לפני שנים

לפני שנים../images/Emo8.gif

לפני הרבה שנים גם לנו המבוגרים היו בעיות של קשב וריכוז ולא היתה מודעות לכך,ולמרות הכול גדלנו, למדנו, עבדנו,התחתנו ואנו חיים את חיינו עד שילדנו ובעיקבות ילדנו אנו מגלים שגם לנו יש בעיות קשב וריכוז,ואז לא היה המודעות לבעיה כמו היום והרבה אנשים לא השתמשו ברטלין כמו היום, אז תפסיקו לחפס "מחלות ותרופות" לילדנו כי בעצם הם ילדים בריאים לחלוטין אשר יש להם קושי, ולכל ילד קושי אחר בדרגה אחרת הרי גם אתם ההורים היתם כאלה אז במקום לחפס בעיות ותרופות תחפסו איך "לחנך" את הילדים (יותר קל להתחיל מהדור הצעיר) לקבל את השונה, והלא יכול,איך להתגבר על פחד וחרדה וכעס שהרי לכל אדם גם אם הוא בריא וללא הפרעות קשב וריכוז יש לו דברים שהוא לא יכול או לא רוצה וגם הוא פוחד או חסר ביטחון. הכל נימצא בראש, תדברו עם הילדים והחברה על דברים חיוביים וטובים ואז תקבלו חברה בריה (כמובן שיש יוצא מן הכלל) ואם תדברו הרבה על כשלונות, חוסר ביטחון,פחד וכו' תקבלו בסוף חברה שהיא חסרת ביטחון, מפחדת ונכשלת וכל זה בסופו של דבר מוביל גם לאלימות כמובן לא רק זה אך גם.

05 מיכל

New member
וכמובן כמובן

יהיה להם "טוב" כמו שהיה לנו. לך אולי היה טוב גם בלי מודעות לבעיה שלי. אבל זאת לא חוכמה - זה פשוט כי לך לא אכפת שמישהו אחר סובל. אבל לי היה מאוד מאוד לא טוב, ואין שום סיבה בעולם שאתן לילדי לסבול כמוני רק כדי לספק את האשליות שלך. ותחסכי ממני את החיבוק המיותר שלך. אי אפשר לשלח ארס ולחבק ביחד.

spidergirl

New member
לפני שנים

אבא שלי שהוא מחונן בטירוף ודובר ארבע שפות רק מלקלוט אותן באויר ועוד דברים מדהימים לא מיצה את הפונטציאל שלו, רק כי הוא היפר ויש לו קוצים בתחת ולא הלך לאוניברסיטה, למרות שהיה תלמיד מצטיין. זה שמטאטאים קושי ומדברים רק על דברים חיוביים, לא מעלים את הקושי, רק עושה הרגשת אשמה שלמרות כל ההשקעה הרגשית, ההפרעה הנוירולוגית לא נעלמת.

לפני שנים

את בעצם מחזקת את דברי ,נכון שהפרעה נירולוגית לא נעלמת ולא תעלם ונחיה עם זה תמיד ובעצם כל מה שאנו עושים אם זה עם רטלין או טיפול אלטרנטיבי זה שאנו מדקים את הבעיה לפרק זמן,על מנת שנוכל לעשות דברים בצורה הרבה יותר טובה אז מדוע נכניס לגופנו חומרים שמזיקים לנו כמובן לא לכולם, אם האחוזים ביחס לתרופות אחרים הם גדולים יותר ולא נעשה טיפול אלטרנטיבי? שהרי אם לא יועיל זה לא יזיק ונתחיל ללמד את החברה לקבל את האחר והשונה מה שהיום החברה לא עושה (כמובן לא מכלילה כי ישנם מקומות שכן מקבלים את השונה )ובכך למנוע רגשי אשם כי הילד תמיד נימצה בחרדה מה יגידו עלי? ואיך אני יצליח? ואיך אני יעשה ?וכו' בשביל להוכיח לחברה שהוא אחד מהם ללא קושי ושיקבלו אותו ,דבר שהוא לא נכון מפני שלילד יש קושי ולכל אחד זה מטבתה בצורה אחרת ואפשר להתגבר עליה בדרחים אחרות וגם קצת עם עזרה והבנה מצד החברה. ולא צריך לטאטות קושי אלה צריך לדבר עליו, אבל השאלה היא איך מדברים על הקושי עם הילד ?

05 מיכל

New member
"אם לא יועיל לא יזיק"?!

מי אמר שטיפול אלטרנטיבי הוא בבחינת "אם לא יועיל לא יזיק"?! כל מה שמתערב בגוף, עלול להתערב בעוד דרכים חוץ ממה שאנחנו רוצים. יש רק דרך אחת לדעת במידה כלשהי של ביטחון, וזה על ידי מחקר ומעקב של שנים רבות עם סטטיסטיקה מסודרת. ואת זה אין לרוב הטיפולים האלטרנטיביים, אז אי אפשר להבטיח שהם לא יזיקו. וחלקם גם יכולים להזיק, באופן שכבר ידוע!

