לקוחות

superyal

New member
לקוחות

קצת צחוקים צריך פה לא? אני עובדת בתמיכה טכנית של אינטרנט ואני יודעת שיש אנשים שלא הכי מבינים במחשבים... מה לעשות.. אבל יש מצבים שזה קיצוני.. לקוח: " המחשב שלי לא נדלק לי בכלל" תומך: " עקרונית אנחנו תומכים רק באינטרנט אבל נראה אם אני אצליח לעזור, בוא תנסה שניה ללחוץ על הכפתור.." רעש של נפילה ת : "הכל בסדר?" ל: " כן נפל לי פשוט הפנס.." ת: " הפנס..?" ל: " כן יש פה הפסקת חשמל..." ל: " יש לי ניתוקים כל הזמן" ת: " מתי התחילה הבעיה?" ל: "כל הזמן מאז שיש לי אינטרנט יש לי ניתוקים, זה רק בגללכם לפני שהיה לי אינטרנט לא התנתק לי בכלל!!" ל: "אני לא מצליח להתחבר לאינטרנט" ת: "אוקי בוא נבדוק את זה - בוא נלחץ על התחל.." ל: "אהה אני צריך להיות ליד המחשב?" לקוח שמחובר דרך בזק לאנטרנט (ADSL למבינים..) ל: " אני לא מצליח להתחבר.." התומך בודק מלא דברים ומגלה שהבעיה עם הקו של בזק ת : "כדאי אולי להתקשר לבזק לבדוק את הבעיה" ל: "יכול להיות שזה קשור לזה שבזק ניתקו אותנו?" ל: "רציתי לברר אם זכיתי במכרז בטלויזיה" ת: " אדוני הגעת לתמיכה הטכנית של האינטרנט." ל: " בסדר אני רוצה לברר את התוצאות של המכרז.." ת: " אין בעיה אדוני אבל הגעתי לאינטרנט לא למכרז של הטלויזיה" ל: " אבל רק תגיד לי אם זכיתי.." ילד בן 10 פחות או יותר מתקשר ל: " שלום מדבר הטכנאי מחשבים של **** אני מתקין לו פה את המחשב ולא מתחבר לאינטרנט" ת: " אוקי בוא נלחץ על התחל.." ל: " התחל? איפה זה? " ת: " התחל למטה בצד ימין" ל: "כן אני יודע אני טכנאי" ת: " אוקי בוא נכנס ללוח בקרה" ל: " נו נו נו " ת: (מדבר יותר מהר--הרי הוא טכנאי) "אוקי נכנס לחיבורי רשת ולחייגן" ל: "רגע רגע רגע.." וכך נמשכת כל השיחה.. יש תקלה באיזור חדרה ללקוחות הכבלים-- מוקד התמיכה שם מזכירה מיוחדת ללקוחות שמתקשרים "ללקוחות הכבלים באיזור חדרה אנו מודעים לקשיים בהתחברות אנא נסו מאוחר יותר.." ל: "שלום אני מחובר דרך כבלים בחדרה.. רק רציתי לברר אם זה קשור אלי.." כעבור שעתיים לקוח אחר- " אני כבר שעתיים לא מצליח להתחבר" ת: "למה לא התקשרת קודם?" ל: " אמרתם שיש תקלה" ת: " אתה מאזור חדרה ומחובר בכבלים?" ל: " לא אני מחובר עם בזק באילת אבל חשבתי שאולי זה קשור..." אחד המדדים לבדוק אם יש בעיה זה להסתכל על המודם ואילו נורות דלוקות עליו: ל: " אני לא מצליח להתחבר" ת: " איזה נורות דולקות על המודם שלך?" ל: "אהה רק אחת מהבהבת" ת: " איזה מודם זה ? מה כתוב עליו?" ל: " HP" ת: " HP אני לא מכיר מודם כזה אתה בטוח?" ל: " כן כן HP" ת: "אולי אתה בטעות מסתכל על המדפסת? " ל: "אולי..." ל: " אני לא מצליח להתחבר" ת: " איזה נורות דולקות על המודם שלך?" ל: " רגע אני אביא אותו..." ת: "הוא לא ליד המחשב?" ל: " לא הזזתי אותו הוא הפריע כאן..." ל: " אני לא מצליח להתחבר" ת: " איזה נורות דולקות על המודם שלך?" ל: " שום נורה" ת: " הוא מחובר לחשמל?" ל: " אהה אופס..- יכול להיות שבגלל זה אי אפשר להתחבר..?" עוד כל מיני הברקות... לקוחות עם windows באנגלית שלא יודעים מילה באנגלית או יותר גרוע לקוחות עם windows בעברית שלא מדברים מילה עברית... לקוחות שמתקשרים כל יום כי הם שכחו את הסיסמא למרות שפעם אחר פעם מייעצים להם לרשום.. יש עוד הרבה דברים אבל אני אשמור לפעם הבאה...

