לפעמים אני נדהמת

לפעמים אני נדהמת

פשוט נדהמת מחוסר הטקט של אנשים. מהקלות שלהם לפגוע בשני. נכון, נכון שזו בעי'ה שלו שהוא כזה ושאני לא אמורה להיפגע אבל המילים שלו פגעו בי. נכון, נכון שהמילים שלו לא נכונות במלואן אבל הם הצליחו להוריד בי שלב שהצלחתי להרים מאז... אז הגעתי הביתה אתמול הילדה נרדמה כבר... ואני... אני,לא הצלחתי להירדם... הכאב של המילים ירד מהעיניים... "לפעמים כשהלב עולה על גדותיו מעט ממנו זולג מהעיניים..."

לפעמים אני נדהם....

לקרוא דברים קשים ולא להבין כלום.... כל הכבוד, שאת מקפידה על הלכות לשה"ר!!! מה שאומר לך, זה כך, כנראה שמישהו שתה יותר מכדי לימודו.... וההשפעה של זה הייתה שלילית.... בנוסף, אני גם יזכיר לך משהו שחותם את כל תגובתייך... "יותר טוב לסלוח, לוותר על הכאב וכו'" את זוכרת? חזקי ואימצי בהצלחה והרבה נחת

לא הכל אנחנו מבינים...

לא,הוא לא שתה. זה הי'ה בדיעה צלולה ואולי צלולה מידי... ואין ספק ש"יותר טוב לסלוח..." ואני סלחתי... אבל המילים שלו שפגעו, הגיעו לאחר כמה תגובות דומות מכמה אנשים ובזמן לא כ"כ ארוך... הוא...הגדיל לעשות... ועד כמה שאני יודעת שאני לא כזו איפשהו הבטחון שלי ירד ואני תוהה:"אולי אני כן כזו,אם כמה כבר אמרו שאני כזו???" אני סולחת ומוותרת על הכאב... אני לא כועסת עליו,הוא מזמן כבר לא במחשבות שלי.... אבל המילים...חץ...ישר ללב... והלב מדמם...

סאני42

New member
אולי את כזו ואולי לא... או שסתם

עשית משו שנתן לכמה אנשים לפרש אותך לא נכון??? "לא נכון" אני אומרת כי אם זה כ"כ צורב ופוגע אולי את לא מזדהה עם הנאמר.... לומדים בחיים...

סאני42

New member
לא תמיד זה שפוגע מתכוון לפגוע....

לפעמים סתם פליטת פה נמהרת.... ואם התכוון... ההחלטה היא שלך אם לתת לו את ה"רשות" לעשות לך את זה. קל להגיד... קשה לבצע, אבל אפשרי. קבלי
חבל על ה

לא,זו לא פליטה...

אם כי אני תוהה אולי הוא באמת תינוק??? או סתם כמו ילד שלא יודע לסנן מילים... ותראי מה שכתבתי לקטן-גדול...

את בוחרת אם להיפגע מפגועים

זו החלטה שלך בלבד. לפעמים הפגיעה באה בגלל חולשה של הפוגע או מכעס. עלייך לסלוח ולהמשיך הלאה. אם תעשי חשבון לאחרים לעולם לא תצליחי להיות ביתרת זכות. כך שאין לך מה לנסות אפילו לחשוב על כך. עשי את הדברים שאת חושבת שצריך לעשות וכל השאר, שיקנו נעלי ריקוד ויתחילו לפזז להם כאוות נפשם.

