לקוחות "מיוחסים"

לקוחות "מיוחסים"

הנוסעים בטרמינל מתחלקים לכמה סוגים עיקריים: 1. אנשי עסקים זרים. אנשים שבאים לישראל במטרה לעשות עסקים, אנשים מתורבתים בדרך כלל שיעמדו בשקט בתורים, לא יצעקו ולא יעשו בעיות. 2. יהודים זרים - הם מתחלקים לשניים - הצפרוקאים תושבי ברית המעצות לשעבר ודומיהם - הטרמינל שייך למשפחה שלהם, לכן כשהם טסים כל המשפחה בתוך התור, 60 איש וכששואלים מי נוסע קופץ לי אדם אחד לראש התור וכולם מצבעים הנה הוא. כששואלים מי כל השאר - "מלווים" (הנהג מונית שמדבר קצת רוסית), "חברים" (מישהו שהם פגשו אתמול על חוף הים), "משפחה" (חברים מאוד קרובים או משפחה מאוד רחוקה) ולפעמים אפילו מפתיעים בקרוב משפחה באמת קרוב. הסוג השני הוא כאלו שמגיעים לפה מידי פעם, לפעמים גם כל הזמן, אוהבים את הארץ אפילו יותר מידי. היום נכנסה לי נוסעת לתור שכששאלתי אותה את השאלה הפשוטה - מה עשיתם פה בארץ היא פתחה בסיפור על זה שהיא באה לפה לארגון הדסה ובדרך חגגו לנכד שלה בר מצווה בכותל ועל כמה פעמים היא כבר ביקרה בישראל והכי חשוב היא ציינה שביקרה חברי ילדות - רב ואישתו לארוחת שבת. בקיצור הרבה מידע לא מועיל, אבל אני סוטה מהנושא... 3. ישראלים "רגילים" - כאלו שטסים בכמויות לאנטליה/וארנה/בודרום וכו' חושבים שקנו את הטרמינל ואת אישתו, שאני משרתת שלהם וכמובן המודיעין האישי שלהם כי ברור שאני אדע איפה בדיוק הטיסה שלהם לאנטליה (כי גם אין עוד 9 כאלו על לוח הטיסות בדיוק באותה שעה) ולאן הם צריכים ללכת ולמה לעזאזל עקפו אותם בתור (והשבוע נושא צרח עלי כי אישה עקפה אותו בתור וניגשו אליו בדיוק שניה אחרי...) 4. ישראלים שנוסעים בביזנס. אז יש את אלו שבאמת אנשי ביזנס והם אחלה אבל יש את כל אלו שקיבלו שידרוגים והם כבר מתלהבים ולא מבינים איך לא מוותרים להם על הבדיקה הבטחונית כי הם ביזנס - אנחנו שילמנו הוא המוטו שלהם. איך יכול להיות שחברת התעופה לא דאגה לעדכן אותנו שצריך לפרוס את השטיח האדום ולצנוח בפניהם בשניה שהם מגיעים. היום היגע לי נוסע "ביזנס" של ישראייר (שרק לשם ההסבר. ישראייר היא כיום מוגדרת כחברת צ'רטרים, יש לה מעט מאוד קווים סדירים. אין להם מחלקת עסקים, מקסימום יושבים יותר קדימה). וכשניגשתי לטפל בו (כי מה לעשות שהוא נכנס לתור אחרי עדר של 20 ישראלים) הוא טרח לצעוק עלי שלא בסדר שכולם נדחפים לו לתור ושזה בעצם תור של ביזנס ואני אמורה לדאוג לו. הסברתי לו יפה מאוד שאנחנו ביטחון אנחנו לא חברת התעופה, הם אלו שדואגים לביזנס. כמובן שאז הוא נפנף באני שילמתי. הודעתי לו חד משמעית שאת המשכורת שלי וגם את של כל השדה הוא לא משלם, הוא שילם לחברת התעופה ואני הביטחון. כמובן שהוא ממשיך לצעוק, לבסוף כשלא היה לי כוח לשמוע אותו יותר (יש גבול כמה האוזניים שלי סובלות) שאלתי אותו אם הוא רוצה לעבור ביטחון או לא. כמובן שאז הוא החליט שאני מאיימת עליו והמשיך לצרוח. אני לא אוהבת נוסעים כאלו, הם נוטים לעשות לי כאב ראש. לקחתי את הדרכון והכרטיס שלו וניגשתי לראש צוות, הוא כמובן ניגש אליו והעביר אותו ביטחון
עד כאן הוצאת הזעם שלי. גם לכם יש לקוחות כאלו מיוחסים? שחושבים שבגלל שהם בתוכנית מסויימת אז מגיע להם הכל? (ואני לא מדברת על אותם לקוחות שבגלל שהם חושבים שהם משלמים הרבה זה הופך אותם ל VIP בחברה)

