אתה באמת לא מבין
הטענה שלי היא שבגלל הדרך בה האדם התפתח - האבולוציה - אנחנו יצורים חברתיים. בנוסף לדחף השימור העצמי, יש לנו יצרים חברתיים, שגורמים לנו להזדהות עם אנשים אחרים, לעשות מעשים אלטרואיסטיים, ולחוש רחמים. הטענה הזו לא מגיעה מתחום הפילוסופיה אלא מהאנתרופולוגיה והביולוגיה. אני לא בטוח אם הדחפים האלו בבסיסם הם ביולוגיים, תוצר של חינוך, או שילוב. היצרים האלו נוגעים למי שאני מגדירים "החברה שלנו". ניתן תאורטית לחשוב על ניסוי שיבדוק את מקור הדחפים האלו - אבל ניסוי כזה יכלול התעללות בתינוקות, ולא הייתי רוצה לבצע אותו (כל הבעיה של nurture vs nature לא פתירה בגלל זה). הבעיה היא כמובן את מי מגדירים כחלק מהחברה. בכל אופן, אני לא רואה כאן הרבה מקום לדיונים פילוסופיים: כאן זה פשוט ענין של חינוך. כדי לשכנע אנשים בהגדרה שלך אין טעם בנימוקים פילוסופיים. יש לשכנע את האדם השני באנושיות הצד האחר. אלו שמנסים להוציא חלקים מסוימים מהגדרת החברה שלי לרוב עושים את זה ע"י דימויים שהופכים את הגורם האמור לפחות אנושי: "חיות -אדם", "תת-אדם", "קני-מחבלים", "ג´וקים מסוממים". "מצד שני, אתה טוען שאתה כפוף לרציו ולאמפירי" לגבי רציו, טענתי שהוא כלי אני משתמש בו, אני לא כפוף לו. לגבי אמפיריקה, החוויה אמיתית במובן זה שאני אכן חש את זה. אבל לרעיון של אלוהים יש השלכות מחוץ לראש מאמיניו. אם אתה טוען שלפי תפיסתך, אלוהים קיים רק בראש של הדתיים כמו שהמוסר שלי קיים רק בתור רגש אנושי לתפיסתי, אתה לא מדבר על אלוהים כלל. "רוב החילונים כן מכירים בדרגים המקצועיים, או במדינה עצמה, סמכות לקביעת החוק, ולא בהם עצמם" המדינה עצמה? מי זו? לא מכיר. את החוקים קובעים מחוקקים. המחוקקים נקבעים ע"י העם. העם עצמו הוא מקור סמכות החוקים בדמוקרטיה. אמרת משהו לא נכון.