לפני 1990 ואחרי.....

ivgy1980

New member
הליו, אנחנו בונים יותר מאחרים

כי אנחנו משלמים את מלוא המיסים, בזמן שהצברים מעלימים.
למה אין הרבה רוסים עצמאים? כי אינם יודעים לגנוב!

Helio

New member
אני אישית בונה בממוצע כ10 שעות ביום

beatman

Member
רוב ה"רוסים" בגיל ההורים שלי עובדים 12 שעות

יום או לילה.

dori78

New member
טראומה, לא טראומה. אם כבר.

התעתיק הפונטי של T הוא ט', TH זה ת'.

אני לא מכירה אף אחד מבאי הפורום המכובדים באופן אישי.
אני בוודאי לא משליכה את ההתנהגות הדוחה של הרוסים שפגשתי על כל יוצאי בריה"מ.
שאלו שאלה לגבי הקבלה של המהגרים ע"י החברה הישראלית, נתתי נק' מבט של בחורה ישראלית, שיכולה להסביר לפחות חלק מהתופעות שאלי הזכיר. בלי קשר לזה - העם היהודי באופן כללי, חי לא מעט שנים תחת שלטון גויי והטמיע את תרבות ה"דפוק את הפריץ" כל כך עמוק, שגם בארץ אנחנו עושים את זה, גם כשהשלטון הוא יהודי כמונו והמסים שאנחנו משלמים הולכים למטרות שחשובות לכולנו (בתיאוריה, אני לא ערבה למעשה. אבל זה יותר טוב מלדעת מראש, שהמס שלך משמש לרכישת עוד מעיל פרווה לאשת הפריץ). אני מנהלת חשבונות, יש לי גם לקוחות רוסים, לא מעט. הם מעלימים מס בדיוק כמו השאר, תהיה בטוח. הם לא שונים בזה מהצברים וזה מגיע מאותו מקום.

יצא לי לפגוש לא מעט יוצאי בריה"מ, מאלה שהגיעו לכאן אחרי 1995. כולם כאחד מחכים ליום שבו יתגשם חלומם הגדול - להגר לקנדה, שם יש הרבה שלג כמו שהם אוהבים, אין מלחמות עם ערבים ושאר בעיות בטחוניות ויש לך מספיק כסף, גם אחרי ששילמת מס כחוק. כולם כאחד מקפידים לעשות את כל זה דקה וחצי אחרי שיסתיימו חמש השנים הראשונות לשהותם בארץ - שאז לא צריך להחזיר את ההטבות שקיבלו במסגרת סל הקליטה. זה מגעיל ונצלני בעיניי, על אחת כמה וכמה כשמדובר בכאלה שלא טרחו ללמוד עברית מעולם, מתוך מחשבה ש"ממילא עוד מעט עוברים לקנדה". זה לא אומר שהם לומדים יותר מאנגלית בסיסית, אגב. אין להם כבוד לשום תרבות או שפה, חוץ מהרוסית שלתוכה הם נולדו.

תוכלי בבקשה לספר על ההבדל שהבחנת בין העולים

שהגיעו לפני ואחרי 1995? אגב, למה דווקא 95 ולא 96 או 94? האמת היא שגם אני כתבתי על זה כמה דברים, אבל אני אשמח לשמוע את השגותייך בעניין.

Helio

New member
לא מבין אותך- כולנו אנשים חופשיים ויכולים

לעשות מה שאנו רוצים. זכותו של כל אחד לחלום על קנדה - חלקם מממשים את החלום שיהיה להם בהצלחה בלי שום קשר האם מדובר על רוסים או אתיאופים או צברים.לדעתי שמעות על קנדה קצת מוגזמות כי אני ממש לא מבין בשביל מה אז לבוא לישראל- שהיה בישראל לא מגדילה סיכוי לקבלת ויזה של מהגר לקנדה.

לא מבין על איזה הטבות מיוחדות את מדברת?! סל הקליטה לרוב "חוזר" מייד למדינה כי עולים שוכרים דירות. אימא שלי התחילה לעבוד שבועיים אחרי הנחיתה - סל קליטה לא היה מספיק לשלם עבור דירה וחשבונות.והיא עובדת עד היום עד גיל שבו כבר יוצאים לפנסיה. הרבה אנשים עברו אותו מסלול - הממשלה לא נותנת מתנות משמעומיות מאוד, כי מדינה הזו אינה עשירה. סל קליטה והטבות כספיות מספיקות רק כדי לשרוד חודשים ראשונים בארץ.