אואה... בטח שיש, והרבה

במוקד הבנקאי בו אני עובדת ישנם כל מיני נהלים נוקשים. באופן כללי למשל כשלקוח מעוניין לבצע פעולה בסכום כספי גבוה אני אמורה לקבל אישור טכני מר"צ, מפני שהמחשב דורש זאת. במקרה כזה התגובה של הלקוח היא - "למה את צריכה אישור זה הכסף שלי", או לחילופין - מה את צריכה אישור, אני מאשר לך! אה אוקיי.. המחשב קיבל את האישור בטלפתיה. מקרה שני - העברות כספים בין חשבונות, יש לשאול אותו שאלות מסויימות לגבי החשבון על מנת לוודא שהבנאדם הוא בעל החשבון. בד"כ הלקוח מאוד מוטרד לגבי מסירת מידע ובד"כ אומר - "כמה שאלות את שואלת אני לא מוכן להגיד לך מה גובה המשכורת שלי! אני לקוח מאוד מוכר בסניף (ד"א.. לקוח מוכר בסניף זה בד"כ לקוח בעייתי!) זאת חדירה לפרטיות ! אני אתלונן עלייך" הלוו WAKE UP !! המידע של החשבון שלך גם ככה מופיע מולי אולי?! דבר שלישי - לקוחות שמתקשרים וממתינים חצי דקה על הקו ומתלוננים על זמן ההמתנה - "את לא רואה שאני לקוח אח"מ??? את לא רואה שיש לי מיליונים בתיק!" אה נכון... כשהטלפון מצלצל אנחנו במוקד עונים לו לפי שווי תיק כולל, נכון, שכחתי

fairy in chains

New member
VIP'S

למרות שאני כבר לא עובדת בשרות לקוחות יותר (כבר 3 שבועות, לא יכולתי יותר, נשחקתי לגמרי) אני חייבת להגיב על זה... לנו במוקד היו לקוחות VIP, שהוציאו סכומים גדולים על משחקים. היה להם קו טלפון ואימייל נפרד משאר השחקנים כדי שיהיה להם זמן מענה קצר יותר וחזרו אליהם מהר יותר. הם לרוב היו מתקשרים, אומרים "אני רוצה בונוס" ומתחילים לירות את הפרטים של החשבון במהירות טיל. אוי ואבוי אם לא הספקת לרשום או טעית במספר, כי אז הם היו עושים רגשי עם אנחות ארוכות וקורעות לב, שהם צריכים לחזור על הפרטים ש-ו-ב... (תהליך וידוא פרטים לוקח חצי דקה במקרה הגרוע והקו הוא קו חינמי!) אם, חס וחלילה, לא היינו מסוגלים להביא להם בונוס בגודל שהם ביקשו במיידי ונאלצים להעביר את הבקשה הלאה להנהלה ולחכות לתשובה (4-12 שעות, הנוהל שלנו מזה...3 שנים), היה מתחיל מסע הקיטורים, בקשות לדבר עם ההנהלה ישירות (כן בטח) ואיומים שהם יעזבו אותנו והמצאות כמו (XXX הבטיח לי היום שXXX כשאותו אדם לא עובד איתנו כבר חודשיים והלקוח מתקשר כל יום) כמובן שהיו גם לקוחות נחמדים שאמרו שלום, זרקו בדיחות והיו מנומסים אך אסרטיבים. לכאלה עזרתי כמה שיכולתי וגם מעבר :)

