לקוחות

JaneLame

New member
איתנו==הפורום.

יש פה לפחות 3 תומכים ממורמרים שהיו מתים לדבר עם מישהי שיודעת לקרוא ולכתוב (ע"ע את) מידי פעם, לשם שינוי. הסיבה שיש תומכים שנשמעים דבילים היא שהלקוחות דבילים. צריכה להיות קורלציה בין התומך לנתמך. מה גם ש-ISPs מעדיפים להשקיע כסף בהכשרת כוח אדם חדש ולא בטיפוח ושימור התומכים הקיימים, המנוסים. מי שכבר מדיע למצב שהוא יודע מהחיים שלו, סימן שהוא כבר שחוק לגמרי. יוצא דופן הוא קיפוד מצוי, אחד מיושבי הפורום הזה, שמשום מה תמיד רגוע ושלו ולא מתעצבן, גם כשהוא מדבר אל העצים ואל האבנים (==לקוחות).

תני לי להגיד לך משהו על השלווה שלי

אני מאמין שבתמיכה טכנית או בכלל בשירות לקוחות צריך ליישם את העיקרון שעליו מבוסס אומנות הלחימה הנודעת בשם ג'יו ג'יטסו, שמדבר על שימוש בכוח של היריב כנגדו. אם לקוח מתקשר אלייך וצועק, תני לו לצעוק ולשאוג בכיף. לרוב האנשים נגמר האויר אחרי 60 שניות ואז הם בעמדת חולשה ואתה יכול לעוט עליהם כמו אריה שמשחר לטרף עם אסטרטגיה ברורה מראש. תן לצעקות פשוט לעבור לידך, תוריד את האוזניות ל30 שניות (גם אם תדבר הוא לא יקשיב), תבדוק אם יש איזו כתבה חדשה ב-YNET בינתיים, ואז תחזיר את האוזניות רוב הסיכויים שהלקוח שוב חוזר על אותה תלונה בפעם השביעית רק בניסוח אחר. עכשיו מתחילה מתקפת הנגד, שאסור בשום אופן שהיא תתפרש כמתקפה מצד הלקוח. זה סוג של אומנות של תמרון הלקוח ושליטה בשיחה תוך כדי מתן התחושה ללקוח שהוא זה שמוביל את השיחה, למרות שהוא מובל בדיוק כמו פרה שעומדים לעשות ממנה מק רויאל אל עבר היעד הסופי שלו. בשלב הראשון אתה מוכיח ללקוחות שאם הם משוגעים , אז אתה הרבה יותר משוגע מהם. לדוגמא אם לקוח מתלונן במשך דקה על זה שהוא דיבר עם 7 תומכים (ש-4 מתוכם זה אותה מיירטת) מ3 חברות שונות (הספק אינטרנט שלו, ספק התשתית ועוד איזה חברה שאליה הוא הגיע בטעות ועדיין לא הבין שהוא לא לקוח שלהם), אז הגישה שלי היא להראות אמפטיה עד כדי כאב, להרים את הקול יחד איתו בתדהמה "ש-ב-ע-ה ת-ו-מ-כ-י-ם ש-ו-נ-ים? שבועיים אתה בלי אינטרנט!!!!|????!!!! זה פשוט נורא! זה המון המון המון זמן לחיות בלי אינטרנט. אני אישית הייתי מאוד משתגע מזה" חשוב להפגין כאב עמוק שמפגין צער אמיתי על סף דמעות, דבר שכבר מתחיל לבלבל את הלקוח שציפה לתגובה קרה ומנוכרת כמו "יש לך וירוס במחשב" , למרות שרוב הסיכויים שבאמת יש לו וירוס במחשב, אבל את שלב הגילוי המצער לא פחות של הוירוס שומרים ליותר מאוחר, לשלב הקתרזיס של השיחה. עכשיו יש לך את הלקוח מרוכך כמו חמאה שבילתה 10 שניות במיקרוגל, רך מבפנים אבל