לפני שנים

spidergirl

New member
אני לא מבינה למה

אם את בעד שיטות אחרות את נגד ריטלין. ואני בטח לא צריכה ממך חיבוק,

spidergirl

New member
הפרנסה שלי לא באה מהשמיים

היא באה כי יש לי ידע וכי אני טובה ולא היתה באה בלי ריטלין. (אגב, באה ממזל=באה משמיים,אז את אומרת שבעצם יש לך מזל).

אכן,ישנן דרכים רבות לכל מצב, ויש

שבוחרים שלא להעזר בטיפול התרופתי ודרכים כשלך וגם אחרות, מספקות אותם. יפה וכל הכבוד.באמת
אבל אני מרגישה צורך להדגיש שיש להבין תחילה- שהדרך שבחרת עבור עצמך, היא דרכך, המתאימה לך. שמחה שהיא מצליחה עבורך ואכן אני מניחה שהיא מתאימה גם לעוד אנשים. קביעתך שהדרך הזו אפשרית עבור כל אחד- נשמעת לי מעט חסרת פתיחות. אני בהחלט לא קוטלת ומוכנה לשמוע כל דרך/דעה/חוויה. נדמה רק, שאצלך זה לא כך. כאשר את אומרת-"מי שרוצה להצליח וללמוד הוא יכול להצליח ולהגיע לגדולות" את מזכירה לי את כל המורים בילדותי שאמרו כל הזמן- את יכולה, את לא רוצה. אולי ידהים אותך לדעת- אני רציתי,רוצה וארצה תמיד ללמוד. אני גם לומדת. כל הזמן. אך לעולם לא תהיה לי כנראה תעודה במרבית ממאות הנושאים שלמדתי /לומדת ואלמד, כי לא אצליח לעשות זאת בדרך המקובלת -באוניברסיטה. בעצם, בודאי שאוכל להצליח בדרך המקובלת- בעזרת טיפול תרופתי... לכל מטבע הרבה יותר משני צדדים, תחשבי על זה. אפשר להביע דעה ולשתף בדרכך המיוחדת, מבלי לשפוט/לבקר/להפחית- מדרכו של האחר.

spidergirl

New member
שוב בורות

מי אמר שריטלין מזיק, הסיינטולוגים? יתרה מכך, מי אמר שריטלין מזיק יותר מתרופות אחרות? תשווי ריטלין לאקמול ואקמול יזיק יותר. מי אמר שטיפול אלטרנטיבי לא מזיק? אני גאה להגיד שאני עובדת ולומדת בסביבות תומכות להפליא, אבל בזכות, ולא בחסד. כשטעויות אימפולסיביות שלי עלו מאות אלפי שקלים למעביד, לא היתה עוזרת לי האמפטיה ואם הציונים שלי לא היו מספקים היו זורקים אותי מהלימודים. החברה מקבלת, זה לא הענין, רוצה שהילד שלך יקבל קצבת נכות או יטאטא רחובות? לכי על זה, אני רוצה לשחק בליגה של הגדולים ולחיות על אמת, לא באקווריום שממסך לי את הקשיים ומגביל אותי. איך מדברים עם הילד? בכנות, רצוי אחרי שקראת ספר או שניים.

zivadina

New member
כל דעה לגיטימית כל עוד איננה פוגעת

אבל ברגע שיהיו עלבונות, המעליב ייחסם בלי דמיון מודרך בכלל.

