לפרמט ויסטה

Ren83

New member
לפרמט ויסטה

שלום, רכשתי נייד עם ויסטה פרמיום בנויה עליו ואני רוצה לפרמט ולהתקין אקס פי. ניסיתי להפעיל את המחשב עם הסידי של אקס פי בכונן וזה לא התייחס אליו, אלה המשיך לטעון את הווינדוס ויסטה כרגיל. נסתי להגיע לBIOS של הויסטה (לחיצה על DEL כשאני עושה ריסטרט) בשביל לוודות שהוא מאתחל מהסידי ומסתבר שאין לזה ממש BIOS אלה זה מגיע רק לחלון שאני אמור לבחור בו מערכת הפעלה (האפשרות היחידה שם זה ויסטה מין הסתם). איך מפרמטים את הויסטה ??

eliel11

New member
לא מובן, מה זאת אומרת אין bios?

אולי המקש הוא לא DEL אלא F12 או F10 וכו. נשמע לי ממש מוזר... כל מחשב חייב שיהיה בו את האפשרות לשנות את הboot sequence וכו. אגב, אתה לא רוצה לפרמט את ויסטה. אתה רוצה להשליך אותה לאלף עזאזל. שני דברים שונים. וסתם מסקרנות, למה אתה רוצה להשמיד את הויסטה?

Jan22

New member
תכניס דיסק התקנה של WINDOWS

של לפחות WINDOWS ME. בשורת האתחול של הדיסק תלחץ ENTER ,אחרת הוא ימשיך להעלות את הWINDOWS המותקן שלך. תיכנס להתקנה ,לפני שאתה מתחיל להתקין את המערכת (אתה נמצא במסך כחלחל כזה) קיימת שם אופציה למחיקת הפרטישן C או D או איזה שאתה רוצה. תבחר בכונן שאתה רוצה למחוק (נאמר שזה יהיה C) ואז ENTER. ויש לך מחיצה נקייה.

eliel11

New member
כן, אבל מאיפה לי לדעת שאתה מודע לזה

הרבה אנשים לא מודעים לזה וחושבים שלהכניס את הדיסק זה מספיק. לא התכוונתי לזלזל באינטליגנציה שלך..

Ren83

New member
מה זאת אומרת? (כנסו כולם)

הכנסתי את הסידי של האקספי ואתחלתי את המחשב דרכו, הגעתי למסך הכחול של ההתקנת אקס פי ושם זה רושם לי בעיה : "setup did not find any hard disk drives installed in your computer..........." המחשב חדש לגמרי ככה שאין שום בעיה עם ההארד דיסק זה כנראה עוד דרך של מיקרוסופוט למנוע מאנשים לחזור לאקס פי מישהו יודע איך פותרים את הבעיה הזאת?

kitt

New member
אתה צריך דרייבר לדיסק שלך שהוא SATA, צריך

להעלות את הדרייבר ע"י לחיצה על F6 בתחילת ההתקנה ואז יש להזין את הדרייבר מדיסקט, או... כאן עלינו על הקאץ' לך תמצא כונן דיסקטים לנייד.... נראה לי שאין מילוט מלתת למעבדה של היבואן לעשות לך את השירות של חזרה לXP.

Y. Welis

New member
לא ניתן. אפשר להגדיר בביוס מצב תאימות ל-IDE

ולהתקין אח"כ מחלונות את דרייבר הסאטה, ואז לשנות למצב הקודם.

Schweppesdude

New member
אתה יכול לפרט בנושא?

כאילו.. מה זה המצב תאימות הזה? רגע, אם יש לי דיסק אתחול כזה למחשב, ואני חושב על פרמוט, אני גם צריך לעבור את כל הבלאגן הזה? או שהדסיק עושה הכל לבד?

Y. Welis

New member
תלוי מה יש בדיסק. אפשר ליצור דיסק של XP

שיכלול דרייברים לבקרי SATA. אגב בדגם שלך נראה שאין בקר כזה, ויש סיכוי שדיסק ה-XP שלך לא נצרב נכון וזו הסיבה שהוא לא מאתחל (bootable). נסה לאתחל עם דיסק שנוצר כמו שצריך (אפשר אפילו של מערכת אחרת) כדי לוודא שהביוס אכן הוגדר לאתחל מ-CD.

Ren83

New member
בטוח?

יש לי את הדרייבר של הSATA לאקס פי, אם אני יעלה אותו לדיסק און קי זה יהיה אפשרי?

Ren83

New member
משהו משונה קרה

זה אמר לי שהוא לא מוצא דיסק להתקין ממנו ואז המשיך ופתאום הגיע אל החלון הזה של הpatitiion איפה שצריך לבחור איפה להתקין את הווינדוס ומופיע לי שם כונן סי שהוא בעצם ה1 גיגה של הדיסק און קי שלי כאילו הוא שואל אם להתקין ווינדוס על הדיסק או קי. מה עושים במצב כזה? יש איזה דרך לעשות פה איזה משהו בשביל שהוא יקלוט את הדיסק און קי כפלופי דיסק ויתקין את הדרייבר ממנו?

אפשר ב-bios להגדיר אם לעשות

סימולציה ל-floppy בתור hard disk או floppy אבל אם תבחר floppy יכול מאד שזה לא יעבוד כי תצתרך לפרמטו כ-floppy

bonbonori

New member
כנס לפה-קרה לי בדיוק כמוך

הבעיה באמת כמו שאמרו בהמשך זה בגלל שאין לך דרייבר מתאים. אתה צריך להיכנס לביוס של המחשב ולשנות את אופן פעולת ההארד דיסק שלך מSATA למשהו שאני לא זוכר תשם שלו אבל בטוח יש לך תאפשרות. אחרי שאתה משננה את זה ההתקנה לא תגיד לך שום ארור שהיא לא מוצאת את ההארד דיסק. אחרי שתתקין את הXP, חובה להוריד דרייבר מתאים ואז תשנה חזרה בביוס לSATA.

Ren83

New member
לא מצאתי

אין שום אפשרות שמזכירה SATA בBIOS . גם בתמיכה של HP אמרו לי שאי אפשר לעשות אתזה דרך הBIOS וחייב פלופי. אני מנסה למצוא דרך שאוכל לעשות את זה בלי פלופי. למה דווקא את הSATA הוא לא קולט וכל השאר בסדר? איך זה שאת ההארד דיסק של הדיסק און קי הוא כן קולט? אולי אם אתקין את הדרייברי של הSATA לאקס פי בויסטה שיש לי עכשיו זה יתן משהו?

ali052

New member
יש לי בישבילך פיתרון פרימיטיבי....

תוציא את הH.D ותתקין שם XP במחשב שאינו חדש...אח''כ תחזיר את הH.D. למחשב הנייד.. זה יכול לעזור... **** תעשה את זה רק אם לא מצאת אופציה אחרת..... בהצלחה....

Ren83

New member
אוי ואבוי

זה מחשב חדש ועוד מחשב נייד ככה שזה לא פעולה כזאת טריוויאלית. זה סיכון גדול מידי. שלא נדבר על איבוד אחריות

ali052

New member
אתה צודק!!

לא הפעלתי מספיק את הראש שלי...כי עכשיו אני בעבודה.... לדעתי שווה לך לתת אותו לHP שיעשו לך את העבודה בצורה הטובה.... [שכן שלי הוא היבואן שלהם...] הסניף בת''א ; רחוב לוינסקי.... בהצלחה...

למעלה