לקחת אחריות

לקחת אחריות

שלום חברים, אני נמצאת בימים אלו במצב לא פשוט. אני עובדת במקום עבודה תובעני ובעייתי שגוזל ממני אנרגיות רבות ולא רק פיזיות. בנוסף, במקום העבודה קורים כמה דברים שלא אמורים לקרות, ותלויים בעיקר באנשים מסוימים שעובדים שם ומשפיעים על שאר העובדים. הגעתי בשבוע האחרון למסקנה שאני חייבת לעזוב את מקום העבודה בהקדם, גם במחיר של לעזוב בלי שמצאתי עבודה אחרת קודם כי ההשפעה של המתרחש במקום העבודה עלי ועל החיים שלי פשוט לא שווה את זה. אני רואה בזה צעד חיובי, התקדמות לעבר שיפור בחיים. אני נמצאת בטיפול מסוים, לא טיפול פסיכולוגי אלא טיפול בשיטה מסוימת שקרוב יותר לקואצ'ינג, אני לא ארחיב יותר מדי אבל זה טיפול שהגעתי אליו לאחר שפשוט הרגשתי רע עם עצמי, ועכשיו אני קולטת שהתחושה הזאת נוצרה בעיקר בגלל העבודה שבנוסף לתחושה עצמה שנוצרה, מנעה ממני לעשות דברים אחרים שיכולים לקדם אותי ולשפר את התחושה. המטפלת שלי חושבת אחרת, והיה לנו ויכוח של ממש אתמול על כך. היא טוענת שלעבודה אין שום חלק במצב הזה, ושזה שאני חושבת שלעזוב את העבודה ולחפש עבודה אחרת ישפר את המצב זו טעות ושבכל מקום עבודה דברים יחזרו על עצמם כי הבעיה היא אצלי, וזה שאני לא מוכנה לקבל את הגישה שלה לפיה הבעיה היא בי ולא במקום העבודה אומר שאני לא מוכנה לקחת אחריות. ניסיון להסביר לה מה הולך במקום העבודה שלי לא צלח כי היא לא הסכימה להקשיב, היה נראה כאילו היא לא מוכנה לשמוע שום הסבר ושום דבר מלבד הסכמה מלאה עם הגישה שלה. היא הביאה כחיזוק לדבריה דברים שהיו בפגישה הראשונה שלנו, גם אז היא עיוותה דברים שאמרתי בצורה ממש חזקה ומעצבנת וגרמה לי להתעצבן (כשאת קובעת עובדות שסותרות לחלוטין את המציאות ומתעקשת שזה מה שאני אמרתי למרות שזה לא, באמת נראה לך תמוה שאני מתעצבנת?). הסבר קצר על מקום העבודה שלי: מדובר בעבודה עם שעות ארוכות מאוד, שלא מאפשרות קיום חיים פרטיים (מה שמשפיע מאוד על מצב הרוח שלי מסיבות מובנות - כשלא פוגשים חברים ואין אפשרות לעשות שום דבר שאוהבים, זה משהו שמאוד משפיע), אווירה לחוצה מאוד ואנשים שצועקים אחד על השני כל הזמן (וזו לא אני שצועקת, זה כולם שצועקים על כולם וכן, גם עלי, אבל לא כי אני עושה משהו שדורש את הצעקות האלו). השבוע אחת מהקולגות שלי השתגעה והשתוללה והתחילה לזרוק חפצים וזה נס שאף אחד לא נפצע ויותר מזה. ולא, היא לא עשתה את זה בגללי. במילים אחרות - אני עובדת במקום עבודה מלחיץ ומתסכל, עם אווירה לא נעימה שעושה לאנשים דברים איומים, אני לא היחידה שמרגישה ככה וגם הבחורה שהשתוללה היא לא טיפוס שהיה מתנהג ככה בכל מקום. קשה לי מאוד מאוד להאמין שדברים מתנהלים ככה גם במקומות עבודה אחרים, וכבר עבדתי במקומות אחרים בחיים שלי והמצב היה שונה בתכלית ולא הרגשתי ככה בשום מקום (המטפלת שלי התווכחה איתי על זה, היא שאלה פעם אחר פעם אחר פעם אם לא הייתי במצב כזה אף פעם בעבודות אחרות ולא הסכימה לקבל את התשובה "לא", לא מאמינה בקיצור. מה קורה במקום העבודה הנוכחי שלי היא לא יודעת כי כאמור לא הסכימה להקשיב כשרציתי לשתף, לטענתה זה לא רלוונטי). הפגישה האחרונה שלנו הייתה מאוד לא נעימה בגלל זה, היא כאמור טוענת שאני לא לוקחת אחריות על החיים שלי כי אני "מאשימה" את מקום העבודה. כבר היו פעמים בעבר שהסכמתי איתה על דברים שאני לא באמת מסכימה איתם רק בגלל לחץ שהיא הפעילה עלי. במקרה הזה אני פשוט לא מסוגלת להסכים איתה, אין מצב שבעולם שאני אשמה בכך שאני מרגישה רע כשאני נמצאת בבית משוגעים כאלו כל יום שעות ארוכות. ניסיתי לתת לה אנלוגיה של אשה מוכה שמחליטה לעזוב את הבעל שלה והיא תגיד שאותה אשה לא לוקחת אחריות כי היא לא צריכה להגיב כמו שהיא מגיבה כשהבעל מכה אותה. היא נכנסה כאן לקטע שאני לא אשה מוכה ושאם הייתי פעם בסיטואציה כזאת אז זה מה שמשפיע עלי ולא מקום העבודה. הגישה שלה היא שכל דבר שקורה בחיים תלוי בבנאדם עצמו ולא בשום דבר אחר, ושאם אני לא מחייכת וצוהלת במצב המסוים שאני נמצאת ופירטתי לעיל - זה אומר שאני לא לוקחת אחריות על החיים שלי. לי זה נשמע קיצוני מדי.