מלודי6

New member
מאושרת יקרה, מבינה לליבך

הוא פוגע, את לא מוכנה, לא מבינה מאיפה זה הגיע, לא מגיע לך היחס הזה, ועוד ממנו... עיצרי! בקשי להפסיק את השיחה, תאמרי שזה לא עושה לך טוב ואת מעדיפה לחשוב... עשי דבר מה שגורם לך להרגיש יותר טוב או שוחחי עם אדם שגורם לך להרגיש טוב, גם אם זאת כרגע בריחה, ברגע של כאב, של רגש גובר, זה עדיף, כך הראש נהיה צלול אט-אט. נסי להמנע מלדבר איתו עד שמחשבותייך יתבהרו. אח"כ פני אל שכלך – נסי להבין מה גרם לו למצוא פתח זה למילותיו הפוגעות, נסי להבין את מעשיו, אולי זה רק פחדיו שלו, אולי אלו כליו הכושלים ו/או המועטים להתמודד עם מצבים שונים, אולי הוא היה רוצה לפעול אחרת, אבל הוא אינו יודע איך. פני גם אל עצמך – מדוע התרגשת, מדוע זה הפריע לך, למה זה חזר לאותה נקודה של פעם, אולי את צריכה לעבוד עוד קצת על אותה נקודה. חישבי על מילותיו, ואם אינן נכונות הן, נסי להרפות. חזקי את עצמך, את יכולותיך, את אמונותיך בעצמך. תאהבי את מי שאת. רק את יודעת עד כמה את בסדר, ולא אף אדם אחר! החכימי, קראי ספרים, לימדי מעצות של האחרים, מהשקפות שונות, מדעות שונות. לפעמים ע"י דעה שונה, אנו מגלים על עצמנו עוד, וכך קל לנו להתמודד בצורה איתנה יותר עם מצבים לא נעימים. קבלי
חם ואוהב, מלודי

מלודי מלודי מלודי ...

כמה צעירה וכמה חכמה ... לא יאומן מה שרואות עיני ... קראתי ושניתי ושילשתי ... המאמר היה מדהים באמיתותו ובישרותו... אבל רציתי לשאולך , איך תסבירי לי ש`ההיא` , היתה פוגעת ומצליחה , אעפ``י שבחרתי שלא להפגע , ואעפ``י שידעתי את ערכה האמיתי והבנתי את תסכוליה וראיתי את פחיתות דרכיה ... עד כדי תסכול אמיתי ודכדוך שהשפיע עלי נוראות ... ואעפ``י שידעתי את מעלותי והתעליתי , כדי לא לרדת לדיוטא שלה ... הייתי שבור ורצוץ ... אלה אינם דברים פשוטים ... מלודי יקירתי ... ממתין לדברי חכמתך ... צ`

מלודי6

New member
בטר, ראשית תודה

לשאלתך, אינני יכולה לענות לך באופן שלם ומדוייק, קטונתי. הרי גם אני סבלתי מ"ההוא" ומ"ההיא" סבל נורא, אבל למדתי ואני עדיין לומדת עוד ועוד, ואני לא מוותרת לעצמי בקלות שכזאת על הלימוד, וממשיכה לחקור ולהבין, במטרה עליונה שלי להתמודד טוב יותר עם מצבים בעייתיים שיכולים לצוץ, ובכדי שלא יפגעו בי עוד או לפחות לנסות להקטין את הכאב שעלול להיווצר. אני לא אגיד לך שאני מצליחה במאת האחוזים לפעול תמיד באותה הדרך שבה אני מציבה לעצמי. לצערי, לפעמים אני חורגת מדרך הרצון, והרגש מתגבר לו, אבל בשקלול הנתונים, אני מרגישה על עצמי שאני מצליחה עם הזמן לעבוד על זה טוב יותר. זמני הכאב מתקטנים מפעם לפעם, וזה קשור הרבה בעבודה עצמית. תנסה לבדוק עם עצמך מהו הרגש היותר דומיננטי אצלך שמכשיל אותך ברוב הפעמים, מהו הפתח שהתאפשר ל"היא" להכנס בו ולהכאיב, ועל זה תעבוד, למנוע את הפתח ההוא, להתחסן בהתקרבו. אמרה לי פעם מישהי, שקיים תהליך כלשהו הפועל לפי: אירוע > מחשבה > תגובה את האירוע אתה לא יכול לשנות, זהו משהו שנקבע לך ע"י גורמים חיצוניים. אך בכוח המחשבה שלך, העיבוד של אותו אירוע או מידע, זה מה שיגרום לך לשנות את התגובות לאותם אירועים. זכור! הרבה מאוד קשור בך, התגובה לא פחות חשובה. היא זאת שמשפיעה על ההתדרדרות, על ההמתנה או על הקִרבה. השאלה היא עד כמה אתה רוצה להשקיע או עד כמה יש בך את היכולות והכוחות להשקיע. מלבד זאת, לפעמים באמת צריכים פשוט להפסיק לחשוב על הדברים השליליים בצורה מרובה. לעבור הלאה, להתעסק בדברים אחרים שעוזרים להפיג את העצבות. לפעמים עצם ההתעסקות בדברים השליליים, רק גורמת להתרבותם. מקווה שעזרתי, מלודי

