לקוח סמוי במסעדה

The new me9

New member
לקוח סמוי במסעדה

אחי גר בצפון

ורוצה להיות לקוח סמוי במסעדות

איך הייתם ממליצים לי להפנות אותו לחפש כזו עבודה שניה וזמנית?

גגלתי ומצאתי לינקים לחברות השמה כאלה.
משהו נוסף?

salo22

New member
אה ?

לקוח אין בעיה להיות, סמוי יש במשטרה, השילוב בעייתי.

s0sem1

New member
דוקא לא

רוב רשתות בתי הקפה (וגם לא מעט מסעדות) משתמשות בשירותי חברות אשר שולחות לקוחות סמויים למסעדה, שבסיום הארוחה ממלאים דוח מפורט על הביקור, לפי קריטריונים שהבעלים ביקשו לבדוק (ניקיון, זמן עד הנחת תפריט, טיפול בבעיות וכו' וכו'). אגב, לא רק מסעדות, גם חנויות בגדים וכד'.

salo22

New member
וואו, עצוב.. עבודה בעיניים..

מקומות טובים לא צריכים שטויות כאלה, אבל אז כנראה לא תהיה פרנסה לחברות קיקיוניות.

Gargeran

New member
למה לא?

"מקומות טובים לא צריכים שטויות כאלה"? למה? כי השף/בעלים יכול להיות בטוח שכשהוא לא נמצא כולם במסעדה עובדים כמו שצריך ושאף מלצר לא זורק?
להיפך... אני חושב שדווקא למקומות טובים ורציניים יש אינטרס להשתמש בשירותים האלו, כדי "לנטר" את תפקוד הצוות שלהם כשהם לא שם לתת הכוונות ולהשגיח.

לא תמיד יש מי שיוכל לתת להם את הביקורת הרלוונטית והכנה כשהם לא שם.

salo22

New member
התעשייה שהתפתחה סביב התעשייה

או יותר נכון תופסי טרמפ שונים מסביב לעולם המסעדות, במיוחד יועצים, יחצנים, בודקים, מבקרים בתשלום, מביני עניין לכאורה, גומלי חסדים, בזוי מאוד בעיני בכל מקרה, אבל זה לא ויכוח לדיון כאן בפורום, יותר עמוק מזה.

החתולית

New member
בכלל לא עבודה בעיניים

מיטב רשתות בתי המלון והחנויות בעולם, בתי חולים, משרדים נותני שירות ומסעדות, משתמשים בחברות סוקרות שירותים. אחת השיטות לביצוע סקר שירותים, היא שימוש במה שמכונה "לקוחות סמויים", היינו אנשים שמשתמשים בשירותים וממלאים דו"ח.

זו התנהלות מוכרת בכל העולם וגם בארץ.

salo22

New member
זו שזו התנהלות מוכרת

לא אומר שאני צריך להעריך את דבר העבודה הזו
במקום שמסעדה א תקבל את אח של פותח השירשור בתור בודק סמוי, יש הרבה דרכים יעילות הרבה יותר וזולות הרבה יותר לשפר את העסק. אבל כמו שציינתי,כמובן שאפשר ללמוד מכל סוג של ביקורת, לדעתי לא צריכים חברה שתפעיל אופרציה סמויה בשביל זה, אפשר לשלוח שכן, חבר, מישהו שסומכים עליו, או סתם לחפש ברשת, תמיד תצוץ ביקורת רלוונטית. ובעל בית שלא יודע להבחין בעצמו בעיות ברורות בעסק שלו ולשפר, אולי עדיף שלא יפתח מקום, אני לא בטוח שסועדים סמויים יצליחו להעיר את עיניו גם כן.

salo22

New member
ויש הבדל משמעותי אגב

בין מסעדה, לבית מלון, בית חולים.. אז שיהיו סמויים, אנחנו נפסיק להתנדב פה
כל פעם שמדברים על זה, אני נזכר בזוג היועצים הקיקיונים שעמדו להם בטאנטי באצ'י בזמן שהמתנתי למשלוח, והסעיף עולה לי, סורי.. שוב, כל ביקורת ראוי לקחת בחשבון, ויש במסעדות מספיק סועדים אמיתיים שחשוב להם להעביר ביקורת ועושים זאת, אחרת פשוט נסגור הפורום וזהו.. באמת שלא רואה את היתרון ב"סועד סמוי" מול "סתם סועד שרוצה לתת ביקורת", אבל אולי אם רוצים להפעיל סטופר ולדעת כמה זמן עבר בין מנה למנה (קרחצן, מיותר מאוד לטעמי), אפשר גם לשלוח את ניב גלבוע.. מסעדה לא צריכה להיות מדע מדוייק, זה בזבוז של זמן לטעמי.