nms24

New member
זה נשמע כאילו את צודקת

מקום עבודה שלוקח ממך את חייך הפרטיים ומתנהל כמו בית משוגעים מפשיע עלייך נפשית,על כל אחד הוא ישפיע. המטפלת האישית שלך חייבת להצדיק את הכסף שאת משלמת לה,אם הבעיה היא לא בך אלא במקום העבודה אז היא מיותרת בשבילך.

חשבתי על זה

אבל בגדול הייתה סיבה שפניתי אליה שלא קשורה לבעיות שהעבודה גורמת לי, העניין שהיא מתמקדת בעצבנות ובמצב הרוח הנוכחי שלי כדבר שדורש טיפול, וכשהסברתי לה בפגישה האחרונה שהגעתי להבנה ששיפור של ממש לא יהיה כל עוד אני עדיין שם ולכן אני רוצה לעזוב, היא חזרה והתעקשה והתעקשה והתעקשה שזה לא קשור ושבכל מקום עבודה אני אתנהל באותה צורה אם לא נטפל וכאמור לא הייתה מוכנה להקשיב לי ועיוותה כל דבר שאמרתי (דבר שכבר עשתה בעבר ומאוד עצבן אותי והיא הביאה את זה כחיזוק לטענות שלה שאני אדם עצבני שמתעצבן "סתם"). אני תוהה אם להקפיא את הטיפול או להפסיק אותו לגמרי. נראה שהיא שכחה במידה מסוימת שאני משלמת לה כסף, כמו שאמרת, ואני לא הולכת להסכים איתה על משהו שקשור לחיים שלי שאני מודעת אליו "קצת" יותר ממנה, רק כי היא מתעקשת לדבוק בגישה שלה ולא מסכימה לראות את התמונה המלאה שהיא לא מודעת אליה. בין היתר היא אמרה שאם אני אקח אחריות אני אוכל להיות במצב בו אנשים יעמדו סביבי ויצעקו עלי ולי זה לא יזיז. אני חושבת שעדיף להימנע ממצבים כאלו ושזה בכלל לא קשור ללקיחת אחריות.

