון]. כדי להעשיר את הלחם, ניתן להוסיף לבצק בזמן הלישה עשבי תיבול שונים וכך יצא לחם 'בטעמים'. אני באופן אישי אוהבת את הלחם שלי פשוט וללא תוספות. למרוח ביצה טרופה על הבצק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני [175] כחצי שעה או עד שמשחים. בתיאבון ***לבן- אולי כדאי שתעביר את ההודעה ואת המתכון לשירשור שיש בו כבר מתכונים [שפתחה הנסיכה] וכך כל המתכונים יהיו מרוכזים יחד רק הצעה...

האם שטיבל הוא קמח לבן?

זה יוצא כמו עוגה, בגלל הקמח הלבן אבל אם תקחי קמח מלא ותוסיפי נבט חיטה וקמת גרעיני אבטיח קלופים הלחם יהי כבד יותר אבל משביע מאד וגם הסיבים טובים למעיים לעיתים הקמח המלא מבקש יותר נוזלים , תנסי פעם שילוב מעניין זה בעבר היה לי עסקה עם אחד הידידים שלי שהוא שף הייתי מביאה קמח מלא וקמח שיפון ומקבלת לחם אפוי וטעים או לחמניות לפי מה שאני הייתי צריכה הלחמניות הן ליום ששי בשביל ברכת המוציא לחם , צריך לחם שלם או לחמניות לא פרוסות של לחם פרוס ואת הלחם הו עשה ללא שמרים אלא ע"י לישה של שאור , טוב הוא שף היום מוצאת לחם רוסי כזה ככר לוקח לי שבועיים לגמור, פרוסה אחת שובעים ממנה כמו 3 לחמניות

גאיה ק

New member
אוףף,לא לקישור הזה התכוונתי

אלא לתינוקת שנרדמת מתחת לברז מים. אבל לא מוצאת אותו עכשיו.

ben 911

New member
היי שירקאן.. בוקר טוב. ../images/Emo42.gif

מריחים את הקימל עד פה.

בשעות הללו הגוף מותנע

וכמו שמכונית רוצה דלק כאנרגיה , אנשים צריכים לחם , זוכר את התפילה "המוציא לחם מן האדמה" כי הלחם והמים הם הדברים הבסיסים שבעזרתם האדם פועל בעולמנו

למעלה