לפעמים אני חושבת

orr300

New member
היי מתן

אני גם מזדהה עם מה שכתבת אני חושבת שהפבירו עם הכאבים מעורר אצלנו כל מיני מחשבות שהיו רדומים אצלנו
ואז הכל מתערבב הכאב שמדכא וחוסר אפשרות לנהל את החיים שלנו ואכן יום עם פחות כאבים השמש זורחת ולמחורת הכל
מתהפך אני בעצה עם הרופא המטפל הלכתי לפסיכיטר ורצוי פרטי ולא דרך מרפאות קיבלתי טיפול והיום המצב יותר טוב המצב רוח התאזןוזה מאפשר לחיות חיים יותר נורמליים בהצלה

matan4il

New member
היי,

ותודה על האיחולים להצלחה. גם לך.

מודה שאני לא מצליחה לחשוב על פסיכיאטר שיצא לי להתקל בו ולא גרם לי לחוסר אמון עמוק בו. הפסיכיאטרית האחרונה שדיברתי איתה, דווקא אישה נחמדה שמקרינה המון רצון לעזור, ענתה לי שלא, בעיניה פיברומיאלגיה היא לא יותר מאשר דיכאון במסווה. לא חזרתי אליה מאז, ואחרים שהייתי אצלם היו עוד יותר גרועים. אני שמחה לשמוע שלך היה ניסיון טוב יותר. זה בסדר לשאול מאיפה את בארץ?

חיה קרן

New member
עבודה עצמית, למידת קבלה עצמית...

יקירתי,
מה שאפרת כתבה לך מאוד חשוב ומאוד נכון
דבר ראשון את צריכה למצוא את איש המקצוע הנכון בשבילך, כזה שתוכלי לפתוח איתו בדיוק את הפינה הזו שמקשה עלייך בטיפול עצמו, שכן זו הנקודה שאת צריכה לעבוד עלייה מול כל קשר בינאישי שלא תיצרי.
כשאת מגיעה לטיפול מראש במחשבה שאת לא יכולה להעזר בו או שהוא לא יקבל אותך, את לא רק חוסמת את עצמך את גם מכניסה את עצמך לסיחרור שמושך רק מטה, כמו שכתבת-את מודעת לזה הרי, זו תחילת הטיפול והבנת הבעיה, זו תחילת ההתמודדות. ההמשך יגיע רק כשתפתחי אותו בקול רם.

אני מצאתי שאצלי זה ממש הפוך מאצלך מבחינת היחסים והיכולת שלי לחלוק ולשתף-
לוקח לי המון המון זמן להיפתח ולמצוא את האנשים שאני יכולה לדבר איתם ולהישען עליהם,
זה תהליך של בנייה, של היכרות והגדלת הביטחון וה"שיחרור" שמגיע עם הידיעה שאני מכירה אדם מספיק טוב כדי לחלוק איתו ולהכניס אותו לעולם שלי ולקשיים שלי.

אני גם מאמינה שלא רק שהמחלה שלנו [כמו כל מחלה כנראה]
היא מעגל של גוף ונפש, כלומר אין פה התחלה וסוף או מה יותר קשה להתמודד.
כי כל התמודדות היא משהו שעמוד בפניי עצמו, יש פעמים שהמגבלות הפיזיות יפילו את מצב הרוח, יש פעמים שמצב הרוח יגביר את הכאבים.
לכל אחד מהם יש דרכים להתמודדות ונסיונות להקל, לרוב הן משולבות עצמן- כשכואב אני אעשה מה שאפשר מבחינת טיפול פיזי, אבל אני גם לא אוותר על קיטורים בקול רם, וכשאני מצוברחת אני אקטר בקול רם אבל גם אעשה משהו פיזי כמו מקלחת, או טיול [טוב, טיול היה יותר נכון ללפני שנתיים וקצת, ופחות להיום, אבל עדיין
]

שורה תחתונה- גוף ונפש הם מעגל, הם ביצה ותרנגולת שלובות,
וכדי להתמודד עם אחד צריך להתמודד עם האחר.
ולגבי הקושי שלך בחשיפה ושיתוף- זה בהחלט משהו לעבוד עליו על אף ולמרות הקושי- מול המטפלת שלך.
ודבר אחרון:
כשאת מוצאת את עצמך מוצפת וטובעת בלי לדעת לאן לתעל- נסי לשפוך את זה החוצה, לאו דווקא במילים לאוו דווקא לבן אדם ספציפי- תכתבי, תציירי, נסי למצוא לך תחביב או יצירה, שיתנו לך לבטא תחושות ורגשות בדרכים לא מילוליות-ווקאליות, לפעמים זה מקדם המון ונותן מענה לתחושת הטביעה וההצפה וה"אין כתובת".

matan4il

New member
נראה לי

שאני מאחלת לעצמי את תהליך בניית הקשרים שיש לך. כשאני פוגשת אדם חדש, לי יש נטייה להרגיש שגם אם אני לא מכירה עדיין את הפרטים, אני רואה את המהות. ולכן אני מסוגלת לסמוך על אנשים מסויימים בשלב שנראה בטח מוקדם לאחרים. אני כמובן גם שוגה לפעמים. וכשאני מגלה את זה, בדרך כלל זה גילוי דרך המחיר שאני משלמת על הטעות. וזה גם כואב וגם משאיר עם התחושה העגומה שבעצם, אני לא יכולה לסמוך על חוש השיפוט שלי. ובהמשך, מקשה עליי דווקא להיפתח ולשתף אחרים.