עדיין עם מבנה בעל נפח וקשיחות מסויימת. זה השלב להוסיף את קריאת התיעוד בקול רם של היסטורית התקלות שלו, כדי להפגין שיש לך ידע נרחב בתקלה שלו (למרות שברור שמדובר בוירוס במחשב או סתם בלקוח אנאלפבית, פרט שאת כבר יודעת מעיון בהיסטוריה שלו, אבל את משחקת בשלך, כאילו הגילוי הוא עוד לפנייך). זה השלב לשלב מושגים טכניים בשילוב הסברים מפורטים ארוכים וברורים. חשוב שיהיו ברורים כמו המדיניות הכלכלית של ביבי והמדינית של שרון. חשוב להדגיש כל מושג כדי שהלקוח ירגיש שמשתפים אותו, יתרכז בלימוד משותף של התקלה ולא יתרכז בתלונות חסרות ביסוס ושחר ועיוות המציאות כפי שהוא רואה אותה. לאחר התקדמות בבדיקות, תוך כדי פיתוח קשרים אישיים, לימוד העובדות כמו מתי הוא פירמט את המחשב לאחרונה, אם יש או אין אנטיוירוס (ברור שאין), כמה ילדים יש לו ומתי פעם אחרונה אשתו נתנה לו, הלקוח מרגיש שאת והוא זה היינו הך, כאילו התאחדתם לישות אחת קוסמית לא מקודשת, כמו בוני וקלייד, רמי וריטה, דץ ודצה, יוסי שריד ושולמית אלוני, קיפי בן קיפוד ומוישה אופניק, או 2 הלסביות האלה מהסרט הישן הזה שבסוף נוסעות עם האוטו לתוך התהום - אני מצטער אבל אני לא מצליח להיזכר בשם של הסרט עכשיו, אבל אני זוכר שבעלילה היה שם נהג משאית שהם הרגו אותו והמשטרה רדפה אחריהם. מישהו זוכר את השם שלו? אחר כך כשמגיעים לקראת סוף השיחה, כשאת והלקוח אחוקים כאילו ישנתם באותו אוהל סיירים בטירונות קרבית את יכולה לשחרר לו משפט כמו "אחי, אני לא יודע איך להגיד לך את זה ועדיף שאני אהיה ישיר איתך בחשד שלי, יש מצב שיש לך וירוס במחשב (חשוב להדגיש את נימת העצב כאילו איבדתם קרוב יקר). הלקוח יבין חלקית את מה שאמרת, כי השלב הראשון הוא הדחקה, ופה הוא יזדקק לניחומים, ולמי הוא יפנה מייד? כון, אלייך, החבר מהטירונות. הוא לא יצעק עלייך, הוא לא יאשים אותך , הוא פשוט ירצה אוזן קשבת ועיצה בעת צרה. לכן ההמלצה שלי לכל התומכים, פעם הבאה כשלקוח מתקשר עם וירוס, תחשבו קצת לפני שאתם משחררים לו את העובדות בפנים. עבודה מודיעינית משולבת בתמיכה נפשית שומרת על רוגע בשיחה, אוירה נעימה, אופטימיות ושנים של טיפולים פסיכולוגיים מאוחר יותר לתומך לטיפול בנזקים נפשיים מצטברים. מעניין אם זה מוכר כתאונת עבודה? נ.ב. ידוע שאלה שבאו למקום עבודה שלהם יום בהיר אחד עם נשק אוטומטי וחיסלו את הבוס שלהם, עשרה עובדים ואת המיירטת הם דווקא העובדים הכי נחמדים,שקטים ומנומסים שאומרים עליהם אח"כ משפטים בסגנון "הוא היה כל כך שקט ונחמד... מי היה מאמין שהוא יעשה דבר כזה?"

JaneLame

New member
את צודקת שהבדיקות שעשו שגויות.

