לצלמים הדיגיטלים

• פותח הנושא Alto
  • פורסם בתאריך

Alto

New member
לצלמים הדיגיטלים

אם כבר יש לכם שריטות על ה LCD (מסך) של המצלמה כבר מאוחר מידי... אם עוד לא אז: על המצלמה שלי התחילו להופיע שריטות קטנות כמעט מהיום הראשון לשימוש, חיפשתי איך למנוע אותן ומה שמצאתי זה המוצר הבא: LCD protector, זהו מסך פלסטי שמדביקים על על ה LCD ומונע את השריטות. הפתרון הזה הוא המומלץ ביותר שאני מצאתי, פיתרון נוסף שיש הוא להדביק על ה LCD מגן שמיועד לפלם ודומיו הבעיה עם זה שהוא מוריד את חדות ה LCD. ה LCD protector בא בגדלים שונים, יש לבחור את הגודל לפי המצלמה, עולה 6$ והמישלוח הגיע תוך כשבוע. כמובן שבדקתי אם יש בעיה בשימוש עם המארז התת מימי, לפחות במצלמה שלנו (קנון S30) אין שום בעיה.

menimm

New member
../images/Emo45.gif תודה על המידע !.

אגב, ה- S40 פצצה של מצלמה..

menimm

New member
בסופ"ש הקרוב אני מטביל את המצלמה...

דוגמאות יעלו לפורום כבר ביום ראשון...
שיהיה לנו בהצלחה..

אילוניק

New member
אל תשכח להטביל

את המארז ריק בפעם הראשונה על מנת לבדוק שהוא תקין כי אם הו לא תקין הוא יוצף אבל בלי המצלמה בהצלחה ותתחדש אילוניק היפה IHB

גם אני רוצה S-30

אני חושב על ה-30 או 40, ואשמח לשמוע מכם חוות דעת על איכות המצלמה והמארז (ניתן להפעיל את כל הפונקציות מתחת למים?) תודה וחג שמח הומר
ותשלחו קצת תמונות...

Alto

New member
קנון S30

לנו יש את ה S30, ההבדל היחידי לS40 הוא בפיקסלים 3 מ´´ב לאומת 4, לא יודע את ההבדל במחיר כרגע. המצלמה אצלנו כמה שבועות בלבד ועברה עד אכשיו 3 צלילות בהן תיפקדה בלי בעיות. לגבי איכות המצלמה, נראיה שהיא בנויה טוב וכמו כן המארז שנבדק עד היום בעומק מרבי של 29.5 מטר. אפשר להפעיל את כל הפונקציות מתחת למים. לגבי תמונות, אולי אעלה משהו כשאתחיל להיות מרוצה מהתוצאות, נכון לאכשיו איכות המצלמה עולה בהרבה על איכות הצלם
, מהסוף שבוע האחרון באילת תמונה אחת בלבד נראתה לי בכיוון הכללי של התחלה להיות תמונה מוצלחת ואותה שמתי בפורום. אם יש לך שאלות ספציפיות אתה מוזמן לשאול.

אבי ע

New member
האם אתה מעבד את התמונות? ../images/Emo39.gif

בדרך כלל לפני עיבוד אחוז אחד ראוי לעיון, ואילו אחרי העיבוד לפחות פי 20 עד 30... האלגוריתם מוצלח במיוחד בהחזרת הצבעים שנעלמים בעומק. אפשר לבצע auto-level בלחיצה אחת ב-ACDSee או בפוטושופ (אני מעדיף פוטושופ), וכן להריץ batch אוטומטי על ספריית תמונות שלמה בפעולה אחת.

אבי ע

New member
ותוספת בענין DSC P5

בהמשך לדיון שכבר לא עולה למעלה (ראו קישור) - ניר ציין שהוא משתמש באפשרות ה-EV לשם שליטה מסויימת על מהירות וצמצם במצלמה. ואכן, הורדת EV לערכים נמוכים או אפילו מינימליים (-2) משפיעה על המהירות בכיוון של צילום מהיר יותר, למעט בתנאי אפילה ניכרת. התמונה אמנם תוכהה אבל את זה התיקון בעת עיבוד התמונה, אפילו תיקון אוטומטי, יתקן לגמרי ברוב המקרים. נראה לי טיפ חשוב ולא רק לצילום קרוב כמו שניר ציין, אלא בכלל בכל מצב בו המצלמה נוטה לתת מהירויות של פחות מ-60.