ברור שיש-

אני שייכת לשרות לקוחות של מוצרים עסקיים של חברת הייטק מסויימת, והלקוחות תמיד אוהבים להתפלצן על הקטע הזה שבגלל שהם לקוחות עסקיים וש"כל המוצרים שלי הם של החברה שלכם" אז מגיע להם שניתן להם יחס מיוחד, אם זה הנחות במחירים של תיקוני המוצרים שלהם, אם זה טכנאים שצריכים להגיע אליהם לאתר הלקוח לתיקון אחרי שהם פתחו קריאה והם חושבים שהוא צריך להגיע תוך שנייה מרגע פתחית הקריאה, ופשוט באופן כללי חושבים שמגיע להם שרות ויחס טוב יותר רק בגלל שיש להם כמה מוצרים של החברה שלנו אולי הם גם רוצים שנפרוש להם שטיח אדום, ונזיז את כל הלקוחות "פשוטי העם" שאין להם הרבה מוצרים של החברה שלנו הצידה, כי קודם כל יותר חשובים הלקוחות שיושבים "על כס המלכות" עם המיליון מוצרים והם יותר "חשובים"

../images/Emo6.gif הזכרת לי נוסעת מהיום

שנכנסת לתור לאחת הטיסות, אני ניגשת אליה והיא ישר שואלת "איפה זה נוסעי עלית?" אחרי כמה בהיות של חוסר הבנה מצידי הבנתי שהיא מדברת על השידרוגים של חברת התעופה (לא שזה מעניין אותי). הסברתי לה שהיא צריכה לעבור ביטחון ואז בדלפקים יהיה שלט, "אבל נוסעי עלית לא צריכים לעמוד בתור נכון?" שוב הסברתי לה שאנחנו ביטחון וכולם עומדים בתור למכונה, לא מוותרים על ביטחון לאף אחד "ברור שלא מוותרים על ביטחון אבל אני לא צריכה לעמוד בכל התור נכון?"

אמממ ...

עם כל הצער הכרוך בכך, לקוחות עסקיים שהם לקוחות כבדים שלכם, אכן אמורים לקבל יחס מעודף. זה שהחברה שלכם לא דוגלת במדיניות כזו, זו כבר תקלה של המנהלים.

אני ממש לא מסכימה עם זה-

עם כל הכבוד, כל לקוח שהשקיע מכספו ורכש מוצר, ולא משנה אם זה מוצר אחד או 20 מוצרים, אמור לקבל את אותו שירות. כל לקוח הוא לקוח בדיוק כמו האחר, אין שום הבדל בינהם, ואין שום סיבה שמישהו יקבל יחס מועדף עך פני השני, גם אם הוא קנה יותר מוצרים כשמדובר בנתינת שרות יחס מועדף הוא ביטוי שלא צריך לעלות בכלל אז מהף אז בגלל שלקוח אחד הזרים יותר כספים לחברה שלנו אז מגיע לו שנפרוש לו שטיח אדום וננשק לו את הרגליים? בולשיט

בדיוק באתי להגיד לך משהו דומה-

הייתי רוצה לראות איך בתור בעלת עסק היית מתמודדת עם לקוחות שלך שיודעים שאת מעדיפה לתת שירות טוב יותר ללקוחות מסויימים לא נראה לי שהלקוחות היו כל כל אוהבים את זה, ולא נראה לי שזה היה עושה כל כך טוב לעסק שלך

Mip Mip

New member
אני חושבת שיש מקומות שזה לגטימי

לקוחות קבועים שבמועדון הלקוחות של החברה זכאים ליחס מועדף. לקוח קבוע הוא לא לקוח מזדמן. אני אתן לך דוגמה: במקום העבודה הקודם שלי היה לקוח שלפחות פעם בחודש היה שוכר מרצדס לשבוע. הבן אדם זורק שם בסביבות 1000$ בחודש בלי למצמץ. אני חושבת שאפשר לוותר לו על המתנה בתור עם כל הלקוחות המזדמנים והחד פעמיים, לדאוג שהוא יקבל רכב הכי חדש, מצוחצח ובמצב מעולה. כי זה לקוח שחוזר תמיד, וכמו שאמרתי, משלם המווווון כסף בשביל השירות שהוא מקבל.

articulate

New member
ברמה העסקית, מה שאת אומרת בעייתי

כי אם לא תדאגי לתת יחס טוב לכל הלקוחות, אלה שעשויים לחזור לא יחזרו. כלומר, הלקוח ההוא, שחוזר, חוזר בגלל היחס. יכול להיות שיכנסו לקוחות חדשים, ובגלל שלא יקבלו יחס טוב מספיק - לא יחזרו שוב. ואולי יש ביניהם אנשים שמוכנים להוציא אצלך בעסק המון כסף?