הנה רשימה של דברים שכן גורמים לניתוקים: 1. רעשים בקו טלפון. סיבות: טלפון, פקס, אזעקה, ממיר של YES, קוצב לב וכל מכשיר שמחברים לקו טלפון בלי פילטר, או עם פילטר דפוק. את זה קל יחסית לזהות, כי לכל מודם יש מנורה שאומרת אם המודם קורא את הקו בסדר או לא. 2. אימיול שמגדירים בו 10000 קישורים בעת ובעונה אחת. אם מיליון איש מנסים להוריד ממך קובץ, זה בהחלט ינתק את החיבור. 3. מודם USB או PCI. למי שיש מודם כזה, הפיתרון פשוט. נא לנתק את המודם מהמחשב, לזרוק לשירותים, להוריד את המיים ולהביא מודם רשת. 4. הגדרות בדפדפן הג'יפה אקספלורר כמו "נתק אחרי 20 דקות של חוסר פעילות", "נתק כשאין עוד צורך בחיבור" ושאר סיפורי סבתא. 5. הגדרות באאוטלוק אקספרס, "נתק בסיום שליחה וקבלה". אולי יש עוד דברים, אבל הם בטח פחות טריוויאליים ואני לא יכולה לחשוב עליהם כרגע. גם בעיניי תמוהות בדיקות המהירות ושינוי הדופלקס של כרטיס הרשת שהם עשו. לפעמים ב-5 בבוקר כשמשעמם לנו אנחנו סתם מטרטרים לקוחות סתם, אולי זה העניין. אני עושה שיחות של רשתות אלחוטיות, אז אם לקוח מעצבן אותי אני שולחת אותו לכל המחשבים בבית, הלוך וחזור, עד שכואבים לו הרגליים.

Benjamin Turner

New member
הום

1. היו לי רק טלפונים על הקו, והם נותקו. נורת ה@ הבהבה כתום, לזה התכוונת? (כי בסוף הבעיה היתה באמת בקו-הוחלפו חוטים בחוץ) 2. אין לי אימיול 3. LOL, יש לי כמובן מודם רשת, אלקטל 510 4. זה הרי לא מחשב חדש-חדש, ורק אני עובדת עליו. הגמדים הקטנים של המחשב החליפו לי הגדרות בעצמם? 5. ע"ע 4 בקיצור, באמת תומכים ירוקים ו/או משועממים
בפעם הבאה אדע לאן לפנות
(תודה
)

JaneLame

New member
אם הנורה @ הבהבה

אז זה פאק של בזק. זה לא מהמחשב שלך וכנראה שגם לא מהמודם, אלא מהקו.

מה יש לך נגד מודם pci?

אני יודע שזה לא הפורום לויכוחים טכניים, אבל מה הוא עשה לך אי פעם רע? היה לי אישית במשך שנתיים ועבד סבבה לגמרי. לא הייתי אומר במקומך את המשפט לזרוק אותו לשירותים על מודם ששירת אותי בנאמנות ללא תקלות.

nbw1

New member
נו זה מקרה פרטי

ולי היה מודם USB שעבד אצלי שנתיים ועדיין עובד מצוין במחשב אחר..זה לא אומר שזה מומלץ פשוט המחשבים שלי נשמרים במצב תקין וגם היה לי קצת מזל.. אצל הלקוח הממוצע (שלא מבין יותר מדי) זה יגרום להרבה בעיות, וגם ברובם המודמים האלה מעפנים למדי.

superyal

New member
דרך אגב גם

חומת אש fire wall יכולה לגרום לזה בייחוד zone alarm אם מישהו מכיר

JaneLame

New member
לא יודעת לגבייך, אבל תראה...

אני ביום שישי כיביתי 4 זון-אלארמים עם לקוחות (כדי שיוכלו לגלוש - וזה עבד), ועוד במשמרת לילה, מה שאומר שזה 4 מתוך איזה 20 שיחות. התוכנה הזו איומה.

nbw1

New member
היי! דברו יפה על זון אלארם..

אחלה של תוכנה, הבעיה היא שפשוט לא יודעים להשתמש בה...

Mip Mip

New member
../images/Emo6.gifעוד... מהתחום שלי...

ל (לקוח): שלום. הרכב הXXXXX שלכם לא מניע לי... M (MIP MIP): הרכב בPARKING? ל: אה... אופס... עוד דוג' מצחיקות (יותר מעצבנות, האמת..) מטרמינל 3, שם כל הישראלים הולכים לאיבוד ומגיעים אלינו לקומה ראשונה ושואלים איפה נמצא..... ל: איפה זה טיסות יוצאות? M: קומה שלישית ל: איך אני מגיע לשם? M: במעלית (המעלית לידנו) ל: איזה קומה אנחנו? M: ראשונה ל: אז כמה קומות אני צריך לעלות? M:
ל: שלום פה זה הדקה ה90 נכון? (יש מאחורי שלט ע-נ-ק+ מסך פלאזמה עם הלוגו של החברה בה אני עובדת) M: לא הדקה ה90 זה קומה למעלה ל: אבל אמרו לי שזה בקומה ראשונה אני צריכה לקבל ממכם וואוצ'ר M:
(מצביעה על השלט) גברת זה נראה לך כמו הדקה ה90? ל: (מוסר לי כרטיס טיסה) אני צריך לעשות C/I לטיסה M:

