לצלמים הדיגיטלים

• פותח הנושא Alto
  • פורסם בתאריך

gilad_no

New member
עוד שאלה לצלמים ...

אני משתמש בקנון A20. כאשר אני בוחר הגדרות ידניות, יש לי פרמטרים כגון תאורה (פלורסנט, שמש וכו´) ועוד מספר הגדרות. מה מומלץ לבחור או שפשוט ללכת על ההגדרות האוטומטיות?

ביקו

New member
זה תלוי...

אתה מתכוון בטח לפונקציית ה WHITE BALANCE העקרון הוא כמו בצילום ווידאו: ה AUTO יעיל ברוב המצבים המשתנים (רוב הצלילות), ה INDOR (אצלך פלורוסנט) מתאים לצילום לילה (עם תאורת פלש כמקור יחידי לאור), וה OUTDOR מתאים במידה ואתה מצלם בעומק רדוד, כלומר עד 5-7 מטר כשהפלש משמש כתאורה משנית בלבד.

חי בר

New member
שאלה מעניינת

האופציה הנ"ל (WHITE BALANCE) קיימת בכל המצלמות שמשתמשות בחיישני CCD כדי להתאים את הצבע הלבן. במצלמות פילם לא ניתן לעשות זאת ורואים הבדל מהותי אם תמונה מצולמת באור שמש או בתאורה מלאכותית אבל קיימים פילטרים וגם פילמים מיוחדים שמותאמים לתאורות שונות. אז מה עושים? במצלמות מסוימות יש אפשרות לעשות WHITE BALANCE ידני ואז אתה אמור לכוון את המצלמה למשהו לבן שממלא את כל המסך (גיליון נייר, מסך וכו´) ולעשות את האיזון לפי זה. מתחת למים זה יכול להיות סלייט. אבל, לדעתי מרבית המצלמות החדישות יכולות לעשות AUTOBALANCE בצורה טובה אפילו אם תנאי התאורה משתנים בקיצוניות (וכך קורה מתחת למים). אולי תבדוק באתרי צילום דיגיטלי כגון WETPIXEL כדי לראות מה ממליצים.

למעלה