הטבות משמעותיות באמת (לפחות בעיניי) זה חינוך וקורסים בחינם - אבל מסיבות שונות ממש לא כל אחד מקבל את זה . מצד השני ישראל קיבלה בחינם מאוד אלפי מורים, מהנדסים, רופאים, עובדים מקצועים וכו' - שהיוו בסיס לקפיצה כלכלית. לא הגענו מאפריקה- אנחנו מסוגלים להכנס לשוק העבודה מהר מאוד ולא דורשים טיפול מיוחד.

את שוכחת שבמדינה יש מגזר שחיי על חשבון המדינה לא כמה חודשים אלא כל החיים. מה עם זה?

ivgy1980

New member
אסביר שוב: אני ישראלי

גמאני שונא את ההתנשאות הרוסית, ומהר מאוד מנחית כאלו לקרקע - לא שיצא לי לפגוש הרבה. עכשיו לעניין: מרבית חבריי כיום ומי שאני בקשר יומיומי איתם - צברים ילידי הארץ. אלו חברים מהביה"ס, מהצבא, מהעבודה - בדיוק כמו אצלך. אינני צריך להתחתן עם אזרחית אמריקאית, כי בנושא זה אסתדר יפה בעצמי. הרלוונטיות של ארה"ב, מבחינתי, היא בהיבט כלכלי ובטחוני.

אם ילידי הארץ, שמרוויחים שכר מעל הממוצע במשק, מתקשים מאוד לייצר לעצמם אפשרות לקורת גג - יש פה בעיה, כי לא סביר שליהודי בישראל לא יהיה בית. כמחצית מילדי ישראל, לפי ה-OECD, חיים בעוני.

אם המדינה נחלה תבוסה וברחה מלבנון, ולא מסוגלת להגיע להבנות עם הפלסטינאים - תהיה פה בעיה חמורה, כי לא ניתן לנהל מדינה תקינה תחת מלחמה בלתי פוסקת. אין עתיד למדינה שמשחררת לחופשי את רוצחי אזרחיה. לא בתנ"ך שלנו כתוב "עין תחת עין, שן תחת שן"?

אז שוב: אם אני שומע אתניקס וזוהר ארגוב, אם אני קורא את עמוס עוז ואת דוד גרוסמן, אם שירתתי ב-8200 וראיתי את מרבית סרטי מנחם גולן - כנראה שאני ישראלי.

בן-צבי חי בדירת 2.5 חד' בתל אביב, בגין שנים חי בדמי מפתח.
ברק חי באקירוב וביבי חי בקיסריה. זה כל ההבדל הקטן-גדול.

עאלק "לבנות את המדינה"...

בן יהודה היה מאוד כועס

אילו היו משרבבים לשמו מילים זרות באותיות לטיניות, והיה כועס לא פחות אילו נתקל בדור הצעיר של הצברים, אלו שהם כבר דור שלישי לפחות בארץ, כשכל מילה שלישית שלהם היא באנגלית ומעת לעת הם מעטרים את שפתם השבורה והרצוצה באיזה פתגם אמריקני מתחכם כדי לשוות לעצמם אינטליגנציה גבוהה.

אני יכול להבין את התרעומת שלך על אלו שהתייחסו אליך בגסות, אבל אין צורך להכליל מעל מיליון בני אדם. כמה מהם כבר יצא לך להכיר לעומק?

אותי אישית מאוד מרגיזים אותם האנשים שציינתי בפסקתי הראשונה. אני אישית לא מבין למה צברים בני צברים קוראים לילדיהם "שון", "תום", "מייק", "נינט", "נטלי" ועוד. אחר כך הם עוד יבואו בטענות לעולים מרוסיה על זה שהם לא השתלבו מספיק בחברה, כאילו שהם צריכים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור.

אני בוודאי שלא מצליח להבין את אותם אשכנזים מהדור השלישי, חלקם הגדול נכדים לניצולי שואה, שעושים שמיניות באוויר כדי לקבל אזרחות פולנית או גרמנית ועוברים לגור בברלין. את מעט הכבוד העצמי שעוד היה להם, הם מכרו תמורת נזיד עדשים.