nir_az

New member
שמחתי לעזור

אם יש דברים שאתה מגלה אשמך ללמוד ממך דרך אגב יש לקנות פילטר לצבעים למצלמה שעולה 60 דולר ופלש חיצוני שהוא גם פלש לסרטים ב 300 דולר כמו כן להרכיב את כולם ביחד סוני מוכרים סטנד מתכת שמחבר את כולם ב 99 דולר

Alto

New member
בעיות בצילום תת מימי

לאור ניסיוני הרב (3 צלילות עם מצלמה) שמתי לב למספר בעיות קשות בצילום בסביבה נוזלית: 1. יש מים מסביב. 2. יש המון כפתורים ואופציות במצלמה. 3. הדוגמנים (
) לא משתפים פעולה, מסיבה כלשהי הם כל הזמן זזים ולא נעמדים בפוזות המתבקשות. 4. התמונות יוצאות בגוון המתאים לסרטים למבוגרים ברב הפעמים. או בקיצור, נכון להיום רמת הצלם לא מתקרבת בכלל לרמת המצלמה. מה שמחייב כמובן אימונים אינטנסיבים כך שעד הנסיעה הבאה לאילת בשבוע הבא ( אם ירצה פוסידון / נפטון / אימנז´ה ) אני מתאמן באמבטיה בצילומי תקריב של ברוז גומי.

הולנדי

New member
אפשר אימונים על יבש במצפה ../images/Emo8.gif

התת ימי, קח דוגמא מאבי שאם אני לא טועה התחיל כך בתמונות שהציב בפורום והגיע רחוק...

חי בר

New member
אין לי נסיון רב יותר משלך בצילום

אבל אני כבר יודע פתרונות לחלק מהשאלות שלך: 1. יש מים מסביב. הפתרון האידאלי הוא להוציא את המים. כמובן שזה בלתי אפשרי ולכן לא נותר אלא למזער את כמות המים בין האוביקט המצולם לבין המצלמה. היינו, לצלם כמה שיותר קרוב. הכי קרוב=הכי צבעוני. למה? על קצה המזלג, הצבעים נבלעים במים כתלות בצבע. אדום נבלע יותר מאשר כחול. אותו דבר קורה גם לאור של המבזק שלך שמטייל מהמצלמה לדג ובחזרה. זו גם הסיבה שאין טעם לצלם עם מבזק למרחקים של מעל 1.5 מטר, במיוחד אם זה מבזק קטן של מצלמה (הפלאש הבילט-אין). מעבר למרחק זה כל מה שתצלם עם פלאש או בלעדיו יהיה בגוונים כחולים. 2. המון כפתורים ואופציות: בשביל להתחיל אני מצאתי שיותר נוח לשים כמה שיותר דברים על "אוטומט" ובכל פעם להתמקד רק באופציה אחת ולראות כיצד משפיעה. אני לא יודע איזה דגם יש לך ואם אתה משתמש במבזק חיצוני וכו´. בסופו של דבר גם מצלמה דיגיטלית וגם פילם מודדות את כמות האור, מחשבות את ערך ה-EV ומצאות קומבינציות של מהירות וצמצם, תוך התחשבות ברגישות ב-ASA שקבעת. עבור המבזק הדבר הכי חשוב זה לא המהירות אלא הצמצם. לכן, אם אתה משתמש במבזק כדאי לך לבחור צמצם ולתת לצלמה לחשב מהירות מתאימה לצמצם שביקשת. הצמצם קובע לאיזה מרחק המבזק אפקטיבי ולא תוכל למקד על עצם רחוק מדי אם אתה משתמש בצמצם סגור מדי, ובכל מקרה לא יותר ממטר וחצי עד שני מטרים. 3. הדוגמנים לא משתפים פעולה. מרגיז מאוד ואין מה לעשות. תצטרך לחכות בסבלנות עד שהוא יהיה במצב המתאים. זה קשה מאוד. יש לך בן זוג שלא רוצה לבלות חמש דקות שלמות בשביל שתצלם תמונה אחת, ואולי גם אתה לא. אז מתפשרים ומצלמים קצת כדי שיהיו תמונות כלשהן שלפחות תוכל ללמוד מתוכן מה אתה עושה טוב ואיפה אתה צריך לשפר. 4. התייחסתי בסעיף אחד. כמה שיותר מים בינך לבין הדג=הרבה יותר כחול ופחות צבעים אחרים. אפילו פוטושופ לא יצליח להחזיר בצורה אמיתית את כל הצבעים, רק לשפר ו-"לחמם" קצת את התמונה. בתמונה טובה הדג או הנושא שלך יהיה מואר היטב מהמבזק. הרקע שנמצא רחוק יותר לא מקבל את האור מהמבזק ויוצא כחול. השאיפה שלך היא לגרום לאיזון בין השניים, שהנושא יהיה מואר יפה וצבעוני והרקע לא ישתלט על התמונה. אם אתה מצלם בלי מבזק בכלל אז תוכל לקבל צבעים יפים לדגים ולאלמוגים רק עד עומק של מטר עד שלושה מטרים, תלוי לא רק בעומק אלא כמה אור חודר למים: זה משתנה במצב העננים, גובה וזוית השמש, כמות הגלים במים, צלילות המים וכו´. 5. אם אתה לא משתמש במבזק אז תתחיל להשתמש. אם המבזקול של המצלמה לא מספיק חזק ואין לך חיבור למבזק חיצוני יותר רציני, תוכל עדיין לחבר מבזק חיצוני SLAVE שיודע לירות מתי שהמבזק הקטן יורה לפי חיישן ולכן הוא לא צריך כבל שמחבר למצלמה שלך.