פחד

"כל דעה ליגיטימית כל עוד איננה פוגעת" אני מסכימה אתכם, אבל לראשונה שניכנסתי לפורום הבעתי את דעתי בלבד ומאז ועד עכשיו אמם מתקיפים,עוקצים והופכים את כל הנושא לבדיחה וחבל אתם בסך הכל מראים לאנשים כמה שאנשים עם רטלין,או כל טיפול אחר ומלומדים איך שאתם קוראים לעצמכם מתנהגים כמו ילד ללא אף טיפול ,אמרתם דברים, שלא אמרתי ולא עשיתי אפילו כמו פירסום שאני רוצה לעשות בפורום כאשר בעצם אין לי מקום כרגע שאני עובדת בו , כי אני עובדת בחינוך אז על איזה פירסום אתם מדברים?ועוד דברים ובשביל דימיון מודרך לא צריך בהכרך לדבר עם "חיזרים" כפי שקראת כי את למדת את הנושא ואני יודעת כי אני דיברתי אתך מחוץ לפורום על הנושא הזה והתלהבת מאוד ואמרת לי "אני מכירה את זה כי למדתי גם "אז מה לך מותר ולי אסור?אפשר, ומותר לא לקבל דעה אבל אפשר להתנהג קצת, לא הרבה להתנהג בצורה הרבה יותר בוגרת ממה שהראתם כאן וזה בעצם מראה על פחד אז תתחילו לבדוק בעצם ממה אתם פוחדים כי תאמינו לי אני לא מהווה איום בשבילכם, גם אני לא היה לי קל לי ולילדי והיו לנו עליות וירידות ורגעים לא נעימים וילדי טופלו אצל הנירולוג שהוא בין הטובים בארץ ואת עובדת איתו אמרת לי אז או מקירה אותו טוב, כבר איני זוכרת אז די זה לא יפה, כולנו כאובים כולנו רצים וחושבים מה לעשות, אז לפחות אנחנו בואו לא נרד לרמה של הקטנים כי להעליב זה הכי קל וזה באמת לא היתה מטרתי, עד עכשיו שתקתי אבל גם "ירשתה וגם רצחתה זה יותר מדי ". אני מאחלת לכם בהצלחה ובאמת המון, המון הצלחה

05 מיכל

New member
"הבעתי את דעתי בלבד"

אבל הבעת אותה בצורה מאשימה ומקוממת, ואתן לך שתי דוגמאות. אחת, את אומרת שאת נגד "לדחוס תרופות". מי שקורא כך לטיפול תרופתי אינו יכול לטעון שהוא רק הביע את דעתו ולא גילה שום תוקפנות. השנייה, את אומרת שאם ילד בא עם ציון נמוך אז האהבה והתמיכה צריכה להתבטא בלהגיד לו משהו כמו: לא נורא, בפעם הבאה תשתדל יותר. ואולי ככה בפעם הבאה הוא באמת ישתדל יותר. זו גישה שיוצאת מתוך הנחה שהילד לא השתדל מספיק. זו גישה כמעט תוקפנית - כלפי הילד. היא רומזת שהוא לא השתדל מספיק, ושאם ישתדל יותר הוא יצליח להתנהג כאילו יש לו מספיק דופמין בסינפסות. מילא, תגידי את זה לילדים שלי, שיודעים כבר שזה קודם כול עניין ביוכימי - הם לא יינזקו כי הם לא ישימו על זה. אבל לילדים שלא מבינים בעצמם מה הבעיה, שלא יודעים שזה ממש לא תלוי רק במאמץ שלהם - הם יאמינו לך שהם לא השתדלו מספיק ויאשימו את עצמם! לא רחמנות?

05 מיכל

לגבי"לדחוס תרופות"אולי לא אמרתי את המילה הנחונה בהקשר ואני מתנצלת אך לאור כול ההתכתביות שהיו סביבי אני חושבת שעל סמך מילה שלא הבעתי נכון בהקשר אדם מלומד יכול להבין את תוכן דברי ולא ולחפס אותי על קטנות ולהשמיץ ולהמציא דברים שלא היו ולא ניבראו.אני אכן למדתי מטפלת בדימיון מודרך ולא קורס כמו שרבים עושים של 8 מפגשים פחות או יותר כי אני למדתי לטפל ואפשר לטפל בילדים דרך דימיון מורך גם דרך החומר התאורתי, שזה אומר להסביר לילדים לעומק את המוסגים, שדימיון מודרך מטפל בהם, כמו מה זה כעס? מהו פחד? דימוי עצמי, מתי אני בטוח?וישנם עוד נושאים או אם תרצי אפשר לקרא לזה כוחה של מילה וזה עוזר מאוד אם מלמדים את הילדים כמו דברים ונושאים אחרים ואני עושה זאת בכיתת לימוד בהתנדבות באחת הכיתות בבית הספר ותתפלו לשמוע שהילדים משתפים פעולה ומביעים עיניין וזה אחד הכלים לחיזוק הביטחון העצמי שלהם וברגע שיהיה להם ביטחון עצמי גבוה אז במידה מסוימת תיקטן האלימות בקרב הילדים בכלל .(כי הרי יש קשר בין פחד, כעס, ביטון עצמי לבין אלימות). ולגבי האהבה והתמיחה שדיברתי עליה הגבתי אצל גיל על כך אז תיראי זאת ואני שוב חוזרת ואומרת מילות הדוגמה שאני מביאה זה לא מה שאני "מחיבת" אתכם לומר תיהיו אתם יצירתיים וכל אחד יומאר מה שהוא רוצה , אני מביאה עצה לבעיה שניראת לי או שמעתי עליה או עזרה לי וכו' מי שרוצה ישתמש בזה וכמובן שלא הכל מתאים לכולם. תודה לך מיכל ובהצלחה

