תעסוקה לבעל
כמו שאמרתי בתחילה בעלי לא עובד הוא יצא לפנסיה מוקדמת (במקום פיטורים) כתוצאה מועד חזק מאוד שהיה (תעשיה צבאית בזמנו). אני לעומת זאת עובדת בחברת בניה, הבן מסודר אבל הבת שהשתחררה לפני שנתיים למדה, מחפשת עבודה במקצוע, ובינתיים עובדת בתחנת דלק. מכיוון שמשכורתי "משחקת" החודש עדיין לא קיבלנו משכורות לא אני ולא בעלי, ומכיוון שבדרך כלל אני מקבלת את שכרי בשבוע האחרון של החודש. (ללא שום תנאים סוציאליים אפילו לא הבראה) - (תאמרו תתבעי אותו, טוב במקום עבודה פרטי כזה אין מקום לתבוע את המעסיק , אלא אם כן מתפטרים קודם).החודש בעצם אנחנו חיים ממשכורתה של הבת, היא פשוט לקחה את המשכורת והעבירה אותה לחשבוננ. כמו שאמרתי קודם לבעלי אין רשיון נהיגה כלל, רק לי ולבת. שעות העבודה בתחנת הדלק הן או בוקר מ- 6 בבוקר עד 2 בצהריים, או מ- 2 בצהריים עד 10 בלילה. ביום שהילדה עובדת בוקר, אנחנו קמות בשעה 5 בבוקר, בשעה 5:30 אני מסיעה אותה לעבודה, (רבע שעה לכל כיוון) חוזרת הביתה בשעה 6 ,בשעה 7:30 נוסעת לעבודה, בשעה 2 כשילדה מסיימת, היא מגיעה אלי לעבודה, לוקחת את הרכב, נוסעת הביתה ובשעה 4 באה לאסוף אות, ואנחנו נוסעות יחד הביתה. כשהיא עובדת ערב הסיפור הפוך, קמות ב- 7 היא מסיעה אותי לעבודה וחוזרת הביתה, בשעה 2 היא באה אלי לעבודה, אני מקפיצה אותה לעבודה, ובשעה 4 כאשר אני מסיימת אני נוסעת הביתה, בסביבות שעה 9 אני נוסעת לתחנת הדלק וממתינה שם עד שהיא מסיימת בשעה 10. (משעה 6 עד 10 היא מתפעלת לבד את התחנה) אני לא מוכנה שהיא תהיה לבד בשעות הלילה המאוחרות לכן אני יושבת בתוך הרכב בתחנה עד שהיא מסיימת, לא לבעלי אין שום חלק בכל זה. לכן הרכב כל כך חשוב לנו וכל כך חשוב שהוא יהיה תקין - כדי שהילדה לא תיתקע איתו באמצע נסיעה. וכן פתרנו את הבעיות בינינו, עד שהן יעלו ויצוצו מחדש, למשל כמו שכתבתי ירדנו מעניין הקולנוע הביתי, כי כרגע יותר חשוב לו שהוידאו התקלקל, והנושא השבוע הוא: לתקן את הוידאו , או לקנות חדש?? הוא מעסיק עצמו בעיקר בלא לעשות כלום... קם בנחת בבוקר מכין לעצמו משהו לאכול, (נכון הוא לא משאיר אחריו אפילו פירור אני חוזרת והבית נשאר נקי) שומע מוזיקה בטלויזה (ערוץ בתשלום) - הרדיו כבר לא מספיק טוב... אין מוזיקה לבחירה. רואה טלויזה, אוכל צהריים, ישן אחר הצהריים (כשאני חוזרת מהעבודה הוא בדרך כלל שוכב ונח) ובערב הוא כמובן רואה טלויזיה, (ומקטר על כך שכבר לא רואים משחקי כדורגל בתחנות הרגילות) אנחנו לא מחוברים לערוץ שמשדר את משחקי הכדורגל. (מודה ומתוודה אני "שונאת" כדורגל לא מוצאת בזה שום עניין, ולדעתי ממש אבל ממש חבל על הזמן ועל הכסף. אני באמת נשמעת כמו אישה מרירה, אבל איך אפשר שלא, אם אנחנו כל פעם מחדש גולשים מעבר לקו האשראי שלנו, וכאשר אני אומרת לו כמה עמלה שילמנו, אז הוא - מזדהה איתי בתגובת הלם, מרביץ קללה על הבנק שגונב אותנה - ומיד מפנה חזרה את מבטו לסרט הפעולה שמוקרן בטלויזיה. אז כן פתרנו את הבעיות וכן בעלי מעסיק את עצמו. בעיקר בלקטר על המצב הכלכלי הגרוע במדינה, לפרש באזני את החדשות ולאחר מכן לשאול אותי על מה דיברו, ולצעוק ולקלל את ילדי השנים שרצים משחקים בחוץ ועושים לו רעש. לא סתם נכנסתי לאתר זוגיות במשבר, לדעתי נישואי במשבר...