אין ספק שעזרת לי מאד ...

כעת אני מחפש אשה שקטה ורגועה ... לא מאניפולטיבית ... לא סוערת ... גמישה וזורמת ... בדיוק כמו ... חבל שאין לך כפילה ... ח ח ח

אהבתי את מה שכתבת..

בייחוד לגבי ההתעסקות בדברים השליליים בצורה מרובה. שהקב"ה ייתן לנו את כוחות הנפש ע"מ שנוכל להתמודד עם מצבים בעייתיים בחיינו בדרך הכי נכונה שיכולה להיות , וכמובן הכי פחות פוגעת בנו ובזולתנו.

../images/Emo24.gifמאושרת יקרה..

את כ"כ צודקת שיש הרבה אנשים עם חוסר טאקט, מה לעשות לא כולם נחמדים בעולם שלנו.. צריך להתמודד, נכון שזה קשה, זאת עבודה.. אבל עבודה משתלמת.. אסור לך ליפול ברוחך ולא בכוחך! את בחורה מקסימה! הסתכלי על כל התכונות החיוביות שלך פנימה, את יודעת מה את שווה, אף אחד לא יערער לך את הבטחון שלך בעצמך כל עוד שאת תהיי שלמה עם עצמך ועם מעשייך. תזכרי: גם אם עשית טעויות בעבר שלך זה לא אומר שאת אדם רע או כל מחשבה לא טובה שאת חושבת על עצמך. תסתכלי על חצי הכוס המלאה, תחייכי לעצמך ותדעי שיום יבוא שאת עוד תצחקי לו בפרצוף.. ותדעי שאני פה להקשיב לך תמיד.

ותשחק

New member
מאושרת יקרה מבינה ללבך

הייתי בהרבה מצבים כאלו לצערי, אך לאט לאט למדתי ועדיין לנקות מתוכי את כל המילים, את כל המשפטים, את כל המבטים שלא קשורים אלי, אך עם זאת להרגיש, גם אם זה אומר לכאוב.. דרך כתיבתך, את בדרך כל כך טובה, כי הדיבור הזה על רגשותייך בלבד, ללא קשר אליו, הוא שיוביל אותך אל הפתרון בתוכך, הוא שיאיר לך הארה פנימית על עולמך, על אישיותך, על הדברים שעושים לך טוב, ועל אלו שפחות נעימים לך, ורק משם תצאי מחוזקת יותר ויותר, עד שלא תעמדי בניסיון זה יותר.

פשושית37

New member
אני מאוד

מזדהה עם דברייך ומבינה אותך ביותר גמני הייתי שם במקום הנעלב הזה והנפגע עד ששמעתי ממשהי ענקית:שלהעלב זו בחירה שלי והחלטתי שאני בוחרת שלא להעלב יותר זה לא תמיד קל ולא תמיד מצליח אבל זה אפשרי תנסי ותיווכחי חוצמיזה למה לנו להעניש עצמנו בגלל טיפשותם וחוסר רגישותם של אנשים??? קבלי

למעלה