Gargeran

New member
מאוד לא מסכים איתך...

אתה אף פעם לא באמת יודע אם למישהו שכותב ביקורת באינטרנט יש אינטרס סמוי או לא.
מסכים איתך שלשלוח שכן/חבר יכול להיות יעיל באותה מידה, אבל לא תמיד כולם יודעים לשים את הדגש על הדברים המתאימים...

אתה אולי גם קצת מפספס את המטרה של הפורום הזה, המטרה היא להוות מקור לסועדים ולא למסעדנים, זה שמסעדנים יכולים להעזר בו, לא הופך את זה למטרה העיקרית שלו, אז הפורום הזה ראוי להמשיך בעוד הסועדים הסמויים צפויים להמשיך, ולא.. אי אפשר לשלוח את ניב גלבוע, בדיוק מעצם העובדה שהוא לא מקבל יחס שווה כמו כל לקוח אחר, למרות שהוא מנסה להציג את זה ככה. ממליץ לך לבדוק לדוגמא כמה זמן לוקח לך לקבל את המנות הראשונות והעיקריות במסעדות שאליהן הוא הולך.

גם לא הבנתי למה המשפט "מסעדה לא צריכה להיות מדוייק" אמור להיות רלוונטי בנושא הזה.

אני יכול לקבל את זה שאתה לא מסכים עם הרעיון, אבל זה לא הופך אותו למיותר.
ביקורת פנים זה דבר שמבוצע היום בכל חברה שמכבדת את עצמה, בכל תחום, גם בכאלו שהם לא בתחום השירותיות. עד שיהיו נתונים מדידים אוטומאטיים שיאפשרו לבקר את המסעדות, מבקרים סמויים זו דרך מאוד לגיטימית.

salo22

New member
מעריך את זה שאתה כותב תשובות מפורטות

אבל בוא לא נרחיב הדיון לכלל בתי עסק, אנו מדברים על מסעדות. לא מדובר בסועדים סמויים שהם "מקצוענים" של מישלן או באלו שמשתתפים באליפות המסעדות של גורדון רמזי, וגם זה גימיק לטעמי אבל לא מיותר כמו לחשוב שיש מקום לסועדים סמויים בארץ שהם האח של שמעוניין לעבוד והשכנה ההיא שאוהבת לאכול.. בוא נהיה ריאליים..

salo22

New member
אגב לא מתייחס לכל מה שכתבת

כי באמת קצת קשה לטעמי לנהל ככה דיונים מקיפים על נושאים צרכניים ומסעדות - אבל דבר אחד אני חושב שאתה לא בכיוון, הפורום הזה מיועד למסעדנים לא פחות מאשר לסועדים, חבל מאוד על אלו שלא קוראים פה, ואני מתאר לעצמי שיש רבים, יעזור להם מאוד להסתובב כאן מידי פעם, אתה יודע לא על חשבון הדברים החשובים באמת, ככה כבונוס.

Gargeran

New member
אז הפעם תשובה קצרה.. (יחסית)

האמת שגם אין פסול בלקוח סמוי שהוא לא מומחה קולינארי, הרי גם הלקוח הממוצע הוא לא גאון קולינארי בדרך כלל.
אז בסופו של דבר, גם אם בעלי המסעדות ישלחו את השכנים/חברים שלהם זה בסדר באותה מידה, השאלה היא אם הם יכולים לקבל מהם תשובה אובייקטיבית ולא אחת כזאת שסתם מנסה להחמיא בשל הקרבה

salo22

New member
לקוח סמוי במסעדה שאינו מומחה בתחום

זה נהדר, אבל לטעמי זו לא אמורה להיות הגדרה של מקצוע.. זה כל העניין..

החתולית

New member
לקוח סמוי במסעדה לא צריך להיות מומחה

קולינארי. המטרה היא בעיקר לבדוק שירות, נקיון וכו'.

salo22

New member
אוקיי

אז אולי באמת היה ראוי לשאול השאלה בפורום צרכנות או כזה הקשור לחיפוש עבודה.

החתולית

New member
נכון, או בשירשור

אבל אם לא היה שואל, לא הייתי יכולה לכתוב שהשאלה צריכה לעלות בשירשור
ואי אפשר היה לצחוק עלי בנושא. מה אני לא עושה כדי לעשות טוב לגולשים בפורום...

salo22

New member
ולגבי ניב גלבוע התלוצצתי

אבל אני חושב שלא הבנת את זה.. בביקורות המזעזעות שלו הוא היה מודד עם סטופר..

למעלה