אבי ע

New member
לפחות לסרטים הכחולים יש פתרון... ../images/Emo110.gif

עיבוד התמונה שציינתי הופך אותם לסרטים צבעוניים לכל המשפחה
לגבי הכפתורים והאופציות צדק מי שכתב שלפחות בתחילה מומלץ להשתמש במצב מוכן מראש אחד, פרט לשינוי הפריים. על נושא המים מסביב והדוגמנים הלא-ממושמעים עובדים, הפתרון בדרך...

gilad_no

New member
פתרון ...

שמעתי שמוכרים דגים מאולפים באילת. כמו כן, תמיד תוכל לשכור דגים זרים תמורת 2 דולר ליום לא כולל מע"מ שיעשו מה שתרצה. הם גם יכולים לסחוב לך את הציוד בזמן הצלילה.

gilad_no

New member
שיפוצים,

השאלה מופנית לאבי ולכל שאר הצלמים הדיגיטלים. האם תוכלו לנסח מספר אפשרויות לשיפוץ תמונה ע"מ שיהיה משהו מסודר לשאר האנשים. אני מניח שאני לא היחיד שיודע רק לעשות AUTOLEVELS לתמונה ולא מכיר את שאר הפונקציות.

בובי

New member
אני לומד כעת ברצינות את הפוטושופ

חוץ מהאוטולבל יש חידוד של התמונה ועוד כמה פונקציות. יש לי הרבה תמונות לניסוים אחרי שאחכם ואכיר יותר את התוכנה אפרסם את הממצאים שלי

טריק "שיפוצי" מעניין

והוא נקרא Variations. הולכים ל-Image, משם Adjust, ואחרון ברשימה Variations. בעזרת כלי זה ניתן לשחק בצבעים ובבהירות-כהות, מבלי להבין יותר מידי. פשוט רואים את כל האופציות, והולכים לפי מה שנראה טוב. אני מצרף תמונה של לפני-אחרי. בתמונה המקורית (צד שמאל), Auto-levels לא שינה כלום, אבל משחק קצר עם ה-Variations עוזר (זאת רק דוגמה, אני מעדיף את המקור). הומר
תתעלמו מהאוביקט. זאת גולגולת של שימפנזה.

טריק "שיפוצי" מעניין

והוא נקרא Variations. הולכים ל-Image, משם Adjust, ואחרון ברשימה Variations. בעזרת כלי זה ניתן לשחק בצבעים ובבהירות-כהות, מבלי להבין יותר מידי. פשוט רואים את כל האופציות, והולכים לפי מה שנראה טוב. אני מצרף תמונה של לפני-אחרי. בתמונה המקורית (צד שמאל), Auto-levels לא שינה כלום, אבל משחק קצר עם ה-Variations עוזר (זאת רק דוגמה, אני מעדיף את המקור). הומר
תתעלמו מהאוביקט. זאת גולגולת של שימפנזה.

למעלה