תשובות שתמיד רציתי לענות ללקוחות

אבל לא יכולתי לקוח: שלום יש לי תקלה בחיבור לאינטרנט. תומך: תקלה באינטרנט אתה אומר? לא יכול להיות! למה אתה לא מתקשר מדי פעם לשאול מה שלומנו? אם הכל בסדר? למה אתה לא מזמין אותנו לחמין של שבת? הה? לקוח: שלום אני לקוח שלכם. תומך: לקוח? שלנו? מה אתה אומר? ואתה חושב שזה נותן לך את הזכות לפנות אלינו? לקוח: לפני שהתחברתי אליכם לא היו לי וירוסים. תומך: צודק. זה אנחנו. חשפת אותנו. אנחנו נשתדל להפסיק עם זה. לקוח: מאז שעברתי לחברה שלכם יש לי ניתוקים. תומך: נו... לא קלטת את הרמז שאתה לא רצוי? מה עוד אנחנו צריכים לעשות? לקוח: חצי שעה אני ממתין על הקו! תומך: נו אז מה? ואני 8 שעות ביום מדבר עם אנאלפבתים כמוך יום אחרי יום במשך שנתיים ואתה לא שומע אותי מתלונן על זה! לקוח: אני לא גולש תומך: ניסית לחייג לאינטרנט לפני? לקוח? מה זאת אומרת? תומך: נסה לחייג ותגיד לי אם אתה גולש. לקוח: וואלה זה עובד. תודה. תומך: יופי רק אל תשכח תמיד לחייג לפני שגולשים כי אז אין חיבור לאינטרנט. לאחר כמה שעות שוב הלקוח מתקשר.... לקוח: הדואר לא עובד לי תומך: ניסית להתחבר? לקוח: מה גם פה צריך להתחבר לאינטרנט לפני שמושכים דואר? תומך: מה פתאום נראה לך? ממש לא צריך. הדואר מגיע לך באמצעות גמדים זעירים שרצים מאוד מאוד מהר דרך קוי הטלפון. אם תהיה בשקט אבל ממש בשקט ותצמיד את האוזן לקיר, תוכל לשמוע אותם רצים כל פעם כשאתה פותח את האאוטלוק. לקוח: אתה יכול לראות את מה שאני עושה? תומך: בטח שכן. ותוציא את האצבע מהאף זה מגעיל. לקוח: שלום לא עובד לי החיבור בממיר של YES/כבלים. תומך: תגיד לי מה נסגר איתך? המתנת 20 דקות על הקו, שמעת שוב ושוב שהגעת לחברת XXX שהיא הכי טובה באינטרנט, יש לה את האינטרנט הכי מהיר, יש לה מבצעי שידרוג לחבילות אינטרנט, מדברים איתך על וירוסים, סינון דואר זבל, לעשות הפעלה מחדש של המחשב, ואחרי כל זה אתה מביא לי את המשפט הזה שיש לך בעיה בטלויזיה? מה נסגר איתך בן אדם? רוצה לספר לי גם שהמכונת כביסה עושה בעיות? אם כן אז אני