אז אחרי שהצברים, שמהווים צל כבד מאוד של דור המייסדים, סרחו וירדו לגמרי מהפסים, כמו יין שהחמיץ, כמו פרח שנבל, כמו פרי שנרקב, הם באים בטענות לעולים מרוסיה? עדיף שיעשו קודם בדק בית אצלם וישאלו את עצמם איך זה שהם לא הוציאו מקרבם אף דמות כמו ז'בוינסקי, בן גוריון, ביאליק, שי עגנון, אורי צבי גרינברג, מרטין בובר ועוד רבים. גם כן מצאו לעצמם את מי לסמן כשעיר לעזאזל.

ivgy1980

New member
אם לא הצבא הרוסי של סבא שלי

הצברים וכל המשפחה שלהם
היו נכנסים באחד סבון
של הרגליים נאצים!

יענו, אם לא הרוסים (ואגב, הצבעתם באו"ם) לא בטוח שישראל הייתה קיימת.
ילידי ישראל המכובדים, תגידו תודה לרוסים שבנו לכם ת'מדינה הזו.
תגידו תודה גדולה לשר החוץ הסובייטי אנדריי גרומיקו!!

אם לא סטאלין שכרת ברית עם היטלר וחימש את

גרמניה הנאצית במיטב הנשק (בזמן שהאזרחים הסובייטים רעבו למוות), יכול להיות שכל מלחמת העולם השניה הייתה נמנעת וככה היו היום בעולם יותר מ-20 מיליון יהודים פלוס 70 מיליון "אחרים".

אין מה לומר להם תודה, ההצבעה בעד הקמת מדינה יהודית הייתה לא מאהבת מרדכי (ישראל), כי אם משנאת המן (אנגליה). סטאלין המנוול הוציא להורג את כל האינטליגנציה היהודית ותיכנן לשלוח את כל היהודים לבירוביג'אן, היכן שרובם הגדול היו מתים קרוב לוודאי. המדינה הזאת באופן כללי ניסתה לבולל את היהודים בכל דרך ומנעה מהם את זכות היציאה מהכלא הגדול בעולם.

הנה מכתבו של יאשה קאזאקוב לשלטונות הסובייטיים שפורסם גם בעיתון וושינגטון פוסט:

http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=17187

הנאצים ניסו להשמידנו בצורה פיזית, הסובייטים ניסו להשמידנו בצורה רוחנית.

הם הצליחו באופן חלקי...

חלק הם הצליחו לבולל, ובקרב חלק אחר הם הצליחו לעקור את הדת מתוכו. ככה נשארו אנשים שהם "יהודים" רק על הנייר.

המציאות היא לא שחורה משחור ולא לבנה מלובן

בעליה הרוסית של שנות ה-70 וה-80, הרוב "עלו" לארה"ב ורק מעטים הגיעו ארצה. הממסד, שבאותם השנים היה ברובו הגמור אשכנזי ודיקטטורי, התייחס אל אותם עולים בכפפות של משי. כאשר המזרחים הפגינו ודרשו חלק קטן מהעוגה, השוטרים שברו להם את העצמות והשב"כ "טיפל" בראשי המחאה. זה לא היה כמו פסטיבל הבומבמלה של קיץ 2011.

כיוון שהגיעו הנה רק אלו שבאמת רצו בכך וגם קיבלו תנאים מאוד טובים, הם הסכימו להשתלב וללמוד את השפה. כששולחים אותך לטאטא רחובות ולנקות שירותים, אין לך את המוטיבציה ללמוד עברית ועם הזמן אתה גם מתמרמר מאוד בגלל העבודה המאוד שוחקת הזאת שלא חופפת את השכלתך. רוב העולים ההם שולבו במקצועות שלהם ואת הרחובות ניקו ערבים מהשטחים.

רבים מהעולים שהגיעו הנה בשנות ה-90, נותבו לכאן ע"י הממשלה ויעקב קדמי, שהתגאה איך הוא הצליח לעבוד על המוני העולים ולגרום להם להגיע לישראל. אילו היו מגיעים הנה רק 100-200 אלף במהלך 23 השנים האחרונות, אני מאמין שהם היו משתלבים אף יותר טוב מקודמיהם וגם עולים עליהם באיכותם.

ישנם גם לא מעט שרצו להשתלב ואף הצליחו בכך מעל ומעבר. ישנם גם כאלו שקיבלו מרפקים בבטן ונשלחו אל "אחיהם הרוסיים", והיו גם לא מעט שנשלחו אחר כבוד "לחזור לרוסיה".

