לקחת אחריות

לקחת אחריות

אני מקווה שהיום זה הגיע. היום בבוקר כנראה שביצעתי את הסייבר האחרון בחדרי הצ´ט שאני מבקר בהם בארבע השנים האחרונות. כמו גולשי גלים שמחכים לגל האולטימטיבי הגל של הפעם בחיים שאחריו אין יותר למה לצפות גם אני היום ביצעתי סייבר שבא בערך פעם בשנה. וההחלטה שלי היא לא לחכות עוד שנה כדי להגיע למשהו דומה או אולי טיפה יותר מדהים. אז אני פורש. בלב מאוד מלא ושמח. לפני כמה זמן ניסיתי להסביר לבטרפליי את הרעיון שמאחורי הסייברים. לא יודע אם זה מש הצליח לי, אבל אני אנסה שוב לטובת האנשים שאולי יכנסו לכאן כדי לנסות להבין מה בן החברים שלהם מחפשים ומוצאים בסייבר. בסייבר יש סקס, אבל הסקס הוא לא העניין שם. זה כמו שבסיפור בלשי יש רצח, אבל הרצח הוא רק הטריגר שמפעיל את הסיפור ולא הסיפור עצמו. מה שבעצם עושה סיפור בלשי לטוב הוא הדרך שאותה עובר הבלש כדי לגלות את הרוצח. הבלש עובר משהו עם עצמו ובסיפור טוב, הקורא עובר את אותו שינוי שעובר על הבלש עם הבלש מתוך הזדהות ו"כניסה לסיפור". הרבה אנשים יכולים לדבר על איך לכתוב סיפור טוב, אבל מעטים הם אלו שמסוגלים לכתוב סיפור טוב. אותו הדבר בסייבר, אני יכול להסביר שעות מה יש בסייבר טוב ומה עושה סייבר לטוב, אבל למצוא מישהו שבאמת מעלה את הסייבר לרמות מדהימות זה מאוד קשה ועוד יותר קשה למצוא שניים כאלו שיכנסו לאותו הראש. אז היום זה קרה לי. וברור לי שיעבור הרבה זמן עד שזה יקרה שוב, ואין לי את הזמן הזה כדי לשבת ולהמתין במים לגל האולטימטיבי שיבוא שוב, אם בכלל. אז אני פורש ומתחיל לספור ימים. כיוון שההתמכרות שלי מעולם לא הייתה לפורומים, אני לא חושב שתהיה להחלטה שלי איזו השפעה על ההשתתפות שלי בפורום הזה או בפורומים אחרים. אני מניח שהזמן שיתפנה לי ישמש לי לסדר קצת את החיים שלי. להגיע בזמן לעבודה, לשיעורים. לתקן לאט את מערכות היחסים שנפגעו בגלל ההתמכרות שלי לסייבר. ברמה הספיריטואלית אני מרגיש כאילו כל הכוכבים התיישרו לי בימים האחרונים והינו אותי למה שקרה. מערכת היחסים שלי עם בת הזוג שלי השתפרה לאחרונה, אני שמח יותר, הרבה יותר רגוע. משהו קורה לי ללא ספק. אז רציתי לשתף אתכם בהחלטה שלי לפרוש מעולם הסייבר סקס. בתקווה שתעודדו אותי ותחזיקו לי אצבעות ותעזרו לי לעבור את מחסום שמונה עשרה הימים שהוא המחסום הקשה ביותר שיש לי. אז אני מתחיל לספור מהיום. עכבר

actress

New member
אני איתך../images/Emo140.gif

קרוס מיי פינגרס מחזיקה חזק חזק ותוכמת! נכון זה קשה להפרד ממשהו שנקשרים אליו חזק חזק ואומרים עוד מעט אבל כמו שאומרים החלטת החלטה ואני לצידך ליבי ליבי איתך שלך מיכל

e-magine

New member
אני מחזיק לך עצבאות

בכלל, אני חושב שהגעת לפורום הזה כשאתה די בשל לתפנית. כלומר אתה נשמע לי אדם שדי יודע מה הוא רוצה וגם מסוגל להוציא את זה לפועל.