תיכף אצלך עם מסיר אבנית. לקוח: די נשבר לי! מאז שאני איתכם כל הזמן יש ניתוקים, איטיות, אין גלישה, האינטרנט שלכם דפוק לגמרי וכל הזמן אני איתכם בשיחות. אם אתם לא פותרים לי את התקלה עכשיו אני מתנתק ממכם. תומך: אתה יודע מה? לך על זה! תתנתק! תעשו לנו ולך טובה. לנו כי אתה כל הזמן מתקשר והתקלה בכלל לא אצלנו. כנראה שאתה ואינטרנט פשוט לא הולכים ביחד. מה לעשות, יש אנשים שמנסים להיות ביחד, רואים שזה לא עובד ונפרדים. אתה ואינטרנט בדיוק אותו הדבר. ניסיתם, ראיתם שזה לא עובד, עדיף להיפרד. לקוח: יש לי תקלה. עושים בדיקות ומגיעים למסקנה שמדובר במחשב... תומך: התקלה במחשב לקוח: אבל אתמול הוא עבד בסדר. תומך: מה????!!!! הוא לא הודיע לך ששהוא עומד להתקלקל???!!! ממש לא יפה מצידו. איך המחשב הזה מעז? אחי שמע זה ממש לא לעניין מצידו. המחשב שלי תמיד מודיע לי שהוא עומד להתקלקל מינימום שבוע לפני כדי לא להפתיע אותי. אפילו מרים טלפון יום לפני כדי שאני לא אשכח. לקוח: עשיתי port forwarding לשרת exchange מהראוטר והpackets לא עוברים בtunneling של הdhcp. חשבתי שזו תקלה בהצפנה של הפרוטוקול wap אבל בכלל היה מדובר בerore של הsocket של הDMZ. מאיפה לדעתך נובעת התקלה? תומך: אחי עזוב אותי. מה עשיתי לך רע שנפלת עלי ? מה עם איזה ספר במקום לבלבל לי את השכל בשפה טכנית שאני לא מבין? אולי סרט? עלי אפילו. או שתלך לבלות קצת זמן איכות עם המשפחה? רד ממני ותן לי לדבר עם אנשים שמדברים עברית. לקוח: למה התיבת דואר שאתם נותנים היא כל כך קטנה וג'ימייל נותנים 2 ג'יגה? תומך: כי אנחנו קמצנים. לקוח (ילד): נכנסו לי תוכנות פורנו למחשב שאני לא מצליח להיפטר מהן. מה לעשות? תומך: לא יודע מה אתה עומד לעשות אבל אני תיכף מתקשר לאבא ואמא שלך ומספר להם לאיזה אתרים גלשת ואתה בצרות! לקוח: איך מוחקים את היסטורית הגלישה בדפדפן? תומך: שוב גלשת לאתרי סקס? כמה זה שווה לך כדי שאני לא אספר לאישתך? לקוח(ילד) : יש לי פינגים גבוהים במשחקי רשת! וזה לכל השרתים! המשחק עובד לי לאט! תומך: תמצא חיים. וחברה.