בכל מקרה, אני מאוד מסכימה עם כל כך הרבה מהדברים שכתבת כאן, ועדיין איכשהו מתקשה ליישם אותם. כמו שסיפרתי לאפרת, אמרתי לפסיכולוגית שלי שאפילו עליה אני חוששת בטיפול ומרגישה שקשה לי לספר לה הכל, כך שזה כאילו היה פתוח וחלק ממה שעבדנו עליו, אבל לא הרגשתי כל שינוי או הקלה.

גם בהקשר אחר אני מרגישה שאני לגמרי מהנהנת, ובכל זאת כושלת ביישום: התחביב שהצעת לאמץ. כי ברגע האמת, אני יכולה לכתוב שלושה שירים שמבטאים את הכאב שלי (ואני לא אומרת את זה תיאורטית, זה בדיוק מה שקרה ביום שלישי בערב כשהחיים חילקו לי עוד סטירת לחי), וזה לא מרגיש כמו הקלה בכלל. יכול להיות שפשוט אני הבעיה. אני נוגדת את חוקי הפיזיקה הרגשית או משהו.
בעצם, אולי אני צריכה לשים יותר לב לזה שדיברת על תחביב? אולי אני צריכה דווקא לא לכתוב שיר, ולא להתמקד בביטוי עצמי אלא דווקא בהסחת הדעת, כמו לקחת קופסא ולצבוע או משהו בסגנון? אני לא בטוחה בעצמי כרגע...

חיה קרן

New member
זו עבודה של חמש עשרה שנים...

בתור נערה לא יכלתי אפילו לשאול אנשים ברחוב מה השעה או הכוונה לכתובת.

אבל עם הזמן, עם הצורך בעבודה דחופה שזרקה אותי למיי עבודת המכירות וקידום מוצרים בשטח,
עם טיפול פסיכולוגי מאוד מאוד ארוך ושלוש חברות שעבדו מאוד, מאוד קשה-
הגעתי למקום שבו אני יודעת שלא צריך לשמור בבטן, שלחלוק זה בסדר, זה רצוי וזה מקל על שניי הצדדים.

מצד שני- עם בניית זוגיות אני עדיין מאוד מאוד מתקשה,
ועדיין עובדת על עצמי מאוד קשה, בתחושה שהדרך ארוכה, ודבר אחד לא משתנה- האמונה שלי שזה יקרה, כשאני אהיה מוכנה ושאני אהיה מוכנה בסופו של דבר כי אני עובדת על עצמי כל הזמן.

לגבי תחביב-
כן, בהחלט לקחת קופסא לוצבוע.
יש משהו ביצירה לא מילולית [בניגוד לכתיבה כל שהיא]
שנותן אפשרות לניקוי ראש ופריקת המון דברים בהמון רמות, עיבוד מצבים וקשיים ו..ניקוי ראש, פשוט כך.

אפילו לקחת קורס קצר או למצוא חוג-גם תרחיבי את מעגל החברים הכללי, וגם תמצאי לך משהו למלא בו את היידים והראש.

ולגבי הטיפול- מה שכתבתי לך היה בתגובה למה שכתבת את לאפרת- הדרך היחידה לפתור את הקושי הזה ולהתקדם הוא לפתוח אותו מול המטפלת שלך.
ואם את לא יכולה בשיחה רגילה- נסי לכתוב לה את זה על נייר ולתת לה.
הכי חשוב הוא לפתוח ולנקז את הפצעים הכי הכי עמוקים והכי..מלאים, כי רק אחרי ניקוז אפשר להחלים.

matan4il

New member
וואו,

את יודעת מה מצחיק? גם אני התחלתי באותה נקודה בדיוק. בתור ילדה לא הייתי מסוגלת לדבר עם אנשים בכלל. פנים מול פנים עוד יכולתי לחייך במבוכה, טלפון בכלל לא היה פונקציה. אצלי, מחנכת אמרה לי פעם שאין דבר כזה לחיות על אי בודד וחייבים ללמוד להסתדר עם אנשים אחרים. ואז קלטתי שאיפשהו זו הייתה המחשבה הלא מילולית שלי, שאני מסיימת בי"ס ואח"כ אני לא אצטרך להתמודד עם אנשים אחרים, אני פשוט אחיה לי לעצמי. ופתאום כשהיא אמרה את זה, הבנתי שאני באמת לא יכולה להתנהל ככה.

נכון, את צודקת. אני הייתי שמחה לקורס, אבל לא יכולה להרשות לעצמי כרגע. אבל אלי יירה בחרוזים או חזרה לצביעת קפסאות שעשיתי פעם היא באמת צעד בכיוון הנכון. את צודקת לגמרי לגבי מה שאת אומרת, רק שכשכואב לי כל כך , אינטואיטיבית אני מרגישה את הצורך למלל את התחושות. אז כנראה הגיע הזמן לפעול שוב בניגוד לאינטואיציות.

תודה, יקירה. כבר עזרת המון.

למעלה