לקבל/לכבד את האחר

מקסים 45

Well-known member
ממתי היהודים חסרי כבוד, ודוחים את האחר?

קבצים מצורפים

• FB_IMG_1615015314860.jpg
    FB_IMG_1615015314860.jpg
    KB 75.6 · צפיות: 5

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ממתי היהודים חסרי כבוד, ודוחים את האחר?
התופעה הזאת השתרשה רק לאחרונה בעידן השופוני והפוזות של ילדי העשירים בבתי הספר.
רק ילדים עם מרפקים שורדים.
אני לא זוכר שעשו חרם על מישהו בתקופה שלי או של ילדיי.
בתקופה שלי היו ילדים בכיתה כאלה "מינוריים" שלא בלטו במיוחד
אבל אף אחד לא החרים אותם.

SupermanZW

Well-known member
התופעה הזאת השתרשה רק לאחרונה בעידן השופוני והפוזות של ילדי העשירים בבתי הספר.
רק ילדים עם מרפקים שורדים.
אני לא זוכר שעשו חרם על מישהו בתקופה שלי או של ילדיי.
בתקופה שלי היו ילדים בכיתה כאלה "מינוריים" שלא בלטו במיוחד
אבל אף אחד לא החרים אותם.
ממש לא לאחרונה, זו תופעה ישנה, אך התקשורת היום הרבה יותר מגוונת והרבה יותר נגישה מבעבר. אני סבור שדבר לא השתנה בנושא זה. זכורים לי חרמות מהתקופה שהייתי ילד ואפילו אז זו לא הייתה תופעה חדשה.

משתפרת1

Well-known member
ממש לא לאחרונה, זו תופעה ישנה, אך התקשורת היום הרבה יותר מגוונת והרבה יותר נגישה מבעבר. אני סבור שדבר לא השתנה בנושא זה. זכורים לי חרמות מהתקופה שהייתי ילד ואפילו אז זו לא הייתה תופעה חדשה.
אתה קטין.
מצטרפת לסבא- בתקופתנו היו ילדים פחות מקובלים, לא הכרנו חרמות. זה התחיל להופיע בתקופה של ילדינו (בני ה- 40 בערך)

SupermanZW

Well-known member
אתה קטין.
מצטרפת לסבא- בתקופתנו היו ילדים פחות מקובלים, לא הכרנו חרמות. זה התחיל להופיע בתקופה של ילדינו (בני ה- 40 בערך)
אני בשנות ה40 המוקדמות לחיי וחרמות לא היו דבר חדש כשהייתי ילד. לי זה נראה כמו ניסיון לייפות את ההיסטוריה (נוסטלגיה?)

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לי זה נראה כמו ניסיון לייפות את ההיסטוריה (נוסטלגיה?)
שום לייפות את ההיסטוריה.
בתקופה שאני הייתי בבית הספר לא הייתה תופעה כזאת, נ ק ו ד ה.
ואתה יודע מה?
אני לא זוכר שהיו בעיות כאלה עם הילדים שלי שהיום הם בני גילך.
היו מכות בבית הספר, כן.
אבל לא חרמות.

משתפרת1

Well-known member
אני בשנות ה40 המוקדמות לחיי וחרמות לא היו דבר חדש כשהייתי ילד. לי זה נראה כמו ניסיון לייפות את ההיסטוריה (נוסטלגיה?)
לא נוסטלגיה. אנחנו מדברים על שני דורות מהיום, דברים התנהלו אחרת לגמרי. בבתי ספר (לפחות באלה שהכרתי מההתישבות העובדת) ניסו גם לחנך, לא רק ללמד.
בתקופתך (בתי בגילאים הללו) דברים כבר היו שונים.

Harrington

Well-known member
מנהל

לקבל/לכבד את האחר​

הדיון פה מתנהל על ילדים בעיקר. אבל האם העולם המבוגר כל כך שונה? אם נסתכל על העולם החרדי למשל, כמה מהעולם החילוני מקבלים ומכבדים אותו כמות שהוא? ואם תרצו, אותה שאלה גם הפוך? וזאת רק דוגמה אחת. אפשר לשאול את אותה שאלה על ים של קבוצות, מגזרים ותתי-מגזרים. כמות האנשים שלא מקבלים את האחר רק בגלל שהוא נראה קצת שונה או בגלל שהשקפתו או דרך חייו קצת שונים, היא תהומית. לצערי.