JaneLame

New member
שולט!!

הרגת אותי עם האצבע באף
יש לקוחות שמתקשרים ולועסים בטלפון, שזה יותר גרוע. חלקם גם מעלים גירה.

היתה לי פעם לקוחה שבאמצע השיחה

פתאום אני שומע אותה מורידה מים באסלה ומצחקקת לה "לקחתי אותך לשירותים איתי..." מה שעניתי לה וזו באמת היתה התשובה שלי במציאות היה "גברת, זה היה ממש מגעיל מה שעשית עכשיו. זה לא לעניין, לא אסתטי, לא סימפטי ואני מבקש ממך לא לעשות את זה בחיים יותר כשאת מתקשרת אלינו".

ולא חסרים הלקוחות

שהולכים מכות תוך כדי השיחה ומקללים את כל בני המשפחה ומשאירים אותי להמתין. מה שמעניין שאלי הם מאוד נחמדים שנייה אחרי שצרחו על כל הבית. אבל לי יש כלל, אם המריבה לוקחת יותר מ-3 דקות ומייבשים אותי על הקו אז אני מתעד במערכת שיש מריבות בבית ולא מתייחסים אלי ואז אני מנתק.

JaneLame

New member
ואלו שכל 5 דקות מעבירים אותך למישהו

אחר בבית, שתתחיל את השיחה מהתחלה ותסביר למישהו הזה מה עשינו עד עכשיו ומה זה מחשב בכלל. ואלו שהילדים שלהם ברקע צורחים כמו עגלים שמובלים לשחיטה, והלקוח לא יכול לשים אותם בחדר אחר בזמן שהוא מדבר בטלפון. ואלו שעונים לסלולרי באמצע שיחת תמיכה ומדברים עם הבנאדם שעל הקו שם כמה דקות על הא ודא. ואלו שאומרים לי, "רגע, אני אקרא למשה, הוא יודע את הסיסמא". ואז הם צורחים מושההההההההההההה!!!!!!!!! כאילו אותו משה איבד 99% מהשמיעה שלו, מבלי להרחיק את שפופרת הטלפון מהפה הצרחני שלהם. הרבה פעמים אני מחזיקה את עצמי מלנתק את השיחה.

KFIRB

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif|בוקס

ואת אלו שמגיעים לשלוחה הלא נכונה ומתחילים לשוחח בשפות זרות (ספרדית,אנגלית , רוסית, רומנית).... ואת אלו שמבקשים את הנציג ג'רופי שעזב לפני עשרים שנה כשהם היו לקוחות חדשים.... ואת אלה שמאיימים מרחוק..."לא כדאי לו להתעסק איתינן " והלקוח שמושחח איתי אומר "עוד רגע, תיתן לי לדבר איתו..." תגובות רגשיות ... בכי , תחנונים... ואת אלו שלאחר אימות נתונים מוסרים את גודל התחתונים שלהם...

itaym02

New member
ואת אלו שמתעקשים שלא קיבלו את

הקובץ מספק התשתית\אינטרנט, למרות שלפני חמש דקות עם נציג אחר קיבלתי את תאריך הגעת הקובץ והמספר הסידורי שלו. ואת אלו שלא יודעים להעביר שיחה ובסוף אתה מגיע למנקה (למרות שכאן אני חשד במעשה זדון).

גם אותי מגעיל שאנשים מדברים איתי

מהשירותים... אף פעם לא אמרתי משהו על זה, כי זה לא התפקיד שלי לנזוף בהם על הנימוסים. (כמו שלא מבקשים מלקוח להפסיק לצעוק... זה רק גורר התנגדויות מיותרות) מה שכן היה מצחיק זה מישהו שהתקשר אליי מהמיטה עם אשתו להזמין סרט אירוטי... והם די היו באמצע...