zivadina

New member
זה לא פחד, זאת דאגה

אין בכוונתי לפגוע בך, סיגלית, אבל המטרה הראשית של הפורום הזה היא למנוע מהורים לעשות את כל ה"זיגזגים" שאנחנו, הוותיקים בו, עשינו. ובמילה "זיגזגים" אני מתכוונת לכל הטיפולים המאוד נחמדים שנתנו לילדינו וקידמו אותם בסנטימטר לשנה. למה היינו צריכים לזגזג כל כך לפני שהגענו לטיפולים שקידמו אותם בקילומטר לשנה? אולי כי כל מיני אינטרסנטים מכרו לנו אשליות שרצינו לשגות בהן? וב"אשליות" אני מתכוונת לתוספי מזון "טבעיים" (שגם הם חומרים כימיים), להומאופטיה, פרחי באך, מזרוני מגנטים, רפלקסולוגיה, טיפולים פסיכולוגיים שלא עוזרים, ועוד ועוד "אבני דרך" שהפכו לאבני נגף בדרכם של ילדינו אל מימוש הפוטנציאל שלהם. אז כן, לדעתי את מנסה למכור להורים ה"טירונים" את האשליות שההורים ה"ותיקים" כבר התפכחו מהן, ואני דואגת לטירונים שלנו. מי שמעוניין בטיפולים שאת מציעה, יכול למצוא אותם במאות אם לא אלפי פורומים אחרים. אנחנו כאן הולכים "על בטוח", על הטיפולים שהוכחו מבחינה מחקרית ובעיקר מעשית אצלנו בבית. יש לנו המון "מצוינים" בתעודה שקיבלנו כהורים ל-ADHD. וזה לא בגלל הטיפולים שאת מציעה.

דאגה../images/Emo24.gif

כולנו דואגים, אבל כפי שאת טוענת שהטיפולים הללו לא עוזרים כי אולי לא עזרו, לך באותה מידה ישנם הורים שטוענים שהרטלין לא עזר לילדים ואף המצב החמיר אז לאיזה צד הורה"טירון "אמור להאמין?ולכן אני הבאתי עוד אפשרויות שאני מכירה ולי כן עזרו וכל הורה ישמע את כל אפשרויות הטיפול שיש ויבחר לו את הטוב בעיניו, שהרי אם היתה אפשרות אחת בלבד אז כולם היו לוקחים אותה ולא מחפסים דרכים אחרות בשביל לעזור לנו או לילדנו. ולגבי "הזיגזגים" שאת מדברת עליהם אני מסכימה איתך אבל כל אדם מגיב לטיפול בצורה זו או אחרת ולטיפול זה או אחר ולפעמים "זיגזגים"לא נוכל למנוע כי לא תמיד מה שטוב לי הוא טוב לך או להפך, אבל אנו כן נוכל בפורום זה למנוע מההורים את ההיתרוצצויות בכדי לחפס רופא זה או אחר שאנו כבר מצאנו. תחשבי על זה.

05 מיכל

New member
דרך אגב, עדיין לא ענית לי

שאלתי קודם על סמך מה את קובעת שאם לא יועיל לא יזיק, ולא ענית לי.