Mip Mip

New member
זה לא שמי שלקוח לא קבוע מקבל יחס

מסריח. עובדה שזה עובד. זה מאוד מקובל בענפים מסוימים, בענף התיירות זה מאוד פופולרי- ע"ע הנוסע המתמיד וכו', אין מה לעשות, תייר שטס בצ'רטר פעם בשנה הוא לא איש עסקים שטס פעם בחודש בביזנס. כנ"ל בהשכרת רכב. לקוח ששוכר פונטי ל3 ימים פעם בשנה הוא לא לקוח שפעם בחודש שוכר מרצדס... זה לא שהוא מקבל שירות לא טוב, אלא שהשני נהנה מתנאים מועדפים: אי המתנה בתורים, רכב ששמור במיוחד בשבילו, כל הפרטים כבר רשומים במערכת והוא לא צריך כל פעם מחדש לעשות את כל הניירת וכו'... הם רוצים להוציא כסף? בבקשה, הם מוזמנים להצטרף למועדון הלקוחות ולהנות מהתנאים האלה, כמובן שיש לזה תנאים מסוימים- מינימום השכרות בשנה לדוג'.

כן, אבל תסכימי איתי שזה לא הוגן?

אני אישית אם הייתי לקוחה של חברה מסויימת שהייתי יודעת שלקוחות מסויימים שלה מקבלים יחס מועדף הייתי די זועמת על כך, ואפילו שוקלת לעבור לחברה אחרת יחס מועדף זה אולי דבר לגיטימי- אבל לא הוגן, ופוגע בלקוחות אחרים

Mip Mip

New member
למה זה פוגע בלקוחות אחרים?

כמו שאמרתי- זה לא שהם מקבלים יחס פחות טוב. בענף התיירות זה מאוד מקובל. כשאת בוחרת לטוס בצ'רטר (גם אם אין לך ברירה) את יודעת שאת לא תקבלי יחס של מישהו שטס בביזנס. זה לא גורם לך לרצות לעבור חברה...

Mip Mip

New member
תיקון: זה לא שהם מקבלים יחס גרוע

אלא שהלקוחות המועדפים נהנים מפריבילגיות נוספות שלקוח רגיל לא נהנה מהן. אם הייתי לקוחה שכל חודש זורקת 1000$ בחברה מסוימת והייתי צריכה להמתין שעתיים בתור עם המוני צרפוקאים הייתי מתעצבנת ורוצה לעבור חברה...

Mip Mip

New member
ודבר אחרון:

רוב הלקוחות שנתקלתי בהם ושאלו אותי "למה הם לא רשומים על הלוח" ואמרתי להם שזה רק הלקוחות המועדפים, לא התעצבנו אלא שאלו איך מצטרפים...

אז כנראה שיוצא לך לעבוד עם לקוחות-

ישראלים חביבים במיוחד, כי אני די בטוחה שלקוחות אחרים (ובמיוחד הלקוחות הישראליים שמרבים לקטר ולהתלונן על כל פיפס) לא היו כל כך אוהבים את זה אם הם היו יודעים על זה ולא אמרתי ששאר הלקוחות מקבלים שרות פחות טוב, רק אמרתי שאני חושבת שזה קצת לא הוגן שאחרים מקבלים שרות קצת יותר טוב, זה הכל

Mip Mip

New member
קודם כל- סחטיין על הסוציאליזם...

אבל בחברה תחרותית כמו שלנו- בעל המאה הוא בעל הדעה...

ואם כבר לקוחות מסויימים קיבלו יחס -

מועדף- לפחות שילמדו להתנהג יפה ולא להתפלצן ולדבר בצורה מגעילה ולבוא במיליון ואחת דרישות כמו שלקוחות כאלה נוהגים לעשות, זאת בעצם הייתה הכוונה שלי מלכתחילה- להגיד כמה שהיחס שלהם מגעיל, ולווא דווקא לדון על זה שמגיע או לא מגיע להם

למעלה