אני לא בטוח ש"בשל" זו המילה

אבל אחרי ארבע שנים עם ההתמכרות ועוד התעסקות בהתמכרויות לסמים הדברים מקבלים פרספקטיבה. אני בטוח שיש מטפלים בהתמכרויות שירגמו אותי באבנים אם אני אגיד שיש זמנים שבהם לא שווה להלחם בהתמכרות ויש זמנים אחרים שהם הזמן לצאת משם. שאלו את האדם הראשון שעלה לאוורסט מה הוא עשה כשהוא הגיע לפסגת ההר הגבוה בעולם והוא אמר שהוא הוריד כפפה אחת, הוציא סיגריה ועישן אותה ואחר כך התחיל לרדת למטה. זה מאוד דומה למה שאני מרגיש היום. הגעתי לפסגה מאוד גבוהה. כל מה שנשאר לי זה קצת להנות מהנוף ולרדת למטה. אני בשמיים נגעתי, אין לי יותר מה לעשות שם. אז כן, המסע היה ארוך, מפותל, כואב. היו פסגות בדרך, היו עמקים. היה מעניין, היה משעמם, היה מצחיק ולפעמים היה עצוב. קיבלתי את הסטירות שלי אבל גם קמתי והמשכתי. היו תקופות שהתייאשתי, היו תקופות שלא יכולתי בלי זה. אבל כשניסיתי לחשוב איך זה יגמר, התמונה הייתה די ברורה לי. היה ברור לי שיום אחד זה פשוט לא יהיה יותר. היה ברור לי שזה לא יבוא מתהליך של הפסקה וגמילה מסודרת, אלא פשוט שאני "אאבד עניין". אף פעם לא היה ברור לי איך זה יקרה ולכן גם לא היה לי איך לצפות את זה. וגם עכשיו, רק כשזה מאחורי אני יכול להסתכל אחורה ולהגיד "זה היה זה". אפילו כשהייתי בפנים לא ידעתי את זה. אז אני מדליק לי סיגריה ויורד מהצד השני, ואני חייב להגיד שכבר יש לי תהיות על מה הלאה. מה הולך להיות עם כל הזמן שפתאום יתפנה. מה יהיה עם הביטוי העצמי שלי? אני קצת מוטרד מזה, אבל לא נורא מוטרד. עכבר

מבעבעת

New member
מותר לי להגיד משהו לעכבר הכתום?

עכבר כתום. יש לך את מלוא ההערכה שלי על ההחלטה שלך. הדימויים והתאורים עושים לי, כמו לך, הרבה שכל. אתה אומר, ובצדק, שדי איבדת עניין בסייבר. עברת תקופה מלאה חוויות מגוונות, עשית לך רגע של נוסטלגיה ונפרדת מהתהליך הזה עם חיוך ועם עיניים פקוחות מאד. לטעמי זה גדול ! תוכל להבהיר עבורי משהו קטן? האם אתה יכול לדמיין את עצמך כאדם שחי ללא סייברסקס? אם כן, מדוע אתה הולך לספור ימים? נראה לי שמי שסופר ימים רואה את עצמו כאדם מתנזר ומעונה שמפריד את עצמו בכח מהדבר שהוא מנסה להמנע ממנו. אני לא ראיתי בך את זה. ראיתי איש דעתן, שיודע להחליט ולחתוך ושיש לו שליטה על חייו. זה אתה , לא? אני חושבת שספירת הימים נשאר לך מחיים אחרים שחיית קודם. אתה כבר לא אותו איש. למה לך לקחת ממנו מנהגים כובלים? צא מזה. העביר את האנרגיות שלך לכוונים שעושים לך טוב. כולנו איתך. לך על זה! מבעבעת

