לפרק את ישיבות ההסדר. ויפה שעה אחת

אביה*

New member
לפרק את ישיבות ההסדר. ויפה שעה אחת

ישיבות ההסדר הם חממה לשטיפת מוח והקצנה דתית בלתי מתפשרת. זהו מקום מצוין ונהדר לבינוניות. לימוד תורה באופן בינוני, ושירות צבאי באופן בינוני. כמה גדולי תורה או קצינים גבוהים יצאו ממסגרת זו? להרבה מתלמידיהם יש פוטנציאל לקצינים בצה"ל בדרגות שונות, אבל מפאת מסגרתו וקוצרו התלמידים מנועים מכך. מסגרת זו של ישיבות ההסדר נוצרה בידי אנשי הציונות הדתית למענם ובשבילם, בעיקר על מנת לשמור על הציבור הדתי, שלא ינשרו יותר מדי כיפות במהלך הצבא הסדיר. לציבור החילוני אין שום עניין בו. ולהפך מרחיב הוא את הפערים, בין הציבור הדתי והחילוני. מפלה הוא לטובה נער דתי על פני נער חילוני. מעניק הוא תנאים ומסגרת שאינם נחלת חייל רגיל. כך למשל חיילי שמנת אלו אינם צריכים להתמודד את החתך הגדול והבעייתי של החברה הישראלית, כמו חיילים משכונות מצוקה. אסור לנו להרשות שמיעוט קיצוני יכתיב לנו את הנורמות החברתיות. (בצבא של 180 אלף תלמידי ההסדר בקושי חצי אחוז.) סוף סוף הצבא משתחרר מתקופת החושך השובניסטית שלו, והנה באים קומץ אנשים קולניים, שעושים הרבה קול וצלצולים, במעט החובה שכל נער ונערה עבריים עושים מימים ימימה. מאמינים הם שאלוהים בכיסו. שהצדק לימינם והאמת לשמאלם, ורק אתמול חזרו הם מפגישה אישית עם משה רבינו. ורוצים הם להחזיר את הגלגל אחורה. אני אומר לרבנים שמאיימים שלא ירשו לתלמידהם להתגייס לצה"ל, אל תאיימו על יונה ביין. אתם זקוקים לצבא פי אלף ממה שהוא זקוק לכם. אם תסגרו את הישיבות גם תאבדו את מקום העבודה שלכם. וחוץ מזה, הרי כל יום אתם מתגאים, איך אתם חודרים ללב הקונצנסס. כל אלוף דתי הוא בעיניכם אוצר יקר, שאתם מתגאים בו בכל פינה ועבר, אפילו אם חוזר בתשובה הוא.

רמת הטימטום שאתה משדר - מסוכנת

סביר מאוד להניח כי לא מכיר את מסגרת ישבות ההסדר. למרות שההני בחור חילוני אני, אל תזלזל באמונת אחרים. החבר´ה האלה נותנים את הכל כדי לעשות את המקס´ בצבא. אני לא אומר שאתה או מישהו אחר לא, אך זו דעתם. לומר את האמת? יש בטענות האלה משהו מאוד צודק. עירוב מינים בתוך יחידה תמיד יגרום מתח, ריב ועוד כל מיני דברים לר נעימים. לבחור דתי שלא רגיל לראות אישה בלבוש מכנסיים - זה מפריע. טירון לא רגיל לשמוע בחורה פוקדת עליו לשפוך 50 שכיבות. זה האמונה שלהם. זה הצדק שלהם. זה התורה שלהם. אל תזלזל במילים כמו לסגור את ישיבות ההסדר וכו´. אתה רק מדבר שטויות. אני אומר לך דבר כזה: אני בחור חילוני, אפילו מאוד חילוני שגר במרכז ה"בועה" התל אביבית (בועה שבעצם נעלמת מהר...) ואני אומר לך דבר כזה, אפילו שנקין נעשתה מעוז של המפד"ל ויש שמועות שבדיזינגוף של סניף של "כ´ך"...

כבחור דתי-אני אענה

א.דעתם של הרבנים הם לא דעתם שלנו ב.הרבנים האלה מדברים כמו חרדים ולכן בעיני הם אינם מייצגים אותי ב.הרוב אצלנו לובשים מכנסיים זה ממש לא בעיה בשבילי ג.אני שירתתי ביחידה קרבית מובחרת ועשיתי את המקסימום ד.רבע מהיחידה היו דתיים ה.אין לי בעיה ולא הייתה לי לנהוג בטנק או שבת תפקד עליי, יש הבדל בין שובניסטיות לאי צניעות

תגובה לידידי...

ציטוט מתוך הודעתך: "...יש הבדל בין שובניסטיות לאי צניעות..." מי כמוך או כמוני או אדם ציוני ששירת בצבא שיודע שבנות בצבא זה לא בדיוק המלאך גבריאל. חס וחלילה, זה לא כולן, אבל...תמימות? חה חה חה...

חחחחחח ../images/Emo13.gif ...

אמרתי תמימות??? אם כן אז מצטער בנות... צודק לא כולן..

דווקא אצלנו..

אאצלנו קודם כל היו כמה בנות,לא זוכר כמה אבל את הקשרים הם השאירו בצד... כשהם היו בפעילות מבצעית הם רק התרכזו בפעילות!!

בור ועם הארץ

אתה בהחלט נראה כמו עוד אחד מאותם אנשים נבובים שחושבים שכל מי שלא מחזיק בדעה שלהם הוא קיצוני או פנאט. עוד אחד מאנשים שרואים את העולם מתוך זוית הראיה של החברה המצוצמצת שמסביבו. מה אתה בכלל יודע על ישיבות הסדר ? ממה שאתה כותב כנראה שחוץ מדעות קדומות אתה לא ממש יודע הרבה...אגב אני לא מהמתנגדים לשילוב נשים בצבא אבל טמבלים כמוך שקופצים על כל הזדמנות להטיל רפש על ציבור שלם שלא חושב כמוהו גורמים לי לבחילה.

גידי@

New member
אני אומר לא לפרוק יחידות ההסדר

אני חושה שטוב שישרתו . גם הנח"ל היהחלק מהזמן משרת בהתישבות. מה שאני לא מקבל זב המאבק נגד שרות של בנותבקרבי. אם הן רוצות יש לאפשר להן. אם זה יחידה רק של דתיים טבחורות מפריעות להן לא אשלח בחורות ליחידות שלהם אל ארחם עליהם. אשר ליחידות מעורבות של חילונים ודתיים לא אוותר על שרות בנות קרביות אם זה רצונן. שוועון צריך להראות לא רק להעשות !

אבו-דני

New member
חשבתי שלכתוב אתה יודע לא רק למחוק

לפרוק פורקים נשק או פורקן על אישתך למשל יחידות מפרקים או לחליפין את הצורה שלך.... זה די..לחכימא? או שאין חוכמה

google1

New member
טעות

צריך לכבד את ישיבות ההסדר. ישיבות ההסדר של היום הם הקבוצים של פעם, מלח הארץ. הקצינים הטובים ביותר. כמו שמתחשבים בדתיים בכשרות לא יקרה כלום אם יפרידו גם בינם לבין נשים. זה ממש לא משנה מי מתקיף באיזה חזית.

למעלה