לפני שנים וגם היום, היו וישנם אנשים

המדחיקים את הצורך לטפל, לתמוך, לקדם ולייעל ומעדיפים לטאטא מתחת לשטיח. לא להודות שיש כאן מצב הדורש טיפול מתאים. כתבת הרבה. לא אמרת הרבה. לא הבנתי אם את מחפשת תשובות לשאלות המטרידות אותך, או פרסום עצמי לעיסוקך. אם ילד ADHD יגדל להיות טכנאי במקום מרצה באוניברסיטה או רופא,או עו"ד- מפני שכך בחר, אני בטוחה שיהיו חייו מספקים עבורו. אבל- אם בחר להיות טכנאי מפני שלא היה מסוגל להיות פנוי ללמידה, להגיע למיצוי הנדרש לו על מנת להגשים חלומו להיות רופא- מה ייגרם לנפשו??? האם מניעת הטיפול התרופתי /התנהגותי והתמיכה הנדרשת אינם עוול לאותו ילד? האם הוא לומד בכדי להוכיח לחברה שהוא מסוגל? או על מנת לאפשר לעצמו להגשים את חלומו להיות רופא??? לטאטא מתחת לשטיח במקרה של ADHD, הוא למנוע טיפול תרופתי כמו למנוע מקצר רואי את משקפיו ולאמר לו- תחיה עם זה. תתמודד! אז מה אם אתה מתוסכל מפציעות רבות הנגרמות לך כי אינך רואה לאן אתה הולך? מי שרוצה לטמון ראשו בחול ולהשתמש בדעות כשלך- שיבושם לו. אני בהחלט לא אמנע מילדיי את מה שמנעו ממני חוסר המודעות, חוסר הטיפול וחוסר ההבנה הבסיסית שהיו 'לפני שנים'- הצועקת אליי מבין השורות בהודעותייך.

אפלטונה

New member
איך אתם מצליחים לא להתרגז ?

כל פעם מחדש יש מישהו עם כזו ביקורת עלינו ההורים ואנחנו נדרשים לא רק להתעלות על הקשיים שלנו שאנחנו זקוקים לתת לילד ריטלין אלא גם עם ביקורת החברה. נכון קשה לי לתת לילד משהו כימי - אבל כך הילד מאושר ומצליח - כך הוא יכול להיות ילד - להנות כמו כל הילדים ולא להתמודד כמו מבוגר עם הקשיים שלו בא לי לצעוק שיעזבו אותנו בשקט - מה נידבקו לריטלין? הרי כולנו לוקחים כל הזמן אקמולים, תרופות נגד הריון, תרופות נוגדות כאבים, תרופות נגד חרדות ודיכאון, תרופות לשחרור שרירים תפוסים, פטריות ברגליים, טחורים ועוד כהנה וכהנה - אז מספיק - הבנו - את הילדים שלכם תזניחו - אנחנו פשוט לא מוכנים!!!

spidergirl

New member
אין צורך להתרגז מטפשות

בטח לא מבורות. הביקורת לא פוגעת כשבטוחים בצדקת הדרך, רק שזה כמו זבוב מזמזם ליד האוזן, צריך לגרש את הזבוב שלא יציק.

spidergirl

New member
כן, נכון

שכחתי להגיד שאם תסתכלו בכרטיסה של זו שחטפה מכת שמש תגלו שיש לה אינטרס כלכלי שילדים לא יקבלו ריטלין. אני לא יודעת אם יש לה ילד היפראקטיבי, אבל היא מעדיפה ששלכם ישאר כזה.

אפלטונה

New member
נכון, אבל עדיין.....

לי זה כואב לשמוע את זה, כי אח"כ אני צריכה לקבל טלפון מגיסתי ששמעה מאודטה, וזו מחממת את בעלי שגם ככה לא מבין בזה כלום, ואני מוצאת את עצמי נלחמת יחידה מול כולם כדי שלבן שלי יהיה טוב. בעיני זה אבסורד.

spidergirl

New member
ובגלל זה אסור לשתוק

ולהפיץ את האמת ולהפסיק את ההפחדות. אם הוא לא מבין, תכריחי אותו לקרוא על זה.

תשובה לאיך אתם מצליחים...

נכון את צודקת כולנו לוקחים כול מיני אקמולים וכדורים למיניהם ולא עושים רעש כמו הרטלין ,אבל אם כל העולם מדבר על הרטלין ועל מחקריו סימן שאחוז תופעות הלוואי או פגיעות לסוגיהם מרטלין הוא יותר גבוה מכל תרופה וכדור אחר אבל שוב אם טוב לכם עם זה אז תנו.

אפלטונה

New member
התשובה שלך מתנשאת!!!