לא יזיק לא יועיל

אני אמרתי זאת על סמך זה שלא שמעתי לא ממתופלים או מטפלים או מדריכים שזה מזיק מבחינתי אני חדשה בתחום הזה רק שנתיים , אבל אם שמעת או טיפלת וזה הזיק לך אז טוב שאת אומרת אקח זאת לתשומת ליבי וכמובן שלא כל הטיפולים יכולים להועיל לכולם שוב זה אינדיבידיאל לגבי כל אחד. אני הגעתי ללימודים הללו ממש במיקרה לפני כן לא שמעתי על זה ובכלל לא היתי בעיניין ולא ידעתי מה זה (מצטערת לא הכל יודעים וכל החיים הם בית ספר)בכיתה למדה איתי מורה שאמרה לי דבר חכם לדעתי אין" במיקרה"אםנשנה את מיקום האותיות במילה נקבל רק מה'.כניראה שבאמת יש סיבה שהגעתי לזה אם זה בשבילי ובני משפחתי או לעזור לחברה בעזרת זה ,רק הזמן יגיד. ולצערי מקודם לא שאלת אותי על שאלה זו אלה על "לדחוס רטלין"ואהבה

zivadina

New member
הגישה שלך איננה מתאימה לדרך הפורום!

סיגלית, אנחנו בעד טיפול מערכתי שכולל בסדר הזה: 1. טיפול תרופתי 2. הדרכת הורים 3. עיצוב התנהגות לילד 4. כל הטיפולים האחרים המתבקשים מן הבעיות של הילד. זכותך לנסות הכל ולחשוב הכל (על גב הילדים שלך), אבל גישת הפורום היא שיש לנקוט קודם כל בטיפולים המקובלים שהוכיחו את עצמם. ישנם הרבה פורומים אחרים שמציגים גישות אלטרנטיביות או שאין להם גישה מוצהרת, ושם תוכלי להשמיע את דברייך. הגישה שלך איננה מתאימה לדרך הפורום, סיגלית!

פרחיה2

New member
נכון, לפני שנים לא ידעו על זה כלום!

בגלל זה המורה שלי בכיתה א' חשבה שאני מפגרת! בגלל זה הייתי צעד אחד לפני התאבדות בגיל 12. כשבני נכנס לכיתה א' נשבעתי שהוא לא יעבור את מה שאני עברתי! זה לא עזר, אנשים נחמדים כמוך גרמו לי להחזיק בדעה שריטלין = קוקאין. הילדות של בני הלכה לעזאזל! רק בגיל 13 הוא התחיל לחיות! קצת מאוחר מדי בשביל ילד... הריטלין הציל את חיו. אמנם לא תיקשרתי עם חייזרים, אבל הקדוש ברוך הוא יכול לספק יפה את הסחורה והרבה יותר טוב מכל פסל ומסכה של עבודה זרה. ובכל זאת תורתינו היא תורת חיים ואין לסמוך על הנס. ניסינו כמעט את כל הטיפולים האלטרנטיביים. הם עזרו מאוד לבעלי המקצוע ---כלכלית. אותנו הם רוששו. תסכלו, ואת הכרית שלי בלילה אף אחד לא בדק. לחרדתי גיליתי שבני יקירי, עובר חויות דומות לאלו שאני עברתי, ולאילו שאבי עבר בילדותו. ריטלין קודם כל ולא כברירה אחרונה! אחר כך, כשהילד תחת השפעת התרופה, אז להתחיל טיפולים אלטרנטיביים על מנת ללמד אותו את כל מה שהוא לא לומד בדרך הרגילה - ארגון, ריסון אמפולסיביות, שיטות להרגעה עצמית, איזון תזונתי, גמישות חשיבתית, תקשור ברמה חברתית טובה ועוד כהנה וכהנה דברים שלקויים אצלו כתוצאה מהליקוי. אבל. רק תחת השפעת הכדור. רק בדרך זו כל מה שנלמד אותו , יוטמע ויוישם! הצלחת לעצבן אותי...

mic295

New member
קושי?

adhd הוא לא קושי - כבר הוכח שזו בעיה פיזיולוגית. אם תהיה לילד שלך בעית ראיה לא תתני לו משקפים כדי שיוכל לראות טוב, לקרוא מהלוח ולהצליח? אם הוא יקום בבוקר עם כאב ראש לא תתני לו אקמול כדי שיעבור לו כאב הראש והוא יוכל להקשיב למורה? פעם לא היו משקפיים ולא היה אקמול ושרדו. so?

למעלה