לפעמים אני נדהמת

touti

New member
ואני יודעת שאם נעלבתי ונפגעתי

סימן שהוא קלע לאיזו אמת אחת שאני מוכחישה לה. אז אני אעלב ואפגע וגם אעשה חשבון נפש.

לא תותי

זו לא אמת וזה ברור לי!!! זה נקודה שהשתחררתי ממנה והתחלתי להתגבר עלי'ה אחרי הגירושין, נקודה קצת רגישה שהיוותה חלק מהתעללות הגרוש שלי. לאט לאט,התחלתי לקבל ביטחון לגבי הנקודה הנ"ל, ועכשיו,בתוך חודש אני שומעת שלושה שחזרו על אותה נקודה והעצימו אותה למימדים שמעבר!!! כשהאחרון עלה על כולם.

touti

New member
אז היה בזה אמת עד שהתגרשת

מה אכפת לך? אם את יודעת שעברת הלאה.. אם את יודעת שהתגרשת.. למה להעלב? למה להפגע? זה כמו שיזכירו לבעל תשובה את העבר שלו כחילוני, יפגע????
שימי פס רחב של אינטרנט מהיר על כ ו ל ם

אולי זה מתאים לך , תותי`לה ...

אם זה עמוק עמוק בלב ... זה אינו פשוט ! אלמנה אסור לצער (וכל אדם באשר הוא) אבל , בגלל שנפשה כואבת על אובדן שכזה ... האזהרה היא כפולה ! כך לעיניננו ...

touti

New member
בטר,

להעלב זו בחירה אבל אומרים שהאמת פוגעת,לא השקר פוגע אם היא יודעת שאין בזה אמת, למה שתיעלב? למה שתיתן סיפוק לאדם השני לפגוע בה ולהצליח בכך?? אני חושבת שהנקמה הכי טובה לאדם שרוצה לפגוע ולהעליב הוא ב-לא להעלב ולא להיפגע. כי אז לא עלתה זממו בידו. קאפיש?

תותי,סורי,לא חושבת כך...

לפעמים גם השקר פוגע. בעיקר בגלל שאת יודעת שזה לא נכון ואת יודעת שלחינם השם שלך מוכפש והופכים אותך למה שאת לא.

סאני42

New member
תותי! תיזכרי כמה פעמים נעלבת קשות מדברי שקר

לדעתי שם הפגיעה קשה יותר אם אתה רגיש ... אבל לומדים לטאטא ולהמשיך הלאה...

touti

New member
בנקודה הזו כתבתי למאושרת שהיא צודקת

אבל מה שפוגע זה לא השקר עצמו. אלא האדם שמשתמש בו.

מלודי6

New member
תותי, אני חושבת שזה לא מדוייק

אין המשפט שכתבת "אומרים שהאמת פוגעת, לא השקר פוגע" מכליל את כל המקרים, והוא חורג מהרבה מהם. כל אחד לפי אופיו. אני יכולה להגיד לך על עצמי שתקופה מאוד גדולה חשבתי שאני מכוערת. למה? כי כל האנשים הקרובים אליי אמרו לי שאני חייבת להשמין וזה לא יפה ככה. אז מה? זה אמר שאני לא יפה? ממש לא!! וכן, זה פגע תקופה מאוד ארוכה, עד שהצלחתי להבין שזה בכלל לא נכון ואפילו ההפך מכך. אין זה אומר שאם אתה נעלב ממשהו אז זה נכון, יכול להיות שפשוט אתה לא בעל בטחון מספיק בעצמך להאמין בכך, לפעמים מרוב שטוחנים משהו מסויים כל-כך הרבה מתחילים להאמין בזה.

touti

New member
איך זה סותר? הרי לא שיקרו לך

כשאמרו לך שאת רזה, רק הפכו את ז לחיסרון.

מלודי6

New member
תותי, השמטת מילים מהמשפט שכתבתי

המשפט המלא היה כך "אמרו לי שאני חייבת להשמין וזה לא יפה ככה". היה צירוף בין שני הדברים, לא רק התייחסות למשהו אובייקטיבי בלבד, וזה בעצם כל ההבדל. מעבר לכך, ברור שנקודת ההסתכלות השלילית הסובייקטיבית כהסתכלות של חוסר היא זאת שפגעה, ולא העובדות לגבי רזוני.

איני יודעת במה מדובר

אך מעריכה כי המעליב קורא את הדברים כאן. לטעמי, ההודעה כאן היא טעות יסודית כי בעצם נתת לפוגע להמשיך לפגוע בך ולהעצים את העניין.את בעצם נתת בידי המלעיזים תוספת דלק להמשיך ולהעליל עלייך. טוב תעשי אם לא תגיבי לדברים ותתני להם להישכח.כל תגובה מצידך רק תעצים את הדברים ותקנה לה יותר "אוהדים" נגדך.

טיטניק1

New member
עוצמת הסלע-בשתיקתו

זו התגובה החכמה ביותר.. אינני מכירה את המקרה..וגם לשוה"ר לא תפתור את הבעיה..אבל,זכרי תמיד -שמשתיקה לא מפסידים..הרי יש מי שמנהל את העולם מלמעלה..אלוקים רואה ויודע.. לעיתים יש קול ומילים-גם במבט שקט. (אובידיוס)

טיטניק1

New member
תוספת קטנה

בדיוק קראתי אימל שקיבלתי מאתר "אישה" (אתר עם חכמת חיים) שמתקשר לשרשור שהעלת "המאושרת". מצרפת לינק: http://www.aish.com/hspirituality/growth/Relative_Insult.asp

מאושרת נשמה

כשאנו נפגעים סימן שאנו מקבלים את התסכול והדפקטיות של הפוגע. אז למה לנו להעניש את עצמנו ולקבל אלינו את הדפקטיות הזו?

תורני

New member
יקירה

לפעמים הפוגע הוא מישהו שאוהבים ואז הפגיעה צורבת וקשה

למעלה