מה זאת אומרת "אם טוב לכם עם זה אז תנו". רע לי מאוד עם זה שהבן שלי צריך ליטול כדור כל בוקר, רק לי עם זה שהדימוי שלו תלוי במשהו כימי, רע לי עם זה שאני רבה על האושר שלו עם כל העולם... אבל מסתבר שכאמא שרוצה את הטוב ביותר לבנה צריך להיות לי רע - וזו אמהות אמיתית. אני לא מאמינה שאפשר ע"י דמיון מודרך וטיפולים אלטרנטיבים לעזור לבן שלי. ניסינו כבר הרבה דברים והוצאנו המון כסף לשוא. היתרון שלי הוא שהבן שלי כבר גדול ויכול בעצמו להחליט שטוב לו עם הריטלין. וחברה אמרה לי שהיא ניסתה טיפול אלטרנטיבי שגרם לתופעות לואי מאוד חמורות אז זה לא מקצועי להגיד שאם זה לא עוזר זה לא מציק... ולא, לא כל העולם מדבר על ריטלין - אלא זה אותם סיינטולוגים שמשגעים את כל העולם והאמהות שלהם.

oranger

New member
לא. זה סימן שיש הרבה אינטרסנטים ועסקנים

שקל להם להתלבש על הריטלין כי אפשר לערער על ההפרעה ועליו וכו' וכו', מה גם שזה כ"כ ותיק שזה גדל עם המון סטריאוטיפים שקל לטפח אותם. איזה חומר בדיוק אמרת שקראת? עלונים של הסיינטולוגים? טורים של אודטה?

תשובה ללפני שנים וגם היום...

אני לא מדחיקה את הבעיה ולא מטאטא מתחת לשטיח כי עובדה שטיפלתי בילדי והם עדין מטופלים ואני רואה את השינויים ואת ההצלחות שלהם ויש. וחוץ מזה מי שרוצה להצליח וללמוד הוא יכול להצליח ולהגיע לגדולות וגם בכל גיל אפשר ללמוד ,כמו אינשטיין שלא לקח רטלין והיה עם בעיות קשב עד כמה ששמעתי והיצליח וישנם עוד ויחד עם זאת ילדים מיוחדים על מנת שיצליחו הם צריחים תנאים מיוחדים מה שהיום לצערי זה לא מתאפשר לכל אחד מבחינת מערכת החינוך והפיתרון הכי מהיר והיעיל אולאי אך לא לכולם זה הרטלין . טוב רוצים לתת רטלין תתנו אני לא אומרת לכם מה לעשות ואני שוב חוזרת על מה שכבר אמרתי אני פשוט באה להראות שאפשר גם אחרת מי שרוצה שאיקח ,למי שטוב שיקח ולמי שלא טוב לא שלא יקח אבל אל תקטלו אפשרויות אחרות שמתאים לאנשים אחרים ,אם לא לכם. וחוץ מזה אני לא צריכה שום פירסום כי אני תודה לאל עובדת ופרנסה בא משמים בין אם יש לך ידע או לא,ובין אם יש לך מזל או לא. אז אל תקטלו את מה שאינכם מכירים מפני שאני נגד הרטלין על פי עובדות ששמעתי וראיתי אצל האחרים ועל פי מה שרופאים אומנם לא כולם,אבל גם אומרים ועל פי מאמרים שאני קוראת גם באינטרנט ובעיתונים החלתתי את מה שהחלתתי ,אתם תעשו מה שטוב לכם.
כול אדם זקוק לחיבוק השאלה איך אתה מעדיף לתת אותה או חזק,חזק עד שאתה חונק אותו או בצורה עדינה ובלי לפגוע בו ולמחרת תוכל לבוא ולחבקו שוב.

fire storm

New member
קראתי ציטוט של מישו...

הוא אמר שאם איינשטיין היה לוקח ריטלין בימיו, כבר בשנת 70 היינו נוסעים במכוניות מעופפות ומדברים בסלולריים. את ידעת שאיינשטיין התקשה ללמוד שפה? את ידעת שהוא התקשה לשבת שעות רבות ולעבוד על התיאוריות שלו? אבא שלי בן אדם חכם, והוא קורא ספרים. הרבה ספרים. לפני שלושה חודשים בערך הוא החל לקחת ריטלין. בהתחלה חשבתי שזה טמטום, לקחת תרופה שמספיקה לשבועיים ועולה 200 שקל ולשבת כל היום ולקרוא ספרים, עד שהבנתי משהו- עד היום הוא היה יושב שעות ומנסה לקרוא אבל המוח שלו היה מרחף לו במקום אחר. בזמן שהילד שלך יושב ומנסה לעשות שיעורים, או מדיטציה, או איזה טיפול אלטרנטיבי ומוזר לריטלין, הוא חושב על צבי הנינג'ה, דראגון בול זי, ועל שאר שטויות. אני נער בן 16, ואני בלי קשב למצב בארץ, התפתחות המדיה, ומצבי הנפשי, פשוט רוצה לקחת מעדר, ולהרביץ לך, על זה שאת הורסת עתיד של ילד שלך, שאת מונעת ממנו לממש את מלוא יכולתו- אני עד גיל 14 לא ידעתי על זה שיש לי ADD, תמיד הייתי נורא חכם אבל מתקשה להתמקד, ואפילו הלכתי לאבחון אך המאבחנת חשבה שאני חכם מידי להיות בעל איזה בעייה כלשהי. מאז שאני לוקח ריטלין אני שמח. אני מסוגל ללמוד. אני מסוגל לממש את עצמי. אני מסוגל להוציא מאיות.

למעלה