לפני הסבה להוראה

לפני הסבה להוראה

אני כל הזמן קורא על שחיקה בתחום ההוראה ועל כך שמורים חדשים עוזבים אחרי ממוצע של שלוש שנים.
אני ממש לפני להתחיל הסבה. אני עובד בתחום החינוך מכיר את המערכת אבל כעובד חיצוני. אני רואה בהוראה מדהו מקצועי ואל איזו שליחות. מבחינתי זה עבודה לכל דבר ועניין. היום אני עובד במקום מאוד נוח אבל מחפש יציבות תעסוקתית ומקום שאתה יודע מה קורה כל השנה ולא לקפוץ מפרוייקט לפרוייקט. מה אתם אומרים אפשר להיות מורה בלי לקחת את העבודה הביתה ? ... אני רוצה להיות מורה מקצועי בלבד. לא להיות חלק יותר מדי אינטגרלי בבית ספר. לבוא ללמד משרה מלאה וללכת הביתה. זה אפשרי בכלל ? לא רוצה טיולים שנתיים, להיות רכז , לעשות את המינימום אבל להיות מורה מקצועי שיוביל כיתה לתוצאות מוכחות. זה סותר את עצמו ?

Benny888

New member
אז אל תהיה מורה...

מורים הם עם מיוחד....
מורה לוקח עמו עבודה הביתה, מעורב בפעילויות בית הספר, לוקח חלק בטיולים, ישיבות ואירועים בבית הספר.
אין דבר כזה מורה ובטח במשרה מלאה שמגיע להעביר חומר והולך.
אנחנו חיים את בית הספר ואנחנו חלק אינטגרלי ממנו, זה לא מפעל, שאנשים מגיעים, מחתימים כרטיס והולכים. עבודה בבית ספר הינה עבודה רגשית ברמה גבוהה, עבודה עם אנשים. מעטים הם האנשים שאכן יכולים לעשות את זה בצורה טובה מאוד. אם זו כוונתך בבקשה אל תצטרף למקצוע ההוראה.

tristis

New member
דווקא כן יכול להיות מורה...

כתבת נכון על שחיקה ועזיבה ומאידך על יציבות וקביעות.
אפשר להיות מורה מקצועי מצוין גם מבלי להיות מחנך כתה, רכז מקצוע, רכז שכבה ואפילו גם מבלי לצאת לטיולים.
אפשר גם להיות מורה טוב מבלי לקחת יותר מדי עבודה הביתה (יש שעות שהייה בביה"ס), וגם אין חובה לבצע השתלמויות לאחר שעות העבודה.
יחד עם זאת, העבודה היא בהחלט לא רק "המינימום הנדרש" של לבוא ללמד וללכת, כיוון שבכל מקרה המעורבות הרגשית והאינטנסיביות ממשיכים אתך הלאה במשך שעות רבות, לעתים גם לתוך הלילה.

ייי ומעבר לכך יש גם ישיבות, ימי הורים מסיבות ואירועים שהם חובה לכל מורה, באופן גס ניתן להגיד 20- 30 ימים בשנה (תלוי בית ספר).

אני מניח שימי הורים , ישיבות והכל זה בתשלום...

ולא אני לא חמדן או רדוף בצע או מחפש לעבוד פחות. אבל המצב בארץ קשה כלכלית. מצב קשה מאוד ואני רוצה לעובד במקום מסודר. לתת ולקבל בצורה שווה !

תאנוש

New member
בעניי המניעים שלך לא תואמים את המקצוע

אבל מאוד מעניין אותי לראות מורים כמוך במערכת - לרוב הם משנים את דעתם ואת דרכם והופכים להיות מעורבים בחיי בית הספר או נשאבים לתוך חיים אלו גם בלי רצון.
כך או כך מעטים המורים המתחילים השורדים עם התנאים שאותם אתה רוצה.
בהצלחה.

למעלה