ספירת ימים

יש משו במה שאת אומרת. וברור לי שספירת ימים היא משהו שאומר לך כל יום ויום "אתה מכור, אתה מכור, אתה מכור" וככה בעצם תוקע לך רגל אחת בהתמכרות ולא נותן לך להתקדם הלאה. הפחד שלי הוא מהנפילה ברגעים שאני אהיה חלש. לא סתם השוותי את הסייבר לטיפוס על האוורסט מבחינת ההישג. סייבר זה הדבר שאני עושה הכי טוב בחיים. כל אחד רוצה להצטיין במשהו. חלקנו מקבלים פרס נובל בכימיה, חלקנו מתמחים בפלרוץ כספות ואני הדבר שאני מצטיין בו זה סייבר. הקטע הוא שהגעתי לקצה הפוטנציאל מבחינתי, לא מעניין אותי להגיע יותר גבוה מזה. לכן החלטתי להפסיק. מצד שני זה מפחיד, כמו מתאגרף מזדקן שמתרפק על הגביעים והתמונות מהימים שהוא היה חזק ונערץ. זה מפחיד כי מה עכשיו. אם מיציתי את הדבר שהייתי טוב בו מה הלאה. ומה אם לא יהיה משהו אחר? פחחחחחד. עכבר

lady_anne

New member
יש לי שאלה מאד אישית, עכבר

ואני אחרוג ממנהגי לא להכנס לבנאדם לנשמה כי כבר סוכם פה מראש שעל שאלות כאלו לא חייבים לענות: מקריאת הודעות קודמות שלך הבנתי שאתה נמצא באיזושהי מסגרת זוגית. איך השתלבה המסגרת הזו עם העיסוק האינטנסיבי בסייברסקס, ומה החלק שתפסה הזוגיות בהחלטה שלך לסיים פעילות זו? שוב סליחה על החדירה לפרטיות וכו´ ואיחולי הצלחה במשימה.

אגב ליידי הוא כבר ציין פה שהוא נשוי

עוד קודם וברשימה שלו הוא אמר שהזוגיות שלו השתפרה בעקבות ההגמלות מהסייבר אבל אני לא אדבר בשמו רק מציינת דברים שהוא כבר כתב פה הוא גם כתב שכל ההתמכרות פגעה לו בעבודה ובזוגיות

דברי בשם עצמך

בטרפליי, יש לי עשר אצבעות וברוך השם אני מביע את עצמי לא רע באמצעותם. אני לא צריך אותך בתור השופר או הדוברת שלי. הפורום הזה הוא פורום פתוח וכל אחד יכול להכנס ולקרוא מה כתוב. זה שאני מרגיש פתוח מספיק כלפי האנשים הקבועים בפורום וזה שאני לי בעיה לדבר על הדברים עם ליידי אן, לא אומר שכל זב חוטם שנכנס לפורום אמור לקרוא את ההיסטוריה המשפחתית שלי ואת סממני ההתמכרות שלי כשהם מצוטטים על ידי אחרים. להבא אני מבקש שאם יש לך מה לתרום לדיון תתרמי מעצמך ולא משל אחרים. ואם כל כך בוער לך באצבעות לדבר על אחרים ולנדב את נסיונם לטובת הדיון תבקשי רשות לפני. עכבר

סליחה עכברון אי אם אפשר תמחוק את

מה שכתבתי על עכבר שהכעיס אותו אם זה אפשרי בלי שהשרשורים האחרים ימחקו אני הולכת עכשיו לעמוד בפינה ולבכות עונש

ושוב סליחה סליחה סליחה מעכברוני

אני טיפוס יותרמ די ספונטני לפעמים מדברת לפני שאני חושבת והיו לי גם כסאחים עם אימגין בגלל זה אבל השלמנו....נכון אי?

סלחתי

אני יודע שהיו לך כוונות טובות אבל יש כאן כמה אנשים קצת חרדים לפרטיותם (פרנואידים בלשון העם). הצעקות שחטפת ממני זה לא בגלל שעשית משהו באמת נורא, אלא בגלל שהיה חשוב לי להבהיר לך שהפרטיות של אנשים בפורום הזה היא דבר מאוד חשוב שמאפשר לנו להפתח ולדבר על הדברים הכי אישיים וברגע שהפרטים האישיים שלנו מצוטטים פתאום בלי תאום איתנו זה הופך אותם לנחלת הכלל. אם מישהו מספיק רציני כדי לעבור על הפורום הודעה הודעה ולראות מה כל אחד כתב, אין לי בעיה שהוא ימצא כל מיני דברים היסטוריים שכתבתי. אבל ממש לא נראה לי שמישהו יגיש את האינפורמציה הזו מסוננת ומעובדת. שייתאמצו, או שישאלו. אני לרוב עולה לכל שאלה למעט כמה נושאים בחיים שלי שאני מעדיף לא לחשוף בפורום. אז אני מתנצל אם הרגשת מותקפת ולא בסדר. אני לא כועס עלייך, הכוונה הייתה רק להחזיר אותך לתלם של כללי הפרטיות בפורום. עכבר

