לפרוץ את הריבוע

roy269

New member
הממציא של ה - IT

קפץ קצת מעל לפופיק הוא יצא עם ההמצאה שלו מוקדם מידי העובדה שעד היום יש לו בעיות רישוי לכלי - הרחובות אינם מוכנים לקבל את הכלי הזה, העיריות טוענות שהוא מסוכן. בסן פרנציסקו יצאה תקנה עירונית האוסרת על שימוש בכלי כנ"ל גם בניו-יורק. בינתיים יש בו שימוש ניסיוני ברחובות סנטה מוניקה ע"י פקחי חנייה. וזה כמובן מזכיר את הבעיה של בל, כאשר המציא את הטלפון לא היה לו אל מי להתקשר - הוא היה יחיד עם טלפון לקח לו די הרבה זמן לשכנע שיש צורך בכלי המוזר הזה שמעביר קולות ממקום אחד לשני. ולעצם העניין אנשים שחושבים מחוץ למסגרת - נתפסים כסכנה לקיום המסגרת (המסגרת הארגונית המחליטה את מי להעסיק) ואת זה המסגרת לא אוהבת.

az ma

New member
הסיבה היחידה שהזכרתי את ממציא

הIT זה שהבחור מבריק, לדעתי. את הכסף הראשוני הוא עשה מפיתוח של איזשהו גיזמו בתחום של דיאליזה (או משהו כזה). החברה שהזמינה אצלו את הפיתוח הגדירה איזו "מפלצת מכנית" עם הרבה חלקים נעים. הבחור ביקש במקום זאת שיגדירו לו את הפונקציה שה"גיזמו" הזה אמור למלא והוא פתר ת'בעיה עם מוצר פשוט, זול יחסית ובלי שום חלקים נעים. זה שהוא הקדים את תקופתו עם הIT... לא נראה לי שהקדים ב"הרבה מדי" למרות בעיות הרישוי... המוצר נבחן ברשות הדאר (ארה"ב) וצבא ארה"ב... אני נזכר שממציא הלייזר הקדים בערך בכמה עשורים... So what? אני עדיין מאמין שכמעט כל חברה זקוקה לכמה "יצירתיים כאלה" כל עוד יש מישהו "בוגר" שמשגיח עליהם. מצד שני, אני נזכר בדוגמא של Xerox. היו להם גאונים אמיתיים שעבדו בPARCמשהו (שכחתי ת'שם המלא). הנהלת Xerox נכשלה טוטאלית ביישום רוב הפיתוחים המקוריים שהומצאו שם. הדוגמא הידועה ביותר של כשלון כזה זה הUser Interface של Mcintosh/Windows...

zoti

New member
לגבי הIT או בשמו הנכון ה SEGWAY

הכלי הנ"ל הינו סקוטר (או בשם המקובל בעיברית - קורקינט) בעל שני גלגלים שנמצאים בצידי הכלי ולא בטאנדם (אחד מקדימה ואחד מאחורה). לגבי סן פרנסיסקו אז מה שהממציאים של הSEGWAY מנסים לעשות הוא להעביר חוקים במדינות ארה"ב שיאפשרו לכלי שלהם לנוע על מדרכות לשימושם של דוורים, פקחי חניה וכיוצ"ב. בסן פרנסיסקו החליטו שהכלי לא יוכל לנוע על מדרכות אבל מותר לו לנוע על הכביש בהגבלות מסוימות (קורקינטים ממונעים חוקיים בקליפורניה). מאחר ואני אישית מעורב קצת בתחום הקורקינטים החשמליים אז אני יכול להגיד לכם שיש לSEGWAY כמה בעיות עיקריות כמו מחיר, מהירות וטווח נסיעה. המחיר לדגם הבסיסי הוא כמעט $5000 וזה בערך פי עשר מכלי שמספק ביצועים טובים יותר והגלגלים שלו הם בטאנדם. הSEGWAY אכן כלי מגניב אבל לא כלכלי וכיום הוא לא יותר מצעצוע לעשירים בלבד. מי שרוצה עוד מידע יכול לחפש ב: http://www.segway.com

zoti

New member
זה אכן מיוחד

אבל השאלה היא האם שווה לשלם פי עשר על כלי שכל היחוד שלו הוא שהוא נשאר עומד כשאתה עוצר והוא נחות מבחינת ביצועים. אני חושב שלא והרבה אנשים אחרים חושבים כך גם כן. שלא תבין אותי לא נכון. הייתי מת שיהיה לי SEGWAY אבל לא הייתי קונה אחד מכספי שלי. עדיין לא ראיתי אחד נוסע אבל ראיתי הרבה סקוטרים חשמליים אחרים.

לא לגמרי מדוייק

כשהיינו בנובמבר האחרון ב-Epcott Center שבאורלנדו, ראינו שהרבה מאד אנשי צוות של המקום נעים על הכלי המגניב הזה. אגב, לדעתי בסופו של דבר המחיר של הצעצוע הזה ירד לתחומים קצת יותר שפויים - בדיוק כמו מה שקרה להרבה מאד צעצועים אחרים, שנוצר להם ביקוש רב יותר.

roy269

New member
מתוך עניין אישי בלבד

אני מאד מקווה שיצליחו למכור כמה שיותר אולי עם התמלוגים נוכל לצאת לפנסייה מוקדמת

az ma

New member
אפרופו המצאות... מישהו יודע...

מה המוצר בבית שנוטה להתקלקל הכי פחות??? כרטיס טיסה לארץ לפותר... סתאאאם...

az ma

New member
אז לידיעתכם - התשובה היא...

המתקן המחזיק את גליל נייר ה
...

(!) לחלוק עליך, או במלים אחרות

צר לי לחלוק עליך
רוב המתקנים המחזיקים את גליל נייר הטואלט כוללים בתוכם קפיץ...

az ma

New member
אתה יכול לחלוק כמה סיאתה רוצ'ה

ואתה באמת צריך להצטער על זה...
אתה הרי יודע שהאמריקאים אוגרים סטטיסטיקה לגבי הההכווול...
אז זה מה שמצאו...

az ma

New member
לפחות אתה יותר "קל" לשכנוע מאשר

תושב מיסורי - אלה מאמינים רק כשהם רואים במו עיניהם. לגבי לינק, אין לי. שמעתי זאת במסגרת הרצאה לממציאים. המקור המדוייק צוטט אך עבדך כנראה קצת סנילי...

sirpad

New member
אותי לימדו החיים שכשסיפור יפה מידיי

זה אומר שהנתונים שלו שונו כדי ליצור אפקט. סביר להניח שאו שאפחד לא פתר את זה ככה או שיותר מאחד פתר ככה.ןשאפילו אם אחד פתר לאו דווקא הוא קיבל את העבודה. אבל הסיפור כסיפור יפה.

למעלה