לפנק את הסטודנטים

אמאשל2

New member
לפנק את הסטודנטים

שלום,
אני מנהלת מזכירות אקדמית של תואר שני באחת מהמכללות הפרטיות. אנחנו מעוניינים לצ'פר את הסטודנטים בתכנית ולתת להם תחושה שההתייחסות אליהם היא אחרת מסטודנטים לתואר ראשון (סטודנטים לתואר ראשון, עמכם הסליחה ). הייתי שמחה לקבל מכם הצעות, איזו הטבה (שלא קשורה לגובה שכר הלימוד
) היתה גורמת לכם להרגיש שבאמת ההתייחסות אליכם היא אחרת.... לדוגמא, סוג של טרקלין שבו יש קפה חופשי חינם לרווחת הסטודנט, מנוי לעיתון כלכלי. וכו'...

אם יש לכם הצעות, אני אשמח לשמוע.

תודה

spaysi8

New member
או, מגניב

על בסיס רעיון הטרקלין- אפשר באמת ליצור איזה שהוא מקום שמיועד רק לסטודנטים לתואר שני- אפשר לשים שם שולחן ביליארד/כדורגל שולחן/טלויזיה/WII ועוד..
קפה וכאלה בהחלט נחמד..

ע מזרחי

New member
שעות קבלה ייעודיות לתלמידי תואר שני

בנוסף על האפשרות להגיע בשעות הקבלה הרגילות.

ע מזרחי

New member
שרות צילומים

לאפשר לסטודנטים להשאיר ספר ולקבל ממנו את מה שהם רוצים מצולם, ולגבות רק על הצילום עצמו ולא על השרות הנוסף.

ושיפור - לאפשר להם להגדיר מה הם רוצים מצולם גם מספר מושאל, ואז כשהספר חוזר - יצלמו עבורם את החומר.

בכלל, לדעתי, ההטבות צריכות להיות בתחום השירותים שסביב ללמידה ולא קפה או לובי.

Rainbow syrup

New member
אצלנו בתואר השני הקפידו לסרוק

את כל המאמרים שצריך לקרוא ולהעלות להיילרן- חוסך הרבה מאוד זמן בספרייה ונותן תחושה שבאמת השקיעו בנו.
בנוסף, בכל מה שקשור לתמיכה הטכנית של האוניברסיטה- היה מס' טלפון מיוחד לסטודנטים בתואר שני- וקיבלנו עדיפות בפנייה.

אלו דברים קטנים שעושים הרבה הבדל בעיני.

C H 4

New member
אם חלק מהכישורים האקדמיים הם איתור מאמרים

בספריות ומאגרי מידע, אז זה לא קצת נוגד את הרעיון החינוכי של תואר שני?

אצלנו גם מעלים הכל למודל

(האונ' העברית)

זה כ"כ מובן מאליו, שלקראת אחד השיעורים אף אחד לא קרא את המאמר בסילבוס, כי הוא לא היה במודל או בשום מקום אחר באינטרנט. כשהמתרגל אמר בשיעור "יש את המאמר בספריה" היו הרבה פרצופים מופתעים בכיתה

Rainbow syrup

New member
לא ידוע לי על ״רעיון חינוכי של תואר שני״,

אני מניחה שאם מישהו לומד תואר שני מחקרי- חלק מהרעיון הוא איתור המאמרים.
אני אישית בהחלט מסוגלת לאתר מאמרים בעצמי, אבל סריקת המאמרים חסכה לי זמן יקר. אני לא למדתי תואר שמטרתו מחקרית, אלא תואר שני מעשי.
אז לשאלתך, אני לא חושבת שבמקרה שלי- סריקת מאמרים נגדה איזשהו עיקרון.

הכוונה היא למאמרים שמראש המרצה מכווין אליהם

לא למאמרים שאתה בכל מקרה צריך למצוא לעבודות ולמחקר שלך.

ואם כבר מדברים על זה- אני חושבת שפתיחת מנויים באתרי חיפוש מאמרים לסטודנטים בתואר שני, כדי שהם יוכלו למצוא את הטקסט המלא גם מהבית בלי להיות תלוי בחסדי ההתחברות לשולחן עבודה מרוחק, יכולה להועיל מאוד.
אפילו לכמה אתרי מפתח, כמו PubMed ו-SCOPUS.

C H 4

New member
משהו שסטודנטים לא כל כך יודעים

בעברית סטודנטים יכולים להוריד (גם מהבית) חיבור VPN למחשב הביתי וכך להתחבר לשרתי האוניברסיטה. בשאר האוניברסיטאות אפשר להתחבר באמצעות שם וסיסמה לשרתים דרך אתר הספריה וכך להוריד מאמרים מהבית.
פאבמד מאגד הפניות למאמרים ולא מכיל את המאמרים עצמם, לכן אין צורך במנוי. את כן יכולה לפתוח יוזר כדי לקבל התראות על פרסומים בנושאים שונים (אחרי החיפוש לוחצים על save search ועורכים את הגדרות החיפוש בmy ncbi).

אמאשל2

New member
אצלנו יש גישה מרחוק

למאגרי המידע. כך שזה פחות מתאים .

תודה בכל מקרה

למעלה