אהלן ליידי אן

אני נמצא בזוגיות. הזוגיות שלי נפגעה מהעיסוק "האינטנסיבי" בסייבר בעיקר בגלל שבזמן שאני על המחשב אני לא עם בת הזוג שלי. בהתחלה זה יצר הרבה מתח וריבים. אחרי מלחמת ההתשה שבה התבצרנו כל אחד בעמדות שלו הייתה תקופה של הפסקת אש. אני צימצמתי את השימוש והיא השתדלה לא להעיר לי. לאחרונה היא כנראה התייאשה. מצד אחד אני עדיין השתדלתי לצמצם את השימוש, אבל היא מצידה פשוט הפסיקה לדבר על זה. כנראה שזה איפשר לי לעבור משהו שהייתי צריך לעבור בלי להרגיש רגשות אשמה ... ועכשיו אני מקווה שאני מהצד השני. הזוגיות והרצון לשמור עליה עשו לי בעיקר רגשות אשמה. שאני פוגע בזוגיות שלי על הסייבר. שאני כאילו בוגד. שאני בורח ממערכת היחסים ועד שלל האשמות עצמיות. תודה על האיחולים. עכבר

מבעבעת

New member
סייבר זה הדבר

שאני עושה הכי טוב בחיים - ציטוט מדברי עכבר כתום (רק שלא נתבלבל - לא אני אמרתי, רישמו לפניכם). אחחחח, אמירה חזקה. אמירה שאתה לא יכול לומר בריש גלי. אנחנו כאן בפורום, לפחות חלקינו, מבינים את מה שאתה אומר. המשכת ואמרת שיש אנשים שזוכים בפרס נובל, התמחות בפריצת כספות (איך הגעת לזה... ???) וכד´. כיבודים כאלה, או הצטיינות יתרה ובולטת בתחום מסויים כלשהו לא יהיה מנת חלקי כולנו, אפילו אם הצבנו את זה כמטרה של חיינו. אני אומרת משהו הרבה יותר פשוט, עממי, ויותר ניתן להשגה. אני אומרת : לכל אחד מגיע אהבה גדולה אחת (לפחות!) בחייו ובעניין הזה, של אהבה גדולה, אמנם אין לי שמץ של מושג מה קורה אצלך בבית, אבל נראה לי שזכית בזה. זוגתך המתינה בסבלנות ובחוסר סבלנות 4 שנים ארוכות. המתינה לך, לתשומת לב המלא שלך, או מה שתבחר לקרא לזה במגרש הביתי שלך. ועל כך מגיע לה צל"ש גדול, ולא חשוב התנהגותה בארבע שנים האלה. לא נחלק כובעים לבנים וכובעים שחורים פה. עובדה היא שזוגתך איתך. נקודה. ד"א (דבר אחר) (לא קשור ישירות אליך.) גם מי שהיה לו אהבה גדולה אחת בחייו והוא איבד אותה, עדיין מסתכל אחורה בסיפוק על חוויות שעברו יחד ועל התחושה העילאית הזו. אני משווה את זה למה שאמרת על סייברסקס. היית הכי טוב. סגרת פרק. אתה יכול באותה מידה להעיף מבט אחורה לארבע השנים האלה ולבחור כמה וכמה וכמה פנינים, בוודאי, ולקבל סיפוק מעצם החוויות שעברת בדומה למה שתיארתי מעלה. כלומר, התקופה הזו לא נעלמת, בוודאי. אלא נשארת חיה וצבעונית בזכרונך. דבר אחרון. הכי טוב, אה? ראית את הסרט: מה שנשים רוצות? נראה לי שתוכל עתה להתחלף עם מל גיבסון שם. אם אתה הכי, אתה יודע בדיוק מה הן רוצות. ואנחנו כולנו חשבנו , גברים וגם נשים, שזה בלתי אפשרי. לגמרי בלתי אפשרי. פיצחת את זה.
אתה מסתובב עם סודות כמוסים (שלא נדבר כנראה על סגנון) שאנשים היו מוכנים להרוג בשביל להשיג אותם. אז כנראה שאשתך ברת מזל. אני מקווה שהיא יודעת את זה. אם לא, תגיד לה שמבעבעת ... לא לא, עדיף שלא. אני לגמרי מסכימה עם מה שאמרת. שאתה רוצה קצת שקט, ואח"כ לעשות חושבים על כוונים מחודשים או חדשים עבורך. ציינת גם שיש רווח מידי (זוגיות יותר "מושקעת"). שווה להפסיק לרוץ אחר המשימה הבאה. לעצור ולהתרגל לכל הטוב שנפל בחלקך ולא זיהית אותו עד תום כשהיית עדיין בצד ההוא של האברסט. ואני לגמרי לא משוכנעת שתחום של מצויינות חליפית כל כך חיונית. מי יודע? אולי אוהבים אותך איך שאתה?