nms24

New member
אם למדתי משהוא בחיים

זה לסמוך קודם כל על עצמך, אם את עובדת בעבודה שבה צורחים אחד על השני ומגיעים להתמוטטות עצבים, אז רצוי מאוד שתעזבי אותה כמה שיותר מהר. כל העיניין של אימון אישי הוא שאתה קובע את הכיוון והמאמן עוזר לך להתגבר על המכשולים, כשזה עובר את הקו הזה והמאמן נהייה יותר מידי דומיננטי אז זה מצב שיכול להביא לבעיות.

אני מאמינה שאת מכירה את עצמך הכי טוב

ואם מרגיש לך נכון לעזוב את העבודה-לכי על זה. אני השנה התמודדתי עם דילמה לא קלה- האם להישאר במקום העבודה הנוכחי שסה"כ לא כזה רע לי שם מצד אחד אבל מצד שני-אין הערכה ואין תמיכה ואי אפשר לסמוך שדברים יקרו (למשל שיש מצב שמעבירים לי סייעת אחת לקבוצה אחרת רגע לפני יום הולדת ומשאירים לי סייעת אחת וזה מותיר אותי במצב מטורף לחלוטין). מאוד התלבטתי כי זה גם היה קשור לנושא הדירה שלנו כי אני גרה ממש קרוב למקום העבודה ובסוף החלטתי לעזוב את העבודה ואני מאוד שלמה עם ההחלטה הזאת.

תודה לכם על התגובות

היום הודעתי שאני עוזבת. אני לא אגיד שאני לא שלמה עם ההחלטה, אבל יצאתי מאוכזבת מהשיחה שהייתה לי עם הממונה עלי כשהודעתי לה על העזיבה. הרגשתי שיש כאן... לא יודעת איך לבטא את זה בכלל, שהיא מבינה אותי מחד ומנסה לגרום לי לתחושה שאני טועה מאידך, ובגדול שהיא מנסה לגרום לי לתחושה שזו אני שחריגה שלא מוכנה להישאר בהתחשב במצב, וזה בזמן שברור ושקוף שרוב הקולגות שלי מרגישים כמוני אם לא יותר גרוע וכבר היו עזיבות בנסיבות דומות ובכל זאת היא גרמה לי להרגיש שהמסר שהיא מעבירה לי שאני חריגה ושאני זו שלא בסדר ושהעזיבה שלי היא כי הדפיקות אצלי. ולמה זה משפיע עלי דווקא עכשיו כשאני עוזבת? כי בתור התחלה אני לא עוזבת מחר, יש לי את תקופת ההתרעה שכנראה הולכת להיות ארוכה משתכננתי ובנוסף לעבודה במתכונת המאוד לא נעימה, יש לי תחושה שהולך להיות אפילו יותר לא נעים כי עכשיו אין לממונים אינטרסים לדאוג שאני אהיה מרוצה ולו מינימלית. בנוסף, אני כן בניתי על המלצה לאור דברים שעשיתי ויזמתי ופיתחתי והיא הוציאה אותי בתחושה כזאת... שוב, לא יודעת איך לבטא את זה.

אופירA

New member
מנהל
אני מאוד משוכנעת שצריך לעזוב

גם את העבודה וגם את המטפלת. העבודה לא נורמלית. זה לא כך במקומות אחרים ולא צריך להיות כך. המטפלת לא הולכת איתך, אלא עם הראש שלה. לא קשובה לך ולא מביאה אותך להבנות שהיא רוצה שתביני, אלא לוחצת עלייך ולפעמים את מסכימה איתה בגלל הלחץ, ולא בגלל שהגעת לדברים מתוך עצמך. היא מתכחשת בעקשנות לאינטואיציות הפנימיות שלך, ומכריחה אותך להתכחש להן! זה גרוע מאוד מאוד מאוד. זה טיפול מזיק. מיד ללכת למישהי אחרת, שהולכת איתך בקצב שלך ומביאה אותך מתוך עצמך להבנות, ולא מתוך לחץ, חוסר הקשבה וחוסר קבלה.

