לקוני איי-ביי

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

powo

New member
לקוני איי-ביי

אני שבור.היום ניסיתי לקנות מספר מטבעות מנדט.ומישהו ממש בחצי הדקה האחרונה זרק אותי.ולא היה לי מספיק זמן להוסיף למחיר. האם יש למישהו איזה טיפ או לחילופין איך להצליח להבא.בתודה מראש אברהם

תמיר1991

New member
אז ככה:

רבע שעה לפני שהמכירה שלי מסתיימת, אני צמוד למסך, וכל 20 שניות עושה רענן, וחוזר חלילה. כשמישהו לוקח לי, בשיא המהירות אני מציע הצעה נוספת. שמוליק סיפר לי שפעם 6 שניות לפני סיום מכירה הוא זכה בה. בהצלחה בהמשך!@ תמיר.

הפטנט פשוט מאוד:

העקרון באי-ביי הוא שהמחיר המקסימלי שנתת אינו בהכרח המחיר שתשלם, אלא הזוכה משלם קצת יותר מהמחיר הבא אחריו. ודוגמא - נאמר שאברהם ואני מתמודדים על אותו פריט. אברהם מציע יומיים לפני הזמן 20 דולר, ודקה לפני סיום המכירה אני אציע 50 דולר. אני אזכה, ואשלם 21 בלבד. לכן, מה שצריך לעשות הוא כך: תחליט מהו המחיר הכי גבוה שאתה מוכן לשלם, ותציע אותו חצי דקה לפני שמסתיימת המכירה. זה הכל. ואגב, יש תוכנה באתר מסויים, שאפשר לתת לה את המחיר, והמחשב מגיש עבורך את ההצעה ממש בשניה האחרונה. זה טוב במיוחד למי שרוצה ללכת לישון באותו הזמן...

1עדיקקל

New member
צודק

לאחר מס' פעמים בהם הפסדתי פריט - בד"כ בשעות הקטנות של הלילה מה שהוסיף לתיסכול, למדתי את השיטה, בעיקרון אבא של נעם צודק-יש להחליט מהוא הסכום המקסימלי שמוכנים להשקיע ולהכניס אותו כמה שיותר מאוחר (יש להיזהר שלא מאוחר מדי..). המע' תחשב לתשלום רק "קפיצה" אחת מעל המקסימום באותו רגע (שוב - יש לקחת בחשבון שגם אחרים נוהגים כך). עצה חשובה נוספת - לא למהר להציע וזה מ 3 סיבות : א. יש מי שעוקב אחר הצעותיכם בלי שתדעו. ב. תפחיתו את הסיכוי להעלאה מהירה של המחיר ג. "תרדימו" את היריבים גם מזל אף פעם לא מזיק בעניינים אלה בהצלחה!!

להציע את ההצעה בשניות האחרונות

כשיש פריטים שאני ממש לחוץ עליהם אני מציע את ההצעה שלי בשניות האחרונות. הבעיה היא שעם מישהו הציע הצעה גבוהה מההצעה שלי (עוד לפני שאני הגשתי את שלי), אין לי אפשרות לתקן אותה. לגבי הפריט שזכיתי בו 6 שניות לפני הסוף זה היה סיפור מאוד נחמד. המכירה הסתיימה אי שם בשעות הקטנות של הלילה בין שישי לשבת. בדיוק באותו לילה ביצענו פרוייקט באחד מהמבנים ששייכים לקבוצת ידיעות אחרונות. סיימנו את הפרוייקט כ10 דקות לפני סיום המכירה. הנציג של היחידה בה בצענו את הפרוייקט היה לחוץ להגיע הביתה משום שאישתו היתה בחודש התשיעי להריונה, ועם חום. היה לי ברור שלא יהיה זה הוגן מבחינתי לבקש ממנו להמתין, ושאין סיכוי שאני אצליח להגיע הביתה לפני שהמכירה תיגמר. הפתרון היה לנסוע במהירות למשרד ומשם להגיש את ההצעה. בקיצור נסעתי כמו משוגע, אני חושב שמעולם לא עברתי בזמן כל כך קצר כל כך הרבה עבירות תנועה. הגעתי לעבודה, התפרצתי פנימה כשאני מתעלם מהשומר, נכנסתי למשרד שלי ומבלי לראות כלל מה המחיר הנוכחי, הגשתי הצעה ולחצתי על Send. כמה שניות לאחר מכן, גיליתי שזכיתי במכירה, וההצעה שלי הגיעה 6 שניות לפני סיומה. הפריט אותו קניתי היה הבול פתח תקוה, שהוצא בשנת 1914, אחד הפריטים המיוחדים ביותר שיש ברשותי.