nbw1

New member
קצת משלי

לקוח: קיבלתי עכשיו סיסמא, מה אני עושה איתה? אני: תקיש אותה בחלון איפה שרשום "סיסמא". לקוח: בסדר (הלקוח מקיש בטלפון את הסיסמא במקום במחשב) אני: לא בטלפון, במחשב לקוח: אהה! (הלקוח מקיש שוב בטלפון) לקוח (כועס): הסיסמא לא בסדר! זה לא רושם לי אותה בכלל! אני: הקשת במחשב? לקוח: מה זאת אומרת!! קיבלתי אותה בטלפון אז אני מקיש אותה בטלפון!! .... לקוח: אני מנסה להכנס בפעם הראשונה למערכת. אני: תקיש בבקשה על כניסה ראשונית לקוח: למה? .... אני: מה שם המשתמש בבקשה? לקוח: מספר תעודת זהות? אני: לא, שם משתמש לקוח: מספר חשבון? אני: לא, שם משתמש, עם האותיות לקוח: השם שלי? אני: שם משתמש שקיבלת בטופס לקוח: לא מבין אני: יש לך את הטופס? לקוח: כן אני: למעלה יש לך שם משתמש לקוח: הסיסמא? אני: לא, שם משתמש, זה ליד לקוח: אההה! שם משתמש, למה לא אמרת קודם?? .... אני: אוקיי, תקיש על תפריט כלים לקוח: אין באתר תפריט כלים אני: לא באתר, מעל האתר בIE לקוח: לא רואה אני: מעל האתר, ליד השורה עם הציורים לקוח: לא..לא..אין לי כזה אני: תסתכל הכי למעלה במסך ואז תרד 2 סנטימטר למטה. לקוח: אממ..יש לי את התפריט של האתר אני: מעל האתר לקוח: אין לי אני: אין לך כלום מעל החלון של האתר? לקוח: יש לי tools, אין לי כלים..

בואו לא נשכח את

תומך: בוא ניכנס אל "המחשב שלי" לקוח: איך בדיוק אתה רוצה שאני אכנס אל המחשב שלך? אני לא לידך. לקוח: שכחתי את הסיסמה תומך: טוב אז אני צריך את הת"ז ו-4 ספרות אחרונות של הכרטיס אשראי לצורך זיהוי ואז אני אמסור לך את הסיסמה. לקוח: אני לא רוצה למסור לך כי אתה יכול להשתמש בפרטים האלה. תומך: אבל אני יודע את הפרטים האלה הם רשומים לי פה מול העיניים על המסך. לקוח: טוב אז בוא תמסור לי אתה את הפרטים ואני אראה אם הם נכונים. תומך: #$@#$#%$!!!!!!! לקוח: שכחתי את הסיסמה תומך: טוב אז אני צריך את הת"ז ו-4 ספרות אחרונות של הכרטיס אשראי לצורך זיהוי ואז אני אמסור לך את הסיסמה. לקוח: ומס' אישי בצה"ל אתה לא רוצה גם? (לפחות פעם בשבוע אני נתקל בהברקה הזו). תומך: בוא נרשום את הסיסמה הבאה#######(כל הסיסמה מורכבת מספרות). לקוח: רגע, זה באותיות גדולות או קטנות? תומך: איזה דגם מודם יש לך? לקוח: אני לא מבין כלום במחשבים, מה אתה שואל אותי שאלות טכניות מסובכות, מאיפה אני אמור לדעת לענות לך על זה? תומך:ש טוב, אז בוא נסתכל על המודם , אתה יכול להקריא לי מה רשום עליו? לקוח: אמרתי לך כבר, אני לא יכול לענות לך על שאלות טכניות מסובכות! כל הקטעים הנ"ל לקוחים משיחות אמיתיות

Mip Mip

New member
../images/Emo6.gif רק במ.אישי אתה נתקל?

שכחת: את המידת חזיה של אשתי? גובה? משקל? ועוד ועוד הברקות של הישראלי המאוהב בעצמו...

למעלה