שדלת נסגרת נפתחות 2 דלתות אחרות

מהמצב שבו את נמצאת אפשר רק לשפר בטוחה שתמצאי מקום סביר לעבוד בו ולהתפרנס בכסוד ולגבי המטפלת שלך , אנא סלחי לי אבל לא מבינה למה המטפלת לא בצד שלך למה היא תומכת באחרים ובמה היא מאשימה אותך , לא תמיד ניתן לקחת אחריות מה קורה בסביבה אני בעד לשקול החלפת מטפלת למישהיא שתקשיב לך ותלמד אותך לצאת טוב ממצבים קשים

הבעיה עם המטפלת

לא נעים לי לקרוא לה ככה האמת, אולי תראפיסטית יהיה יותר מתאים... שהיא מחזיקה בגישה שהכל תלוי בי ככה שלא יכול להיות שבגלל העבודה אני עצבנית/מתוסכלת/מה שאני לא אומרת, זה לא בגלל העבודה אלא בגללי. זה שזרקו עלי אגרטל בעבודה - לא אמור להשפיע עלי. זה שכל יום אני נמצאת במקום שצועקים בו ומקללים וגם כשאני מנסה לבצע את העבודה שלי לא נותנים לי ואז באים אלי בטענות - זה לא משהו שאמור לשנות שום דבר בהתנהלות היומיומית שלי. זה שאני נדרשת לעבוד שעות נוספות כמעט כל יום ולא יוצא לי לפגוש חברים ולעשות דברים שאני אוהבת - לא רלוונטי לכלום, מה שקורה זה אך ורק בגללי ואם אני מעיזה להגיד שזה בגלל העבודה זה אומר לדבריה שאני לא לוקחת אחריות, שאני עושה מעצמי קורבן ובגדול שאני לא הולכת לשפר כלום. היא גם טוענת שבמקום עבודה אחר דברים לא יהיו שונים אם אני לא "אקבל" את זה שהבעיה היא בי ולא במקום העבודה, ושאני זו שצריכה להשתנות. היא גם לא מאמינה לי שהמצב בו אני נמצאת (קרי עצבנות ותסכול וחוסר חיים, בין היתר) הוא מצב שקיים רק מאז שהתחלתי בעבודה הזאת חזרה שלי על כך שבמקומות עבודה אחרים המצב לא היה דומה אפילו בפסיק לא עוזרת. נראה לי שבפגישה הבאה שלנו אני אבהיר שאני לא הולכת להתעלם מהמציאות גם אם היא חושבת שהיא שונה (היא לא נמצאת איתי כל יום בעבודה ולא מוכנה לשמוע מה הולך שם) ואם היא לא מוכנה לקבל את זה - אז כנראה שדרכנו יצטרכו להיפרד. אולי הייתי צריכה להבין את זה בפגישה הראשונה שלנו שכללה אבחון. אז היא גרמה לי לחטוף קריזה רצינית וטענה שזה כי אני בנאדם בעייתי. דיברנו על זוגיות, סיפרתי על כך שאני נטולת זוגיות תקופה לא קצרה ושיתפתי אותה (זו כנראה הייתה טעות) שלפני כמה שנים הייתי באבחון נומרולוגי ונאמר לי שיש עלי עין רעה בזוגיות. התגובה שלה הייתה "אז את אומרת שזה שאין לך זוגיות זה בגלל הנומרולוג" וכשהתעצבנתי על העיוות הזה ואמרתי לה שזה ממש לא מה שהיא אמרתי (באותה מידה היא הייתה יכולה לטעון שאמרתי שאין לי זוגיות כי לשכן שלי יש אוטו כחול) התגובה שלה הייתה... לא יודעת למה המשכתי איתה אחרי הקטע הזה.

crema2

New member
יש משהו בדבריה...