איזה פוקס!

ושאלה - חשבתי שכל הבולים מלפני קום המדינה היו הבולים האלה של קבר רחל, מגדל דויד וכיפת הסלע, שכתוב עליהם "פלשתינה א"י". לא שמעתי מעולם על בול פתח תקווה. תוכל להעלות תמונה?

בול פתח תקוה

בול פתח תקוה הוא הבול העברי הראשון לאחר 2000 שנות. עכשיו ברצינות, הבול הוצא בשנת 1914 ע"י ראש המועצה של פתח תקוה, יצחק גולדנהירש. הוא הגיע להסכם עם הדואר האוסטרי שפעל בארץ. כעיקרון הבול היה אמור לכסות את משלוח המכתב ליפו, ושם היה צורך לבייל אותו בבול נוסף של הדואר האוסטרי. באותה תקופה פתח תקוה היתה שרויה במאבק קשה בין הדור הותיק של המושבה לדור הצעיר. ראש המועצה היה מזוהה עם הדור הותיק. צעירי המושבה החליטו לנצל את ההזדמנות ופנו לשלטונות התורכים ודווחו על ה"מרד" של ראש העיר. הוצאת הבולים, כמוה כאי הכרה בריבונות התורכית על פתח תקוה. בנוסף לכך, הם לא שכחו להדגיש שהציור שעל הבול, מחרשה על רקע עץ תפוז היתה לא היה מקרי, משום שגולדנהירש עצמו היה מגדל תפוזים, וסמלו האישי היה מורכב ממחרשה ועץ תפוז. גולדנהירש נאלץ לגנוז את הבולים, ולשלם בקשיש של בקבוק עראק, 200 סיגריות מיובאות ו60 פראנק צרפתים. וכך בא לסיומו הפרק הקצר של בול הדאר העברי הראשון.

ליילנד

New member
WOW מדהים

גם אני לא פגשתי בבול הזה מעודי אפילו לא כתמונה בספר או משהו כזה. גם הסיפור עליו מעניין.

תמיר1991

New member
בול נהדר!

שמעתי בעברי את הסיפור המדהים שלך, ואני שמח שכום נחשפו אליו. תמיר.

אמא של, להשכלה הכללית בנושא,

הכנסי לרשימת המאמרים של הפורום, וקראי את מאמרו הקצר והמרתק של דורון על הבולים של טרום המדינה.

מישהו יכול להסביר לי

איך אני מחשב את המחיר הסופי של בובה מסוימת באיבי אחרי משלוח לארץ והכל?

בּני

New member
מחיר

אם הבנתי אותך נכון אז זה פשוט מאוד. שואלים את המוכר כמה עולה משלוח של הפריט לישראל, מוסיפים למחיר הקניה ומקבלים מחיר כללי... ואם אתה שולח לו את הכסף בדואר אז תוסיף גם את עלות המשלוח הזה. בהצלחה. אגב, (אני מסתכן פה בירידה עצבנית מצד אריק אבל אני אסתכן
) בובה של דנבר הדינוזאור מעניינת אותך? בני

למעלה