לפעמים...

כמהאפשר

New member
הפרשנות הזו- היא שלך. ואתה מוציא לשון הרע סתם

זו פשוט שנאת חינם.
הבחור הזה אמר לך את זה? הוא אמר "גוי" או את מה שכתבת?

זה כמו שאני אכתוב לך "אתה מרוקאי" או "אתיופי" או "מבריה"מ" או "דתי" ואתה תרוץ לספר לכולם שגידפתי אותך.
שאלת אותו מה זה אומר? למה הכוונה?

מה זה "לרוב"? הנה, יש לך כאן אנשים שאומרים לך אחרת, שגדלו, התחנכו, למדו וידעו ובינתיים אתה הוא אשר בדיעה בודדה.

תיראה הדור הצעיר מתיחס אחרת לזר והנוכרי

בשנות ה50 . גוי זה הייה הגרוע ביותר
מרוקאי הייה פחות זר . פדו נערה אשכנזיה שלא תתחתן עם עירקי ב5000 לירות בישוב שלנו .מכיר אישית אותם אבא שלה הייה רופה עם כסף
כאשר בחורה הכירה בחור . שאלו אותה באידיש . הוא משלנו (אשכנזי) .
היו המון מיקרים שהורים אשכנזים לא רצו כלות/חתנים מעדות המיזרח .

אבל על גוי חשבו רק על עבודה ברפת . על חתונה ביכלל לא חשבו חס ושלום
היום בשנת 2014 ההיתבוללות בשיאה . מה שהייה אז מוצה מחמת המיאוס . מקובל היום
גוי זה עם . ולא אדם מחות
חברה שיהייה לכולם בהצלחה אני מאחל מיכול הלב
אני סתם מעלה זיכרונות מהילדות שלי שנות ה50-60
שבוע טוב

כמהאפשר

New member
שוב-

אלה הדברים שאתה חווית, אבל בדיוק כשם שאני הייתי בקשר של כמה שנים עם בחור ממוצא מרוקאי שאבא שלו לא הסכים שאני אכנס אליהם הביתה מפני שאני לא מרוקאית-
אין לכך קשר למרוקו, נכון?
או היה לי מטופל שלאח"כ הפך לחבר קרוב ששמעתי ממנו (דברים שהגיעו מאמו) שיוצאי בריה"מ הם בערך מקור הרוע בעולם ושנאה יוקדת ברמות שלא שמעתי הרבה פעמים.
זה משליך על מרוקו? על כל יוצאי מרוקו?
לא.

אז אלו אנשים שאתה הכרת. זה אל משליך על שנות ה-50, גם לא על אשכנזים ולא על היהדות ועל הדתיים.

אני מגיעה משושלת ארוכה של רבנים וכל סביי היו או מלמדים או רבנים בחיידרים.
כל מה שחונכתי עליו הושתת על אהבת הזולת, על ערכים, על כבוד, על הקשבה.
על כך שלא משנה מהיכן הבן אדם, מה הצבע שלו או הדת שלו.
ואנחנו הכי אשכנזיים שיש:)

כך ש- אל תכליל, בבקשה.

כמהאפשר

New member
ואני התחנכתי באולפנה וחייתי בין חב"דניקים כל

רוב התבגרותי-
גוי- פירושו "עם".
זו ממש לא מילת גנאי ולא אדם נחות.

העובדה שיהודים הם עם סגולה ועם נבחר- לא מקבילה למה שכתבת.
להיפך, מלמדים אותנו שלגויים יש הרבה חוכמה, אנחנו צריכים ללמוד מהם, להקשיב, לכבד!
מלמדים אותנו שבכל דת, בכל עם, בכל אדם יש הרבה חוכמה- החכמים אומרים את זה, הפרשנים כותבים את זה.
אל תטעה אנשים בדיעות שלך.

ואני חייתי בשנות ה50 עם אנשים שבאו מארופה

אחרי השואה . שארית הפלטה הייתי נער בו 6 למדתי בחיידר
בשנות ה50 לא הייה חבדניקים . ואולפנה
אולי היום הגישה מעט שונה לגוי .
בשנות ה50 לא הייה כך .
זו דעתי . והויכוח הוא ויכוח סרק

כמהאפשר

New member
זו דעתך- אבל לא דעת חב"ד ולא דעת היהדות ולא

הדתיים.
אז אל תלביש אותה על איש מלבדך, בבקשה.

וגם המשפחות של האנשים שמגיבים לך חיו בדורות הקודמים, לא?
אותי לימדו וחינכו לאהוב, לכבד וללמוד מכ-ו-לם. ושאחת המצוות החשובות ביהדות היא הכנסת אורחים לכולם
האי לשמח את כולם
תבדוק, מהו קידוש ה'
וזה, ד"א, לימד סבא רבא שלי שהיה רב בחיידר.

ivgy1980

New member
את יהודיה? הילדים יהודים. תודה וכל טוב.

אתם חיים בישראל ולא צריך היסטריה.
be happy, be well. be you!