באיזה שהוא אופן יש אמת כלשהי בדבריה .. "בין היתר היא אמרה שאם אני אקח אחריות אני אוכל להיות במצב בו אנשים יעמדו סביבי ויצעקו עלי ולי זה לא יזיז. אני חושבת שעדיף להימנע ממצבים כאלו ושזה בכלל לא קשור ללקיחת אחריות. " תראי בכל מקום נאלץ הבן אדם להתמודד עם מצבים לא נעימים . לברוח משם לא בהכרח יגרום לך להימנע ממצבים כאלה בעבודתך בעתיד. אצל כל אחד יש דפוס התנהגות שיכול לחזור על עצמו לרעה גם במקום אחר.. מצד שני אם כל כך לך שם אז תעזבי באמת .. הבנתי שרע לך מאוד שם אז תעזבי ..אולי באמת תמצאי עבודה פחות בעייתית .. בהצלחה לך ..
מה שרשמתי לך נבע מנסיון שלי בעבודות קודמות שהיחס כלפי היה דומה -יחס לא משהו ובעצם אני זאת שקובעת איך יתייחסו אליי וגורמת להם להתייחס אלי בהתאם . לפעמים צריך לשפר שינוי בגישה -פחות להתעצבן על כל דבר ,וכאלה . זה תהליך לשנות את זה . קודם כל צריכה לבוא המודעות .

זה מאוד תלוי במקרה

נניח שתפגשי מישהי שתספר שבעלה מכה אותה ומשפיל אותה ותעיד שזה משפיע על מצב הרוח שלה, לא יראה לך נכון בשבילה לעזוב את הבעל? יראה לך הגיוני שהיא תמשיך להיות מבואסת גם אחרי שתעזוב את הבעל ותפסיק את המצב הלא נעים? תטעני שבכל קשר זוגי היא תרגיש רע גם אם לא יכו וישפילו אותה כי הבעיה אצלה? או שבגלל שאת מאמינה שאת זו שקובעת איך יתייחסו אלייך, תטעני שכל בחור שהיא תכיר יכה אותה וישפיל אותה? זו אנלוגיה קיצונית, אני יודעת, אבל הבסיס הוא אותו בסיס. תקראי שוב את מה שכתבתי, אני עובדת בבית משוגעים, אני ממש לא היחידה שמרגישה ככה ובנוסף בגלל השעות הארוכות אין לי אפשרות לקיים חיים פרטיים ולעשות דברים שאני אוהבת ולפגוש חברים וזה משהו שמשפיע עלי בנוסף. קשה לי מאוד מאוד להאמין שבמקום עבודה אחר בו לא אדרש לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה ואוכל לקיים חיים פרטיים ובנוסף לא איאלץ לעבוד בלחץ מטורף שכזה עם יחס מזעזע מקולגות, אני ארגיש אותו הדבר. אין לי ספק שאני אמצא עבודה פחות בעייתית, כל עבודה תהיה פחות בעייתית מזו. השעות המטורפות שאני נדרשת לעבוד לא קשורות לדפוס התנהגות שלי, גם לא סוג העבודה שהוא מאוד לחוץ וגם לא הנהלים שנהוגים במקום העבודה. אין פה שום קשר ללקיחת אחריות שלי ואם כבר ההחלטה לעזוב את מקום העבודה ולחפש מקום עבודה חדש עם תנאים נורמלים, זה הצעד של לקיחת האחריות שלי (בניגוד לאנשים שאני מכירה שטוענים ששוק העבודה במצב רע אז נשארים בעבודה שהם לא מרוצים ממנה וסובלים).

למעלה