הפורום הזה לא עוסק בשום הפרדה. הוא נותן במה ליוצאי בריה"מ לדון על נושאים שקרובים ללבם, לתרבותם, למורשתם וכדומה. כמובן שהוא פתוח לכל החפצים לבוא בשעריו, ללא הבדל דת, גזע, מין או לאום. בדיוק כמו שיש פורומים אחרים שמיועדים ליוצאי פולין, יוצאי גרמניה, יוצאי מרוקו ותימן (שנסגרו בגלל מיעוט גולשים, אבל קיימים בפורטלים אחרים), יוצאי טורקיה, יוצאי עיראק, יוצאי פרס ועוד. הם הרבה יותר ותיקים מהעולים מרוסיה, ובכל זאת זקוקים לפורומים משלהם. לא ראיתי שמישהו מבדיל אותם מהחברה הישראלית בשל כך.

בקשר לידיעת השפה העברית, הנה ממצאים של מחקר שנערך לפני שנתיים:

http://www.hayadan.org.il/mastering-languages-the-more-the-better-1601113/

עוד התברר במחקר: דוברי רוסית כשפת אם שלטו טוב יותר בעברית בהשוואה לדוברי עברית כשפת אם.

"מהממצאים עולה כי בקרב התלמידים ששפת אימם הייתה רוסית נמצאה רמת שליטה טובה יותר לא רק בשפה הנרכשת, אנגלית, אלא גם בעברית באחוז גבוה בהרבה (ממוצע הפער הכולל של כל המבחנים מגיע ליותר מ-13%). בנוסף על כך, במבחנים מסוימים הפער בשליטה בשפה האנגלית היה גבוה עוד יותר לטובת דוברי הרוסית: במטלת כתיב הפער היה מעל 20%, במבחני ידע אורתוגרפי הפער עמד על 22% ובמבחני ידע מורפולוגי הפער נסק ל-35%. במבחן האינטליגנציה (Raven) הפער עמד על יותר מ-7% לטובת דוברי הרוסית כשפת אם."

מתברר שהעולים הצעירים מרוסיה כבר מזמן עקפו את ילידי הארץ במגוון רחב מאוד של פרמטרים, בין היתר בידיעת האנגלית והעברית, שבפיהם של צברים רבים מהדור השלישי, נשמעת כמו ג'יברישית מאונגלזת ומגומגמת.

ivgy1980

New member
עצוב. ואולי זה לטובה ?

האם להישאר בברה"מ היה פתרון טוב יותר עבורם?
האם בהכרח כל אותם מהגרים היו במצב טוב יותר בארה"ב או בקנדה?

היה צריך לתת להם לעשות מה שהם רוצים

ושלישראל *יעלו* רק אלו שבאמת חפצים בכך. מה קיבלנו? מעל מיליון בני אדם שפשוט "נחתו פה" וגם אחרי 25 שנים לא כולם מבינים היכן בדיוק הם נמצאים. רבים מהם רוצים להגר לקנדה ולארה"ב (כמוך). אז מה טוב בזה?

אני גם לא חושב שזה נכון לקבוע לאנשים לאן הם יהגרו. מה אנחנו, מדינת גרילה שחוטפת אנשים ומכריחה אותם לגור בשטחה?

ivgy1980

New member
נעמיד הדברים על דיוקם

לי אישית יש אפשרות לקבל גרין קארד. סבורני שכל אחד אחר במקומי היה, לכל הפחות, מנסה.
האם זו אפשרות טובה? האם זו תהיה החלטה נכונה? מן הסתם, אוכל לדעת רק בדיעבד.
כיום, המצב הכלכלי והדמוגרפי בישראל לא מבשר טובות, אך אשמח להיווכח שטעיתי.

אני וכל בני משפחתי (הורים וסבים, כ-ו-ל-ם ומכל הצדדים) יהודים אתניים.
לכן, אני נמצא בביתי - אך נכון שויזות ההגירה הוגשו במקור לארה"ב.
ואז בא התרגיל של "נתיב". את דעתו של קדמי כיום, בחלוף 20
שנה, ניתן למצוא באפילוג של ספרו "מלחמות אבודות".

אני חושב שמדינת ישראל הרוויחה חינם כח אדיר,
אך לא השכילה לנצלו באופן המיטבי עבורה.
כמובן שהגינות המהלך מוטלת בספק,
אך אתה מכיר פוליטיקה הוגנת?

למעלה