וואו ..הודעה ארוכה לענות עליה

ההקבלה בין פרס נובל ופריצת כספות באה להראות שלהצטיין זה לא בהכרח חייב להיות במשהו שנתפס כחיובי על ידי החברה. עדיין עבורי הצטיינות היא הצטיינות גם אם לכאורה זה דבר שנתפס כשלילי. זה לא שאני חולק עלייך בעניין האהבה האחת הגדולה. אבל אישית אני מאמין בהרבה אהבות להרבה אנשים ודברים אחרים. (יש כאן מישהו שאוהב דיסק, או ספר, או את הדובי שלו?
) אוי .. סייבר ומה נשים רוצות. כשבטרפליי תפתח את הפורום של נפגעי יחסים וירטואליים אני אשמח להרחיב בנושא. (זה לא מתאים לפורום הזה) אני ממש לא בטוח שהסייבר גורם לי לדעת מה נשים רוצות, אבל הוא נתן לי הרבה נקודות מבט חדשות על הדרך שבה נשים חושבות. בת הזוג שלי לא ממש מרוויחה שום דבר מהנסיון העצום שיש לי בסייבר. הסייבר שבו עסקתי בוחן עד לאן אפשר למתוח את המחשבה ואת ההבעה המילולית בין שני אנשים. עד כמה אפשר להכנס לראש של בן הזוג. לנפש שלו. למה מדליק אותו. מוזר להגיד, אבל דווקא במטריקס יש המון תובנות שמאוד דיברו אלי. במיוחד בנושא של לשחרר את המחשבה. יש שם ילד שאומר את זה מאוד יפה. "אל תנסה לכופף את הכף, תכופף את המחשבות שלך. הסוד הוא להבין שאין כף" בשיחות שלי עם בטרפליי מופיע מדי פעם המשפט "אתה מבין את הדברים הפוך". זה לא שאני לא רואה אותם "ישר" אבל תמיד יש עוד דרך "עקומה" להסתכל על הדברים. לפעמים זה מבלגן אותם עוד יותר, אבל לפעמים זה מסדר אותם בצורה שונה ממה שהם היו מסודרים בהתחלה. בקשר לזה שאוהבים אותי איך שאני.... אני אחשוב על זה. יכול להיות שהפעם עדיף לחשוב במקום לענות ישר. עכבר

מבעבעת

New member
תודה להתיחסות. מאטריקס?

סרט אדיר! לפי זה שאני לא זוכרת לא ילד ולא הציטוט , אני מבינה שזה זמן לראות את הסרט שוב. אתה אדם מאד מסקרן. אתה אוסף נקודות? (סתם סתם) לילה טוב.

../images/Emo13.gif

באיזה חודש את? הילד הוא בסצנה שהוא הולך לאורקל, בזמן שהוא מחכה לפני שהוא נכנס. ילד קרח עם כף ביד. קצת אחרי הכניסה ימינה, אי אפשר לפספס.
עכבר

למעלה