דיברגנט חדש

Well-known member
הדיון פה מתנהל על ילדים בעיקר. אבל האם העולם המבוגר כל כך שונה? אם נסתכל על העולם החרדי למשל, כמה מהעולם החילוני מקבלים ומכבדים אותו כמות שהוא? ואם תרצו, אותה שאלה גם הפוך? וזאת רק דוגמה אחת. אפשר לשאול את אותה שאלה על ים של קבוצות, מגזרים ותתי-מגזרים. כמות האנשים שלא מקבלים את האחר רק בגלל שהוא נראה קצת שונה או בגלל שהשקפתו או דרך חייו קצת שונים, היא תהומית. לצערי.
אם כבר הזכרת את החרדים, הם הדוגמה המצויינת לאי כיבוד האחר, אפילו בינם לבין עצמם, יש סוג א', סוג ב' וסוג ג'.

Harrington

Well-known member
מנהל
צר לי לאכזב אותך, לא רואה בך בתור חבר ובטח לא בחרדים שלך, תמשיך להגן עליהם בכל מחיר ולבזות את עצמך |נחמה|
הבנת הנקרא זה גם מקצוע.
שמח שאינך רואה בי חברך. ברוך ה' חברי, רובם ככולם, מצויים ברמה קצת יותר גבוהה בענייני יושרה והגינות.
אכן דובר על חרדים, מה לעשות. לא חושב שמישהו מהמגזר יישאר ער בלילות בגלל שאתה מחליט שאינם חבריך. לענייננו, למקרה שלא שמת לב, תגובתך רק מאשר(ר)ת ומחזקת בדיוק את מה שכתבתי קודם לכן. על אף שנאת החינם המיותרת שנובעת מדבריך, אין לי אלא להודות לך על כך.

דיברגנט חדש

Well-known member
מצויים ברמה קצת יותר גבוהה בענייני יושרה והגינות
הכל עניין יחסי, ממך זה קל מאוד |נחמה|
על אף שנאת החינם המיותרת שנובעת מדבריך, אין לי אלא להודות לך על כך.
צר לי לאכזב אותך, שוב, בפעם המי יודע כמה, הבנת הנקרא שלך לוקה בחסר רב.
נא פנה לרבי לתרגום ...
רמז: זה שכתבתי שהם נוהגים כך לא הופך אותי לשונא אותם.

SupermanZW

Well-known member
המבוגרים גרועים מן הילדים אך מסתירים זאת באמצעות טאקט, נימוס מזוייף, רמיזות "נסתרות" וקודים חברתיים מקולקלים. ילדים אכזריים גדלים אצל הורים אכזריים לא פחות (ובדרך כלל אף יותר) מהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
מצטרף לסבא ומשתפרת. לא הכירו את תופעת החרמות בתקופתי בביה"ס היסודי/תיכון. אמנם בשני המקרים לא עברתי את המערכת הישראלית השגרתית במלואה, אבל לפחות היכן שהייתי, פשוט לא היו דברים כאלה. כפי שכבר נכתב כאן, תמיד היה את החברה' היותר פופולריים ואלו שפחות. אבל חרם כפי שהוא מתואר היום, לא היה.

עם זאת, זוכר מקרה אחד בו הייתה התנגדות להשתתפות נער מסוים במדורת ל"ג בעומר. לא יודע אם זה עולה לכדי חרם של ממש ואינני זוכר את הסיבה להתנגדות. הוריו דיברו עם שאר ההורים והבעיה נפתרה. אבל חרמות כפי שזה מתואר היום מעת לעת באמצעי התשקורת, לא היו.

צריך להילחם על זכויותינו. שיגיד לחבריו שהוא לא אשם שהוא חירש, שלא הרע לאיש והוא מצפה שידברו אתו כמו עם כל אדם אחר.

למעלה