SilentLight

New member
נכון מאוד

Jen74

New member
כן, סביר להניח שיהיו בחתונה הזאת דמעות

אושר מהולות באכזבה ותסכול.
אבל אתם רוצים להיות ביחד והחלטתם להתחתן, אז לכו על זה.
אם ההורים שלך חושבים שזה כל כך גרוע שזה שווה ניתוק היחסים ממך, אז אני באמת לא יודעת מה להגיד.
יש סיבות הרבה יותר גרועות להתנגד לנישואים כמו למשל אחד מבני הזוג אלים או מכור לאלכוהול או סמים או שהוא לא עלינו פושע נמלט (רוצח, אנס).

רצית לשמוע מעוד אנשים שמזדהים איתך.
נישאתי בנישואים לא רשמיים לגבר שאמנם עפ"י ההלכה הוא יהודי אבל גדל בבית עם אם יהודיה (ניצולת שואה, אגב) ואב נוצרי קתולי שלחם בצבא בריטניה במלחמת העולם השנייה.
בן זוגי חגג את כל החגים היהודים והנוצרים לפחות עד שהיה בן 16 מאחר והוריו החליטו שהם יתנו לו לבחור בעתיד את הדרך בה יחליט לחיות, כיהודי או כנוצרי.
הוא נולד בישראל אבל כשהיה תינוק הוריו חזרו למולדתו של אביו, אירלנד ושם הוא גדל עד שהחליט לחזור לישראל ואף התגייס כאן ושירת את המדינה שירות מלא ובנאמנות רבה, כפי שאביו לפניו היה נאמן לישראל ועזר בהקמת קיבוץ בארץ.

למה אני כותבת לך את זה?
כדי לחזק אותך שכשיש לך בחיים בן זוג שאת בטוחה שהוא האחד שאת רוצה לחלוק את חייך איתו, באמת שכל השאר כבר פחות חשוב.
לא הייתי מוותרת על נסיונות לדבר על ליבם של הורייך ולנסות לרכך את לבם על החלטתך אבל בסופו של דבר ההחלטה שלך להתחתן היא שלך וההחלטה שלהם לא לקבל את בן זוגך היא שלהם ואנחנו לא יכולים לקבוע לאנשים איך להרגיש, אנחנו יכולים רק לנסות לגרום להם להבין את הצד שלנו.

KUK NICK

New member
לדעתי את עושה טעות מרה

להתחתן עם אדם לא יהודי זה כאילו את לוקחת ספר תורה בבית הכנסת ויורקת עליו.

אהבה זה לא הדבר הכי חשוב בחיים של בן אדם, יש דברים חשובים יותר כמו השתייכות לעם מסוים ולהיות חלק מקולקטיב שפועל בצורה מסוימת בעולם.

ישנו ביטוי כזה בתורה במקומות רבים "ונכרתה הנפש ההיא מעמה" - הדבר הראשון שעולה בראש (והוא כמובן טעות) זה שאלוהים כורת את הנפש מעמה כעונש, אבל מה שנכון הוא שנפש בעצמה כורתת את עצמה מעמה באמצעות ההחלטות שלה.

למען הסר ספק - אינני שונא אנשים גויים חס ושלום, אפילו להיפך "חביב כל אדם שנברא בצלם".

prizman

New member
אפשר לדעת מאיפה התגלגלו לכאן האנשים

המוזרים האלו?

jeshu

New member
הם מחכים להם בצללים וקופצים כל פעם שהנושא עולה.

jeshu

New member
אתה גורם לי לרצות לירוק על ספר תורה... דרך ארץ לפני תורה וכו' - הגיע הזמן לכבד אחרים ולקבל את ההחלטות שלהם ולא לזרוק עליהם את האמונות שלך.

KUK NICK

New member
אם לא הייתי מכבד אותה לא הייתי מגיב לה

ואם אתה טוב בקריאה תקרא את המילה הראשונה בכותרת שלי.

כמהאפשר

New member
כיבדת לחלוטין, אפילו יותר מכיבדת. מה שאי אפשר

לכתוב על התגובה אליך.
ואשריך, כן ירבו אנשים כמוך- בין אם בדיעות ובין אם בהתנהלות וערכים, גם אם דעותיהן שונות.

NuIa

New member
אתה שתקבע לה מה הכי חשוב?

מזה השטויות האלה שהכי חשוב להיות חלק מקולקטיב? הכי חשוב לך אולי.
לה חשוב משהו אחר.
ומשהו שהפילוסוף מייקל ואלזר אמר: "כאשר העדתיות שלי נתונה לאיום, אני עדתי באופן מוחלט וקיצוני... וזה הכול... בתנאים של ביטחון, אפתח זהות מורכבת יותר מזו שעולה ממושג השבטיות."

KUK NICK

New member
אני רואה שגם את לא טובה בקריאה

לא קבעתי לה כלום, אני בכלל לא מכיר אותה ולא יודע אם היא בכלל קראה את תגובתי - סך הכול כתבתי לדעתי אבל כנראה שפלורליזם אנושי הוא לא משאלת נפשך.

למעלה