Benjamin Turner

New member
א-הה... ואיזה "קטנה" מצד הלקוחות

שלשום בלילה התחילו אצלי בעיות בגלישה: המודם מתקשה להתחבר, וגם כשהוא מתחבר הוא מתנתק לאחר מספר דקות ספור. מתקשרת לבזק
מבצעים אתי בדיקות שקעים וניתוקי טלפונים
מנסים להתחבר, הולך
סבבה עשר דקות לאחר מכן שוב ניתוק טוב, מתקשרת לנטויז'ן
תוך כדי המתנה קולטת שעדיף לבדוק קודם מה קורה עם החיבור הטכניוני
מנסה להתחבר
לא הולך
מנתקת לנטויז'ן חוזרת לבזק
החצופים מעזים לטעון שמדובר בבעיית ספק (בלי לבדוק)
אני מנחיתה את האמת הערומה על פרצופם השקרני (שני הספקים עושים בעיות בו זמנית? הגיוני מאוד)
הפעם בדיקת מהירות הורדה עם שם המשתמש של בזק (WTF? אני התלוננתי על מהירות?)
מהירות יפה
"גברת, הבעיה לא אצלנו, יש לך וירוס במחשב" טוב, לחץ והיסטריה
הפעלת כל תוכנת אנטי-וירוס, אנטי spyware ואנטי adware שמותקנת לי על המחשב
לא אותר מזיק מנסה בעצמי להיכנס לאתר של בזק שוב ולגלוש קצת יותר זמן בו (בלי קשר להורדות)
לא מצליחה להתחבר מתקשרת לבזק
מבקשים ממני להחליף פילטר
מצליחה להתחבר
"גברת, את רואה? אין בעיה, הבעיה לא אצלנו"
נכנסת לאתר של בזק
משאירה את התומכת הירוקה להפליא קצת על הקו
אלוהים רואה כמה אני סובלת ומחליט לעשות לי נס עם שניים סוכר
החיבור נתקע, אי אפשר לבדוק מהירות גלישה-יש! תומכת בזק (כבר ציינתי שהיא היתה ירוקה מהקנאה של ג'ניפר אניסטון באנג'לינה ג'ולי?) קולטת שאולי בכל זאת יש כאן בעיה והיא לא במחשב שלי
מבקשת ממני לשלוח פינג
עובד
מעזה לטעון שאין שום בעיה
חוטפת את הצעקות העצבניות של מכורת אינטרנט שמושא התמכרותה נמנע ממנה כבר כמה שעות טובות
מתבקש להעביר לתומך בכיר
לאחר שכנועים מוטיבצניוניים ("אם לא אז תנתקו אותי") מסכימה תומך בכיר עולה על הקו
מבקש ממני לבדוק את כרטיס הרשת (כדי לראות אם אני על 10 או 100 Mbps-שוב, WTF?)
מסתבר לו שכבר העבירו אותי בעבר ל10
הללויה, נשלח טכנאי (לא לפני שהוזהרתי חזור והזהר כי במידה ויש לי שקע פיראטי או ציוד מחובר לקו או השד יודע מה, אחויב בתשלום, כאשר אני מסבירה מנגד שאין לי אף אחד מהדברים הללו וגם לא כוונה כלשהי לשלם) הלאיתי אתכם מספיק ולכן לא ניכנס לדרך הנבזית שבה בזק העירו אותי בשבע בבוקר (לאחר שירדתי מהקו אתם בערך בחמש), שלחו טכנאי שלא התקשר חצי שעה טרם הגעתו והגיע בדיוק כשהייתי במקלחת וכו' וגו', העיקר שיש לי אינטרנט (הוחלפו איזה חוטים בארון בחוץ, לא מבינה בזה כלום). יש לציין לטובה את נציגי שירות התיקונים של בזק (166) שלא רק וידאו אתי שהתקלה נפתרה, אלא השאירו אותי בהשגחה (ממש כמו בבית חולים
) וחזרו והתקשרו אלי במהלך היום כדי לוודא שהתקלה לא חוזרת. זה שירות. בקיצור, גם אתם לא ממש טליתות שכולן תכלת

Benjamin Turner

New member
אוי, העילגות ../images/Emo163.gif

מתבקש=מתבקשת מוטיבצניוניים=מוטיבציוניים

superyal

New member
לומר את האמת...

אני עובדת בספק אינטרנט לא בבזק ואני חייבת לציין (עזבי את הרמה הטכנית שלהם) היחס שלהם ללקוחות הוא נוראי אני עושה הרבה פעמים שיחות ועידה ואני עוצרת את עצמי מלצעוק על התומך שלהם שמדבר ממש לא יפה ובלי סבלנות ללקוחות אני בטוחה שיש גם אצלנו תומכים כאלה אבל בבזק זה ממש מקיף כמעט לכל התומכים שלהם זה ממש מרגיז מצד שני ביחס לכבלים כמעט ולא צריך לדבר עם בזק כי יש להם פחות תקלות מהכבלים

JaneLame

New member
יודעת מה,

בפעם הבאה שיש לך בעיות מחשב דברי איתנו. יש פה תומכים טכניים כמו זבל, ולא צריכים לחכות שעה ולשמוע את התקליט של בזק, נטוויז'ן או מי שזה לא יהיה.

Benjamin Turner

New member
מי זה ה"אנחנו" שמובלע ב"איתנו"? ../images/Emo8.gif

דווקא ההמתנה היתה ממש קצרה (שתיים-שלוש-ארבע לפנות בוקר), הבעיה שהתומכים לא יודעים מהחיים שלהם (באמת, לבדוק מהירות הורדה כשהבעיה היא ניתוקים פעם בכמה דקות... להבהיל אותי עם וירוסים...). האמת, אני לא מאמינה שמישהו קרא את כל זה
סתם הוצאתי קצת תיסכולים

למעלה